אם בשנים קודמות "יום האישה" היה יכול להישמע כמו סיסמה ריקה, שמאחוריה מסתתר ניסיון למכור בושם, חמשת החודשים האחרונים המטלטלים שעברו עלינו עשו אותנו ציניים הרבה פחות. סיפורי גבורה של לוחמות על מדים, אימהות שנאלצו לג’נגל בין הבית העסק והמילואים ומפונות שהחליטו להשתמש בקלפים שקיבלו כדי לייצר לעצמן מציאות טובה יותר, הן רק חלק מהסיפורים הגדולים שהפכו לכל כך יומיומיים.
השנה, בחרנו להביא את סיפורן של 7 נשים מהעוטף שמתחיל עוד הרבה לפני השביעי באוקטובר. הסיפורים שונים אבל המסקנה דומה – את הנשים האלה לא תוכלו לנצח.
עדי רוזן – סיפור קולינרי
עדי רוזן היא חלק בלתי נפרד מהנוף והטעמים של תיירות העוטף כבר שנים רבות. כמי שחיה בקהילה של נתיב העשרה יחד עם בן זוגה ושלושת ילדיה, אזעקות וקסאמים לא היו זרים מעולם לה, ולמרות זאת, עדי מעולם לא ויתרה על החלום להציג את הצד היפה והאחר של האזור למבקרים. כדי לתת למבקרים טעימה אמיתית מהעוטף, החליטה להקים את "סיפור קולינרי" – סיורי טעימות שהחלו באשקלון ומשם התפשטו לנתיבות, שדרות ואשדוד. עם הזמן, הפך העסק של עדי למעצמה, שהצליחה לשים את העוטף על מפת הקולינריה הישראלית.
אלא שאירועי השביעי באוקטובר טרפו את הקלפים, כאשר נתיב העשרה ספג מתקפה קשה של מחבלים שפשטו על המושב ורצחו 20 חברי קהילה. עדי ובני משפחתה התבצרו בממ"ד שעות ארוכות ובמזל הצליחו להינצל. בהמשך, בעלה של עדי גויס למילואים והיא נאלצה להקפיא את העסק ולדאוג לילדיה, עד אשר יוכלו לשוב לביתם האהוב.
אבל גם המהלומה הקשה שספג המושב והעסק לא יעצרו את עדי, שהחלה למכור שוברים עתידיים ומוזלים למימוש באחד מהסיורים הקולינריים שלה, שצפויים לחזור ממש בקרוב.
“הסיורים לא עבדו חמישה חודשים וממש עכשיו הם חוזרים. יש חברות וארגונים שמגיעים לאשקלון, יש לנו סיור קולינרי בנתיבות, סיור קולינרי באשדוד ובתחילת יוני יפתח גם סיור בשדרות. במקביל, אנחנו עושים חבילות לפסח מהעוטף עבור חברות וארגונים. אנחנו חוזרים בכל הכוח לעשייה מבורכת ומרגשת שעוזרת לכל כך הרבה בעלי עסקים מהדרום, וזה מרומם את הנפש”, סיפרה עדי. ובתור מי שהיו בסיור של עדי רק בשנה שעברה, אנחנו רק יכולים להבטיח שצפויה לכם חוויה מרגשת וטעימה במיוחד.
תיאום סיורים לקבוצות עם עדי במספר: 0542212646 או בעמוד הפעילות »
טל דודאי – כאן ועכשיו
טל דודאי, חברת קיבוץ ניר עוז היא מנהלת התיירות של קיבוץ עלומים, קשתית מקצועית שמתחרה בתחרויות ומדריכת קשתות מוסמכת מטעם איגוד הקשתות הישראלי, שמעבירה פעילויות חץ וקשת לחברות וקבוצות, במסגרת העסק שלה “כאן ועכשיו” HERE&NOW. כל מי שהתנסה בפעילות חץ וקשת עם טל – כולל כותבת שורות אלה - יעיד שגם אלו שמגדירים את עצמם כבלתי ספורטיביים בעליל, מצליחים להתמסר לחוויה בידיה הבוטחות של טל ולגלות שמדובר בפעילות פשוט ממכרת שמתאימה לכולם.
הנשק הסודי של טל | צילום: מועדון קשתות All In, באדיבות טל דודאי
ביום שישי ה-6.10, טל נסעה לאירוע הפתיחה של עונת הקשתות בבית לחם הגלילית ולאחר מכן נשארה ללון במרכז. בזכות ההחלטה, שהתבררה בהמשך כגורלית, ניצלה טל מהמתקפה אכזרית על קיבוץ ניר עוז. ביתה של טל, כמו גם הקשתות האהובות שלה, נשרפו כליל, אבל זה לא מנע ממנה לשמור על האופטימיות הנצחית שלה ולהשתמש בכישרון בו ניחנה, כדי להפיג את המתחים של המפונים באילת ובים המלח.
“השבת השחורה טרפה את הקלפים ועצרה הכל. תוך שבועיים, הבנתי שאם לא אהיה בעשייה משמעותית, אשתגע”, מספרת טל. “עד סוף דצמבר, הדרכתי קשתות בהתנדבות לקהילת ניר עוז. עם העזיבה את אילת פתחתי בשיתוף ומימון מ.א.אשכול והתאחדות הספורט לבתי הספר, 5 חוגים לילדים ואחד למבוגרים. ב-7 לפברואר התקיים אירוע שיא לענפי הספורט באילת שהיה מעין חזרה מסוימת לשפיות ושגרה”.
במקביל, המשיכה טל להעביר הדרכות חץ וקשת בחוות רימון ביער להב וביער ניר משה, במסגרת אירועי פברואר 2024, שהתקיימו בנגב עם תיירני העוטף, ואם תשאלו אותה, אין לה שום כוונה לעצור. בעתיד הקרוב טל מתכננת לפתוח קבוצות קשתות בקריית גת ובעוטף, זאת במקביל להעברת פעילויות ירי בחץ וקשת לקבוצות מגיל 8 ועד 120.
ניתן לתאם פעילויות לקבוצות במספר: 054-7916915
מתחם הקשתות שטל פתחה למפוני העוטף | באדיבות: מלון יו קוראל, מרכז הפועל ואיגוד הקשתות הישראלי
הדס קרמזין – קרמזינה
נדיר למצוא בענף הבירה, שנחשב גברי, נשים שניצבות בקדמת הבמה. אלא שאת הדס קרמזין, בעלת מבשלת הבוטיק “קרמזינה”, זה לא עצר מלהגשים את חלומה הפרוע לבשל בירה פרי ידיה, לאחר שטעמה לראשונה בירה ביתית לפני יותר מעשור. בשילוב של תשוקה ונחישות גדולה, פתחה הדס את “קרמזינה”, בית ספר לבישול בירה בו היא מציעה מפגש חשיפה לעולם הבירה ,לצד טעימות של 7 סוגי בירה. במרוצת השנים הפכה החצר הביתית של הדס בתלמי יפה למקום תוסס, מלא שמחת חיים ואהבה לבירה ואנשים.
אלא שכמו עסקים טובים אחרים, אירועי השביעי באוקטובר טרפו את כל הקלפים. באותה השבת השחורה, התבצרו הדס ובני משפחתה שעות ארוכות בממ”ד, תוך שהם מקבלים ידיעות כואבות על חברים ומכרים שקיפחו את חייהם במהלך המתקפה האכזרית. הדס ובני משפחתה החליטו לעזוב את הבית ולעבור לקיבוץ מעגן מיכאל, שם התגוררו במשך שלושה שבועות, עד לרגע בו הדס החלה לקבל שיחות טלפון עקשניות מאנשים שדרשו לטעום מהבירה האגדית של “קרמזינה”.
הביקוש הרב, כמו גם הרצון של הדס למפגש אנושי, הכריע את הכף והיא חזרה לחצר המוכרת והאהובה כדי לייצר בירה. חמושה במערכת מזיגה ניידת, היא יוצאת למפגשים אנושיים ברחבי הארץ, במסגרת סדנאות, ערבי בירה, מפגשי חברה ואירועים, אותם היא מתבלת בסיפור חייה האישי וסיפורה של “קרמזינה”.
ניתן לתאם סדנאות במספר: 052-2656118 או דרך אתר קרמזינה
רונית דביר – תיירות גבולות
כבר כמעט 20 שנה שרונית דביר היא מנהלת השיווק של קיבוץ גבולות שבחבל אשכול, שאולי מצלצל לכם מוכר גם בזכות פסטיבל המוזיקה האלטרנטיבית "אינדינגב". רונית, שגדלה בגבולות, היא הלב הפועם של הקיבוץ וזאת שמציגה לתיירים ומבקרים את התיירות המתפתחת כאן – ממתחמי האירוח הפסטורליים ועד פעילויות וסיורים מודרכים שעוברים בין אבני הדרך של הקיבוץ - ממצפה גבולות לקיבוץ החדש, מימי בתי הילדים ועד הלינה המשפחתית, מהעבר להווה.
מצפה גבולות | צילום: ג'ו קולבה
ביום השני למלחמה נאלצה רונית להתפנות מביתה, אליו חזרה רק באמצע ינואר. אבל כמו תמיד, רונית בחרה להמשיך קדימה ולפתח את הקהילה והתיירות בקיבוץ היקר לליבה. “בימים אלו התחלנו לקבל קבוצות למצפה גבולות (האתר ההיסטורי) ולארוחות בחדר האוכל הקיבוצי שמארח קבוצות אשר מגיעות לעוטף לתמוך ולחבק. הטלטלה הנפשית שבה אנחנו נמצאים קשה ואנו מספרים על מה שעברנו ואיפה אנחנו היום, על מנת שאנשים יבינו מה עברנו פה”, מספרת רונית.
תיאום סיור בקיבוץ גבולות דרך רונית דביר במספר: 054-7919003
רונית דביר | צילום: אייל בריברם
זהבה שקד – הגדת חבל ימית, מושב דקל
מרכז המבקרים "הגדת חבל ימית" הוא מפעל חייה של זהבה שקד. האישה שעברה לעיר ימית עם בעלה, בעקבות השאיפה לקצב חיים רגוע וחיי קהילה משגשגים, נאלצה בסופו של דבר לעקור מהעיר שאהבה ולהתחיל חיים חדשים במושב דקל שבנגב המערבי. אבל גורלה של ימית לא הרפה משקד, שהחליטה להביא לקדמת הבמה את הסיפור שלא סופר על חלוציות, חיי קהילה וסופה העצוב של ימית - סיפור שהלך לאיבוד בין דפי ההיסטוריה.
במרכז המבקרים “הגדת חבל ימית” תזכו להתוודע לסיפורה האישי של שקד, השזור בסיפורה של ימית. במהלך הביקור תוכלו לצפות בסרטון המתאר את חיי ההתיישבות בצפון סיני ולהתרשם מתערוכה היסטורית המגוללת את חבל ימית מתחילת ההתיישבות בשנת 1971 ועד לפינוי בשנת 1982 והקמתם המחודשת של היישובים שפונו ביישובי הנגב המערבי בהם מושב דקל, בו שוכן מרכז המבקרים.
תיאום סיור במרכז המבקרים הגדת חבל ימית בטלפון: 054-6668-856 או באתר הגדת חבל ימית »
עינת לוי – עיצובים מהלב
מאז ומעולם אמנות הייתה מרכז חייה של עינת לוי, אומנית רב תחומית שמשמשת גם כמנטורית ליחסים וזוגיות. את סטודיו האמנות שלה, ‘עיצובים מהלב’, הקימה במושב מעגלים בנגב הצפוני, שם היא מתגוררת עם בן זוגה אלדד, והפכה אותו לפינה מדברית קסומה שמאפשרת למבקרים לבטא ולהיפגש עם עצמם דרך סדנאות יצירה, מקרמה, פסיפס, רקמה, מנדלות ועיצוב בנייר (סקראפ).
גם את עינת תפסו אירועי השבת השחורה בהפתעה והיא נאלצה להעתיק את מקום מגוריה לשדה בוקר. כמי שמכירה היטב את כוחה המרפא של היצירה, עינת החליטה להרים את ראש ולהשתמש בכלים שברשותה כדי לסייע לכל מי שרק תוכל, להפיג מתחים באמצעות סדנאות יצירה בלייב. במקביל, החלה להוציא את חומרי היצירה שאיפסנה במזוודה שלקחה איתה לשדה בוקר – חוטים, חישוקים, בדים וכל חומר יצירה אפשרי שהיה באמתחתה. לאט לאט קיבצה סביבה נשים, נערות וילדות, שהשתמשו בחומרי היצירה שהביאה כדי לעבד את החוויה הקשה שעברו וככלי לביטוי תחושותיהן.
כיום עינת מפעילה סדנאות לזוגות, קבוצות וועדי עובדים, בתיאום מראש.
ניתן לתאם במספר: 050-2220893 או דרך אתר עיצובים מהלב »
היי,
מה תרצה לכתוב על "לא תנצחו אותן: הכירו את נשות התיירות של העוטף"?