כל המידע על פסטיבל פרינג' 7B לתרבות אלטרנטיבית
פסטיבל פרינג' B7 שנוסד ע"י עידן אבישר ויואב מיכאל - מתיאטרון הפרינג' של באר שבע, הפך מיום הקמתו לאבן דרך בזירת התרבות המתפתחת של הדרום, ולהזדמנות ליוצרים מכל התחומים- תיאטרון, מוזיקה, מחול ועוד, להופיע בצורה אינטימית וייחודית מול קהל. הפסטיבל מופק היום בעזרת קרן מיראז' לפיתוח הנגב, ובשיתוף עיריית באר שבע, חברת כיוונים ותיאטרון באר שבע.
אל האג'נדה החברתית השזורה במרבית ההצגות, יתוודעו הצופים מעל הבמות, בעיבוד לספרו של יורם קניוק ז"ל, במופע לא שגרתי של עמנואלה עמיחי, בהצגות ומופעים בהם יככבו מולי שולמן, אלון נוימן, אסתי זקהיים, לביא זיטנר, נטע- לי לוי, אנסמבל "עיט" הבאר שבעי, שחקני תיאטרון החלום, תיאטרון "כאן", תיאטרון רהט, ביה"ס למשחק גודמן ועוד רבים וטובים.
במסגרת הפסטיבל יועלו ארבע בכורות:
- "הבן של היהודי האחרון"- בכורה עולמית להצגה המבוססת על ספרו המונומנטלי של יורם קניוק ז"ל "היהודי האחרון". ההצגה בוחנת שאלות נוקבות על מהותו של השכול, הזיכרון, ההנצחה, המיתוסים והאתוסים המרכזיים הבונים את ההוויה והזהות הישראלית. הפקה חדשה מבית היוצר של תיאטרון הפרינג' ב"ש במסגרת פרויקט "יוצרים בנגב".
- "מעבד ממשמעותו" - בכורה עולמית ליצירתה החדשה של עמנואלה עמיחי שנוצרה במיוחד לפסטיבל, הבוחנת את הנשיות דרך תנועה מוזיקה ואור. בהשתתפות נטע- לי לוי כוכבת הסרט "רקדנית עמוד סרט" זוכה פסטיבל דוק- אביב 2013.
- "סעיף 7"- בכורה בעברית להפקה החדשה של תיאטרון אלמהבאש - רהט בשיתוף תיאטרון הנגב, שהשתתפה בהצלחה בפסטיבל "מסרחיד" לתיאטרון בערבית. הצצה נדירה לחיים התרבותיים, הלבטים המרכזיים בחי היומיום בחברה הבדואית
- ישנים- דואט של תיאטרון ומחול בין גבר לאישה, המעביר את דמויותיו בין מצבי שינה, ערות וחלימה ומשאיר את הצופה מרותק למעברים שבין המציאות לתת מודע. יצירתם של יערה פרח ואוריה רייך.
הצגות נוספות שיעלו במסגרת הפסטיבל הן:
- "שום גמדים לא יבואו"- מונודרמה בכיכובה של שנטל כהן, המבוססת על ספרה של שילה אשר שזכה בפרס ספיר.
- "כן"- המחזה השנון של המחזאי האנגלי די.סי. מור- בכיכובו של לביא זיטנר.
- "זריחה"- מחזה מאת עידו בורנשטיין בכיכובם של אסתי זקהיים, אדוה בולה, יואב בר- לב וגל פריצר.
- "פרייבט קולקשן"- קולאז' תיאטרוני מבית היוצר של תיאטרון תמונע.
כמו כן, יוקם השנה "טוטאלוס אימפרו בר" מתחם אימפרוביזציה גדול, שיעניק לקהל הזדמנות להתוודע אל ז'אנר הספורט - תיאטרון, ואל השחקנים המוכשרים- המסוגלים לאלתר כמעט בכל מצב:
- טוטאלוס - נבחרת המאלתרים של תיאטרון הפרינג' באר- שבע במופעי קונספט.
- Three Falling- ארבעה שחקנים וd.j מאלתרים מחזה בלי מצנח: מולי שולמן, אלון נוימן, ענבל לורי ורועי צדוק.
- קבוצת "מכקלה" (מכה- קלה) - זוכי אליפות ישראל באימפרוביזציה זו השנה השנייה ברציפות.
- ביה"ס למשחק גודמן- זוכי אליפות ישראל באימפרוביזציה בקטגוריית סטודנטים לשנת 2013.
- ועוד רבים ומוכשרים כמו שחקני "תיאטרון האימפרוב" עם מופע הדגל "שלושה מאלתרים", "קומיקאזה" הקבוצה המחתרתית של אוניברסיטת בן גוריון "שילוח הכן", קבוצת הנוער המאלתרים של תיאטרון הפרינג' בבאר שבע שכונה ג'.
חובבי המוזיקה ייהנו משלושה מופעים אינטימיים:
- "שירים באשדודית" - המביא בשפה הומוריסטית ושנונה את שיריו של המשורר האשדודי סמי שלום שטרית, בביצוע של שמעון מימרן, אהובה עוזרי, יונתן כנען ואדם מדר.
- איתי פרל שיארח את דנה ברגר.
- "הגדוד העברי" – מופע סיום אחרון בהחלט - הזדמנות אחרונה לצפות במערכונים מוסיקליים תיאטרליים, שמתארים מצבים הומוריסטיים ישראלים, כגון מענה קולי של חברת הכבלים, שיחה על המינוס ועוד...
תיאטרון הפרינג' באר שבע:
הוקם בראשית שנת 2010, במטרה לייצר אלטרנטיבה תרבותית עכשווית ואיכותית בדרום. יצירתו המקומית מתקיימת בד בבד עם פעילות חברתית, תוך יצירת קהילת אמנים חזקה ומגובשת מאזור הנגב. התיאטרון מהווה בית לדור החדש של היוצרים מתחומי האמנות המגוונים, והינו חלק מהתכנית הלאומית הרב שנתית לפיתוח הנגב, והפיכת העיר באר- שבע למטרופולין תרבותי.
היי,
מה תרצה לכתוב על "פסטיבל פרינג' 7B לתרבות אלטרנטיבית"?