כל המידע על הביאנלה של ירושלים 2017

הביאנלה של ירושלים שמה לה למטרה לקדם אמנים ואוצרים מקצועיים הפעילים בשדה האמנות העכשווית ובעבודתם יש נגיעה לעולם התוכן היהודי. הביאנלה פועלת תחת המסגרת המושגית של אמנות יהודית עכשווית ורואה את ירושלים כמרכזו הטבעי של שדה ייחודי זה.  הביאנלה מתקיימת השנה תחת הכותרת "קווי פרשת מים" שלקוח מתחום הגיאולוגיה ומתייחס לאוסף הנקודות בהם טיפת גשם מתפצלת לשני זרמים או יותר. 

כ-200 אמנים עכשוויים, מישראל ומרחבי העולם, יקחו חלק השנה בביאנלה השלישית של ירושלים לאמנות יהודית עכשווית. הביאנלה תפתח ב-1 באוקטובר ותמשך עד ה-16 בנובמבר. הביאנלה תארח כ-25 מיצגים ועבודות אמנות מניו יורק, לוס אנג'לס, דאלאס, לונדון, פריז, סנט פטרסבורג, בודפשט, ניו דלהי, סינגפור וכמובן תל אביב וירושלים, ב-8 חללים ברחבי העיר: מוזיאון מגדל דוד, מוזיאון ארצות המקרא ועוד.

חלק מהמיצגים והפרויקטים הנקראים “אנשים בתנועה”, סוקרים חוויות מכוננות ומעצבות חיים של יחידים ושל קהילות, הנובעות ממעבר ממקום למקום - בין אם החלטה יזומה להגר, לעלות לארץ או לרדת, ובין אם החלטה כפויה למצוא מקלט. 

במוזיאון מגדל דוד יתארחו שתי תערוכות יחיד מסקרנות:
טופוגרפיה חלופית - אבנר שר, אמן אדריכל ישראלי, בוחן בתערוכה חדשה שאוצרת ד"ר סמדר שפי את המתח בין הקביעות ובין הארעיות שנטען כי טבוע בגאוגרפיה הרוחנית והאורבנית של ירושלים. 
החלל שבפנים - לילי אלמוג הופכת את הנשים שהוסתרו תחת שמלותיהן השחורות, לצלליות היוצרות מחיצה בתוך הנוף האורבני ויוצרת סקרנות לגבי המידע החסר. אוצרת: אילת ליבר.

עוד בביאנלה: 
ממזרים- מיצג בו ארבעה אמנים ישראלים חוקרים את המציאות הכואבת של הקאסטה הבלתי ניתנת לניתוק של היהדות, תוך בחינת ליבו של היחסים המורכבים בין דת ומדינה בישראל. אוצרת: נורית יעקוב-ינון (מתחם בזק)   

אדם, נוצר כזכר ונקבה: עבודות של ארבעה אמנים ישראלים ידועים: מיכה אולמן, אפרת נתן, הילה בן ארי ונחמה גולן. המפגש בין היצירות, שמקורם בחוגים חברתיים ודתיים שונים חושף קרקע משותפת של תרבות יהודית ועמדתה על שוויון מלא בין נשים וגברים. אוצרים: רבקה בלקש ורותי רובינשטיין. (מוזאון ארצות המקרא)

To and From הוא מיצג קבוצתי של אמנים צרפתיים ואמנים המתגוררים בצרפת שמתייחסים לפרשנות הצרפתית לטקסט של רבי נחמן מברסלב. אוצרת: ד"ר בת שבע גולדמן (מכון ון ליר ירושלים)

לרגל ציון 100 שנה להצהרת בלפור יוצגו בביאנלה עבודות של שלוש אמניות בריטיות המתייחסות לאחד האירועים החשובים בהיסטוריה האחרונה של העם היהודי – קו פרשת מים של ממש. 

מתי: 1.10-16.11.2017 

מחירים: 45 ₪ כרטיס כניסה לאדם. ניתן לרכוש כרטיסים במכירה מקודמת באתר הביאנלה.