כל המידע על זנב סנונית נאה

מתוך אתרו של דר עז בן יהודה פרפרי ארץ ישראל

פרפר גדול בצבע צהוב לימוני, בעל תפוצה הולוארקטית (צפון אמריקה, אירופה, צפון אפריקה ואסיה הממוזגת) ונפוץ בכל ברוב חלקי הארץ בחודשים מרץ עד סוף נובמבר. בדרום מחליף אותו זנב סנונית מדברי P. saharae הדומה לו מאד ורבים החוקרים החושבים שהוא תת מין של זנב סנונית נאה. מוטת כנפיו כ- 80 ממ (לעיתים נדירות יותר). מקים כ- 5 דורות בשנה. הפרטים בצפון הארץ ובעיקר בחרמון כהים יותר.
הנקבה מטילה ביצים צהובים על עלי הפיגם, עלים צעירים של הדרים, שומר, גזר ומיני סוככיים נוספים. לקראת הבקיעה, צבע הביצה הופך לשחור.
הזחל הבוקע מהביצה צבעו שחור ועליו פס רוחב מרכזי לבן, לאורך גופו ישנן בליטות שעירות והוא מזכיר בצבעו ובצורתו את הפרשת הציפור. לאחר מספר נשלים, הזחל הופך לחלק וצבעו הופך לירוק עם פסי רוחב שחורים ולידם נקודות כתומות. בהגיע הזחל לגודל של כ- 45 ממ הוא מתגלם על שיח הפונדקאי או בקרבתו.
הגולם בצבע ירוק לימוני או חום אפרפר וגודלו 30-35 ממ. תקופת הגולם בחודשים החמים כעשרה ימים ובחודשים הקרים יותר עד לחודש ויותר. הגלמים של הדור האחרון עוברים דיאפאוזה חורפית עד לתחילת האביב הבא. חלק מהגלמים עוברים דיאפאוזה של מספר שנים.