בז מצוי

 

(מתוך אתר ציפורים נודדות לא יודעות גבולות):

הבז הוא הדורס הנפוץ ביותר בארץ, אוכלוסייתו מוערכת בכמה עשרות אלפי זוגות. נפוץ בעיקר באזורים הים תיכוניים, בעיקר בשטחים פתוחים שפזורים בהם עצים או צוקים, ופחות באזורים הצחיחים. במדבר הקיצוני מצוי בתחומי היישובים או סמוך להם. רוב האוכלוסיה בארץ יציבה. נראה שהצעירים משוטטים עד להתבגרותם ואף נודדים מחוץ לגבולות הארץ, אולם לא קיימים נתוני טיבוע המאשרים זאת. בחורף עולה מספר הבזים, בעיקר בעמקי הצפון, עקב הצטרפות אוכלוסיה חורפת המגיעה מצפון. בז שטובע בהונגריה נמצא בארץ, ובז זטובע בחורף בישראל נמצא באוקראינה. נודד בבודדים או בקבוצות קטנות, לעיתים קרובות בגובה רב ואז קשה להבחין בו ולהבדילו מהבז האדום, הדומה לו. המעבר מפוזר מעל כל הארץ, ומתקיים בשעות היום וגם הלילה. כמה מאות בזים מצויים נספרים מדי עונה בסקרי נדידת הדורסים

חוות דעת על בז מצוי

טוען חוות דעת...

תגובות

טוען תגובות...