פסטיבל קולינרי חובק ישראל 2024

על מה אתם חושבים כשאנחנו אומרים לכם “אוכל ישראלי?” על ג’חנון תימני, פיתה דרוזית עם לבנה, שניצל בחלה או אולי כל אלה ביחד? פסטיבל “עם אחד תשוקה אחת” מזמין אתכם לטעום וליהנות מכל המאכלים שמרכיבים יחדיו את הפסיפס הישראלי הקולינרי, והכי חשוב, לתמוך בעסקים המקומיים מהצפון ועד הדרום, שיגיעו לרגש, לבשל ולשקם את מפעל חייהם.

החגיגה הקולינרית תתקיים ביום חמישי ושישי, ה-6 ביוני עד ה-7 ביוני 2024, בסלינה מנתור בהרי ירושלים, ותציע שלל עמדות ודוכנים צבעוניים מתוצרת כחול לבן. בדוכנים השונים יחכו לכם שפים, בשלנים ואומנים, שיציעו ממיטב מרכולתם ויחממו לכם את הבטן ואת הלב.

כל המנות בדוכנים ימכרו במחיר סמלי של בין 15-40 ש”ח, כאשר כל הרווחים ילכו לשיקום בעלי העסקים ומפעל חייהם.

גולשי אתר למטייל נהנים מ-20% הנחה בהזנת קוד קופון LAMETAYEL. להזמנת כרטיסים »

מה בתפריט? אוכל, דוכני אומנות ותכשיטים בעבודת יד

בין אם מתחשק לכם אמפנדס ארגנטינאי לוהט, מוקפץ אסייתי מפוצץ בטעמים או פינוק מושחת כמו שניצל בחלה, בפסטיבל תוכלו לטעום מכל הטעמים הישראלים, שמחכים לכם בדוכנים השונים. אז מה בתפריט?

בגזרת האוכל יחכו לכם נתחי בשר מובחרים ומעושנים, פחמימות איטלקיות מנחמות, תבשילים אסיתיים, מאכלים דרוזים, מאפים תימנים וגם שניצל בחלה או המבורגר, למקרה שיתחשק לכם משהו מושחת באמת.

בגזרת המתוקים תוכלו ליהנות מהפנקייק ההולנדי המפורסם, עוגיות מתוקות ועוד שלל קינוחים חלומיים, בהם גם קינוחים טבעונים.

עוד יחכו לכם בפסטיבל דוכני תכשיטים בעבודת יד, יצירות מקרמה, עבודות קרמיקה, ציורים מיוחדים ומותגי אופנה ישראלים. 

טעימה מהעסקים שישתתפו בפסטיבל

בן רחמים: מטבח איטלקי 

בן הוא חייל משוחרר ממסייעת שריון שמתגורר בבאר שבע. מאז ומעולם אוכל הייתה התשוקה הגדולה ביותר של בן, שמצא את עצמו מבשל במטבח מגיל צעיר, בין אם בארוחות משפחתיות ובין אם במסעדות שף. “לאורך השנים חקרתי, למדתי, טעמתי, התרגשתי, ובשנה האחרונה הבנתי שהגיע תורי לשמח אנשים עם האוכל שלי” מספר בן. 

בן ישתתף בפסטיבל ויביא לקדמת הבמה את BENJO, מטבח איטלקי מודרני שמושפע מהטעמים הייחודים של איטליה הקסומה. 

חן מלכיאלי: דים סאם 

הכירו את חן, בעלת דוכן דים סאם, שפונתה מקיבוץ דן ומתגוררת כעת בחיפה. במהלך הפסטיבל תוכלו ליהנות ממבחר מטעמים מהמזרח הרחוק, מדים סאם במילוי צמחוני, בשרי או טבעוני וגם מפנקייק הולנדי מתוק לקינוח.

טעמים מהמזרח הרחוקטעימה מהמזרח הרחוק | צילום: באדיבות חן מלכיאלי

פרטים ומידע נוסף

  • הכניסה לפסטיבל מגיל 17 ומעלה ללא ליווי מבוגר.
  • תינתן אפשרות להישאר במתחם לאחר השעות הרשומות בכרטיס.
  • הנחות מיוחדות יינתנו לכוחות הביטחון ומפונים.

פרטים נוספים והזמנת כרטיסים בעמוד הפסטיבל »

אז איך הכל התחיל: הכירו את הפנים הצעירות מאחורי הפסטיבל 

הפסטיבל המיוחד הוא פרי יוזמה עצמאית של ספיר, בחורה צעירה בת 23, שעד השבעה באוקטובר ניהלה עסק מצליח להפקות. כמו כולם, גם מציאות חייה של ספיר התהפכה עליה באותה השבת השחורה. ספיר מצאה את עצמה בלב עזה, שם שירתה כחובשת קרבית למשך שלושה חודשים ועם סיום המילואים, התקשתה לחזור לשגרת חייה. המראות והסיפורים על אנשים סביבה שאיבדו את יקיריהם, מפעל חייהם וביתם לא נתנו לה מנוח והיא החליטה לעשות מעשה. ספיר לקחה את כל ההון של העסק שטיפחה והשקיעה את כולו במיזם הפסטיבל, שמוקדש כל כולו לאנשים ולעסקים שנפגעו במלחמה. את החזון ספיר הפכה למציאות והרימה אירוע שמוקדש כולו לטעמים, לריחות, לאנשים ולצבעים המקומיים מתוך תקווה להביא את הרוח הישראלית לקדמת הבמה.

מערכת אתר למטיילהרוח החיה מאחורי הפסטיבל