1. מה זה בכלל דרום אדום?

דרום אדום הוא פסטיבל תיירותי המתרחש מדי שנה, בדרך כלל מאמצע ינואר ועד סוף פברואר, במקביל לפריחת הכלניות באיזור הנגב המערבי. הפסטיבל יוצר חיבורים מיוחדים בין הטבע הנפלא, הנופים הנהדרים. בנוסף לשלל אירועים שמתקיימים באיזור, התיירנים ובעלי האטרקציות של הנגב הצפוני פותחים את שעריהם בפני המטיילים.

פיקניק בדרום אדום | צילום: רפי בביאן
פיקניק בדרום אדום | צילום: רפי בביאן

2. כמה זמן הפסטיבל נמשך?

הפסטיבל נמשך קצת יותר מחודש ומתפרס בעיקר על סופי השבוע, כאשר בכל סוף שבוע יש תוכנית אחרת בכל רחבי האיזור. השנה הפסטיבל יתחיל ביום רביעי ה-1/2  ויימשך עד ה-26/2. 

3. איפה הפסטיבל מתקיים?

דרום אדום מתקיים בכל איזור הנגב המערבי ואין “מתחם” מסויים שאליו צריך להגיע בשביל להיות חלק מהפסטיבל. כמעט בכל מושב באיזור יש מה לעשות בהקשר של דרום אדום והחגיגה מתרחשת בעשרות מוקדים שונים בו זמנית. מעבר לזה, הנקודות בהן ניתן לראות את הפריחה הן רבות ומגוונות.

4. הפסטיבל עולה כסף?

כן ולא. חלק מאירועי הפסטיבל עולים כסף וכמו כן השתתפות בחלק מהאטרקציות תעלה לכם כסף, במקביל, ישנם אירועים, סיורים, סדנאות ועוד חינמיים לחלוטין, בנוסף לעובדה שכמובן אף אחד לא ייגבה מכם כסף לשבת בין מרבדי הכלניות ולעשות פיקניק.

זה נגיד בחינם לגמרי! | צילום: רפי בביאן
זה נגיד בחינם לגמרי! | צילום: רפי בביאן

5. למי הפסטיבל מתאים?

לכולם! זה כל היופי. בין אם אתם משפחה עם ילדים, זוג שמחפש קצת שלווה ורומנטיקה או חבר’ה שרוצים לבלות ביחד, כולם יכולים למצוא את עצמם. יש סדנאות של בשר ויין, פעילויות יצירה, הופעות של אמנים מופלאים, מירוץ אופניים, צעדה בטבע, שווקי איכרים ועוד ים דברים שווים לעשות ולראות באיזור מיוחד במינו.

6. מה יש בפסטיבל שכל כך שווה להגיע אליו?

אוהו! יש המון דברים, הנה רק חלק מהם: הופעות חיות של אמנים כדוגמת ריטה, שלומי שבן, שולי רנד, אסף אמדורסקי ועוד, שווקי איכרים צבעוניים וחגיגיים, צעדת כלניות, מירוץ אופניים, סיורים בחינם, הפעלות ויצירה לילדים, אטרקציות שוות( כמו למשל קטיף תותים), ירידי אומנים ועוד ועוד ועוד. בקיצור – לא שווה לפספס את הפסטיבל הכי מדובר של השנה!

שווקים, הופעות והמון הפתעות! | צילום: דוברות אשכול
שווקים, הופעות והמון הפתעות! | צילום: דוברות אשכול

7. מותר לעשות פיקניק/מנגל?

במרבית המקומות מותר לעשות פיקניק, אך לצערנו אנשים רבים ממקמים את המחצלת שלהם בלב שדות הכלניות מבלי להתחשב בפרחים שטרם פרחו. אנחנו ממליצים לקיים את הפיקניק בשולי המרבדים, ככה שתוכלו להיות קרובים אך יחד עם זאת לא לפגוע בסביבה. הדלקה של מנגל מותרת בחניוני קק”ל אשר מותאמים לכך.

8. מהם האירועים המרכזיים של הפסטיבל?

ההיילייטס של הפסטיבל ללא ספק השנה יהיו צעדת ומירוץ הכלניות. עשרות אלפי מטיילים יצעדו יחד בשבילי הנגב המערבי בחוויה עצומה ונהדרת. מלבד זאת, יתקיים גם מירוץ במגוון מקצים בין המרבדים האדומים.

מירוץ הכלניות | צילום: dar
מירוץ הכלניות | צילום: dar

9. איפה הכי מומלץ לראות פריחה?

יש המון נקודות שבהן ניתן לראות פריחה, וחשוב לא להגיע מקובעים מראש על מקום מסויים על מנת לא להתאכזב (מהיעדר פריחה או לחילופין עומס של מטיילים). לכן, אנחנו בטיולי מציעים לכם המון נקודות חן מדהימות שבהן תוכלו לראות כלניות כמו: חניון יונתן ורמולן, יער שוקדה, בתרונות בארי, בתרונות רוחמה ועוד.

10. מותר לדרוך על הכלניות ולהרוס את הטבע?

ממש ממש ממש לא. תשננו לעצמכם: שדות חקלאיים ושדות הכלניות הם מחוץ לתחום! לא דורכים עליהם ולא נוסעים עליהם עם הרכב. כבר הגיעו אלינו כמה סיפורים על חלקות טבע בתוליות שנהרסו והושחתו בגלל גחמות של מטיילים. בבקשה מכם – תשמרו על הטבע, תפעלו באחריות כלפיו ואספו את הזבל שלכם אחריכם!

מה עוד כדאי לעשות בפסטיבל? לכל האירועים, ההמלצות והמידע על דרום אדום 2023 >>