איך מטיילים פה?
נחל ג'ילבון זורם במורדות המערביים של רמת הגולן במערכת פלגים ויובלים, המנקזים את מרגלות הר אביטל והר שיפון. בהמשך זרימתם מתלכדים היובלים, וזורמים יחדיו לערוץ הראשי, אשר עקב הפרשי הגובה בין הגולן לבקעת החולה, יוצר קניון שקירותיו זקופים ובו מפלים ובריכות. הנחל יוצא אל בקעת החולה מול גשר הפקק. השם ג'ילבון ניתן לו על שם כפר ומוצב צבאי סורי הקרויים ג'לבינה. שם נוסף שניתן לנחל הוא נחל דבורה.
למסלול שתי אפשרויות:
- מסלול מעגלי - כ-3 ק"מ וכשלוש שעות הליכה. המסלול עובר במפל דבורה ובמפל ג'ילבון וחוזר אל נקודת ההתחלה. אין צורך בהקפצת רכבים.
- מסלול קווי ארוך - כ-5 ק"מ וכחמש שעות הליכה. לאחר מפל ג'ילבון ממשיכים אל בריכת הקצינים, טחנת הקמח וגשר הפקק. למסלול הזה נדרשים שני רכבים.
שני המסלולים כוללים ירידות ועליות תלולות, הליכה בעזרת יתדות וקטעים סלעיים שעלולים להיות רטובים וחלקים. רמת הקושי הטכנית שלהם דומה ומוגדרת בינונית. בעוד המסלול הקווי ארוך יותר, במסלול המעגלי יש צורך בעלייה של מדרגות מרובות. מרבית המסלול אינו מוצל, לכן בקיץ מומלץ להתחיל מוקדם ולהצטייד בכמות מספיקה של מים.
הבריכות במפל דבורה ובמפל ג'ילבון עמוקות והכניסה אליהן מתאימה ליודעי שחייה בלבד. אין לקפוץ למים ואין לשתות ממי הנחל.
זהירות – זיהום נחלים
בשנים האחרונות משרד הבריאות מפרסם נתונים על דיגומי מעיינות ונחלים, ופעמים רבות מדווח על ממצאים של זיהומים חריגים בנחל ג'ילבון. כאשר מתפרסמת אזהרת זיהום אין מניעה לטייל במסלול, אך הכניסה למקורות מים לאורכו עלולה להיות מסוכנת לבריאות. לפני היציאה למסלול, אנחנו ממליצים לבדוק בדיווח המתעדכן על זיהום נחלים »
הגעה למסלול
נקודת ההתחלה: מצומת גדות נוסעים מזרחה בכביש 91, חוצים את גשר בנות יעקב ומטפסים אל רמת הגולן. ממשיכים ישר בצמתים בית המכס ונשוט. כ-1.5 ק"מ לאחר צומת נשוט פונים שמאלה לדרך עפר המסומנת באדום ומשולטת לנחל ג'ילבון.
נוסעים בדרך העפר כ-2 ק"מ, פונים ימינה בצומת הדרכים וממשיכים כחצי קילומטר נוסף אל רחבת החניה שבתחילת המסלול. דרך העפר מתאימה בדרך כלל לכל רכב, אך מצבה עשוי להשתנות לאחר גשמים.
Waze: נחל ג'ילבון
נקודת הסיום של המסלול הארוך: מצומת גדות פונים צפונה לכביש 918. חוצים את גשר הפקק ומיד אחריו פונים ימינה אל דרך העפר המסומנת באדום. משאירים את הרכב ברחבת העפר הסמוכה למטעים.
Waze: גשר ש”ן – גשר הפקק
מהחניון אל מפל דבורה
מרחבת החניה נצא עם השביל האדום, העובר בין שרידי כפר סורי שננטש לאחר מלחמת ששת הימים. בין בתי הבזלת נותרו גם מבני בטון ששימשו בעבר מחנה צבאי. השביל יורד בין עצי אקליפטוס ומשוכות צבר אל ערוץ נחל ג'ילבון, הזורם במשך כל השנה. לאחר חציית הערוץ נגיע למפגש עם שביל שחור העולה אל הגדה הנגדית. לא נפנה אליו, אלא נמשיך עם השביל האדום עד התצפית על מפל דבורה.

גג בית בכפר דבורה | צילום: יוחאי כורם
העלייה לכפר דבורה
מהתצפית יוצא שביל כחול המטפס אל שרידי הכפר דבורה. העלייה אורכת כעשר דקות והיא אינה חלק הכרחי מהמסלול, אך כדאי להקדיש לה זמן.
הכפר הסורי דאבוריה נבנה על שרידי יישוב יהודי מתקופת התלמוד. בבתי הכפר נעשה שימוש חוזר באבנים עתיקות, ובהן משקוף שנשא כתובת המזכירה את בית מדרשו של רבי אליעזר הקפר. המשקוף הועבר למוזיאון עתיקות הגולן בקצרין.
בין המבנים אפשר לחפש אבן גדולה שעליה מגולפים עיט האוחז זר במקורו ושני דגים. ייתכן שהאבן הייתה חלק מבית הכנסת של היישוב. בשולי הכפר נותרו גם שרידים של בתי בד עתיקים.
לאחר הביקור נחזור באותה הדרך עם השביל הכחול אל התצפית על מפל דבורה.
הירידה אל מפל דבורה
מהתצפית על מפל דבורה נמשיך בירידה עם השביל האדום. הירידה תלולה ובחלקה נעזרים ביתדות הקבועות בסלע. מקצה הירידה יוצא שביל ללא סימון שמאלה ומגיע אל המפל עצמו שנופל מגובה של כ-10 מטרים אל בריכה עמוקה. אם בחרתם להיכנס אל המים – שימו לב שהבריכה עמוקה והכניסה אליה מחייבת לדעת לשחות. סביב הבריכה תוכלו למצוא צמחיית נחלים, ובה צמחי הרדוף הנחלים, פטל קדוש, שיח אברהם, נענע משובלת ועצי תאנה.
בדרך עוברים ליד הסלע המכונה "סלע המסטיקים", שאליו הודבקו במשך שנים מסטיקים לעוסים על ידי תלמידי בתי ספר בטיול שנתי. תעשו טובה למטיילים בנחל, לבעלי החיים והטבע, לכולם – אל תוסיפו ל"מסורת" המגעילה הזאת.

הבריכה בתחתית מפל דבורה | צילום: יוחאי כורם
ממפל דבורה אל מפל ג'ילבון
נמשיך עם השביל האדום לאורך הנחל. בחלקים מסוימים הדרך עוברת סמוך למים ובין צמחיית נחלים, אך קטעים אחרים חשופים לשמש.
לאחר כקילומטר נגיע למפגש עם שביל כחול העולה שמאלה לכיוון החניון. זוהי נקודת החזרה של המסלול המעגלי. לפני שנעלה, נמשיך עם השביל האדום אל התצפית על מפל ג'ילבון. בהמשך נחזור אל הנקודה הזו.
מפל ג'ילבון מתנשא לגובה של כ-41 מטרים והוא השני בגובהו בגולן, נופל בין קירות בזלת אל בריכה גדולה ועמוקה. השביל האדום יורד אל תחתית הערוץ, וממנו יוצאת דרך קצרה אל הבריכה. הגישה עוברת באזור רטוב וסלעי ויש ללכת בזהירות.
החזרה במסלול המעגלי
למי שמעוניינים במסלול המעגלי, שהוא המסלול הקצר יותר - לאחר הביקור במפל ג'ילבון נחזור במעלה השביל האדום אל המפגש עם השביל הכחול. נפנה ימינה אל השביל הכחול ונטפס איתו אל דרך העפר.
בתום העלייה נמשיך בדרך העפר כ-15-20 דקות, עד שנחזור לרחבת החניה שבה השארנו את הרכב.
המשך המסלול הארוך - ממפל ג'ילבון אל בריכת הקצינים
מטיילים שבחרו במסלול הארוך לא יעלו בשביל הכחול, אלא ימשיכו ממפל ג'ילבון במורד הנחל עם השביל האדום.
השביל מתקדם לאורך הערוץ ועובר ליד שני מפלים קטנים, אחריהם הוא מתחיל לטפס על הגדה הדרומית כדי לצאת מהנחל. יחד עם השביל נפנה שמאלה לאורך השלוחה ונתחבר לשביל ג'יפים רחב בין שרידי הכפר הסורי הנטוש אל-ג'לבינה, משם נתחיל בירידה של כ-800 מטר שבסופה נחצה דרך ג'יפים מסומנת בסימון שביל ירוק ונגיעי אל עין ג'ילבון, המכונה גם עין ג'לבינה.
מי המעיין נאספים בבריכת בטון שנבנתה בתקופה הסורית ושימשה את הקצינים שישבו במוצבים הסמוכים, ומכאן שמה – בריכת הקצינים. כיום חלק מהמים נשאבים להשקיית השדות בעמק החולה, ולכן פעמים רבות הבריכה מרוקנת כמעט לחלוטין ממים.

שרידי הכפר הסורי | צילום: יוחאי כורם
מבריכת הקצינים אל גשר הפקק
מבריכת הקצינים נמשיך עם השביל האדום לצד צינור המים. חשוב להישאר על השביל המסומן ולא לחצות גדרות או לסטות אל השטח שמסביב בשל חשש למיקוש.
בהמשך נגיע לשרידי טחנת קמח שהופעלה בעבר באמצעות מי עין ג'ילבון. המים הובלו אל הטחנה בתעלה, וצנחו בכוח אל המתקן שהניע את אבני הריחיים.
מטחנת הקמח נמשיך עם השביל האדום, היורד בשביל צר שעלול להיות רטוב ובוצי. לאחר המפגש עם דרך העפר נצא מתחומי השמורה, ונמשיך עם השביל האדום בדרך רחבה בין המטעים עד שנגיע אל רחבת החניה הסמוכה לכביש 918 שבה ממתין הרכב השני.
היי,
מה תרצה לכתוב על "נחל ג'ילבון"?
מתאים במיוחד לבחורים
מי שרוצה לשאול יכול
למי הוא מתאים ילדים מבוגרים?
על איזה סימון הולכים
רמת קושי
מה מומלץ וטיפים
תודה רבה
אני נהנתי מאוד מהמסלול, לדעתי הוא מאוד מתאים לצעירים בסוף אביב - תחילת קיץ כשמספיק חם להיכנס למים.
מי טייל בנחל לאחרונה?
יש הערות?
יש דבורים באזור?
התכוונתי להגיע לבריכת הקצינים בסמ"ש הירוק, לרדת ברגל, ולהגיע לגשר הפקק ב4*4
האם אפשר לשחות?
יש עדכון מהימים האחרונים?
תודה
למים? תודה.
התחלנו במפל ג'ילבון (לא נקודה 6) כולל ירידה למפל. והליכה עד מפל דבורה. מסלול מעגלי (הליכה של החלק האחרון על הדרך עפר) . המסלול יפיפה, המפלים משגעים. הבריכות נהדרות. מסלול מאתגר קלות, יש כמ… ה נקודות לחציה של הנחל. חוויה מומלצת מאוד. טיול מקסים!
עדיף למצוא יום שלא בסופש אחרת ההליכה מאוד עמוסה וקשה כי המסלול צר ומעברי הנחל מאיטים מאוד אם יש המון אנשים.
אם אתם בכושר טוב, יהיה קל לעשות נסיעה הלוך ושוב מדבורה עד הירדן. עשיתי את כל זה ב-3.5 שעות, כולל שהלכתי לאיבוד כמה פעמים.
האם ניתן לטייל עם כלב במסלול?
הבנתי שיש ירידה עם יתדות למפל דבורה.
תודה
לכל מי שעושה את המסלול המעגלי ,הוא לא מעגלי כל כך היציאה ממפל הג'ילבון רחוקה כ3-4 ק"מ מהחניון של מפל דבורה ,רוב ההליכה בשביל חשוף לשמש,לא נעים, במיוחד עם ילדים קטנים וגם לגידולים,עדיף להשאיר רכב אחד בחניון של הירידה למפלגה … הג'ילבון ואת השני בחניון מפל דבורה.
אנחנו מעוניינים לצאת מחר לטייל בנחל, רציתי לשאול אם יש מים עדין, ובאיזה עומק בערך?
שלום,
טיילנו ביום שישי האחרון, אנוכי ובני בן השמונה, ממפל דבורה עד בריכת הקצינים. נדהמנו והתאכזבנו לגלות את בריכת הקצינים ריקה כמעט לגמרי! נותרו שלוליות בגובה של כ- 30 ס"מ. הבריכה לא היתה ריקה רק ממים אלא גם ממטייל… ים (היינו היחידים באותו היום שעשו את המסלול הארוך, מה שחיסל לנו את הסיכוי לטרמפ חזרה מגשר הפקק ולכן חזרנו על עקבותינו עד החניון מעל מפל גילבון), מה שמעלה חשד שההתרוקנות הבריכה היא עובדה ידועה. מישהו יודע מה קורה כאן?? מרפרוף באנטרנט עולה שזה בשל שאיבת יתר של קיבוץ גדות. אנשי טיולי היקרים, האם תוכלו לקחת על עצמכם להרים קול זעקה (ולו למען הדגים והסרטנים שבבריכה)?
בכל מקרה חייבת להיות לזה התייחסות בתיאור המסלול באתר ...
בברכה,
יונתן (אם יש צורך אוכל לשלוח תמונה)
האם ניתן, נכון להיום, להשלים את המסלול הארוך?
עומר זיו תודה!
מישהו יודע אם המסלול המעגלי סגור?
תודה
הייתי בג'ילבון לפני כמה שנים והחוויה זכורה לי מאד לרעה בגלל הכמויות העצומות של הפסולת שהיו שם. האם מישהו/י היה שם לאחרונה ויודע/ת להגיד אם המצב השתפר? האם הנחל עבר ניקיון?
תודה מראש!
עשינו את המסלול המלא עם שלושה ילדים הנוף היה מדהים וגם המפל אבל היה מאוד קשה יש עליות והירידות ממש קרובות לתהום וצריך ממש להיזהר פחדתי שמישהו ימעד, הייתי במסלולים יותר ידידותיים לילדים .
טיילנו עם עוד זוג עירוני + ילד בן 6 שחששנו שלא יעמוד במשימה. לאחר שנתנו לו ״להוביל״ בעקבות הסימון האדום הוא התלהב מאוד. ההליכה בעקבות הסימון האדום גרמה לנו לפספס את … השביל לתחתית מפל דבורה. סיימנו בנקודת התצפית ממנה עלינו לחניון (כך שרק השקפנו במפל הגדול). מהחנייה נאלצנו ללכת רבע שעה (דרך כורכר לא נעימה) בחזרה לנקודת ההתחלה. בדיעבד, היינו צריכים להשאיר מכונית אחת בנקודה זו ולחזור איתה לנקודה ההתחלה. בפעם הבאה נשלים את המסלול , נתחיל מהסוף וישר נלך למפל ג׳ילבון. לסיכום, שווה את החוויה!
מסלול מקסים. כולם מאד נהנו. לא מומלץ לילדים מתחת לגיל 6 (אצלנו הילדות בגיל 6 מאד התקשו). הגענו לתחילת המסלול בסביבות שעה 9:45, וסיימנו בגשר הפקק בשעה 16:45.
הזמנים הנ"ל כוללים בתוכם את… הקפצת הרכבים (בהתחלה ובסוף). לא עלינו לכפר. לא ירדנו לבריכת המפל דבוריה. כן הלכנו די הרבה בתוך המים (מאד מאט את ההליכה). בילינו לפחות שעה או שעה וחצי בבריכת מפל גילבון, ועוד כ-45 דקות בבריכת הקצינים.
ההליכה ממפל הגילבון לבריכת הקצינים קשה (הרבה עליות וירידות והשביל לא סימפטי), ארוכה וחשופה ברובה לשמש.
האם המסלול מתאים לילדים מתחת לגיל 6
6?
תודה
מסלול מדהים, הנוף קסום, ישנה בריכה אחת מאוד עמוקה וממנה ממשיך המסלול, בהמשך יש את בריכת הדבורים שניתן להשתכשך בה.
אנחנו עשינו את המסלול המעגלי (האדום), המשכנו מבריכת הדבורים הלאה עד שהגענו לפיצול בו ניתן להחליט האם ל… חזור לחניון או להמשיך למסלול הארוך יותר. מה שהחלטנו, זה להמשיך בירידה ולהגיע למפל הגילבון- חובה חובה חובה! ההיי לייט של המסלול! מקום פשוט מדהים וקסום, אין כמוהו.
משם חזרנו את הדרך לפיצול ועלינו לחניון. העלייה עד לשם די מאתגרת, מאוד תלולה ועובדת על הרגליים אבל בהחלט שווה את הנוף והתחושה שאחרי.
מהרגע שהעלייה נגמרת יש דרך לחנייה, וזהו.
מסלול מאוד מאוד מומלץ, מאוד אהבנו!
טיילנו היום שבת, 30.5.15. 2 מבוגרים 3 ילדים (אחד במנשא, 2 מתחת לגיל 6). הילדים מורגלים במסלולים מאתגרים. יחד עם זאת, המסלול קשה ממה שמתואר, בעיקר הירידה למפל דבורה וגם ההליכה בדרך למפל הגילבון מלאה בא… זורים לא קלים למעבר. תאור המסלול כמתאים למשפחות נכון רק למשפחות מיטיבות לכת! המסלול עם עצירה בבריכות דבורה ללא ירידה לבריכת הקצינים לקח לנו כמעט 5 שעות. למזלנו מצאנו בסיום הקפצה חזרה לרכב אחרת מדובר בעוד קילומטר הליכה על דרך כורכר.
כל הדרך היתה מלאה באשפה! ממש כואב הלב.
שמי איילת אני בת 30 אמא ל2. ביום חמישי האחרון ה 9/4 אני ומשפחתי ועוד 2נ זוגות חברים עם ילדים בגילאים 3-7 הגענו למסלול. לאחר שהביקרנו באתר טיולי והסתמכנו על מה שכתבתם שזה מסלול שמתאים למשפחות. אנחנו מטיילים המ… ון !!! מגיעים מוכנים עם נעלים מתאימות והילדים שלנו מיומנים למסלולים.... המסלול הנ"ל ממש לא מתאים לילדים בני 6 ומטה!!! הוא מסוכן נורא.
לאחר הליכה של כ 40 דקות הדרדרתי באחת הירידות וריסקתי את הקרסול שלי. נאלצנו לטפס למעלה למצוא קליטה כדי לקרוא ליחידות חילוץ.... אני פצועה ומתמודדת עם התופעות המוראות אבל ל"מזלי" זה קרה לי ולא לאחד מהילדים!!! אנשים מסתמכים על מה שאתם. כותבים באתר ועליכם להיות מדויקים יותר בתיאורים. כדי שאירועים מהסוג הזה יקרו. כמה שפפחות.
מקווה מאודשתשנו. את זה כי זה ממש לא מתאים לילדים .
מישהו היה השבוע במסלול ויש לו המלצה?
מצב המים בנחל. צפיפות וכו?
תודה וחג שמח
הנחל נעים וזורם, וגם הבריכה שמתחת למפל ג'ילבון קרירה וכיפית.
בריכת הקצינים בסוף המסלול כמעט וריקה לגמרי...
עשינו את המסלול המעגלי מחניון מפל דבורה ועד למפל הג'ילבון. ברכות המפלים שוות ביותר ולא לוותר על הירידה לבריכת מפל הג'ילבון. לאחר מפל דבורה ישנו קטע המאפשר הליכה בתוך המים שווה מאוד.
לאחר מפל הג'ילבון חזרנו בשביל … הכחול העלייה לא נוראה. תודות למטיילים שבאו עם שני רכבים והקפיצו אותנו חסכנו את ההליכה המייגעת על שביל החצץ עד לחניון מפל דבורה.
למרות המוני המטיילים המסלול כלל לא מלוכלך כמתואר.
בקיצור אחד המסלולים הטובים והיפים ובהחלט נחזור שוב.
מסלול מהנה ואתגרי אך לא מוצל בעיקרו.
שני מפלים עם בריכות:
מפל דבורה - מפל נחמד, אך כשמו כן הוא מלא בדבורים בנקודת הגישה למים לכן קצת קשה להיכנס אבל אפשרי. זהירות בהתחלה המים מאוד רדודים ומלאים אבנים אז לא לקפוץ… .
מפל ג'ילבון - אין מילים לתאר, מפל מהמם ששווה את כל הטיול.
הלכנו במסלול לא מעגלי ולקח לנו כ5 שעות לשני חברה כולל עצירות.
בריכת הקצינים היא כרגע שלולית.
למי שלא מתכנן להשאיר רכב בסוף המסלול תהיה בעיה גדולה לחזור מבריכת הקצינים בחום הכבד, מאוד לא מומלץ
המסלול ממש ממש לא מלוכלך כמו שמתארים.
צעדנו 6 חבר'ה צעירים מרחבת החניה שמעל למפל דבורה (נקודה 6) ועד לגשר הפקק (נקודה 2). ארך 4 שעות כולל הפסקת אוכל וטבילה מרעננת בבריכה מתחת למפל ג'ילבון.
בבריכת הקצינים בעין גילבון ישנה נביעה שיוצרת שלו… לית בגובה 20 ס"מ במקרה הטוב וזאת מכיוון שרוב המים נלקחים בצינור מתכת לטובת השקיית השדות החקלאיים.
בקצה הבריכה ישנו צינור גדול ממנו נשפכים מים ובעזרתו ניתן להתרענן.
מסלול מהנה מאוד ברמה בינונית.
חברים, נא לקחת עימכם את הפסולת...
"המסלול העיגולי "בהתחלה כיף מהנה ומאתגר ,בחזרה מיברכת המפל מתיש ומייגע עד כדי יאוש אפילו מסוכן, המדרגות בעליה חזרה גבוהות ומעיפות! ומסלול חזרה לחניון כמו מידבר נימבי במשך שעתיים! ראו הוזהרתם! ולאחראים מישיהיו עשו משהו ! מקו… ם כל כך יפה עם סוף כל כך מדכה !
Based on the information on this site, we chose this hike for our family (boys ages 10 and 12). The instructions and information were accurate and very helpful. Kfar Dvora opened so many questions, and hiking in the w… ater and over rocks were just the right amount of "moderate". The Jilabun rainbow was present as in the picture on the website, our swim was refreshing, and it was unbelievably beautiful! A perfect day!
הייתי היום בג'ילבון. בחור דתי ניגש אליי ואמר לי "הנה נפלאות הבורא". עניתי "תראה איך אנשים לא מכבדים את הבורא שלהם."
המקום מלוכלך. ניירות טואלט בכל מקום שתסתכלו. זוועה. מקום כל כך יפה הרוס בעיניי. הרמתי שקית שלמה … של פסולת אבל זה טיפה בים.
אנשים מתלבשים על המקום כי לא צריכים לשלם ואין פקחים. צריכים לשים פקחים ולגבות תשלום כי אחרת ימשיך המצב הנוכחי.
אגב "סלעי המסטיקים" דוחה באותו מידה.
היינו אתמול בג'ילבון לאחר התלבטויות רבות שמקורן בתגובות שכתובות כאן על הליכלוך ששורר שם. חששותינו התאמתו. לג'ילבון פוטנציאל שאינו ממומש כי המקום יפהפה אבל לאן שלא תסתכלו תמצאו בקבוקי פלסטיק, כלים חד פעמיים, עטיפ… ות של חטיפים ושקיות ועוד הזרוע נטוייה.
מאוד כואב שמקום כל כך יפה עטוף בכל כך הרבה לכלוך.
אנחנו לקחנו שקית זבל ואספנו את מה שיכולנו. מכיוון שאין במקום פקחים, אין דרך אחרת, הדבר היחיד שאפשר לעשות כדי להשתלט על כמויות הלכלוך הוא שכל מטייל יצטייד בשקית זבל גדולה ויאסוף קצת.
ביקרנו אתמול באתר. ההגעה למקום די ברורה ע"פ ההסבר כאן. לאחר שמחנים את הרכב, הירידה לערוץ הנחל קלה ומהירה וגם ההגעה לתצפית על המפל הראשון. המשך הדרך למפל השני מקסימה ומאתגרת (לילדים אבל לא רק להם). התצפית על המפל השני מקס… ימה ומשם יש עליה מאוד תלולה לחניון שרחוק כ 2 ק"מ מהחניון הראשון - אפשר לתפוס טרמפ או ללכת ברגל. אבל כדאי מאוד להמשיך ןלרדת לתחתית הערוץ ולהגיע לבריכה אליו נשפך המפל - קסום ביותר!
לגבי לכלוך - אכן בכל מקום יש ניירות ובקבוקים. חלקם מגיע לערוץ עם זרימות המים שגורפות את הלכלוך מלמעלה, אבל אם נשמור על ניקיון למעלה, כלום לא ישפך למטה. אנו תמיד תוהים, איך אפשר לטייל ולהנות מהיופי הטבעי ובאותו זמן להשאיר לכלוך מאחור. לא ברור איך זה הולך יחד.
תהנו !
תודה.
טיול מקסים!!!! אבל ממש לא רמת קושי בינוני אלא מיטבי לכת
לא מתאים לאנשים הסובלים מפחד גבהים או בעיות בברכיים!!!!
לא מתאים לילדים קטנים אלא אם ילדים אוהבים הליכה בשטח!
חייבים מים!!!
חייבים להשאיר את אותו בחניה של מפל גילב… ון כי יש הלכה של חצי שעה לחניה של מפל דבורה וזה לא קל.
אורך המסלול-יותר מ3 ק"מ
המשך שבוע מקסים
היינו שם בסופש האחרון, אני אשתי (חודש רביעי הריון) והקטנה (בת 3).
המסלול עד למפל הגדול רובו אינו מוצל וההליכה לא היתה פשוטה לקטנה ככה שהייתה על הגב שלי רוב הזמן.
נראה לי שההליכה בערוץ עצמו במים הרבה יותר שווה אבל לא הי… תה אופציה מבחינתינו.
המפל עצמו ניפלא ומרענן רק חבל שמטונף (בחיים לא נהיה שוויץ...)
העליה בסוף קשה אך סבילה ולא ארוכה מדי...
הכל פורח ויפה!!!
לסיכום 7+ מתוך 10
הג'ילבון נקי ומלוכלך במחזור גלי.. :-) מידי פעם הוא נקי, ואז אוטובוסים של ילדים המגיעים למסלול משאירים בו טינופת...
אני אישית, בחג השבועות האחרונות ארגנתי קבוצה של 5 אנשים, יצרנו קשר עם הפקח, לקחנו שקיות פלסטיק גדול… ות, כפפות וניקינו את השמורה.
אז גם אתם מוזמנים לתפוס יוזמה!! :-)
לגבי התגובה המאשימה את רשות שמורות הטבע, דווקא זה ההיפך, האתר הוא ללא תשלום ולכן יש פחות השקעה בצוותי פקחים וניקיון, אם הוא היה בתשלום הוא היה נראה כמו היהודיה !! תחשוב על זה :-)
ממש כואב הלב ומוריד מההנאה מהמקום.
כבר לא יודע מה יותר מעצבן:
ההשתלטות של הרשות על אתרים , או
זיהום המקומות האלו ע"י מטיילים בבונים?
עכשיו חזרתי מטיול בצפון וביקרתי גם בג'ילבון.. מי שלא רוצה ללכת יותר מדי יכול לעשות משהו ממש נחמד ולגשר הפקק.
ברגע שהגעתם יש 2 אופציות מאוד נחמדות.
לפנות שמאלה ולהיות איפשהו לאורך הנהר.. קצת בהמשך יש עץ עם חבלים לטרזן ונדנדה.… . ממש כיף להכנס למים וכו'.
או לפנות ימינה ולהגיע לסוף המסלול של הגי'לבון. לעקוב אחרי הסימון האדום ותוך פחות מחצי שעה מגיעים לבריכת הקצינים וגם שם ממש ממש נחמד..
אנו אמורים לעשות את המסלול הקצר עם ילדים בגילאי 6+ .
נא המלצות לאילו שעברו וכן
אני מוטרד מהתגובה האחרונה המעידה על לכלוך בנחל,מישהו יכול להגיב על כך?
האם ניתן לעשות את המסלול לאורכו ללא כניסה למים?
מה עם סכנת החלקה לא… חר יום גשום?
תודה למגיבים
החלטנו לטייל בנחל ג'ילבון ולעשות את המסלול הארוך, לכל אורך הנחל עד גשר הפקק.
שמחים וטובי לב, התחלנו את המסלול וכבר בראשיתו ראינו לא מעט פסולת. טוב, זה בטח הזבל שנפל לאנשים בדרכם החוצה חשבנו בליבנו.
אך ככל ש… ירדנו במורד השביל לכיוון הנחל, הלכה התמונה והתבהרה (או יותר נכון התעכרה):
הנחל היפה הזה, שזורמים בו מי הפשרת שלגים צוננים ונקיים, מזוהם ברמות שפשוט קשה לתאר:
מגבונים, ניירות טואלט, בקבוקי פלסטיק, שקיות, עטיפות של ממתקים, בדלי סיגריות...והכל בכמויות אדירות ובכל מקום: בקרקעית המים, לצידי הנחל ואפילו על העצים!
(אני מתבייש לציין את הדבר הנוראי הזה שנקרא סלע המסטיקים - פשוט גועל נפש. רק אצלינו דבר מגעיל כל כך הופך למיתוס)
הבריכה של מפל דבורה מטונפת ומזוהמת, ובריכת הקצינים נראית כמו פח זבל שעלה על גדותיו.
קושי - המסלול בהחלט סביר (אני מדברת בשם קבוצה של 6 אנשים בני 20+) אבל לא קל ובסוף מרגישים שרירים שונים בגוף. לכן לדעתי המסלול לא מתאים לילדים ממש קטנים. בייחוד מסלול הארוך - הוא באמת ארוך, 5שעות הליכ… ה שחלקם עוברים בשדות קוצים שמגיעים עד הכתפיים, וחלקם עוברים בסלעים חלקלקים במים בוציים... (למבוגרים שהולכים במסלול הארוך -לא לבוא במכנס קצר (קוצים!) או בהיר (בוץ!) ובטח שלא בקרוקס (ורצוי גם לא סנדלים - סכנת החלקה ממשית).
כמו שאמרו לפני, המסלול הארוך שווה את החוויה בגלל תחנת הקמח המדהימה שבסופו.
האם ניתן לעשות את המסלול בנובמבר? שכן,מדובר במסלול עם מים די קרים....
האם חובה להיכנס למים או שניתן לעבור ליד הברכות מבלי להיכנס?
תודה
יצאנו עם ארבעה ילדים (5-5-8-10) למסלול המלא ( 2 רכבים) כי את הקצר (עם רכב אחד) הם כבר עשו בשנה שעברה.
על המפלים והבריכות לא אכתוב - כי רוב המטיילים באים רק אליהם בעצם.
השביל האדום לאחר מפל הגילבון קצת הפתיע.… לא פשוט מדי, לעיתים אפילו מאתגר במיוחד עם הקטנטנים. בריכת הקצינים מעולה - אבל מה שבא אחר כך - היה שווה את כל המסלול - ואני מדבר על שרידי אמת המים וטחנת הקמח.
מקום מדהים באופן יוצא דופן !!!
מסלול כולו שווה ביותר.
הינו שם בטיול נוער לפני שבוע... וזה היה אחלה מסלול זה לא לבכינים... כי זה טיפה קשה... אבל אם אתה יודע שאתה אוהב מסלולים כאלה אתה פשוט תהנה!! כדי לכולם לנסות...אני ממש ממליץ!
אני הייתי שם לפני שבוע ואהיה שם גם ביום שלישי. אני מדריך ילדים בכיתה ד'-ה' שהם בני 10 והם עשו את המסלול בקלות רבה.. אומנם חם ולח, אך הבריכות במפלים בהחלט מפנקות ומחפות על החום..
לדעתי ניתן לטייל עם כלב, ועם ילדים מעל גיל… 7, שוב תלוי בילדים ובהורים..
לגבי בריכת הקצינים, נכון.. מים נשאבים ממנה לחקלאות בעמק, המים מגיעים לגובה שבין הברכיים לאגן, המים צלולים להפליא ובהם דגים קטנים הנותנים טיפול נעים לרגליים..
היינו היום במסלול עם ילד בן 7 עם ילדה בת 11 ועוד תינוק בן 2 במנסה. כולנו נהנו אך עשינו הרבה הפסקות שתייה . רצוי לבוא עם כובע ולפחות 2 בקבוקים של ליטר וחצי לכל בנאדם .
המסלול קשה וארוך אבל מהנה .
החיסרון הנוסף שיש בסוף… מלא דבורים ודבורים.
אף על כן יש גם אוטו גלידה בסוף שמרענן ומצנן את כלום...
ובקיצור מומלץ בחום!
היינו שלשום בגילבון- מסלול מקסים, יש מים והכל ירוק.
אבל המסלול לא מתאים לילדים מתחת לגיל 6-7. היינו עם ילדים בגילאי 3,4- שיש לציין עמדו בזה בכבוד. אבל זה היה להם קשה ואולי קצת מסוכן, אסור לעזוב להם את היד. למרות זאת מ… אוד נהנינו.
האם ניתן לטייל במסלול הארוך בנחל גילבון עם כלב?
אשמח לקבל עצה מבעל ניסיון...תודה
הייתי בה לפני 10 שנים והיו מים, אך שמעתי שהמים נשאבו לצורכי חקלאות וכיום היא יבשה לגמרי...מישהו יודע לתת מידע עדכני? בתודה מראש
האם מישהו יכול לומר עד כמה הירידה לנחל או למפל דבורה מסוכנת ?
בשבת האחרונה טיילנו במסלול,המסלול נהדר מעניין ולא שיגרתי
רובו של המסלול לאורך הנחל עם הרבה מים וצמחיה לפני העלייה חזרה
קחו נשימה ארוכה .
חזרנו לפני חצי שעה המקום מטריף ביופיו, המון מים צמחייה פראית וירוקה העליות קשות אבל שווה בשביל החוויה . בסך הכל מקום שווה ביותר.
הייתי שם עם חברים, נהננו מכל רגע.. המים קפואים אבל חובה להיכנס... מומלץ להביא בגד קצר או בגד ים ולא להיכנס (כמוני) עם הבגדים מכיוון שקשה לעלות אחר כך את העלייה הכמעט מטישה..
תלכו, תהנו, תצלמו...
היה מאוד כיף קצת קשה כי זה ארוך אבל מתגברים
אבל מה שרע שם יש שם מלא דבורים זה קצת מעצבן
מסלול יפה אבל קצת קשה.
היינו עם ילדים מגיל 10-17 ,הם צלחו את המסע בקלילות. לא מומלץ לאנשים שסובלים מבעיות ברכיים.
אנו הגענו עד למפל הגילבון. שם, בתצפית על המפל, ממש בירידה לכיוון התצפית ישנה סכנה גדולה מאוד. ילדים בא… ים בריצה קלילה (בגלל המדרון) ומגיעים ישירות לראש הצוק שאינו מגודר. התצפית על המפל מגודרת אבל בקצה המדרון , לא. דיברנו עם האחראי על הסביבה - נקווה כי הדבר אכן יטופל. אם עייפים אפשר לסיים את המסלול הקצר והמעגלי כבר במפגש עם הסימון הכחול ישר לחניה שם יחכה לכם רכב נוסף.
תהנו.
הפעם האחרונה שטיילתי שם הייתה בפסח האחרון. המסלול היה יפה והמים היו קרים מאוד וכמעט בלתי נסבלים. אבל רק כמעט. הבריכות והמפלים שווים ביותר.