כל המידע על פצ'ה קוצ'ה 14
פורמט הפצ'ה קוצ'ה, מפגיש על במה אחת תשעה יוצרים משלל דיסציפלינות (עיצוב, ארכיטקטורה, אמנות, צילום, הגות, מוסיקה...) כאשר לכל אחד יש רק שש דקות וארבעים שניות להעברת תפיסת עולמו היצירתית והויזואלית. לא שנייה יותר, לא שנייה פחות.
באוצרות מוקפדת של ספרן ומאוטנר הפך פצ'ה קוצ'ה תל אביב לבמה המרכזית של סצנת התרבות הישראלית המבעבעת.
לאורך השנים הופיעו בפצ'ה קוצ'ה אמנים בכירים ומובילים (מיכל רובנר, אלכס ליבק, אוהד נהרין ועוד) לצד אמנים בתחילת דרכם. בעולם של פצ'ה קוצ'ה כולם שווים ולכולם יש אותם שש דקות וארבעים שניות. כיום פצ'ה קוצ'ה תל אביב הוא הפצ'ה הגדול ביותר בעולם וארבעת אלפים הכרטיסים נמכרים במהירות שיא. אוצרים: איתי מאוטנר וענת ספרן.
רשימת המשתתפים:
תומר יוסף
בשקט בשקט עומל תומר על הפרויקט החדש שלו, שכמו תמיד הוא עתיר גרוב וקצב. לפני כמה חודשים טובים הגיע אל הפייסבוק של תומר קטע קצר של שלוש זמרות צעירות ובלתי מוכרות בעליל מהיישוב שחרות שבדרום דרום דרום הארץ. לתומר היה די בהאזנה חטופה בשביל להבין את גודל הפוטנציאל, העובדה שמדובר בשלוש אחיות בעלות יכולות ווקאליות מופלאות וחיבור גדול לעבר עם רגליים נטועות במה שקורה עכשיו, הוא רתם את עצמו ואת תמיר מוסקט לקחת חלק ביצירה חדשה שעדיין אין לה שם.
מרבית השירים הם של שלמה מוקעה (מבטאים מוג'עה) המביא גוון שונה במוסיקה התימנית. לא מדובר כאן בשירת קודש (דיוואן) אלא בשירה חילונית העוסקת בנושאים שמעסיקים את כולנו. שלוש האחיות טרם נחשפו לתקשורת ולמעשה פצ'ה קוצ'ה 14 יהיה הפעם הראשונה שהן יופיעו בפני קהל כל כך גדול. במקביל שוקד תומר, בימים אלה, על דוקומנטרי מוסיקלי מיוחד אודות המוסיקה התימנית בארץ בבימויו של אסף סודרי.
עדי סברן
מאוד אוהבת קעקועים. כל כך אוהבת עד כדי כך שהיא אוספת בקפידה כל קעקוע שרואה ומעלה אותו לבלוג הקעקועים שלה "טאבולה ראסה". כל קעקוע מכיל בתוכו סיפור, כל סיפור ראוי שיסופר. עדי מראיינת את המקועקעים ואת סיפוריהם האישיים. בפצ'ה קוצ'ה תחשוף כמה מסיפורי הקעקועים המעניינים יותר ששמעה. אחד המרתקים מהם הוא זה על הרשל'ה.
משפחה בדרך
משפחה אחת בקראוון קטן, מחפשים את הדרך ביחד איתנו. זה לא דוקו ריאליטי. זה החיים. מחאת קיץ 2011 הציפה על פני השטח מצוקה קיומית משותפת לכולנו, אבל משפחה יצאה לחפש את הדרך שהלכה לאיבוד. משפחת שלו חרשה את הארץ לאורכה ולרוחבה, פגשה אנשים ותיעדה את אנשים אמיתיים בישראל בלמעלה מ-200 סרטוני יוטיוב הנעים בין ריגוש אדיר, נופים מצוינים ורגעי צחוק הצובטים בלב.
המסע, שכבר הסתיים, מכיל בתוכו תובנות והבנות על המרקם האנושי של ההווה הישראלי ומציע כמה זוויות ראייה ייחודיות.
אייל שני
הגדיר מחדש מה זה אוכל בישראל. לאורך כל השנים בהם הוא מבשל, אייל גם מצלם. מבחינתו מדובר בעוד כלי עבודה של המטבח. אייל מצלם בפילם, בפורמט גדול, בלחיצה רגשית שלעולם אינה מבוימת. בפצ'ה קוצ'ה אייל יציג 20 דימויים מהקריירה הארוכה. יהיה טעים ופיוטי.
להב הלוי
הוא מעצב גרפי מוכר ובולט, שחונך על ברכי העיצוב הפוליטי-חברתי. לא בכדי יש המכנים אותו "טרטקובר החדש". העבודות של להב מיידיות, ישירות ופוגעות ישר בבטן, בלב ובחלקים ריאליים של הראש. בפצ'ה קוצ'ה להב ייצור גוף עבודות חדש, שנוצר במיוחד ומנסה להעניק פרשנות גרפית–כרזתית למציאות המורכבת בה כולנו חיים. הנה הפייסבוק המאוד פעיל של להב.
ירון שטיינברג
ירון סיים בצלאל לפני שנתיים במחלקה לעיצוב גרפי והזכה לתשואות מרהיבות כאשר הציג, בתערוכת הגמר, אובייקט פיסולי שנלקח כאילו מהמחלקה לאמנות. האובייקט, המוח, הוא סיכום של סך כל החוויות הרגשיות אותן חווה ירון במסגרת שנות הנדודים הרבות שלו שכללו ביקור בלמעלה מארבעים מדינות שונות ומפגשים עם שבטים ותרבויות שונות. כיום עובד ירון על הפקת ענק ישראלית שנמכרה לניקולודיאון. הרבה אנחנו לא יכולים לספר לכם על זה, אבל יום אחד עוד תגידו אה... הירון הזה... ראינו אותו מזמן על בימת הפצ'ה קוצ'ה...
לירון קרול
היא אמנית בוגרת הרויאל קולג' בלונדון. לירון מגיעה לפצ'ה קוצ'ה במיוחד מלונדון כדי לחשוף בפנינו פרויקט שיצרה יחד עם מעבדה טכנולוגית בשוויץ. הפרויקט משלב צילום, אנימציה ואוגמנטד ריאליטי. בערב עצמו לירון תדגים שימוש באוגמנטד ריאליטי בלייב! www.lironkroll.com
נדב בגים
הוא סטודנט לתואר ראשון במדעי המוח. דבר שאולי גרם לו להבין את מוחם הזעיר של החרקים. נדב אוסף חרקים שנכנסים לביקור בביתו ומאפשר להם להיות דוגמנים בצילומי תקריב מרהיבים בסלון ביתו. התוצאה היא עולם פנטזיה של חרקים. בת זוגו הקונדיטורית קצת פחות מתלהבת...
Aimishboy.com
שישה אדריכלים פעילים חברים בקולקטיב היצירתי קבוצה וכו'. כולם, בוגרי בצלאל וכולם עובדים יחד על מנת להגות, לייצר ולהוציא לפועל יצירות אותם לא יוכלו ליצור במסגרות העבודה הרגילות. היצירות שלהן משלבות ארכיטקטורה, עם אמירה חברתית, נגיעות של הומור והרבה שיתוף ציבור. במחאה החברתית ב-2011, לדוגמא, יצאו חברי קבוצה וכו' לרחוב, קיפלו וחילקו דגמים של בנייני אקירוב עשויים תפריט של מסעדה סינית זולה. בפצ'ה קוצ'ה הם יציגו מגוון של העבודות שלהם ואולי אף ייערכו הפעלה משותפת עם הקהל...
טל ארז
מעצב בוגר בית הספר לעיצוב באינדהובן. טל יספר על התפקיד החברתי, פוליטי, ביקורתי של המעצב לאור התפתחויות טכנולוגיות כמו מדפסות תלת מימד. מסתבר שמהפכה חדשה עומדת בפתח ומביאה איתה לא מעט רוחות של שינוי.
הקדמה ויזואלית: אברהם קורנפלד.
הקדמה מוסיקלית: דיג'יי מארקי פאנק.
היי,
מה תרצה לכתוב על "פצ'ה קוצ'ה 14"?