כל המידע על שיפודי הרצל דיסקונט
לדוד כהן היה אטליז בקזבלנקה, והוא שלימד את החתן שלו, הרצל שבו, איך למלא מעיים של טלה בכבד בקר, להכין טחול ממולא, איך לבחור שקדים ואיך לשפד אותם, איך לתבל קבב שיסמיק מאודם הפלפל וימלא את הפה בנשיכת חריף מענגת. ממנו גם למד להכין את המבער, קוביות כבד עגל בתוך מעיים הפוכים, ככה שבחום האש יימס השומן על הכבד. המבער הזה הוא אחד מתענוגות הגריל הכי שווים בארץ.
לפני שלושים שנה, בפסז' של קרית מלאכי, פתח הרצל את אחת השיפודיות הטובות בארץ. בטח בכל הנוגע לגריל מרוקאי.
צילום: איתיאל ציון
שינויים לא ממהרים להיכנס לקרית מלאכי, וגם לא למקום של הרצל, אליו מובילות מדרגות מלמעלה ולמטה, דברי תפילה על הקירות, שולחנות שלא מחפשים לעשות שום רושם ובמקרר אותם השיפודים שזוכרים את מרוקו, עם אותו התיבול ובאותן הכמויות כמו בקזבלנקה.
את הדיסקונט שבשם חייב המקום לסניף הבנק הצמוד אליו, שגם הוא היה חדש אז בעיר וכולם עשו לו כבוד, אז הרצל החליט להצמיד אותו לשם שלו. השנים עברו, הכבוד של הבנקים נמס כמו שומן על הגריל, ועכשיו אלה רק החשבוניות זוכרות את הדיסקונט.
הרצל בא והולך, עכשיו זה הוא שמלמד את החתן שלו, אלי אוחנה, איך וכמה לשחק עם האש. בחור מקסים אוחנה, עם גומות חן שמחייכות את הלב של באי המקום. מקומיים ועוברי אורח ויד מעולה היודעת מתי להוריד כל נתח מהגריל, להשקיף ולקלוט מי נכנס ואיך להאכיל אותו.
צילום: איתיאל ציון
כמקובל, הכל מתחיל במרבד סלטים שאפשר, על רובו, לדלג. הסלטים לא מתקרבים לאיכות הבשר במקום, וחוץ ממקצה החריפים הם כמעט תמיד מרגישים מיותרים. מי שרוצה ירקות יוכל לשמוח באלה שמניחים שם על הגריל, לחבוק אותם עם קבב או נקניק, כשאת הכל עוטף לחם הגחלים של המקום, שאין טוב ממנו לספוג עסיס בשרים.
מחיר: ארוחה ממוצעת תעלה בסביבות 100 ש"ח, אבל בשעות הצהריים יש עסקיות המציעות ב-60 ₪ 2 שיפודים, סלטים וצ'יפס.
איפה מטיילים בסביבה?
באזור מישור החוף הדרומי מחכה לכם טיול מקסים עם אגמי מים מתוקים, הליכה בדיונות - ממש כמו בסרטים, ומעט מורשת קרב ב"ארץ פלשת". הטיול מתחיל בכמה נקודות מעניינות ובעלות סיפור היסטורי באשדוד וסביבתה ומסתיים בהשתובבות בחולות ניצנים, שמדרום לעיר, כשברקע הים הכחול.
היי,
מה תרצה לכתוב על "שיפודי הרצל דיסקונט"?