בכתבה זו:

שמש, ציוץ ציפורים, הרים מוריקים, נחל זורם, הם חלק מניחוחות הבילוי בטבע, שתמיד עושים חשק לצאת לחופשה. ואם כבר יוצאים לחופשה, למה שלא תפרגנו לעצמכם לפחות לילה אחד מחוץ לבית? יש שיעדיפו בית מלון או צימר ואחרים – קמפינג, הכי קרוב לטבע.

אולי זה נראה לכם ברור מאליו ואולי כמו סוג של בדיחה, אבל מסתבר שאחד הכללים לקמפינג מוצלח תלוי בעובדה, שתקחו אתכם רק את מה שצריך. כן, כן. נשמע פשוט? מסתבר שלא בהכרח. אז רגע לפני שאתם מרימים גבה או מבטלים את הנאמר במחי יד, קבלו את הטיפים, שעושים את כל ההבדל.

צילום: depositphotos / avk78

צילום: depositphotos / avk78

לוקחים רק את מה שצריך

למה זה כל-כך חשוב? כי כשמתחילים להתפזר שוכחים את הדברים החשובים. ציוד מיותר מעמיס עלינו גם בלוגיסטיקה, גם בהעמסה וגם בפריקה ולא פעם תופס מקום לדברים חשובים באמת, שמשאירים בבית. זה נכון גם כשמדובר בפריטים קטנים ובמיוחד כשמדובר בפריטים גדולים.

אם אתם נמנים על שחקני המטקות ומשחקי הקופסה ואכן מתכוונים לעשות בהם שימוש בשטח – קחו אותם איתכם. אותו דבר לגבי טלוויזיה וגנרטור –  אם צפייה בטלוויזיה בשטח היא חלק בלתי נפרד מהקמפינג שלכם, קחו אותם איתכם.

כמובן שאין כאן נכון או לא נכון, כי יש משפחה שעבורה קמפינג משמעו הכי קרוב לטבע ועבור משפחה אחרת – הכוונה להכי קרוב לבית בטבע. עבור רבים מאתנו הנוחות של מטבחון נייד, טלוויזיה ותאורה לילית היא ממש בגדר חובה כשיוצאים לקמפינג. במיוחד אם יוצאים לקמפינג עם ילדים קטנים, שחייבים איכשהו להעסיק אותם, כשנמאס לכולם ממשחקי הקופסה או כשעייפים ורוצים להירדם ולהירגע עם הסרטון האהוב בטאבלט. שורה תחתונה – תהיו מי שאתם ותתארגנו בהתאם, לפי ההגדרה שלכם לנוחות.

איך אפשר בלי טלוויזיה? | צילום: באדיבות Zeero

איך אפשר בלי טלוויזיה? | צילום: באדיבות Zeero

אז מהי רשימת החובה לקמפינג שלא יוצאים בלעדיה מהבית?

1) מים: כלל האצבע הוא 4.5 ליטר לאדם ליום, בתנאי מזג אוויר ממוצעים, בהנחה שאתם לא מתכננים פעילות מאומצת. לילדים – פחות. תוסיפו לזה ליטר עבור היגיינה (צחצוח שיניים, שטיפת פנים ומקלחת שדה) ומים לבישול. תכננו מראש מה אתם מבשלים, כי להכנת אורז או פסטה נדרשים יותר מים מאשר שימוש בקופסאות שימורים.

ברור שלא תעמיסו את האוטו בערימות של שישיות מים לכל ימי הקמפינג, אחרת לא ישאר מקום בבגאז לשאר הדברים. קחו אתכם מספיק מים ליום-יומיים הראשונים ואת היתר תוכלו לרכוש בתחנות דלק קרובות לאזור הקמפינג.

2) אוכל: תכננו מראש את הארוחות שלכם – בוקר, צהריים וערב ונסו לחלק אותן לפי ימים. קופסאות שימורים ומוצרים יבשים כמו פסטה, אורז ופתיתים לא דורשים קירור. גם ביצים יחזיקו מעמד שלושה ימים. בגזרת הפירות והירקות, חשוב לקחת קשים או כאלה שיבשילו בשטח כמו עגבניות ובננות ירוקות. עוד חטיפים, פירות יבשים, בשר מיובש, דגני בוקר, ממרחים כמו נוטלה או חמאת בוטנים ואתם מסודרים.

3) ציוד בישול: זוכרים את תכנון התפריט מראש? עכשיו כשאתם יודעים מה תאכלו, התאימו את כלי הבישול הנדרשים לכם למתחם הבישול של הקמפינג. אם אתם רוצים להרגיש בבית וחשוב לכם לאכול ארוחה חמה עם כל המשפחה, אבל ממש לא בא לכם "להתכלב" עם גזייה או מנגל, יש לנו גאדג'ט חדש ופופולארי שפשוט לא תבינו איך הסתדרתם בלעדיו: הגנרטור הסולארי הנייד של חברת Zeero.

למה לא ליהנות מנוחות גם בטבע? | צילום באדיבות Zeero

למה לא ליהנות מנוחות גם בטבע? | צילום באדיבות Zeero

להתחבר לחשמל מכל מקום ובכל זמן

מדובר במוצר ירוק שלא רועש או מזהם, כמו הגנרטורים מהדור הישן, ושמוטען בקלות באמצעות פאנלים סולאריים ניידים. עכשיו כשאתם הבעלים הגאים של תחנת כוח ניידת, תוכלו לקחת איתכם לדוגמה מחבת חשמלית שתקל עליכם בזמן הארוחות, במיוחד אם הילדים רעבים ואין להם כוח לחכות שהפויקה יתחמם. אז מי אמר שאי אפשר לשמור על איכות חיים גבוהה גם בקמפינג?

גם ללפטופ מגיע לצאת לקמפינג | צילום: באדיבות Zeero

גם ללפטופ מגיע לצאת לקמפינג | צילום: באדיבות Zeero

4) תאורת לילה, מסכים ושאר פינוקים: מי אמר שחייבים לבחור בין הנוחות של הבית לאתגרים של לינה בחוץ ובטבע? הגנרטור הסולארי ישדרג לכם את חוויית הקמפינג וישגר אתכם ממחלקת תיירים היישר למושבים המפנקים של המחלקה הראשונה, או במילים אחרות – איזה כיף, לא חייבים לשבת לבד בחושך ואפשר לקחת איתנו תאורה וכמובן את הלפטופ, הטאבלט והטלוויזיה, כי גם להם מגיע ליהנות ביחד איתנו מהחופשה.

מסכים ושאר פינוקים | צילום: באדיבות Zeeroמסכים ושאר פינוקים | צילום: באדיבות Zeero

סקרנים לראות איך זה עובד? צפו בסרטון: 

5) ערכת עזרה ראשונה: חובה לצאת לשטח כשאתם מצויידים בערכה לפציעות קטנות. חומר חיטוי, אמצעי חבישה מינימליים, פלסטרים, משחות לחתכים, כוויות קלות, עקיצות, שפשופים ותכשיר דוחה יתושים.

6) ביגוד: בגזרת המלתחה חשוב להיערך בהתאם לעונות השנה ולחום או הקור הישראלי. איך, אתם שואלים? למשל, למטיילים בסתיו ובחורף – לא לשכוח לארוז עליונית חמה לשעות הערב והלילה או שעות הבוקר המוקדמות. גם בסתיו וגם בחורף מומלץ ללבוש ביגוד תרמי מבד מיוחד בעל סיבים סינטטיים. למה? כי הם יוצרים בידוד, מנדפים את הזיעה ושומרים על חום הגוף. כך תתמודדו עם הקור הנוצר משילוב של רוח, טמפרטורה נמוכה וזיעה.
למטיילים בקיץ - הצטיידו בביגוד ייעודי לטיולי קיץ, שיגן עליכם בשטח ויעזור לכם להתגבר על עומסי החום. בגדים נושמים, מנדפי זיעה, שמאפשרים איוורור יעיל עומדים בראש הרשימה.

אז איפה ישנים ואיך מתמקמים בשטח?

בחירת הלוקיישן, תלויה בצרכים שלכם ושל בני המשפחה וכמה מפנק אתם רוצים שהוא יהיה. יש כאלה שיסתפקו במזרונים תחת כיפת השמים ואחרים יוסיפו אוהלים, כלי מיטה, מחצלת, ערסל וכיסאות שטח. בכל מקרה, אם יש לכם יותר מאוהל אחד, פנקו את עצמכם עם אוהל משחק לילדים, כדי שאוהל השינה יהיה נקי מזרדים ואבנים.

צילום: depositphotos / Kokhanchikov

צילום: depositphotos / Kokhanchikov

כאשר אתם מתמקמים בשטח, כדאי לאתר משטח ישר ככל הניתן ולוודא שלא נמצאים על קן נמלים. מומלץ להקפיד על הכנת השטח עליו ממקמים את האוהל - סילוק אבנים שעלולות לשבת מתחת לגב ולהרוס את השינה, או כמה עשבים שוטים שעלולים לקרוע את תחתית האוהל.

משפחות ומטיילים רבים אוהבים להשתמש ב”אוהל בן רגע”, שהוא קל ונוח להקמה. בדרך כלל כל מה שנדרש לעשות הוא למשוך רצועה במהירות או רק “לזרוק” את האוהל באוויר. אוהלי בן רגע בדרך כלל מצופים נגד טל ולחות. רצפת האוהל עשויה לרוב משילוב של בדי ניילון עמידים לשחיקה של אבנים, צמחים וכדומה.

איפה עושים קמפינג?

על גדות החצבני: ירוק על הנחל

על גדות נחל החצבני, בין עצי צפצפה ושלווה בטבע, תמצאו את מתחם הקמפינג ירוק על הנחל. אתם מוזמנים לבחור בין אוהלי גלמפינג ממוזגים, שמציעים גם מרפסת אישית מצויידת בשולחן קק”ל, כיסאות, תאורה ואוהלי VIP, המתאימים לאירוח של עד 8 אנשים. 

מה עם אוכל ובישולים אתם שואלים? לרשותכם מקררים משותפים, עמדת ברביקיו ועמדת שטיפת כלים. במקום גם שירותים ומקלחות מים חמים, תאורה ושמירה של 24 שעות ביממה.

צילום: באדיבות קמפינג ירוק על הנחל

צילום: באדיבות קמפינג ירוק על הנחל

טובל בירוק: ג'ינגס חאן בגולן

באזור המשקיף לנוף מדהים של הכנרת והר תבור נמצא ג'ינגס חאן בגולן. המקום מציע מתחם אוהלים מפנק בין מדשאות ועצים פורחים. לכאן לא תצטרכו לסחוב את כל הבית ותוכלו ליהנות מאוהל מאובזר ומסודר, את הארוחות תוכלו לבשל במטבח המשותף או בפינות המנגל.

מהחאן תוכלו לצאת למגוון מסלולי טיול ונקודות עניין כמו המעיין החם “עין ג’ונס” ו”עין שוקו”. בנוסף, תמצאו בקרבת מקום את יקב שאטו גולן וטרה נובה. 

צילום: באדיבות ג'ינגס חאן בגולן

צילום: באדיבות ג'ינגס חאן בגולן

בין ים המלח למדבר: קמפינג מצוקי דרגות

דמיינו את עצמכם מתעוררים לשקט המדברי, מסביבכם נופים של הרים עוצרי נשימה, מרחבים מדבריים וים המלח אחד. כל זה נמצא במתחם הקמפינג של כפר המטיילים מצוקי דרגות. בין אם תבחרו לישון בחושות, אוהלים מדבריים או האוהל הפרטי שלכם, תוכלו להשתמש בשירותים, מקלחות ובמתחם המטבח ובלילה לשיר שירים מסביב למדורה. רק אל תשכחו בבית את הגיטרה.

רק אתם והנוף המרהיב של ים המלח | צילום: נתנאל בן שבת

רק אתם והנוף המרהיב של ים המלח | צילום: נתנאל בן שבת

ליד מקורות מים: קמפינג פארק הירדן

אוהבים לקום לצליל פכפוך המים? בצפון הכנרת, על גדות נהר הירדן, נמצא מתחם הקמפינג של פארק הירדן. בין עתיקות, טבע, מסלולי טיול, פינות חמד ומים זורמים תוכלו לפתוח את האוהל שלכם, לפרוס מחצלת ולהקים את מתחם הקמפינג שלכם. לרשותכם מתחמי שירותים ותאורה לילית. ואפילו את הכלב תוכלו להביא אתכם.

תמונה מתוך תוכן באתר למטייל בישראל (טיולי)

לישון על גדות נהר הירדן | צילום: אן הורוביץ

לתחילת הכתבה