עם כמה שהיינו רוצים להחשיב את עצמנו כחכמים בשמש, כאלה שזוכרים להימרח כל כמה שעות, לטייל רק בשעות הבטוחות ולשתות 8 כוסות מים ביום, במבחן התוצאה אנחנו איך נאמר? לפעמים קצת מחפפים. אלא כשהילדים נכנסים לתמונה, הנטל הוא כפול – אנחנו צריכים לזכור להקפיד על שתיית מים בעצמנו כדי לשמש להם דוגמה וגם לחשוב לא פעם על דרכים יצירתיות להתגבר על סרבנות שתייה. אספנו לכם כמה טיפים קטנים אבל חשובים שיעזרו לכם להפוך את הטיול שלכם להרבה יותר חכם – ויש לנו גם טיפ מגניב שיכניס טעם ועניין למים שלכם!
בכתבה הזו:
- למה חשוב לשתות מים?
- טיפים להגברת שתיית מים
- הטריק שיוסיף עניין למים שלכם
- איך מטפלים בהתייבשות?
- טיפים לטיול ירוק
מים בששון: אז למה בכלל מים?
מכירים את המשפט “מים הם החיים”? אז זאת ממש לא קלישאה. כשני שליש ממשקל גופנו מורכב מנוזלים, שמסייעים לגוף לתפקד כראוי ולהתגונן מפני מחלות. המים מסייעים לפירוק וחילוף החומרים בגופנו, להתחדשות תאים ורקמות הגוף, למנוע תופעות לא רצויות כמו עצירות ולסלק פסולת בלתי רצויה מהגוף. לאורך היום הגוף שלנו מאבד כמות מים נכבדת, גם מבלי שנצטרך לעבוד יותר מדי קשה בשביל זה. לצערנו או למזלנו, כשאנחנו לא נותנים לגוף שלנו את כמות המים לה הוא זקוק, הוא יאותת לנו מיד בין אם בכאבי ראש, עייפות, עור יבש, עצירות או במקרים קיצוניים יותר – התייבשות.
טיפים להגברת שתיית מים
אנחנו לא רוצים לצאת מורים, אבל לפני שנתחיל לחפש את הדרכים הכי טובות לגרום לילדים שלנו לצרוך יותר מים, כדאי שנתחיל ליישם את הכלל הזה בעצמנו. אבל מה עושים כששתיית מים לא זורמת לנו? טוב למזלנו יש כמה טריקים קטנים אבל מאוד יעילים שעוזרים לשתות יותר. את הטריקים האלה תוכלו ליישם כמובן על הילדים אבל גם על עצמכם.
זמינות היא שם המשחק
זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל אחת הדרכים המוכחות להגביר את צריכת המים היא לדאוג שתמיד יהיה לנו מקור מים זמין בהישג יד. כשיוצאים לטיול כדאי להקפיד לאחסן את בקבוק המים במרחק שליפה מאיתנו – בצד התיק או בשלוקר ייעודי, שהכי קל לשתות ממנו לאורך המסלול. אם אין לכם אחד מהשניים, החזיקו את הבקבוק ביד כמו בדרך הישנה והטובה, העיקר שיהיה קרוב וזמין אליכם. ואם כבר דיברנו על זמינות, וודאו האם יש נקודות למילוי מים במהלך המסלול ואם לא, הצטיידו בכמות מים מספקת לפני היציאה.
עוצרים למלא
| צילום: depositphotos_zhukovvvlad
הפכו את שתיית המים לחוויה
אחת הדרכים להגביר שתיית מים היא באמצעות הפסקות שתייה קבועות במהלך הטיול. הקפידו למצוא זמנים בהם כל הנוכחים עוצרים להפסקת שתייה, אותה אפשר להפוך לחוויה בפני עצמה. אחד הטריקים הישנים בספר שתמיד עובד הוא טריק “המיקי מיקי”, ולמקרה שאתם לא מכירים – ברגע שהילד שותה מהבקבוק ההורה קורא “מיקי מיקי מיקי” ללא הפסקה, עד ההכרזה על המילה “מאוס”, שמסמנת לילד שאפשר להפסיק לשתות.
שתיית מים
בחוף ים | צילום: depositphotos_Bigandt
אטרקטיביות תמיד עוזרת
בדיוק כפי שאנחנו אוכלים עם העיניים, גם כשמדובר בשתייה, לנראות של בקבוק המים יש תפקיד מפתח בהגברת האטרקטיביות של המים – על אחת כמה וכמה כשמדובר בילדים. נסו לבחור בקבוק רב פעמי עם דמות שאהובה במיוחד על הילד שלכם או ליזום פעילות יצירה מיוחדת עם הילד שלכם שכוללת קישוט של הבקבוק במדבקות צבעוניות, ציורים או כל אלמנט אחר שיהפכו את חוויית השתייה לאסתטית ומזמינה.
הבקבוק הצבעוני שלכם.
צילום: ארז דגן
הוסיפו עניין למים שלכם
ואם כבר דיברנו על אטרקטיביות, איך שלא נהפוך את זה, יש ילדים (וגם מבוגרים) שפשוט לא אוהבים את הטעם של המים. אחת הדרכים להפוך את המים לפחות “משעממים” היא באמצעות תוספות מעניינות וצבעוניות שנותנות צבע וטעם למים – פלחי לימון או תפוז, פרוסות מלפפון או חתיכות נענע יכולות להפוך את פעולת שתיית מים להרבה יותר מגוונת.
לימון
מוסיף המון | צילום: depositphotos_Igishevamaria
הכירו את המרענן הרשמי של המים
עוד אפשרות מצויינת שתוסיף לכם המון עניין למים היא שימוש בחליטה קרה וייעודית למים קרים. סדרת התיונים של ויסוצקי, COLD BREEZE, כוללת 3 חליטות קרות, טעימות והכי חשוב ללא תוספת סוכר, קפאין, צבעי מאכל או ממתיקים מלאכותיים, שהופכות את שתיית המים להרבה יותר מעניינת.
מארז קולד בריז לקיץ.
צילום: ארז דגן
אחד היתרונות הבולטים של הסדרה הזו הוא שהיא לא דורשת מכם שום הכנה מוקדמת (כמו חיתוך פלחי תפוז או נענע בבית). תוכלו לקחת איתכם לטיול את התיון, להכניס אותו לבקבוק מים קרים, לחכות 8 דקות, לשקשק ואחר כך לשתות לרוויה – ככה פשוט ככה אפקטיבי. החליטות מגיעות ב-3 טעמים שונים שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו – פטל אוכמניות, אפרסק לואיזה ולימונענע. בקיצור, תנסו ותודו לנו אחר כך!
איך מזהים התייבשות ואיך מטפלים?
לצערנו ועם כל הרצון הטוב, התייבשות היא דבר שקורה לעיתים. איך נזהה התייבשות? התייבשות מלווה בסימני היכר הבאים ויש לשים לב אליהם: כאבי ראש עזים, חולשה בגוף, חוסר עירנות, בחילות, הקאות. בשלב מתקדם יותר של ההתייבשות: דופק מואץ, שתן כהה ומועט. לרוב, פניו של האדם יהיו חיוורים, מה שעלול להביא בסופו של דבר לעילפון ואיבוד הכרה. אצל תינוקות יש לשים לב לכמות השתן בטיטול (יבש=לא טוב). כמו שכולנו יודעים, שתן צלול הוא סימן טוב אצל ילדים ומבוגרים.
במידה וזיהיתם סימנים להתייבשות, הושיבו את הנפגע במקום מוצל וקררו את גופו באמצעות חולצה רטובה ורוח, הסירו ביגוד עודף מעליו והקפידו על מתן שתייה לנפגע בקצב איטי. במידה ומדובר בהתייבשות חמורה הזעיקו צוות רפואי למקום.
לא מייבשים גם את הטבע
אחרי שדיברנו כל כך הרבה על שמירה על ילדינו (וגם על עצמנו) במהלך הטיול, בואו נדבר על עוד גורם שמצריך מאיתנו תשומת לב ושמירה במהלך הטיול – הטבע מסביבנו. למרות שזה הכי קל ומפתה להביא איתנו לשטח צלחות, כוסות, בקבוקים ושאר מוצרים חד פעמיים, חשוב לזכור שהרבה פעמים, גם בלי להתכוון, הפסולת הזאת נשכחת או מתעופפת ברוח והופכת לגורם זיהום משמעותי ולמקור סכנה עבור בעלי החיים שנחנקים או מסתבכים בה. אז מה עושים? הכי פשוט – בוחרים ברב פעמי.
תוכלו להצטייד מבעוד מועד בסט צלחות, כוס וסכו”ם רב פעמי, אותו שומרים באוטו לכל פיקניק, טיול או חוויית שטח שתבוא. את שישיית המים שקניתם השאירו ברכב והעבירו את התכולה לבקבוק מים רב פעמי אותו תיקחו איתכם לדרך.
קולד
בריז לדרך - שתיית מים עם טוויסט! צילום: ארז דגן
קראו טיפים נוספים שיהפכו כל מטייל מסתם מטייל למטייל
חכם בשמש
היי,
מה תרצה לכתוב על "שתיית מים - הפתרון להתייבשות: הטיפים והטריקים לשתות יותר מים הקיץ"?