"יש מקום אחר, והוא הרבה יותר יפה", כתב גרי אקשטיין על בית שאן, והוא כל כך צודק. ימי החורף מביאים למקום הזה חוויית טיול אחרת ומפתיעה: הר הגלבוע המוריק והפורח, פארק יפהפה לטיול רגלי או באופניים, אינסוף נקודות חמד לפיקניקים בטבע ופיסת היסטוריה מרתקת בעתיקות בית שאן. מומלץ להגיע לכאן ליותר מיום כדי ליהנות מכל מה שיש לאזור להציע.
פינוק חורפי: המעיינות בסחנה
לצד שפע המעיינות הקרים בעמק המעיינות, תוכלו למצוא בסחנה (גן השלושה) בריכות עם טמפרטורת מים קבועה של 28 מעלות, מה שמאפשר טבילה נעימה לאורך כל השנה, בייחוד בימי שמש! הבריכות בגן היפהפה הזה, שנמצא למרגלות הגלבוע, ניזונות ממי מעיין ויש בהן מפלים שכיף לשבת מתחתיהם ולקבל מסאז' מתנת הטבע. יש בריכות רדודות לילדים וגם בריכות עמוקות ורחבות ידיים.
הסחנה - גן השלושה | צילום: אן הורביץ
טיול מרתק וצפייה בציפורים: פארק המעיינות
דרומית לקיבוץ ניר דוד שוכן פארק המעיינות, שמציע טיול נפלא בין מרחבי שדות מוריקים ומקורות מים, בחורף הפארק היפהפה הזה מתגלה גם בתור מקום מעולה לצפייה בציפורים הנודדות.
תוכלו לטייל בפארק ברגל, באופניים או אפילו ברכבים חשמליים ירוקים, וכדאי להתארגן מראש על פיקניק כייפי, כי בדרך אתם הולכים לפגוש אינספור פינות חמד קסומות לעצור בהן: מעיינות עין מגדל, עין שוקק, עין מודע או נחל הקיבוצים שזורם כל השנה.
- הכניסה חינם, ניתן לשכור אופניים או רכב חשמלי במקום בתוספת תשלום.
טיול ברכבים ירוקים בפארק המעיינות |
צילום: חוויות ניר דוד
היסטוריה במרחק נגיעה: גן לאומי בית שאן
העתיקות בגן הלאומי בית שאן הן מהמרשימות בישראל – גם אם אתם לא חובבי היסטוריה מושבעים, מדהים לראות בעיניים מקום שההתיישבות בו התחילה לפני 7,000 שנה!
ממרום תל בית שאן אפשר לראות לא רק את הנופים היפהפיים של עמק בית שאן והרי הירדן, אלא גם את הריסות הישוב היהודי הקדום, שלמרגלותיו נפרשות העתיקות המרשימות של העיר היוונית סקיתופוליס. תוכלו ללכת בתוך תאטרון רומי שהשתמר בצורה יוצאת דופן, לפסוע לאורך הקארדו, רחוב החנויות הראשי, ולראות פסיפס מקורי ואת שיטת חימום המרחצאות. לא לפספס – השירותים הציבוריים המקוריים שבנו היוונים
גן לאומי בית שאן | צילום: עדי שילדן
אל טל ואל מטר: תצפיות ומסלולי פריחה בגלבוע
הר הגלבוע שמתנשא דרומית לעמק חרוד הוא יעד מעולה לטיולים. התקופה הכי טובה לטייל באזור היא בחורף ובאביב, או כבר בסתיו, כשלצד התצפיות הנהדרות מתחילות לבצבץ גם פריחות קסומות, והטבע בשיאו.
הדרך הכי נוחה להכיר את הגלבוע היא בנסיעה לאורך דרך נוף הגלבוע, שנמשכת מצומת תל יזרעאל במערב ועד לצומת מעלה גלבוע. לאורך הדרך תוכלו לעצור בנקודות שונות ולפגוש את המיטב שיש לגלבוע להציע, כמו מרבדי נרקיסים שפורחים בתחילת החורף (דצמבר) נופים מדהימים מתצפית הר ברקן ועוד.
אם מתחשק לכם להכיר את האזור ממש דרך הרגליים, נמליץ לכם על טיול של חצי יום בנחל יצפור, שיורד מהגלבוע לכיוון צפון-מזרח לעבר פארק המעיינות, או על מסלולים פחות מוכרים למיטיבי לכת בדרום הגלבוע, כמו מתלול אבינדב, נחל צביה ומרגלות הר מלכישוע. שם אולי עוד תספיקו לתפוס את פריחת החלמוניות (נובמבר-אמצע דצמבר).
נחל הקיבוצים | צילום: עומר זיו
למיטיבי הלכת: טרק בשביל עמק המעיינות
מיטיבי הלכת והתרמילאים שמחפשים מסלול ארוך, מגוון ומאתגר, יוכלו לטייל בשביל עמק המעיינות – טרק של 145 ק"מ, שעובר במיטב אתרי הטבע והתרבות של עמק המעיינות. המסלול מתחיל במצפור הר אבינדב בגלבוע, עובר במתלול אבינדב, נחל צביה, פארק המעיינות וממשיך צפונה לכוכב הירדן, נחל התבור ועד ליער מנחמיה. משם, יורד חזרה דרומה לצד הירדן הדרומי, גשר הישנה, כפר רופין, טירת צבי ועד שמגיע בסופו לבית שאן.
קצת פחות מיטיבי לכת? תוכלו לחלק את המסלול לכמה מקטעים ולטייל בהם בנפרד במשך יומיים, כטיולי כוכב (בכל פעם יוצאים מאותו מקום למקטעים שונים בשביל).
נחל הקיבוצים בשביל עמק המעיינות | צילום: עומר
זיו
היי,
מה תרצה לכתוב על "פתח גן העדן: 6 המלצות לטיולים ובילויים חורפיים בעמק בית שאן"?