כל המידע על פסטיבל האור 2017 בירושלים: משחקי אור
'פסטיבל האור 2017', האירוע הבינלאומי הגדול והמרתק בתחום אמנות האור, יתקיים בפעם התשיעית ברחבי העיר העתיקה בירושלים.
לראשונה בפסטיבל האור, אתם לוקחים חלק אקטיבי מהפסטיבל ולא רק צופים מהצד: תוכלו להשפיע על רמת אור, התצוגה ונראות המיצג: כך לדוגמא, במיצג הענקT 'הבריכה' של האמנית ג'ן לוין מארה"ב, תוזמנו לקפץ מעל דסקיות אור מוארות, המעניקות אשליה של קפיצה לבריכה, ולהשפיע בכך על גווני המיצג.
חידוש משמעותי נוסף הונהג השנה בפסטיבל האור, אשר יציג לראשונה מסלול אחד ארוך ועשיר כך שתוכלו ליהנות מכל המיצגים המוארים מבלי להחמיץ דבר.
בפסטיבל תגלו עשרות מיצגי אור מרהיבים של אמנים ישראלים ובינלאומיים אשר ישתרעו על פני העיר העתיקה ולאורך המסלול ותוכלו ליהנות ממופע אש וריקוד קבוצתי מרהיב של להקתה של ליטל נתנזון, במופע 'השבט' שיתקיים מדי ערב.
המופע, בהרכב של חמישה אמני אש, משלב כלי ג'אגלינג אש שונים, תלבושות ומוזיקה ייחודית מאזורים שונים בעולם ומספר את סיפורו של שבט היסטורי העוסק בטקסטים אקסטזים.
תוכלו ליהנות גם ממנגינות שירים וריקודים מסורתיים של להקת לאקום, הרכב של חמישה נגנים המבצעים מוסיקה מסורתית מאגן הים התיכון והמזרח על כלי נגינה מסורתיים באווירה אותנטית ייחודית. צלילי המופע יתורגמו למיצג אור מרהיב של האמן הטורקי Murat Atmitai, שיגיב לכל צליל בצורה שונה.
בין המיצגים הבולטים בפסטיבל השנה:
הפסנתר המואר במערת צדקיהו: מיצג מרשים ודרמטי של האמן גיא רומם, המשלב נגינת פסנתר של נגן בתוך המערה והקרנה אומנותית של דמויות ואלמנטים מוארים על גבי דפנות המערה. המיצג אינטראקטיבי –עצמת ההקרנה והקצב מושפעים מאופי הנגינה על הפסנתר.
ירח ענק מואר בקוטר 10 מטרים: מיצג מרשים במיוחד שיגיע מסין ויאיר את העיר העתיקה. תאורת המיצג משתנה בהתאם לחיישנים אינטראקטיביים המודדים את הקהל והסביבה.
השמיים הם הגבול: מיצג אינטראקטיבי ייחודי של קבוצת אמני אור פורטוגלית יזמין את הציבור להאיר את בנייני ירושלים באמצעות מסכי מגע ומקרנים גדולים, אשר יקרינו קבוצות כוכבים מרשימות על פני הבניינים. הקהל יוכל לשנות את הצבעים והצורות המוקרנות על הבניינים.
גדר חוטי אור צבעונית באורך 100 מטרים: מיצג הענק המרהיב של האמן הפולני יואכים סלוגוקי. הגדר המרשימה, עשויה מאינספור חוטי אור, תשתנה ותאיר בהתאם לעוצמת הרוח.
הבריכה: האמנית האמריקנית ג'ן לוין יצרה מרחב של 'בריכות' אור ענקיות ועגולות ממשטחים רגישים למגע- אשר מאירות בצבעים מרהיבים כאשר הקהל קופץ, רץ ומשחק ביניהן.
מובייל ענק: יצירתו המרהיבה של האמן ההולנדי ראלף וסטרהוף- מובייל ענק באורך 13 מטרים, המדמה בית משפחה עם ילדים וחצר, שייתלה מעל מגדל דוד ויאיר את אזור הכניסה לפסטיבל.
נדנדות ענק מוארות: מיצג אינטראקטיבי מקנדה בו מוזמנים המבקרים להתנדנד על נדנדות ארוכות ומוארות בכיכר צה"ל. המבקרים יכולים לשלוט באור ובמוסיקה על ידי נדנוד.
הפוך על הפוך: חלונות בצורת קשת הם סממן ברור של העיר העתיקה. עבודה מרתקת זו, של האמן עלי קפלן-וילדמן, תעמוד כמו עוד חלון ,עוד חנות עוד פתח מואר של העיר, אבל- הפוך!
שפנים ענקיים מוארים בגודל של כ-5-10 מטר: 6 שפנים מוארים ענקיים של האמנית האוסטרלית אמנדה פארר יוצגו באזור גן הבונים (ניתן לראותם גם מרחבת שער יפו). השפנים גדולים, זוהרים, ואף רכים וניתן לחבק אותם.
בובת אור ענקית אינטראקטיבית: הבובה המוארת DUNDU מופעלת על ידי חמישה בובנאים ומספרת את סיפורה לקהל בהרמוניה מלווה במסיקה חיה קצבית.
לב מואר ענקי: מיצג אינטראקטיבי המופעל על ידי הקהל יוצר לב מרשים ומואר ומעודד את הקהל ליצור קשרי אהבה וחברות: כאשר הקהל משלב ידיים מול הפסל, הוא 'משלים את המעגל' וחושף לב מואר.
מכוניות אקווריום: המיצג הייחודי של האמן הצרפתי סטפן מאסון- שלושה רכבי אספנות יהפכו לאקווריומים וירטואליים מרשימים באמצעות וידיאו ארט. המכוניות יתמלאו במים בהדרגתיות ודגי הענק יציצו אל הקהל מבעד לחלונות.
שטיח אור באורך של כ-70 מטר: שטיח האור האינטראקטיבי באורך 70 מטר הוא מיצג ייחודי המשחק עם החושים: כאשר דורכים עליו הצבעים והצורות משתנים- ללא וידיאו, הקרנה או אורות לד- הקהל יחזה ב'קסם' וינסה להבין כיצד הוא פועל.
סולריס: מיצג וידיאו מאפינג חדשני ומרשים במיוחד של האומנים הפולניים ויזואלספורט יוקרן על גבי בית כנסת החורבה- בבכורה עולמית.
קתדרלת המראות: מתחם אור תלת-מימדי המזמין את הקהל לעבור בין 12 עמודי מראות רגישים לתנועה עם תאורת לד ייחודית, המגיבים לכל תנועה של הקהל ויוצרים מופע אור מרהיב במיוחד.
סביבונים מוארים בגובה 2 מטר: 5 מיצגי אור דמויי סביבון של האמן אמיר צובל, המתנשאים לגובה של 2 מטרים. באמצעות כיבוי והדלקה מסונכרנים של חלק מפסי הלד, נוצרת אשליה של סיבוב –עצמת הסיבוב נקבעת על פי מהירות ההדלקה והכיבוי.
השער השביעי: הקרנת אור ייחודית ועוצמתית תהפוך את שער שכם למספר שערים אחרים, בהשראת שערים אייקוניים מתקופות ותרבויות שונות.
חוויה אורקולית לציון 50 שנה לאיחוד ירושלים: מיצג אורקולי מרהיב החוגג 50 שנה לאיחוד ירושלים יוקרן על חומות העיר בין כיכר צה"ל לשער יפו.
אלמנטים ייחודיים של אור ישולבו בכל אזור הפסטיבל, המתקיים בשלושת הרבעים של העיר העתיקה, ויהפכו את כל האזור למרהיב ומרגש.
היי,
מה תרצה לכתוב על פסטיבל האור 2017 בירושלים: משחקי אור?