אגדת ים
כל אגדה שמסופרת כאן, ממרום התל, נשמעת אחרת. אחת מהן, שמסופרת בין ימאים ותיקים, אומרת שמכאן אפשר לראות את מרכבתו של נפטון אל הים במיתולוגיה היוונית.
יודעי סוד מספרים, שהים סוער במשך כמה ימים ואינו נח. לקראת שקיעת השמש, אחרי סערה רצופה רואים על קו האופק, מגיחה מרכבה רתומה לשני סוסים לבנים כענן. המרכבה עולה מעומק הים, עליה עומד נפטון, קלשונו בידו. שני הסוסים הלבנים דוהרים על פני המים הסוערים, היכן שנוגעים גלגלי המרכבה נרגע הים ונח, ואז חדי העין מגלים את בנות הים, שמגיחות בשירה חרישת צוחקות ומשחקות במים הרגועים.
המספר נשבע, שאת כל זה רואים מראש המצוק המדהים, שבשמורת הטבע תל גדור, היושבת כ-33 מטרים מעל הגלים. מצוק הכורכר והשמורה ממשיכים לתוך הים לשורת סלעים שהגלים מתרסקים עליהם. זו הנקודה הגבוהה ביותר באזור, התצפית ממנה מרהיבה, אבל נדרש מאמץ קל לעלות במעלה התלול עד ראש גבעת הכורכר.
נקודה שווה לקפה בשטח
לאחר שתטפסו אל ראש הגבעה, ימתין משטח בטון ועליו אפשר להניח את הגזיה לקפה. בדרך, בעונה, תוכלו לראות את פריחת חבצלת החוף ובאביב את פריחת נר הלילה החופי. למטה משתרע אחד החופים היפים בארץ, שנקרא משום מה “החוף הסיני” (לא ברור למה המקום נקרא כך). אם בחרתם להביא מוסיקה רצוי מאוד מוסיקה שקטה ונוגה, שלא תפריע לשמוע את הגלים.
חוף גדור
בירידה משביל גדור מסתתר חוף בתולי וקסום, המוקף במצוקים מרשימים שהופכים אותו לחוף נסתר שמזכיר את חופי תאילנד. סלעי הענק שמשתלבים עם מי הטורקיז הצלולים, הופכים את חוף גדור ללוקיישן. רוצים למצוא פינה שקטה בחוף? לכו ימינה או שמאלה בשביל גדור שמעל החוף, ותמצאו נקודות ירידה לשני חופים ריקים ושלווים.
חוף גדור. צילום: אביב בצון
היי,
מה תרצה לכתוב על "חוף גדור ושמורת הטבע תל גדור"?
המסלול לא מתאים לע… גלות. יחד עם ילדים קטנים לקח לנו כשעה ו-45 דק'.