כל המידע על תל אביב של פעם: סיור נוסטלגי בעיר הגדולה

בשעה 09:00 ברחבת סוזן דלל, ליד פסיפס טרקטובר

משך הסיור: 3 שעות | מתאים לילדים: כן | נגישות לנכים: כן


מנווה צדק נצא אל ביתו של מייסד העיר הנשכח - מי הוא היה? רמז: לא דיזנגוף!

נמשיך לביקור בגלריה במגדל שלום ונראה יצירות פסיפס המתארות את תל אביב והשינויים שהתרחשו בה לאורך השנים מנקודת מבטם של האמנים נחום גוטמן בשנות השישים ודוד שריר בשנות התשעים.

  • הידעתם? מגדל שלום נבנה על חורבות הגמנסיה העברית הרצליה, שהייתה לב-ליבה של העיר. הריסתה עוררה הד ציבורי שבעקבותיו נוסדה המועצה לשימור אתרים - שסימלה הוא גמנסיה הרצליה עד היום!

נמשיך בסיורנו לשדרות רוטשילד ונבקר בקיוסק הראשון בעיר, שעדיין מעורר בנו געגוע לגזוז בטעם של פעם, וממש לידו "פנס בודד בקצה שכונה" - הפנס מהשיר של התרנגולים. נסקור בתי חלומות בעיצוב אקלקטי וגם בתים מאוחרים יותר בסגנון הבינלאומי, ומול היכל העצמאות נשחזר את הרגע המרגש ביותר של הקמת המדינה.

נמשיך לרחוב לוינסקי הססגוני ומעורר החושים: ליד בניין המשביר הישן נחזה בפלא של מרכז צנע שהפך למעצמת גורמה ויצירה, עם שילוב של תרבויות, טעמים ושמחה. וכאן יסתיים סיורנו - עם כוסית עראק לחיי החיים היפים, ולחיי מדינת ישראל!
 

צילמתם בסיור? העליתם את התמונות לפייסבוק? תייגו את עמוד הפייסבוק של טיולי (tiuli@) ואולי נפרסם את התמונות שלכם בעמוד שלנו, כדי שכולם יוכלו לראות!