כל המידע על ירוק ומים בין הארץ לשמים בשמורת עין אפק
יום שבת הקרוב הוא היום הבינלאומי לשמירה על בתי גידול לחים - נהרות, אגמים, ביצות ואזורי חוף עד לעומק שישה מטרים. שמורת עין אפק, החתומה על האמנה הבינלאומית לשימור בתי גידול לחים בעולם, מזמינה אתכם להכיר בחשיבות השמירה על בתי גידול לחים והעשייה הרבה למען השמירה על מעיינות עין אפק. במהלך היום יתקיימו פעילויות שונות:
סיורים מודרכים: למה בעלי חיים מבקשים את קרבת המים? מה מייחד בתי גידול לחים? האם ירד מספיק גשם השנה כדי שתהיה שפיעה טבעית? מה אנו עושים כדי שיהיו מספיק מים בשמורה? | תחנת החוקר הצעיר: תחנת תצפית בבינוקולר על בעלי חיים זעירים במים מתוקים | הרצאה באולם טחנת הקמח: מבנה משק המים בישראל, משבר המים ואיך ישראל יצאה ממנו בעזרת ההתפלה. משבר המים בטבע – הפגיעה בטבע ושיקום נחלים ובתי גידול לחים לאחר משבר המים |סרט אורקולי: "סיפורה של טיפה" | תערוכת צילומי בעלי חיים החיים בקרבת המים: צפרי הבית של שמורת עין אפק, שמזה שנים לוכדים בעדשת המצלמה את העולם העשיר והמופלא, מציגים מגוון רחב של צילומי ציפורים וטבע מהשמורה.
- מתי: שבת, 7.2, בין השעות 10:00-15:00 | איפה: שמורת טבע עין אפק.
- עלות: ללא תשלום נוסף לדמי הכניסה לאתר, חינם למנויים | קיום הפעילות מותנה במזג אוויר טוב.
בתי גידול לחים בישראל ובעולם כולו הם בעלי חשיבות עצומה לסביבה ולאדם: הם משפרים את איכות המים ומסייעים במניעת שיטפונות, מעשירים את מי התהום, מספקים מוצרים מהחי והצומח (מדגי מאכל ועד גידולי אורז), ואף נחשבים אתרים פופולריים לפעילות פנאי, נופש, למידה ומחקר. אך למרות תרומתם האדירה לעולמנו, סובלים בתי הגידול הלחים מפגיעות קשות, יותר מכל מערכת אקולוגית אחרת. ניקוז המים לטובת מיזמי בנייה וחקלאות, פגיעה במשטר המים הטבעי וזיהום המים הם רק חלק מגורמי הפגיעה.
במסגרת יום בתי הגידול הלחים ייערכו בגנים הלאומיים ושמורות הטבע מגוון פעילויות חווייתיות לצד למידה ערכית, והוא אף יוכל להצטרף לפעולות השימור והאישוש של בתי הגידול הלחים ושל היצורים החיים בהם.
היי,
מה תרצה לכתוב על "ירוק ומים בין הארץ לשמים בשמורת עין אפק"?