כל המידע על מזרח הרמון: ממכתש רמון לערבה
במסלול זה תזכו לראות נופים, צמחים ותופעות גיאולוגיות שלא ניתן להגיע אליהן אלא דרך טיול רגלי. המסלול הינו למיטיבי לכת בלבד, ניתן לעשותו ביומיים או בשלושה, אין נקודות הצטיידות בשטח למים או מזון ולכן יש לתאם הטמנת מים מראש או לסחוב את כל המים על הגב. ראו סעיף מנהלות בהמשך.
הכנות לקראת המסלול
-
אורך המסלול הוא כ-33 ק"מ המתחלקים ל-15 ק"מ ביום הראשון ועוד 18 ק"מ ביום השני. תחילת המסלול היא ממצד סהרונים שבמכתש רמון (ראו מסלול טיול במכתש רמון), אליו ניתן להגיע עם רכב. חניון הלילה במפער נקרות שנמצא בסמוך למסלול נסגר ולכן ניתן לישון יום קודם בחניון הלילה נחל גוונים, או חאן בארות הסמוכים לתחילת המסלול.
-
מאחר ואין אפשרות למלא מים בשטח, חובה להצטייד באוכל ומים ליומיים. יש לקחת לפחות 5-6 ליטר מים לאדם ליום, בהנחה שלא מדובר בעונת הקיץ. כדי להימנע מסחיבת כל המים על הגב, ניתן לתאם הכנסת מים ועצים לשטח בתשלום: 08-6581453 (איציק מעוז ממושב חצבה) או 052-3666656 (קובי ממושב צופר)
-
יש לתאם את הטיול עם פיקוד דרום בטלפון: 08-9902394 או 08-9902294, ומומלץ להצטייד גם בדף הטלפונים לחירום שבאתר.
איך מגיעים
למגיעים ברכב פרטי: כביש מספר 40 מוביל מבאר שבע למצפה רמון. יורדים בכביש דרומה ממצפה רמון, ו לאחר כ-9 ק"מ מגיעים לשלט המפנה שמאחה מהכביש לדרך עפר [1] בסימון שבילים אדום. דרך זו מובילה לעבר חניון בארות [2]. ניסע בה כ-5 ק"מ עד למפגש עם דרך עפר נוספת, המסומנת בסימון שחור, ובה נפנה שמאלה. לאחר כ-800 מטר נפנה ימינה בחזרה לשביל האדום שיוביל אותנו לחניון יום מצד סהרונים [3]. כאן נתחיל את המסלול.
הגעה למסלול בתחבורה ציבורית: כדי להגיע למסלול ניתן להיעזר במספר חברות אוטובוסים - ככל הנראה מטרופולין לנסיעה בינעירונית ברחבי הנגב, וחברת אגד לנסיעה לכייון אילת דרך המכתש.
-
ניתן להגיע למכתש רמון בקו אוטובוס אגד 392, שנוסע לאילת ועובר דרך המכתש (ירידה בתחנת "עין סהרונים"). מתחנת האוטובוס ישנה הליכה של כשעה עד לתחילת המסלול. מומלץ לנצל את מקטע ההליכה הזה ולבקר באתרים נוספים במכתש רמון.
-
את החזרה מהישוב ספיר ניתן לעשות באוטובוס שחוזר מאילת צפונה למרכז. יש לברר עם אגד את שעות הנסיעה ולתכנן את קצב ההליכה והעצירות בהתאם.
היום הראשון
החניון נמצא ליד מצד סהרונים הנקרא גם בשם חאן סהרונים. מבנה זה היה אחד מהמקומות בהם נחו לחניית לילה אורחות הגמלים שנעו על דרך הבשמים מפטרה לעבר עזה בתקופת הנבטים. אורחות גמלים אלו, שהיו עמוסות לעייפה בתבלינים ובשמים, הובילו את מרכולתם לאורך הנתיב המדברי הידוע בשם דרך הבשמים. לאורך דרך זו הקימו הנבטים מקומות מסודרים לחניית לילה. על פי רוב, מקומות אלו נמצאו בסמוך למקור מים. גם במקרה זה, עין סהרונים נמצא במרחק של פחות מ-100 מטר מהמצד. החאן הרבוע שמידותיו 42x42 מטר, מלמד אותנו רבות על הנבטים ועל אורך חייהם. (עוד על הנבטים ניתן ללמוד במסלולים לערי הנבטים, שבטה, עבדת, ממשית וניצנה).
לאחר הסיור הקצר במצד, נתחיל ללכת עם דרך העפר המסומנת בסימון שבילים אדום, לכוון מזרח. הדרך עוברת במעלה דקלים שברמת סהרונים. תוך כדי הליכה והירידה נשקף נוף מרשים לעבר צידו הדרומי של המכתש. אחת הצורות שתופסות את העין במיוחד היא כרבולת חרירים, קיר של המכתש שכוחות תת קרקעיים שונים גרמו לו להתרומם כך שהשכבות שמרכיבות אותו נראות כמעט ניצבות לקרקע. על קיר זה נטפס בהמשך המסלול.
לאחר הליכה של כ-1.5 ק"מ נגיע למפגש שבילים. נמשיך עם סימון השבילים השחור ושביל ישראל בדרך העפר.לאחר כ-500 מטר מתפצל ממנה שביל המסומן בסימון שבילים כחול [5] ואיתו שלא המפנה לכרבולת חרירים. סימון שבילים כחול זה (שקל לפספס את הפניה אליו) ילווה אותנו ברוב הטיול.
כרבולת חרירים - לאחר הליכה במכתש, מתחיל השביל לטפס במעלה כרבולת חרירים. העלייה אינה קלה כלל וכלל אך הנוף שנצפה ממנה שווה כל טיפת זעה. לאחר כ-2.5 ק"מ נגיע לנ.ג. 583 [6]. למולנו נצפה כל הודו של מכתש רמון. מצפון ניתן לראות את הר ארדון, שמכונה על ידי הגיאולוגים כהיפוך תבליט. ולמה הכוונה - הר ארדון של היום היה פעם עמק בין שני הרים גבוהים ממנו. הרים אלו נשחקו ונסחפו עם השנים בעקבות הגשם והבליה עד שלבסוף, מה שהיו פעם הרים, הפכו לשתי בקעות המוכרות כבקעות מחמל (מצפון להר ארדון) ובקעת ארדון (מדרום). אם כך, הר ארדון שבולט מאוד לעין היה פעם לא אחר מאשר עמק. מצפון מערב נוכל לראות את גבעת חרוט שנראית כחוד שחור ובהמשך לה את המצלעות הצפוניות של המכתש.
לאחר מנוחה ותצפית נמשיך על גבי הכרבולת ונעבור דרך נ.ג. 530 ו 489. לאחר 3 ק"מ השביל הכחול יורד לעבר נחל מעוק [7] בו הוא ממשיך עוד כ-1.2 ק"מ. מנחל מעוק [8] מתחיל השביל לטפס צפונה לעבר האוכף עם נחל גלד הנקרא אוכף האמוניטים. לאלו שיש בידם מעט זמן, יכולים להמשיך בנחל מעוק עוד כ-300 מטר מזרחה ולחפש את האמוניטים גם בתוך הנחל (בירידה מהכרבולת, באפיק נחל מעוק יש עצי שיטה רבים. ביחרו לכם אחד וצננו את הגוף בצל).
אמוניט הוא מאובן של בעל חיים שחי לפני 65-90 מיליון שנים מהתקופות הגיאולוגיות, הקנומן והטורון. האמוניט היה רכיכה מוקפת שבלול שהיה בנוי מתאים נפרדים על ידי מחיצה. בין תא לתא, עובר בין המחיצה צינורית שמחברת את התאים השונים.הרכיכה עצמה חיה רק בתא האחרון, זה שנושק למי הים בו היא חיה. מתא החיצוני הזה שולטת הרכיכה על הכנסה והוצאה של מים לתאים החלולים. בעזרת וויסות זה, יכולה הרכיכה לשלוט בשקיעה ובציפה שלה. האמוניט לא קיים זה מיליוני שנים ונראה שהוא נכחד יחד עם הדינוזאורים. עם זאת, את קרוב המשפחה שלו, הנאוטילוס, ניתן למצוא עד עצם היום הזה.
צמחיית המדבר - לאורך כל המסלול ניתן לראות את צמחיית המדבר עולה מתוך החום. לצמחים במדבר מנגנונים שונים ומגוונים להתמודד עם המחסור במים ועם החום. את הצמחים נראה בדרך כלל במרכזי האפיקים, לשם מתנקזים מים רבים יותר מאשר בשאר השטח, ההופכים את הקרקע גם לפחות מליחה. את דרכנו ילוו: שיטה סלילנית, שיטת הסוכך, הרנוג השיטים, אשל, רותם המדבר, סילון קוצני, רכפתן מדברי, מתנן שעיר, קזוח עקום ועוד.
נחל גלד
נחל גלד -אם מצאנו אמוניטים בנחל וגם אם לא חיפשנו אותם כלל, נמשיך בשביל הכחול במעלה לעבר אוכף האמוניטים [9] שם נוכל לראות אמוניטים נוספים שחלקם שבורים. מהאוכף נתחיל לרדת לעבר נחל גלד. לאחר כ-1.5 ק"מ נגיע למפל מרשים [10]. השביל יורד בחוכמה את המפל דרך השלוחה וחוזר בחזרה למפל. מתחתית המפל ניתן לראות את כוחות הטבע האימתניים שכופפו ועיקמו את הסלעים. כוחות אימתניים אלו הופעלו כתוצאה משבר הרמון שעובר באזור זה. את תוצאת הקימוט באזור זה, בתחתית המפל, מכנים מטיילים רבים אצבע אלוהים.
400 מטר לאחר המפל ישנה פנייה שמאלה (צפונה), שסוטה מסימון השבילים (סימון שקוף במקום), ואם נלך בה כ-100 מטר נגיע לעין גלד, מעיין בודד באזור שגם בסוף הקיץ ניתן לראות את סימני הרטיבות שבאדמה סביבו (ניתן לחפור כדי לגלות את המים) כמו כן, ניתן לראות את עקבות בעלי החיים שבאים לשתות מהמעיין.
לאחר הביקור במעיין, נחזור לעבר השביל הכחול ונמשיך כ-1.5 ק"מ עד שנגיע למפל נוסף שגובהו שמונים מטר [11]. השביל מוביל אותנו לתחתית המפל שם נמצא גב חולית שמתמלא במי שיטפונות כאשר אלו שוטפים את הנחל. נשים לב כי בנקודה זו מתחבר לנחל גלד מצפון נחל קמאי שגם מימיו תורמים את תרומתם. מנקודה זו, נקרא הנחל נחל קמאי. מתחתית המפל נמשיך עוד 600 מטר לעבר חניון הלילה.
חניון הלילה: נמצא בחיבור הנחלים קמאי ונקרות. ניתן להדליק שבשטח חניון הלילה בלבד ואין להשתמש בעצים או שיחים שנמצאים בשטח ומשמשים כבית גידול לבעלי חיים רבים. בנוסף, יש לקחת את האשפה אתכם כולל בקבוקים ריקים במידה ויש לכם בעקבות הטמנה.
רוצים לקבל הצצה למה שמחכה לכם במסלול? תראו את לונלי פלג במקטע הזה בשביל ישראל »
היום השני
לאחר ארוחת בוקר נעזוב את נחל קמאי ונפנה שמאלה (צפונה) בשביל העפר המסומן בסימון שבילים אדום שעובר בנחל נקרות. על שביל זה נלך כ-3.5 ק"מ עד שנראה פיצול שוב לשביל הכחול [13]. שימו לב לא לפספס את פיצול השבילים. השביל הכחול מוביל אותנו לתחתית הר יהב ומטפס לראשו במסלול חכם ובטוח. כל ניסיון לטפס להר יהב שלא דרך השביל הכחול, גם אם זה מעט יותר ארוך, מסוכן מאוד ולא יחסוך בזמן.
העליה להר יהב, שאורכה כ-1.5 ק"מ, מחולקת לשתי מדרגות לא קלות שבינן מישור שההליכה בו מאפשרת להחזיר את הנשימה. גם כאן, פסגתו של הר יהב [14] היא בגובה של 372 מטר מעל פני הים ונשקף ממנה נוף מרשים של נחל נקרות והנחלים הנשפכים אליו. זוהי נקודה מצוינת להפסקת אוכל קצרה לפני שממשיכים.
מהר יהב, ממשיך השביל הכחול כ-5 ק"מ באפיק שיורד מהר יהב ונשפך לנחל צבירה.שם הוא חובר לפרק זמן קצר לדרך ג'יפים [15]. בנקודה בלב נחל צבירה (נ.ג. 108) נמצא חניון לילה נוסף שמסומן במפה. על דרך הג'יפים נלך כ-200 מטר שם שוב יתפצל השביל שמאלה (דרום מזרחה) [16] והוא יתחיל לטפס את 200 המטרים לעבר רמת צבירה [17].
רמת צבירה והסדקים: העלייה לרמה תשאיר אותנו חסרי נשימה, אבל לאחר מספר לגימות מים צוננים, נוכל שוב ליהנות מארץ הבראשית שנדמה כי הנה אנחנו מגלים אותה בפעם הראשונה. ההרים החשופים, הנחלים המתפתלים והוד המדבר ישאירו אותנו עצורי נשימה. מהתצפית ניתן לראות את הר יהב ולהבחין את המרחק הרב בו צעדנו ממנו לעבר הרבה. לאחר התצפית היפה ניתן לעזוב את השביל ולהמשיך 300 מטר דרומה לעבר תופעת הסדקים (מסומן במפה).
הסדקים
הסדקים הם תופעה גיאולוגית מעניינת. בעוד חלקה העליון של רמת צבירה עשוי סלע גיר קשה שאינו מתבלה, השכבה שנמצאת ממתחת עשוי סלע קרטוני רך שנסחף בקלות רבה יותר בגשמים וברוחות. כך אנו מגיעים למצב בו לסלע הגיר הקשה אין תשתית עליה הוא נשען. העדר הבסיס מביא ליצירת סדקים שלאט-לאט מתרחבים עד שהם מתנתקים ונופלים לוואדי שמתחתם. ישנם סדקים עמוקים מאוד, ויש להיזהר מאור אם רוצים לרדת ולבקר בתוך סדק שכזה.
לאחר הביקור בסדקים, נחזור לשביל. ונתקדם לעבר צידה המזרחית של רמת צבירה, גם שם נמצא סדקים מרשימים. השביל יוביל אותנו במורד הרמה לעבר נחל אשבורן. כ-1.5 ק"מ לאחר הירידה הרמה, בסמוך לעץ שיטה, פונה השביל דרומה, בנחל אשבורן [18] כדי להקיף את נ.ג. 178. לאחר כ-1 ק"מ הליכה, השביל פונה צפונה [19] ומתקדם לעבר נחל כרכשת [20]. ניתן לחוש כי באזור זה אנו קרובים הרבה יותר לערבה, השטח שטוח יותר ויש בו בעיקר גבעות נמוכות ונחלים רחבים שבאפיקם צמחיית מדבר.
בנחל כרכשת נמצאת תופעה גיאולוגית נדירה לארץ היא הקלדרה. קלדרה היא בעצם לוע של הר געש עתיק וכבוי שצלעותיו התמוטטו פנימה. כאשר הולכים בשביל קשה לחוש שזה המצב, אך שרידי הטוף והסקוריה שהם סלעים שנוצרים בהתפרצות געשית, מעידים שזה אכן הר געש עתיק. מהקלדרה נמשך מחדר של בזלת באורך 1 ק"מ לעבר ספיר שקל להבחין בו כקו שחור שכאילו סומן בסרגל לאורך הקלדרה.
השביל מוביל לעבר מוצא הקלדרה [21], שממנה נשקף לראשונה נוף מרהיב של הערבה והיישוב הקהילתי ספיר. מכאן נמשיך בשביל הכחול, המקיף את גדר הישוב מדרום [22], עוד כ-3 ק"מ לעבר שער הישוב [23], שלידו נמצא עץ פתילת המדבר הגדולה, המכונה גם תפוח סדום.
הישוב ספיר, הנקרא על שם פינחס ספיר שהיה שר אוצר, נוסד בשנת 1976 כמרכז קהילתי לישובי צפון הערבה. בישוב נמצא בית הספר האזורי, המועצה האזורית, אולם ארועים ובתי מגורים לעובדי הציבור.טיולינו מסתיים בשער הישוב אך כדאי ללכת עוד מספר מטרים ולבקר בפארק ספיר, שנמצא בכניסה לישוב ובו אגם עם מי תהום גבוהים ומדשאות.
היי,
מה תרצה לכתוב על "מזרח הרמון: ממכתש רמון לערבה"?
הם לא עונים בשום טלפון
רוצים לנסוע בעוד שבוע מהיום.
אשמח אם מישהוא יגיב לי
אשמח אם מישהוא יגיב לי
אשמח אם מישהוא יגיב לי
אשמח אם מישהוא יגיב לי
אני וכמה חברים מעוניינים לעשות את שני המסלולים (אם ייצא, רק אחד מהם) אבל לא מעוניינים לישון בשטח ולהמשיך בוקר אחרי, ובכללי לא להסתמך על מוניות ותחבורה כלשהי כדי לחזור לרכב בצד השני (הרי המסלול אינו מעגלי… ).
אם יש כמה אנשים שמגיעים עם רכב ותקועים באותה בעיה, אנחנו מתכננים לטייל בחול המועד סוכות ואשמח אם תתאמו איתי. אפשר למצוא אותי בפייסבוק ben berko (אני מקרית אתא) או להשאיר תגובה פה...
=]
הצעות לוגיסטיות:
1. הגעה באוטובוס למצפה רמון ותיאום הקפצה לחניון לילה של נחל גוונים עם איתי ענר (052-3295319) ללילה שלפני ההליכה.
2. חניון הלילה ב"גב חולית"- אין יותר הטמנת מים לשביליסטים. חובה לתאם הט… מנת מים הקפצת מים (אנחנו השתמשנו בקובי ממושב צופר 052-3666656)
3. אורכו של המסלול יותר קרוב ל-40 ק"מ מאשר 30 ק"מ.
4. סיום טיול בספיר ולקיחת אוטובוס חזרה לב"ש ת"א. מומלץ להזמין כרטיסים מראש אם רוצים מקום לשבת.
טיול מהנה!
את המסלול צעדתי עם בן 11 . אין בעיה של הליכה מסוכנת על סף תהום. מלבד שני קטעים שדורשים קצת השגחה על ילדים,
הירידה ליד מפל גלד על בולדרים גדולים וכן, בטיפוס להר יהב עוברים על שפת המצוק ,אך השביל רחב, וניתן … להיצמד לצד ההר ולא להסתכן.
צעידה יפה עם קצת עליות (כרבולת חרירים,הר יהב ,טיפוס לרמת צבירה) אך,בכל המקרים הנוף בקצה הטיפוס מקסים. על עץ השיטה בכניסה לנחל אשבורן,יש עדיין קן נטוש של עזניית הנגב.
אנחנו מאוד נהננו.
תחילה המסלול יותר מ30 ק"מ, לפני שבדקנו במפה 38 (וזה משמעותי אם עושים אותו ביומיים כמונו)
התחלנו את המסלול ב11 בבוקר ו4 ק"מ לפני תחילת המסלול בחניון בארות(לא חלק מה38 ק"מ) ולכן לא הספקנו להגיע לחניון לילה,
ביום… הראשון ישנה עליה ממש קשה לכרבולת חררים שהתעכבנו בה לא מעט.
את היום השני התחלנו ב6 בבוקר והינו צריכים להשלים 4 ק"מ של היום הראשון (4 ק"מ של 2 המפלים בנחל גלד)
ולכן רק ב12 הגענו לתחילת הר יהב ושם עשינו ארוחת צהוריים ואז התחלנו לטפס.
אחרי ההר ועד סוף המסלול 16 ק"מ שכוללים עלייה קשה ו3 ירידות - שאת הקטע הזה נאלצנו לעשות כמעט בריצה כדי להספיק לפני החושך, וספקנו לסיים ממש בשנייה האחרונה.
מים: היינו 3 חברים שכל אחד הביא 8 ליטר ליומיים אבל פגשנו משפחות שהביאו לנו עוד 4 ליטר ככה שבסוף המסלול לכולם נגמרו המים שווה להביא יותר.
לסיכום: הטיול ממש קשה אך גם ממש יפה , אזור ממש חם אז שווה לנצל כל טיפת צל למנוחה ,אולי לשקול לעשות את הטיול 3 ימיים ולא לרוץ אותו ביומיים, לנסות לסחוב כמה שפחות יצאנו עם 23 קילו בגלל המים וזה ממש הפריע בעליות הקשות.
חברים למישהו יש את מספר הטלפון של איציק המלאך?
טיילנו שם שני חברה בני 20 בכושר טוב מאוד. רמת הקושי סבירה, לא בשמיים.
סה"כ יש 3 עליות רציניות- ביום הראשון בעליה בכרבולת חרירים, וביום השני בעליה להר יהב ובעליה לתצפית שליד הסדקים.
נוף נפלא, במיוחד הנוף שמתגל… ה כשמסיימים לעלות את כרבולת חרירים.
לגבי פנינות מים- לא ממש קיימות. לפחות בשלב הזה של החורף הגבים ריקים לגמרי.
למי שיש שאלות- בכיף.
היי סוזאן,
תודה רבה על כל הפירוט הנהדר.
אנמי מתכוון לעשות חלק מהטיול והפירוט מאוד יעזור לי.
תמשיכי לנהל את הבלוג
לילה לפני תחילת הטיול ישנו בחניון בארות (דורשים 50 שקלים) אפשר גם לישון בחניון צמוד בחינם. (יש בחניון בארות מים מקלחות ושירותים, לא מתחייב על רמת המקלחות). בשביל להגיע לחניון בארות תפסנו מונית ממצפה רמון (100 שק… לים, הוריד על הכביש - 5 ק"מ מהחניון, קצת מבאס ללכת על השביל אבל בקטנה). המסלול של היום הראשון משהו באיזור ה-17 קילומטר, היה הטמנות בגב חולית,, אפשר לשאול את מוקד מידע של רשות הטבע בבארות עם יש הטמנות בחניון ולסחוב פחות על הגב. מסלול יפה ולא קשה מדי. יום שני יחסית ארוך (איזור 19 קילומטר עד ספיר (אפשר להחנות את האוטו בתוך ספיר, מומלץ). היום השני מאוד יפה, בנחל צבירה יש המון עצי שיטה ואפשר לעשות ועל הרכס בין צבירה לאשבורן יש תצפית יפה מזרחה. מומלץ ביותר, עדיף לא לעשות אחרי אפריל בגלל החום ומיעוט יחסית של איזורים מוצלים. תהנו
האם רצוי לעשות את המסלול עם מקלות הליכה?
לעתים אני סובלת מכאבי ברכיים אך איני רוצה לקחת את המקלות אם הן אינן נחוצות.
אנחנו מתכננים טיול לסופ"ש הזה, 3 ימים מעין סהרונים לספיר.
האם מישהו יודע מה כמות המים בחניון חולית/ האם יש מים בחניון צבירה?
תודה
אלי
אנו מתכננים לעשות מסלול זה, יש לנו 2 רכבים וחשבנו לנסות ולשים רכב אחד בתחילת מסלול והרכב השני בסוף המסלול.
מישהו עשה זאת ויודע כמה זמן לוקח לנסוע הלוך-חזור ממצפה רמון לספיר? הערכת זמן מדויקת (במידה ונוסעים במהירות המותרת) ת… עזור לנו מאוד.
תודה!
היי, אני ועוד שני חברים מתכננים לצאת לטיול הזה ביום רביעי הקרוב (רביעי חמישי כלומר).
ראינו שצפוי לרדת גשם בחמישי ושברביעי אמור להיות קריר, הייתם ממליצים לצאת בכל זאת? (פשוט מאוד הסתדר לנו בתאריך הזה ולהזיז אותו יהיה קצת בעיי… תי)
בקיצור, שווה להתעקש עליו?
תודה.
עשיתי אותו במרץ 2008 מסלול מדהים - המדבר במיטבו !
הי ,
אנחנו היינו 9 חבריה שעשו את המסלול בפסח 2011 , כלומר סוף אפריל 2011. למזלנו התחלנו ביום גשום שהיה במכתש, אחד הנדירים - כך שהיה פחות חם במסלול.
קצת עדכונים:
1. חניון מפער נקרות - משום מה נסגר… בפסח 2011 . לא הצלחתי לברר למה ואם יפתח שוב. ליוצאים פעם הבאה אם מתכננים לישון בחניון זה יש לברר אם הוא נפתח מחדש.
2. מים בחניון גב חולית - אליהו שקותאי מנופר מלאך שביל ישראל מדהים! הוא מטמין מים בחינם בחניון זה (אני לא יודעת אם הוא עושה הטמנות נוספות בחניונים נוספים).
יש לתאם עם אליהו את יום הגעתכם והוא כבר יספר לכם אם הוא שם מים או לא.
לאחר סיום המסלול אנא שלחו הודעת SMS לאליהו לציין כמה בקבוקים לקחתם על מנת שידע לספר למטיילים אחרים ששואלים.
חשוב לא פחות - אנחנו שלחנו מכתב תודה לאליהו על מנת לחזק את ידיו בהטמנת המים. המשימה אינה קלה ודורשת השקעה והתמדה. לאור העובדה שמטמין אחר ביקש מאיתנו לא מעט כסף עבור המטנה של מים ועצים (ויכול להיות שהוא ידע שיש הטמנה בחינם) לדעתי חשוב ואשמח אם אחרים יעשו אותו דבר.
3. תכנון זמנים לארוחת בוקר ביום השני -
מומלץ לאכול ארוחת בוקר בחניון או בצל של עצים לפני העליה להר יהב , הנמצאת כחצי שעה הליכה מחניון הלילה. אחרת הצל הבא נמצא באפיק של נחל צבירה - כשעתיים של הליכה עם עליה מאומצת.
אנחנו הגענו ממש רעבים לנקודת צל שבקושי מצאנו בנחל צבירה.
חוץ מזה -
המסלול מדהים !!!
יש לציין שלדעתי , עם ההליכה המנהלתית של כ 9 קמ בין חניון בארות לעין סהרונים, אורכו כ 40 ק"מ של נוף מדברי מ-ד-ה-י-ם.
לא לשכוח לשתות הרבה מים
ת-ה-נ-ו
נראה שאפשר ללכת פשוט על שביל ישראל, אבל האם כדאי לשקול דרך אחרת?
כמו כן, אנחנו מתכננים להתחיל במצפה רמון וללכת במשך שלושה ימים, ואני מתלבט איפה לישון בלילה הראשון: אפשר לישון במפער נקר… ות כפי שמוצא במסלול, אבל האם מישהו מכיר את חניון הלילה המסומן במפה בסמוך לנ.ג. 438, ליד נחל גוונים? והאם יש בבארות חניון ללא תשלום, שאינו החאן?
(היתרון בלינה בשני המקומות האחרונים הוא שאפשר יהיה אולי למלא מים בחאן בארות.)
יש מצב לעשות את המסלול מספיר לכיוון מערב? מבחינת עבירות קשה או דברים כאלה..
לדעתי כדאי לציין שאמנם רוב המסלול מופיע במפה 17, מכתש רמון לא מופיע בה לדעתי כדאי להצטייד גם במפה מס' 18
אנחנו עשינו את המסלול באמצע אוקטובר ארבעה בני 21-23. זהו ללא ספק המסלול הכי יפה וקשה שכל אחד מאיתנו עשה. המסלול עובר בנופים עוצרי נשימה,כששום סימן לציבילזציה נראה באופק.בכל חלק במסלול תופתעו מחדש מיופי הארץ ש… לנו...
עם כל זאת כמה הערות חשובות:
ראשית כל המסלול הוא לא 30 ק"מ אלא יותר כמו 38 ק"מ,ומי שמגיע באוטובוס,או טרמפ יש לו תוספת הליכה של עוד 5 ק"מ על דרך אפר עד תחילת המסלול (קחו בחשבון שיש עליות קשות מאוד).אנחנו לקחנו טרמפ ממצפה רמון וירדנו במפער גוונים (העיקול השני) כדי לחסוך בזמן.
את הקו היחיד שמגיע קרוב למסלול 392 פיספסנו מכיוון שגם ביום שישי הוא מלא בחיילים!! ונאלצנו לקחת קו 60 של מטרופולין עד מצפה.בגלל זה התחלנו את המסלול רק בשעה 11 ולא הספקנו להגיע לחניון לילה (יש לפחות 7 שעות הליכה בקצב טוב עד חניון הלילה של קמאי ונקרות),לא הייתה בעיה לישון באחד הנחלים אם כי במקרה שפקח מגיע זאת בעיה...
את היום השני התחלנו בשעה 5 וחצי בבוקר כדי לפצות על העיכוב בזמנים וסיימנו את המסלול בשעה 4 וחצי (ההליכה מחניון הלילה של נקרות וקמאי לסוף המסלול לוקחת 6 שעות וחצי בקצב טוב). את המסלול סיימנו ללא מים וכל אחד מאיתנו לקח בממוצע 11 ליטר, אני מציע לקחת 12 ליטר לכל אחד.
בנוסף יש לתאם עם פיקוד דרום את הכניסה מכיוון שנחל גלד הוא שטח אש (089902926)
מסלול קשה אבל שווה כל טיפת זיעה...
לא הצלחתי לעלות את קובץ ה טקס ב TURBO 4.0
איזה רשת הוא ?
אפשר להמירו לרשת ישראל חדשה ?
תודה
אני רוצה לעשות את המסלול בקיץ בסביבות יוני-יולי ואני רוצה לדעת האם זה אפשרי מבחינת הבאת המים לטיול וכמה מים דרושים לכל מטייל.
שבוע שעבר, בין ה - 3-5 במרץ 2010 ( שלושה ימים לא מלאים סהכ), עשינו את המסלול הזה עם שינויים קלים: יום א' עשינו את הר ארדון - קשה בטרוף (במיוחד הירידה שערכה כשעתיים וחצי) אבל נוף שלא קיים בשום מקום… אחר בעולם עד לחניון לילה ליד הכניסה לקרבולת חרירים. את המסלול סיימנו בעין יהב ולא בספיר. היה טיול של ילדים בכיתה ז'. לא קל אבל ששווווההההה !!!!!
נופים מדהימים, מזג אוויר מושלם והכי חשוב, היופי שאחרי הגשמים. מומלץ מאוד. אין מים בדרך יש צורך להתארגן לכך
המסלול מומלץ בחום! המסלול באמת לא קל אבל הנופים המדהימים שווים את המאמץ. עלינו על קו 392 בבש (בשישי יש רק אוטובוס אחד שיוצא ב-08:00). מבקשים יפה מהנהג לעצור באזור נחל גוונים אחרי העיקול בכביש, ושם מתחי… לים ללכת. אפשר לטפס בדרך על הר סהרונים ולעבור דרך הפרסה, ומשם להתחבר למסלול הנל. יש הרבה הליכה עד לחניון הלילה, ולתזמן את קצב ההליכה בהתאם. תחנת האוטובוס בספיר נמצאת על כביש 90. כדאי לתזמן לפי האוטובוסים שחוזרים מאילת - לא תמיד יש כיסאות פנויים (אפשר להזמין מראש אבל הרצפה ממש נוחה..). תהנו!
עשיתי את המסלול בחורף האחרון, עם קבוצה ומדריך.
אולי מהפינות הבלתי נגועות האחרונות שעוד נותרו לנו.
יומיים בלי לראות קווי מתח גבוה, טרקטורונים, רכבי שטח/ליסינג...
האדם היחיד שפגשנו-מחוץ לקבוצה-איציק מחַצֵבה שסייע בלוגיסטיקה-העברת… ציוד שינה, מזון וכו.שירות ראוי לציון.
מומלץ בגדול!!לפני שאיזה יזם ילטוש עין...
פרידן
בחניון גלד היו בקבוקים בודדים. לולא סחבנו 6.5 לאדם היינו בבעיה. יש 2עליות קשות בטיפוס הר יהב ובינהם עליה מתונה. העליה לרמת צבירה שבה נראים סדקים גם היא קשה מאד התנשפתי כמו אחרי -אתם יודעים מה... אבל התמורה לכ… ך היתה מספקת בהתאם.נקודה נוספת:היתה לי מפה 17 ישנה ללא סימון שביל ישראל. עד לרמת צבירה לא היו שינויים נוספים פרט להעדר שביל ישראל. ברמת צבירה הוסיפו דרך 4X4 שהולכת מדרום-צפונה. שם טעיתי -העייפות כנראה גם הוציאה אותי מהפוקוס. טעות זאת חשפה אותי לעוד מסלולי 4X4 חדשים.שימו לב.
לפני כחצי שנה עשיתי את המסלול. מסלול מדהים ביופו,למיטיבי לכת בלבד,אך שווה כל רגע. רק ברצוני לציין את איציק שדרש למיטב זכרוני 400 שח להטמנת המים,וזאת על אף שלפי מטיילים תמיד יש מים באזור ההטמנה הזה… שבולטים לכל אחד. מה שהרגיז הוא שעוד קבוצת מטיילים ביקשה הטמנה לאותו היום וגם ממנה נגבה סכום זה,למרות נסיעה אחת בלבד שאיציק היה צריך לבצע...אנחנו הרגשנו מרומים בשל המחיר הגבוה בצורה לא מוצדקת, וזאת למרות שאיציק הבטיח לנו הנחה.
כל מילה גורעת מיופיו..
הייתי במסלול בסופ"ש שעבר. מומלץ בחום לעלות במסלול השקוף לעין גלד.
לאחר מכן יש תגמול למשקיעים במיוחד: אם מהעץ הגדול בעין גלד ממשיכים לטפס מעלה עוד כ2-3 דקות ואז מביטים שמאלה תבחינו בשלד של יעל כולל ק… רניים מטורפות!!!
בקשה אישית- תשאירו את זה שם-שגם מטיילים אחרים יהנו...
המסלול יפה מאד אך ארוך! אני התחלתי בשעה 11:30, ולא הספקתי להגיע לחניון לילה בזמן. לבאים מחיפה וצפונה (כמוני), חובה לקצר טווח לפני כן או לנסות ולהגיע ברכבת הראשונה לבאר שבע. ניתן להתקשר לביס הר הנגב לבקש טלפון של מקפ… יצים בתשלום. אותנו הפנו לבחור נחמד בשם נדב שדרש 200 שח להקפצה.
קחו בחשבון שאין בכלל קליטה מלבד על ההרים. לכן אם אתם בבעיה, הדרך היחידה היא לטפס לשיא הגובה, מומלץ איפה שיש שביל.
הערה חשובה: רוב מספרי החרום בדף הקשר המצורף שגויים!!!
לכן, באם קורה מצב חרום, הדבר הפשוט ביותר וגם המומלץ ביותר הוא פשוט להתקשר למשטרה(100). הם כבר יעבירו לגורמים אתכם לגורמים הרלוונטים באזור.
אני אומר זאת מתוך ניסיון, שכן נאלצתי להשתמש בשירותיהם של יחידת חילוץ ערבה (חברה מצויינים וכל הכבוד להם!), שכן שותפתי לטיול סבלה מבעיה קשה ברגלים ולא יכלה להמשיך ללכת.
האזור מקסים והטיול יפה מאד, אבל יש צורך בקצב הליכה מהיר כדי לעמוד בזמנים.
טל' מעודכן של משרד התיאום בפיקוד דרום 03-9902926
וחוץ מזה - לא קל (לי בכל אופן), אבל מומלץ בחום!
המפה באתר לא מעודכנת, כיום שביל ישראל עובר לאורך כל המסלול.
יש מצבור אמוניטים בגדה הדרומית של נחל מעוק שמטיילים אספו, נראה מרחוק כמו גל אבנים. כדי להגיע אליו צריך להמשיך מזרחה בנחל כ-500 מטר אחרי הפניה צפונה לכיוון נחל… גלד.
במפה המעודכנת האמוניטים כבר לא מסומנים בנחל מעוק אלא ב"אוכף האמוניטים".
אפשר גם להאריך אותו טיפה ולהתחיל בנחל גוונים שם יש את גו גוונים ממערב לכביש, להמשיך ולעבור את הר סהרונים, דרך עין סהרונים וללכת את פרסת נקרות, שם לעשות ארוחת צהריים במערה, ולהמשיך לכרבולת ומשם לנחל מעוק - גלד - ק… מאי (לילה). מי שכתב את הכתבה לא ציין שיש עלייה להר יהב שלא דרך המסלול - היא עלייה קצת מסוכנת אבל לבעלי כושר סיבולת פיזית ודריכה טובה על הקרקע אפשר לעלות אותה, היא קשה אבל שווה כל רגע.
המסלול היה בהחלט לא קל, אבל אם אתם בכושר סביר זה לגמרי אפשרי (אנחנו למשל לא טיילנו ככה כמה שנים).
טיפים:1.תפסו טרמפ מאיפה שמוריד אתכם האוטובוס ועד לעין סהרונים. מדובר בכ-6 ק"מ של דרך עפר למכוניות. חבל. 2.לגבי מים וציוד נוסף… , תרימו טלפון לאיציק:הוא על הכיפאק ופשוט חבל להסחב עם 12 ליטר מים על הגב. 3.גרביים כפולות,מטליות לחות:הדברים הקטנים שעושים את ההבדל. 4.אל תפספו את האגם בספיר:צ'ופר רטוב למסלול קשה, ובחינם.
הדרך יפהפיה טכמעט אף פעם לא משעממת והכיף+נוף של אחרי עליה קשה לא משתווה לכלום.