כל המידע על ערים משותפות : משנים גישה- משנים מציאות
בערים משותפות חיות אוכלוסיות מגוונות: מוסלמים, נוצרים ויהודים ממוצאים שונים - בוכרי, אתיופי, רוסי, מזרחי ועוד. ערים אלה כוללות לדוגמה את עכו, יפו, לוד, רמלה ועוד.למעלה משישים שנה מתמודדות ערים אלה עם מציאות מורכבת: אוכלוסיות במצב סוציו אקונומי קשה , רמות גבוהות של אלימות וגזענות, מערכת חינוך כושלת ומצוקות דיור.
אוכלוסיותיהן של ערים אלה סובלת מאפליה ומביטויי גזענות המתבטאים במצוקת דיור והיתרי בנייה, תשתיות חסרות או ירודות, רמת חינוך נמוכה והזנחת התלמידים, אי- שוויון בשימור המורשת, הדרת והפרדת קבוצות אוכלוסיה ועוד. אפליה זו גורמת לפערים גדלים והולכים בין חלקי האוכלוסייה השונים, המחריפים את המתחים הקיימים ממילא בין המגזרים ולרגשות של חוסר שייכות, ניכור והפרדה בין הקהילות.
בתאריך 22.3.2011, יום המאבק הבינלאומי בגזענות המצוין בכל העולם, יתקיים טקס חגיגי להענקת פרס לשלושת הקמפיינים הזוכים של תלמידי בצלאל אשר יזכו במלגות לימודים, בהשתתפות אילן זרמון- משרד פרסום זרמון-גולדמן DDB, האמן והמעצב הגרפי דוד טרטקובר וגורמים מובילים בתחום המדיה והפרסום וכן דוכנים של עמותות שונות שיוצבו במקום ויחשפו את מעורבותן בנושא. כל זאת בין השעות 14:00-20:00, בקומה 1- במעבר דיזנגוף שבדיזנגוף סנטר.
היי,
מה תרצה לכתוב על ערים משותפות : משנים גישה- משנים מציאות?