כל המידע על פסטיבל יצירות בגן החשמל
תערוכה שמבקשת לבחון בפשטות את הכוח הסוגסטיבי שחש הצופה מול יצירה חזותית של אמן העוסק גם במוזיקה. המשתתפים בתערוכה הם אמנים פלסטיים שפועלים גם בתחום המוזיקלי. התערוכה "גן החשמל" אינה מתיימרת לחקור את אמנות הסאונד שהתפתחה כתוצאה מהמהפכה התעשייתית וגם לא אופנים שונים של עיטור חזותי לפס קול כלשהו כפי שאנו מכירים מהוידיאו-קליפ. עשייתם הפלסטית של אמנים מוזיקליים אלו המתבטאת במגוון אמצעים אמנותיים כמו וידיאו-ארט, ניו-מדיה, פיסול, ציור, צילום, רישום ומיצג מקרינה תדרים רב שכבתיים, דחוסים ושקופים, עמוסים וצלולים, קונקרטיים ומופשטים גם יחד. בערב הפתיחה יהיה מופע מוזיקלי אשר בו יטלו חלק רבים מהמשתתפים בתערוכה.
נסו להיזכר בפעם הראשונה בה התבוננתם ביצירה של ליאונרדו דה וינצ'י לאחר שגיליתם שליאונרדו היה גם מוזיקאי מחונן, שניגן על קתרוס ואף שלח ידו בכתיבה תיאורטית על מוסיקה. זאת ועוד, נסו להיזכר ביחסכם אל המונה ליזה מאז התבררה האופציה להתבונן בה מתוך ידיעה שליאונרדו, בבקשו לשובב את נפשה ולעודד את רוחה בזמן שדיגמנה לו, דאג לזמן אל הסטודיו מוסיקה חיה. עכשיו דמיינו לכם את כוס המים החצי ריקה שהאמן משה גרשוני הציב למשל בתערוכה בשם "רעב" (2005) והוסיפו להצבה הפשוטה זוג אוזניות ממנו בוקע פס קול. האין זה משנה את חוויית הצפייה והקליטה מן היסוד?
משתתפים: אורלי אביב, עדי ברנדה, גיא גולדשטיין, שריף ואכד, הילה טוני נבוק, שחר יהלום, נבט יצחק, ערן נווה, רן סלווין, אוהד פישוף, אריאלה פלוטקין, שחר פרדי כסלו, נעמה צבר, טליה קינן, גבי קריכלי, יוסף קריספל, ברק רביץ, אלונה רודה, רועי רוזן, אוסוולדו רומברג ואבינועם שטרנהיים
היי,
מה תרצה לכתוב על "פסטיבל יצירות בגן החשמל "?