סיפורי הרדופים מאת רות ריכטר א. איך נוצר הצמח הרעיל הראשון? צמחים רבים שהיו למאכל הצאן והבקר, אך כשבא הקיץ התייבשו שאר הצמחים, ורק ההרדוף נו…
175 צמחים בגליל תחתון, עמקים וגלבוע - סגולים - ורודים
הדודא הרפואי. העלים מסריחים, אבל הפרי נראה כעגבניה צהובה-כתומה, עם ריח משכר. כתוב שראובן יצא לחפש את הדודא לאמו לאה, אחרי שפסקה ללדת. נראה ש…
הרקפת היא צמח פקעת הנפוץ ביותר במזרח התיכון (יוון, דרום תורכיה, סוריה, לבנון וארץ ישראל). בארץ אפשר למצוא אותה בגולן, בגליל, בשומרון וביהודה…
מידע כללי ההדור בין כל עצי החורש בארץ ישראל הוא ללא ספק כליל החורש. בשלהי חודש פברואר או בראשית חודש מארס מתכסים גזעו וענפיו באלפי פרחים שצב…
מידע צמח נמוך הנפוץ כמעט בכל הארץ, אך אינו גדל בקרקע חולית. לסתוונית פקעת חד-שנתית המתרוקנת מדי שנה, כי המזון שנאגר בה משמש את הצמח הח…
בעת האביב פורחים בבת אחת שני מיני שיחי הלוטם המצויים בארצנו, ושכיח המראה כי פורחים הם זה בצד זה. הלוטם שפרחיו לבנים הוא הלוטם המרווני, והוא…
צמח רב-שנתי שגובהו 100-60 ס"מ. גדל במדרונות מסולעים ובשולי מדרגות חרושות בהרים, גבעוליו זקופים ומעוצים בתחתיתם, עליו דמויי ביצה, חרוקים ולבי…
שם נוסף של החוטמית הזיפנית בעברית הוא ורד הקציר. סיפור - החוטמית והצלף מתוך הספר ארץ ירוקה שלי מאת רות ריכטר באחד מימי הזיו של ראשית הקיץ צ…
משל האטד - משל יותם בספר שופטים פרק ט, פסוקים 8-15, מספר יותם בן ירובעל את משל האטד, כדי להוכיח את בני שכם כי המליכו עליהם את האדם הכי פחות…
בפריחה, הבלוטות המסייעות ליחידת ההפצה למפיץ, בולטות על הגביע ונראות היטב. הענפים מצולעים מסועפים. העלים התחתונים נישאים על פטוטרות…
על המרווה המשולשת שיח הנפוץ בעיקר בגריגות ובבתות הים-תיכוניות או בשולי החורש, מקומות שחודרות אליהם קרני השמש. העלים לבידים, פשוטים, ולעתים…
הסחלב / מיכאל דשא בסתר יער עד סחלב פרח בדד, גוניו - חלום ענוג, ריחו - נשמת תינוק ועין לא שזפה את פרח היפעה. נכמר מכאב לבו, וימת באבו…
מה שנראה בצמח זה כעלים הוא בעצם ענפים אשר קיבלו צורת עלה. נקל לראות זאת כאשר הפרחים הוורודים הזעירים פורחים מתוך "עלים" אלו
שיח זקוף או מטפס, בעל בלוטות קוצניות. הפרחים בעלי כותרת גדולה ובולטת, עלי הכותרת מפושקים ובעלי אורך של עד 3 ס"מ. האבקנים רבים. העלים קרחים א…
צמח רב-שנתי בעל עלי שושנת גדולים מאוד, שאורכם 15-40 סמ והוא שייך למשפחת השפתניים. בישראל ובשכנותיה נפוצים כ-39 מיני מרווה, כמו למשל המרווה ה…
שמו של הצהרון ניתן לו מכיוון שכל פרחיו, הסגורים בשעות הבוקר, נפתחים בבת אחת בצהרים
עשנן מטפס מארח נימפות של ציקדת הקצף ממשפחת הקיצפיים - Cercopidae (נימפה - חרק צעיר חסר גילגול) הנימפה ניזון ממוהל הצמחים ומקציפה אותו ע…
אתם יודעים, שלנענע שאנו אוהבים להוסיף לתה קוראים בעברית נכונה נענה אבל קוראים לה גם מינתה. תשאלו, מה פתאום מינתה? טוב, אז כיוון ששאלתם, נספר…