כל המידע על תערוכת צילומים של יקי אקרמן
יקי אקרמן (54) נשוי לישראלה ואב לחלי, שירה ועמית.
לאחר שעבד במשך 26 שנה כחשב ומנהל כספים החל לעסוק בצילום, מתוך החלטה שהמצלמה תהווה קול קורא לדעותיו הברורות בנושאי אקולוגיה ושמירת הטבע והסביבה.
בשנת 2005 החל במסע צילומי טבע בארץ ובחו"ל.
בארץ התמקד יקי בצילומי טבע של נדידת הציפורים ונופי ארץ ישראל.
במסע הצילומים לאיי גלפגוס ולעמק מינדו באקוודור, חשף יקי את פלאי הבריאה, ואורחות חייהם של בעלי החיים, שיד האדם לא פגעה בהרמוניה שלהם בטבע.
יקי פותח לנו צוהר לראייה אחרת של עוצמות הטבע ופלאיו. בקומפוזיציות ובזרימת אנרגיית הצבעים מעביר יקי את אווירת השקט, השלווה והרוגע הפנימי, וגורם לנו להרגיש חלק בלתי נפרד מהנוף ומההוויה.
הפרת האיזון האקולוגי של הטבע כתוצאה מהתערבות האדם טומנת בקרבה סכנות הרות אסון. אין זה עוד עניין של תנועת ירוקים או אוהבי טבע, אלא סכנת הכחדה גלובלית.
המסת הקרחונים מאיימת על כ 650 מיליון בני אדם. תושבי אזורי חוף נמצאים בסכנת הצפה עקב עליית מפלס הים.
פגעי הטבע שנגרמים כתוצאה משריפות ענק, זיהום מי התהום, הנחלים ומי הים, מהווים איום קיומי על החי, הצומח והאנושות.
התמונות בתערוכה נועדו לפתוח חלון ולראות את הטבע פועם במלוא הדרו ולא רק כאובייקט דומם ואקסצנטרי. האדמה, המים, הצמחים ובעלי החיים הם חלק מאיתנו.
מתוך אהבה ודאגה לטבע, ותוך רצון להגביר את המודעות לשמירת איכות הסביבה, הבה נשמור ונשמר את הטבע ונשאיר לדורות הבאים עתיד ירוק יותר.
היי,
מה תרצה לכתוב על "תערוכת צילומים של יקי אקרמן "?