כל המידע על זיכרונות מאויירים: "פנים. יום. זיכרון" מציין עשור
מזה עשור שבית אבי חי מוביל את מיזם ההנצחה "פנים.יום.זיכרון", המפגיש משפחות חללים עם יוצרי אנמציה. יחד הם הופכים רסיסי זיכרון מחייהם של חיילים שנהרגו, לרגעים מצויירים לנצח. סרטי האנימציה הקצרים מאפשרים לכל אחד להתחבר לזיכרונות ולגעגועים מהבית, דרך המסך.
אל מאגר סרטי ההנצחה שכולל כבר כ-50 סרטים של זיכרונות וגעגועים ושל חיים, נוספו השנה שני סרטים חדשים. הראשון – "שארית" הינו זיכרון של נופל "נצר אחרון" - לזכרו של אמנון זילברשפיץ, שורד שואה יחידי מכל משפחתו, שנפל במלחמת תש"ח. הסרט השני "הרים וגבעות" לזכרו של רענן (רני) קוממי, אשר נהרג בפעילות קומנדו של השייטת בשכם (2003-1980).
לצד סרטי האנימציה מזמינים אתכם בית אבי חי ועמותת "האחים שלנו" למיזם “מתחברים וזוכרים” - אלפי מפגשי זום וירטואליים, לזכר הנופלים.
היי,
מה תרצה לכתוב על "זיכרונות מאויירים: "פנים. יום. זיכרון" מציין עשור"?