הפעילות
לקראת שקיעה נשב בנקודת תצפית פנורמית אל מול ממלכת ירדן השכנה ונשמע את סיפור הקיבוץ וסיפורם המיוחד של החלוצים שהתיישבו במקום, לחמו בעוז, נאחזו בקרקע ובנו את ביתם.
נצפה בדגם ומיצג עם אורות, מים וסכרים המספר את סיפורו של ה"סטארט-אפ" הישראלי הראשון - פנחס רוטנברג ותחנת החשמל ההידרואלקטרית שהקים.
נבקר בבית הילדים המשוחזר עם תערוכה נוסטלגית.
עם רדת החשיכה נעבור את גדר הגבול מלווים בעששיות, נחלוף דרך החאן הממלוכי מן המאה ה-14. נגיע אל גדת נהר הירדן ושלושת הגשרים ההיסטוריים הנטויים מעל החאן. נרד אל המצפור לזכרה של אסתר ארדיטי ז"ל, שהייתה חובשת בחיל האוויר והצטרפה לכוח של הצנחנים בפריצה לירושלים 1967, נשמע את סיפור גבורתה ואת הסיבה לכך שקיבלה את עיטור מופת מהרמטכ"ל משה דיין.
פרטים נוספים
- איפה: נהריים | גשר
- מתי: חמישי, 1/8/19, 8/8/19, 22/8/19, 29/8/19, רביעי, 14/8/19, פתיחת אתר: 18:30, סיור: 19:00
- עלות: מבוגר: 39 ₪, ילד (5-13) / גמלאי: 35 ₪
- פרטים נוספים והרשמה מראש בטלפון 073-782-3552 או באתר »
- קיום הפעילות מותנה במספר מינימום של נרשמים
- מכבדים כרטיסים ממועדוני צרכנות חבר, מגה לאן, מועדון טוב, רמי לוי, בזק, צרכנות מרחב דרום, הסתדרות המורים וקרנות השוטרים
היי,
מה תרצה לכתוב על "סיור עששיות לילי בנהריים בגשר"?