כל המידע על פסטיבל הקולנוע הפורטוגלי

פסטיבל הקולנוע הפורטוגלי ייפתח ב-7 בספטמבר 2014. הסרטים יוקרנו בסינמטקים בתל אביב, חיפה וירושלים. זו השנה העשירית ברציפות, שבה נערך הפסטיבל בישראל. את הפסטיבל מארגנת שגרירות פורטוגל בישראל והסינמטקים.

ערב הפתיחה של שבוע הפסטיבל יתקיים ב-7 בספטמבר 2014 בסינמטק בתל אביב עם הקרנת הסרט "המסתורין של ליסבון או מה התייר חייב לראות" (2008), של הבמאי ז׳וזה פונסקה אי קושטה, סרט תעודה המבוסס על ספרו של הסופר והמשורר הפורטוגלי, פרננדו פסואה, שנכתב בשנת 1925 בשפה האנגלית. בישראל נבחרה להקרנה הגרסה האנגלית והמקורית של הסרט (לסרט יש עוד מספר גרסאות בשפות שונות) - המהווה גם אות הוקרה לסופר פסואה. שחקן הקולנוע האמריקני יהודי, פיטר קויוטי, מופיע כקריין בסרט. למחרת יתקיים האירוע המרכזי בסינמטק ירושלים וב-9 בספטמבר בסינמטק בחיפה.

הסרטים שיוקרנו בפסטיבל: סרט התעודה "המסתורין של ליסבון או מה התייר חייב לראות" (2008), של הבמאי  ז׳וזה פונסקה אי קושטה, המבוסס כאמור על ספרו של הסופר הפורטוגלי, פרננדו פסואה. הדרמה "מתחת לעורי" (2011), של הבמאי ויסנטה אלווש דו או, סיפורה של אישה שיש לה הכול בחיים אך בעקבות אירוע שחוותה בו ניסתה להציל אדם מנפילה מגשר, חייה מקבלים תפנית. הקומדיה: "היפה וצלם הפפרצי" (2010), של הבמאי אנטוניאו פדרו ושקונסלוש, סיפורה של שחקנית אופרת סבון שפוגשת בצלם פפרצי, שמנסה להסתיר ממנה את זהותו.

סרטים נוספים שיוקרו בפסטיבל: הדרמה הבידיונית "המיסתורין של סינטרה" (2007), של הבמאי במאי ז׳ורז׳ פיישאו דה קושטה, סרט המבוסס על ספרם של הסופרים הפורטוגלים אסה דה קיירוש ו-רמאליו אורטיגאו. הסרט מתאר את ליסבון של המאה ה-19. במרכזו של הסרט: משבר דיפלומטי בין פורטוגל לבריטניה. והסרט "אליס" (2005) של הבמאי מארקו מרטינש. הסרט נכלל אף הוא בקטגוריה של דרמה בדיונית. הסרט מתמקד בחיפושיו הנואשים של אב אחר בתו הקטנה שנעלמה.

הסרט "רכבת לילה לליסבון" (2013), שאותו ביים הבמאי בילי אוגוסט, הינו הסרט היחיד בפסטיבל שאינו פורטוגלי, אך העלילה צולמה בעיר ליסבון ולכן הוא נחשב לסרט חובה.

הסרט "המסתורין של ליסבון או מה התייר חייב לראות" – הוא בשפה האנגלית. יתר הסרטים הם בשפה הפורטוגזית עם דיאלוגים לפרקים בשפות אחרות וכתוביות בעברית. בחלק מהסרטים מופיעים גם כתוביות באנגלית.

פסטיבל הסרטים הפורטוגלי ממומן על ידי מכוני התרבות וקולנוע של פורטוגל ורשות התיירות של ליסבון.