שלום, אורח
כניסה | הרשמה

 
היכנסו לערוץ השטח>>
בחסות קפה טורקי עלית


עברית | English | Русский     
 
למטייל
טיולים בישראל
אזורים וחבלי ארץ מסלולי טיול טיולים מאורגנים נקודות חן וטיפים מעיינות בארץ מדריכי טיולים חניוני לילה - קמפינג לינה ואירוח  
 077-333-4555
לוח אירועים
יש כרגע 22 אירועים
לחצו על התאריך וקבלו את כל אירועי היום לחצו על התאריך וקבלו את כל אירועי היום:
מאי 2013
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

הצג את יוני

יוני 2013
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
מזג האויר באזור הטיול
לתחזית מזג האויר בכל הארץ
אטרקציות סמוכות
אדם סלע
אדם סלע  
חץ וקשת מדברי
חץ וקשת מדברי  
גיאופן- המרכז לרכיבה מדברית
גיאופן- המרכז לרכיבה מדברית  
נגב ג'יפ - תיירות אקולוגית
נגב ג'יפ - תיירות אקולוגית  
לרשימת כל האטרקציות
נקודות חן באזור
חולות צבעוניים במכתש רמון
חולות צבעוניים במכתש רמון  
המנסרה
המנסרה  
פארק הפסלים במצפה רמון
פארק הפסלים במצפה רמון  
עיר אובות
עיר אובות  
לכל הטיפים ונקודות החן
חניוני לילה סמוכים
נחל ברק
נחל ברק
מואה
מואה
הר כיפה
הר כיפה
חוות האנטילופות בערבה
חוות האנטילופות בערבה
לרשימת חניוני הלילה ואתרי הקמפינג המלאה
מדריכים באזור
מאורות- טיולי סיפור ותוכן -
מאורות- טיולי סיפור ותוכן
קובי  פליישמן - 'הבתים הם הקולבים של הסיפורים', זהו העקרון של הטיולים שאני מדריך, סיפורי בתים ואנשים עם ניחוח של רכילות היסטורית, מסלולי טיולים בצפון מחדרה עד מטולה, עם האנשים שעשו את ההיסטוריה ועם האנשים שחיים אותה עד היום, טיול הנוגע בהומור של החיים, באהבות וכמובן גם בטרגדיות - חדרה, חיפה, בית לחם הגלילית, זכרון, טבריה, מטולה ועוד.

בקרו באתר שלנו           www.bagalil.ios.st
קובי פליישמן
יואב אבניאון - מכיר את הארץ על כל רזיה הקסומים ועל ההיסטוריה האנושית המרתקת שלה. 
בשנת 1807 עלה אחד מאבות משפחתי מסרס שליד סלוניקי לעיר העתיקה בירושלים. שם עיר הולדתו דבק בו והפך לשם משפחתו.
סבא-רבא מצד אימי – שיש (שלמה ישראל שיריזלי)– מוציא לאור ואיש רב פעלים. על שמו רחוב בנחלאות בירושלים. 
הסטוריה זו בת מאתיים שנה מהווה רקע לאהבתי לארץ ולאנשיה – מרכיב חיוני להדרכה מוצלחת.
יואב אבניאון
אברהם טובל - אברהם, צבר, איש הי-טק, מורה-דרך מוסמך להדרכה באנגלית ובעברית. 
בעל ניסיון רב בהדרכה לקבוצות וליחידים, מטייל הרבה ומוביל טיולים שנים רבות.
הטיול מייצר הזדמנות לחוויה מהנה ומרתקת, מרגש את המודרכים, ומעשיר בידע מעניין וייחודי.
אברהם מכיר את הארץ על רזיה הקסומים ועל ההיסטוריה המרתקת שלה. אהבת הארץ ואנשיה מהווים מרכיב חיוני להדרכה מוצלחת.
אברהם טובל
לרשימת כל המדריכים
צימרים וחדרי אירוח באזור
אכסניית נוער ובית הארחה מצפה רמון
אכסניית נוער ובית הארחה מצפה רמון  
אכסניית נוער ובית הארחה ערד
אכסניית נוער ובית הארחה ערד  
כפר הנוקדים
כפר הנוקדים  
אכסניית נוער ובית הארחה אילת
אכסניית נוער ובית הארחה אילת  
לרשימת הצימרים המלאה
מסלולים קרובים
מזרח הרמון - ממכתש רמון לערבה (דירוג: 9.48)
הר מסור (דירוג: 9.54)
המיטב של מכתש רמון (דירוג: 8.88)
נחל גוב ומעלה עקרבים (דירוג: 7)
בין הר עריף להר כרכום (דירוג: 7)
המכתש הקטן (דירוג: 9.22)
בורות לוץ (דירוג: 8.29)
מסלול הפטריה בנאות הכיכר (דירוג: 7)
עין עובדת ועיר הנבטים עובדת (דירוג: 9.2)
 
מסלול כללי הצומח והחי תגובות למסלול
נחל ברק והר כיפה
חבל ארץ:  הערבה הצפונית
משך המסלול:  עד חצי יום
נקודות ציון:  (1552, 9767) / (35.1517, 30.423)
מפת סימון שבילים:  17 - הערבה התיכונה ומזרח הר הנגב
עונות:  סתיו, אביב, חורף
מאפיינים:  מעגלי, אפשרות לכניסה למים, מתאים למשפחות, למיטיבי לכת
רמת קושי: בינוני     אורך בק"מ: 4     דירוג: 9.22
לוח ירח:  זריחת ושקיעת הירח והשמש לחודש זה
הטיול נבדק ועודכן לאחרונה ב:  21/4/2012

איזור:  דרום הנגב והרי אילת
מפת אזור דרום הנגב והרי אילת
strName למפת המסלול למפת המסלול
אזור המסלול במפות Google אזור המסלול במפות Google
מתוך אתר עמוד ענן למפה טופגרפית של אזור המסלול מתוך אתר עמוד ענן
למפת המסלול
להדפסת המסלול
הוסף למפת הטיולים שלי

הדף בשפה האנגלית: 
הדף בשפה הרוסית: 
Nahal Barak and Har Kipa
Ручей Барак и Гора Кипа



נחלים רבים מנקזים את הנגב בואכה הערבה, אחד מהם, הנמצא בין הישובים פארן וצוקים, ממש באמצע כביש הערבה, מאפשר טיול קצר (או ארוך יותר) בקטע מדברי אמיתי, עם מעוק קניוני מרשים ומלהיב ומסלול מעגלי עם נוף מרהיב לערבה ולהרי אדום.

איך מטיילים

ישנם שני מסלולים מעגליים שניתן לעשות בנחל ברק.

  1. המסלול הראשון הוא מסלול מעגלי קצר, כ 3-4 ק''מ, שכולל טיפוס תלול אך קצר וירידה אתגרית ומהנה במעוק של נחל ברק בעזרת סולמות וחבלים. בחורף ובאביב, יתכן כי הגבים במעוק נחל ברק מלאים במים גשמים. במקרה כזה התכוננו לטיול רטוב. משך המסלול הקצר כשעתיים. המסלול אינו מתאים לילדים מתחת לגיל 5 שכן הם לא יוכלו לטפס בסולמות.
  2. המסלול השני, כולל את מסלול (1) אך מוסיף אליו הליכה של כ-8 קמ ברמת ברק והר כיפה. תוספת זו תזכה את ההולכים בה בנוף מרהיב של הערבה התיכונה והנאה מהעוצמה המדברית. בתוספת מסלול זו אין עליות משמעותיות עם זאת, תשומת לב כי כמעט ואין צל בחלק זה של המסלול ולכן לא מומלץ לעשותו בקיץ וימים חמים. משך המסלול המלא הוא כ 5-7 שעות.

איך מגיעים

הכניסה לנחל ברק היא מכביש הערבה (כביש 90) בסמוך לאבן הקמ ה-115 אשר נמצאת כ-6 ק''מ צפונית לפניה לישוב פארן וכ-10 קמ דרומית לפניה לישוב צוקים (הנקרא במפות לעיתים בלדד). מכביש הערבה ישנו שלט ברור המפנה מערבה (ימינה לבאים מצפון), לעבר דרך עפר מצויינת המסומנת בסימון שבילים כחול והמובילה לתחילת המסלול. דרך העפר, המתאימה לכל רכב, נמשכת לאורך כ-12 קמ באפיקו הרדוד של נחל ברק. דרך העפר עוברת בינות עצי שיטה וחמוקי גבעות עד לנקודה המסומנת בשטח כחניון [1-במפה]. בנקודה זו ניתן להשאיר את הרכב ולהתחיל את המסלול רגלית. עם זאת, דרך העפר ממשיכה להיות טובה עוד כ-3 קמ ובנסיעה זהירה ניתן, לאלו הרוצים בכך, להמשיך עד לנקודה [2] בעיקול הנחל או אף מעבר לכך לנקודה [3].

נחל ברק

נחל ברק  נקרא כך בעקבות השם הערבי של הנחל הוא אלאבריק והוא חלק ממניפת הנחלים המקזים את מרכז ודרום הנגב אל הערבה ומשם לים המלח.

מהנקודה בה חנינו את הרכב [1 או 2], נלך עם הדרך העוברת באפיקו של נחל ברק והמסומנת בסימון שבילים כחול, מערבה לעבר המעוק. הצמחייה במדבר מתרכזת בעיקר באפיקי הנחלים החורצים את המרחב. בנחל ברק נוכל להבחין בעצי שיטה סלילנית ושיטה סוככנית (עליהם מטפס הרנוג השיטים) הבולטים במרחב. לצידם צומחים צמחים אשר הסתגלו לחום וליובש כגון: מלוח קיפח, ימלוח פגום, יפרוק המדבר, זוגן השיח, חומעה ורודה, כתלה חריפה, רותם המדבר, רכפתן מדבריקזוח עקום, אטד ערבי ועוד.

אזור הר כיפה ורמת ברק בהם עוברים מסלול הטיול, מקבלים בשנה כמות גשם מועטה ביותר. רמת החלחול של הקרקע הרדודה, המכסה את סלע הקירטון, נמוכה אף היא, ורוב המים זורמים על פני השטח ומתנקזים אל הנחלים הגדולים. אלה שהם בעלי אגן ניקוז גדול, מקבלים למעשה יותר מים מאשר כמות הגשם שירדה על שטחם, ולכן אפשרית בהם צמיחת צומח רב-שנתי רב, ואף עצים. אם תלכו בשקט ותתבוננו סביב, יתכן כי תראו גם עדר יעל נובי המשוטט בין ההרים.

העלייה בשביל הירוק

לאחר הליכה של כחצי שעה, נגיע לפיצול שבילים המפנה שמאלה לעבר שביל ירוק העולה במעלה ההר [3]. נבחר לטפס בזהירות עם שביל זה את הטיפוס התלול אך הקצר. בדרכנו למעלה נשים לב לצמח ירוק המשתלשל ממפל יבש בצידו הצפוני של הנחל. זהו הסהרון המשתלשל, צמח טרופי במוצאו שנמצא במקומות בודדים בארץ, בין השרא גם בנחל נקרות אשר במכתש רמון. לאחר כ-10 דקות, נגיע לצומת שבה אפשר לפנות או ימינה או שמאלה בשביל כחול [4]. אלו שרוצים לעשות את המסלול הקצר, יבחרו בנתיב הימני ויקפצו בקריאת תאור המסלול עד לפסקה המתחילה בכותרת מעוק נחל ברק. לאלו שרוצים ליהנות מהמסלול הארוך יותר, יש לפנות שמאלה ולהוסיף ולטפס עוד קצת עד למפגש עם שביל בסימון שחור. בנקודה זו נפנה ימינה לשביל השחור ההולך לצידי מעוק נחל ברק ועוקף את המפלים המתחתרים בסלע הקרטון הרך.

השביל השחור ממשיך בתוך אפיקו של נחל ברק, חוצה דרך עפר עם סימון שבילים אדום [5] וממשיך לטפס עוד כ -3 קמ לעבר הר כיפה. מומלץ מאוד לעצור באמצע הדרך [6], לעשות מנוחה ולהשקיף על הנוף המרהיב של הערבה ושל הרי אדום הנחשף לעינינו.

בסמוך להר כיפה, נפגש השביל השחור עם דרך עפר בסימון שבילים כחול [7]. בנקודה זו, ניתן לבחור לעשות תוספת של כ-4 קמ למסלול ולהמשיך ישר עם השביל הירוק (2 קמ לכל כיוון), עד לתצפית מרהיבה על מצוקי נחל עשוש המתחתר גם הוא אל עבר הערבה.

בכל מקרה, מחיבור השבילים השחור - כחול – ירוק [7] נמשיך מערבה (ימינה) עם השביל הכחול. השביל ממשיך בתצפית מרהיבה ונוף משכר ויורדת משיפולי הר כיפה אל עבר רמת ברק. לאחר כ-4 קמ נפנה ימינה לדרך עפר בסימון שבילים אדום [9]. איתה נמשיך עוד כ-2 קמ עד למפגש חזרה עם השביל השחור ההולך במקביל למעוק נחל ברק [5]. נמשיך עם שביל זה איתו באנו עד לנקודת המפגש עם השביל הירוק [4] והפעם נבחר את נתיב השני של השביל הכחול (שמאלה) הפונה לעבר המעוק.

מעוק נחל ברק

נחל ברק מתחתתר בסלע קירטוני רך אשר מצופה בשכבה קשה יותר הנקראת נארי. שכבה זו נוצרה כתוצאה מעליה נימית של מים ומינרלים אל פני השטח וצריבתם על ידי השמש. המים מוצאים בשכבת הנארי פרצה, ואז אוכלים במהרה את הסלע הרך שתחתה. כך נוצר המעוק המרשים והעמוד של נחל ברק.
את הירידה במעוק יש לעשות בזהירות. סולמות יתדות וחבלים מותקנים כדי לסייע למטיילים בירידה במפלים היבשים. לאחר גשמים, יתכן מאוד שהגבים בתחתית כל סולם מלאים במים, והחצייה דורשת כניסה למים עמוקים אלו.

סיום המעוק הוא בהליכה בין קירותיו הזקופים עד לנקודה בה פוגשים בשנית את השביל הירוק [4] איתו טיפסו בהתחלה. מנקודה זו, נחזור על עקבותינו בנחל ברק עד לנקודת חניית הרכב.

מפת האזור

הצג במפה גדולה עם מידע נוסף מסביב הצג במפה גדולה עם מידע נוסף מסביב  הצג במפה גדולה עם מידע נוסף מסביב


שכבות מידע במפה:
מסלולים מסלולים
אירועים ופסטיבלים אירועים ופסטיבלים
אטרקציות אטרקציות
טיפים ונקודות חן טיפים ונקודות חן
אתרי קמפינג אתרי קמפינג
כתבות מיוחדות כתבות מיוחדות
לינה ואירוח לינה ואירוח

קופונים והטבות באזור

קופון מאתר טיולי
אדם סלע
טיולי ג'יפים, סנפלינג / טיפוס קירות, פיינטבול, אטרקציות בטבע, סדנאות, אטרקציות לקבוצות ואירועים

10% הנחה על טיולי הג'יפים באזור. התשלום במזומן בלבד.

ת"ד 62 מדרשת בן גוריון 84990
050-5308272
  הדפסה
קופון מאתר טיולי
חץ וקשת מדברי
פארק משחקים, אטרקציות בטבע, סדנאות, אטרקציות לקבוצות ואירועים

לקוחות פרטיים מאתר טיולי בלבד יקבלו 10 אחוזי הנחה לקבוצות מעל 10 איש.

ת.ד 581 מצפה רמון 80655
0505344598,086587274
  הדפסה

הוספת תגובה הוספת תגובה  | פורום טיולים פורום טיולים  | הדפסה הדפסה  | מפה  | המלצה לחבר המלצה לחבר

תגובות בפייסבוק

תגובות בטיולי

ישנן סך הכל 13 תגובות למסלול הוספת תגובה פתיחת כל התגובות
 עדכון מים בקניון ברק - r_weiss  27/3/2011 17:12  דירוג: 9
 שינה באזור נחל ברק נכון ל 12.2010 - sb34  7/12/2010 08:18  
 נחל ברק 5.12.210 - sb34  7/12/2010 08:13  
 מסלול מדהים! - keren tivony  24/5/2010 19:45  דירוג: 9
 מסלול מעגלי - הגר בר  6/4/2010 10:15  
 חניית רכבים - dalit fridman  31/3/2010 13:07  
 נהנים בנובמבר - travellerguy  23/11/2009 23:12  דירוג: 10
 נחל ברק גם לילדים - Tal  23/6/2008 14:31  דירוג: 10
 מדהיםםם - ליאת  18/4/2008 18:16  דירוג: 10
    ליאת האם עדיין יש בגבי נחל ברק מים - עידן  19/4/2008 10:56  
 טיול נפלא ומומלץ - לא לילדים קטנים ולמי שפחות חס על מכוניתו - שלמה  11/4/2008 11:14  דירוג: 9
    ללא לרכבים פרטיים (לא של הבוס) -  18/10/2008 12:31  דירוג: 9
 טיול מעולה - לא לילדים - ערן  27/2/2008 22:27  

דיונים בפורום האתר בהם עלה הנושא:
נושא מספר צפיות תגובה אחרונה זמן בפורום
שמירה חניוני לילה פסח 2013
שמירת חניוני לילה פסח 2012
השארת רכב בנחל ברק מצוקי פארן וחאן בארות
קבוצה קיימת, מוזמנים להצטרף
תצפית מפסגת שלוחת הברקן
תצפיות מרכס הרי הגלבוע
נחל ברק
הטמנות מים והקפצות בנגב
שמירה חניוני לילה סוכות 2012
מסלול מעגלי למטיבי לכת בהר ברקן
הצעת חלוקת השביל לימים
זהה את האתר 272
 
Share
שפך נחל ברק בשקיעה
שפך נחל ברק בשקיעה

צילום: יוחאי כורם
שפך נחל ברק בשקיעה



עדר יעל נובי במדרונות נחל ברק
עדר יעל נובי במדרונות נחל ברק

צילום: יוחאי כורם
עדר יעל נובי במדרונות נחל ברק


לאחר העליה בשביל הירוק
לאחר העליה בשביל הירוק

צילום: יוחאי כורם
לאחר העליה בשביל הירוק


מעוק נחל ברק מלמעלה - תמונה פנורמית
מעוק נחל ברק מלמעלה - תמונה פנורמית

צילום: יוחאי כורם
מעוק נחל ברק מלמעלה - תמונה פנורמית


רמת ברק
רמת ברק

צילום: יוחאי כורם
רמת ברק


תצפית מזרחה מאזור הר כיפה - תמונה פנורמית
תצפית מזרחה מאזור הר כיפה - תמונה פנורמית

צילום: יוחאי כורם
תצפית מזרחה מאזור הר כיפה - תמונה פנורמית


צומת השבילים לרגלי הר כיפה
צומת השבילים לרגלי הר כיפה

צילום: יוחאי כורם
צומת השבילים לרגלי הר כיפה


ירידה במעוק
ירידה במעוק

צילום: יוחאי כורם
ירידה במעוק


ירידה בסולם נוסף
ירידה בסולם נוסף

צילום: יוחאי כורם
ירידה בסולם נוסף


קירות המעוק בנחל ברק
קירות המעוק בנחל ברק

צילום: יוחאי כורם
קירות המעוק בנחל ברק