כל המידע על סבידה

בתחילת חודש מאי 1799, אחרי שהביס את הממלוכים בהר תבור, חזר נפוליאון לחדש את המצור על עכו. חייליו, המותשים מקרבות ומכשלונות הבקעת החומה, לא יכלו לתאוות הכיבוש של נפוליאון. בשמיני לחודש מאי, כשהצליחו אנשיו של המרשל הצרפתי ז'אן לאן להבקיע את החומה, הסתערו אל תוך העיר. אלא ששם נתקלו בחומה נוספת, במקום בו היתה גינתו של אל ג'זאר. נפוליאון סב על עקביו וחזר למצרים.

על החומה הזו, על יופיים של תאי המשמר שנקבעו בה, משקיפה הגינה של "סבידה" החדשה. לפני מספר חודשים השאירה העכואית הנהדרת את המטבח הפצפון בבזאר הטורקי של העיר ועברה לרחוב סלאח א-דין, למקום בו פעל במשך שנים בית דפוס. החלל הפנימי מוארך, חוצה בדרכו שרידים של החומה העות'מנית, אותה בנה דאהר אל עומר. מאחורי קירות שקופים נמצא המטבח החדש, בו גריל פחמים מבטיח שהטעמים נשארו כשהיו. 

 

סבידה בעכו. צילום: איתיאל ציוןצילום: איתיאל ציון

המטבח נשען על דגה טרייה מהים בלבד ויד הנזהרת בכבודה. ארוחת טעימות מוגשת במקום בו כמעט הכל נתון לעונה ולמצב הרוח של הים באותו היום, שמשפיע על זה של השף. תמצאו שם מיני סלטים מתובלים בעדינות ובשכל, יופי של דגים כבושים, טחינה עם קצת עמבה ויוגורט, המשתדכת נפלא עם טעמו של דג שנשק לו הגריל, ותפוח אדמה שבילה זמן ארוך על גחלים, כשהוא עטוף נייר כסף ומוגש ספוג בחמאה וטימין. איזה תפוד טעים. איזה יופי של מקום.

סבידה בעכו. צילום: איתיאל ציוןצילום: איתיאל ציון

שעות הפתיחה

שבת'-ד' 12:00-17:00, ה'-ו' 12:00-21:00

מחירים

100-150 ₪ לארוחה הכוללת את דגת היום, ששה סלטים ותפוח אדמה על האש.

איפה מטיילים בסביבה?

כשנמצאים בעכו, מומלץ מאוד לצאת ולחקור כל פינה, כי העיר הזו ידעה צעדי מצביאים, צלבנים, דייגים וסוחרים, וההיסטוריה לא חדלה מלהיכתב בה שוב ושוב. צאו לשוטט בסמטאות השוק, חומת העיר העתיקה, אולמות האבירים, מוזאון אסירי המחתרות, ולחוות את ההיסטוריה בהילוך מהיר. לבסוף הגיעו לנמל, ופשוט תחוו את גלי הים, והרגע.