כל המידע על יין מן המדבר: סודות ייקבי הר הנגב
סוף השבוע השישי של אירועי "לילות קיץ קרירים בהר הנגב", החל בין התאריכים 18-20 באוגוסט 2022, יוקדש על ידי ארגון תיירות הר הנגב, קרן מיראז' ישראל ורשות הטבע והגנים הלאומיים לעולם היין המדברי.
חוגגים את זמן הבציר בשלושה אירועים מרכזיים:
- דרך היין המדברי: יקבים פתוחים בהר הנגב
- יין מהמדבר בשקיעה
- ”בראשי” – פסטיבל רחוב בירוחם בסימן יין מהמדבר
לא בכדי זכה היין המדברי למקום של כבוד. קרן מיראז' הקימה לאחרונה מועדון יקבים מדבריים בו חברים כיום כבר 30 גורמי מקצוע מתעשיית וייצור היין במדבר הישראלי. אקלים מדברי יבש, מיעוט משקעים, הפרשי טמפרטורות גבוהים בין היום והלילה ובין הקיץ לחורף, תנאי קרקע ייחודיים ופסגות גבוהות מאפשרים גידול של מגוון זני ענבים ויצירת יין בעל טעמים ייחודיים ומאפיינים אזוריים מעניינים במיוחד.
כרם ירוחם.
צילום: נעם אופק
נצלו את מזג האוויר הייחודי של אזור הר הנגב בקיץ וצאו לחופשה בין כרמים מוריקים, סלעי גיר ודולומיט ותופעות גיאולוגיות. לא משנה באיזה הרכב אתם - משפחות, זוגות או חברים, תיהנו מבילוי בשעות הערב, הלילה והבוקר המוקדם אז ממתין לכם בהר הנגב מזג האוויר יבש, קריר ונעים להפתיע.
את התפאורה הבראשיתית של המדבר ילוו שלל חוויות ופעילויות סביב תרבות היין החדשה של הנגב. היכונו להכיר מקרוב את יקבי הר הנגב, להתארח בחוות בודדים וביקבים לטעימות קולינריות ותרבותיות ולשמוע ממקור ראשון על חזון והגשמת חלום במדבר.
כרם ירוחם. צילום: דוד פינטו
מה מחכה לכם בסופ"ש של יין מדברי?
אדמת המדבר מוכיחה את עצמה בשני העשורים האחרונים כאזור גידול יין מרתק ומעניין ברמה עולמית. זה הזמן לבלות בין כרמים מוריקים של תעשיית היין החדשנית ואתרי מורשת היין העשירה של העולם הנבטי-ביזנטי.
יקב נבאטו. צילום: צל מדבר
דרך היין המדברי – יקבים פתוחים בהר הנגב!
שישה יקבים פותחים את שעריהם ומזמינים אתכם לחוויית יין מדברית! אל הביקור נלווים הנופים, הטעמים והאנשים של תעשיית היין החדשנית של המדבר. בכל אחד מן היקבים תוכלו להשתתף בהדרכות וטעימות יין מדברי משובח.
הפעילות תתקיים ביום שישי ה- 19.08.22 בין
השעות 10:00 -16:00. ההדרכות ביקבים יתקיימו בכל שעה
עגולה
מי היקבים המשתתפים? כרם פינטו בירוחם, יקב
שדה בוקר בקיבוץ שדה בוקר, יקב רמת נגב בקדש ברנע, יקב תושיה בבאר
מילכה, יקב רוטה בחוות רוטה שליד רביבים ויקב נבאטו במצפה רמון.
יוצאים לדרך היין – כרטיסיית הביקור ביקביםבוחרים את תחילת מסלול הביקור ביקבים: ניצנה, ירוחם או מצפה רמון ויוצאים לדרך היין המדברי. הכרטיסייה מקנה למשתתפים כניסה לששת היקבים והשתתפות בהדרכות במחיר של 120 שקלים.

חגיגת יין מהמדבר: שקיעה בגן לאומי עבדת
הצטרפו לאירוע יין יחיד במינו, המשלב בין עולם היין העתיק והמפואר של הר הנגב, לזה החדש והחדשני, בעתיקות של אחת הערים הנבטיות הכי מרשימות בעולם.
בואו להיות הראשונים שפוסעים בשביל הגתות של גן הלאומי, המחבר בין הגתות העתיקות שבהן ייצרו יין שהופץ לכל רחבי העולם העתיק. אל תפספסו את המפגש עם היינן אליעזר בר שדה המייצר כיום יין טבעי ללא גופרית, כפי שייצרו לפני אלפי שנים.
עוד באירוע - סיורים מודרכים בשעות השקיעה בין הרחובות והכנסיות של הישוב הנבטי הקדום, טעימות של יינות הנגב של קרן מיראז' לישראל ומופע שקיעה של אנסמבל איתי ארמון לצלילי מוזיקה המשלבת מזרח ומערב.
הפעילות תתקיים ביום שישי
ה- 19.08.22 בגן הלאומי עבדת בין השעות 17:00-20:00. מחיר כניסה הינו
מחיר עלות לגן הלאומי – כניסה חינם למנויי מטמון. לפרטים נוספים על אירוע
יין בשקיעה»
יקב רמת נגב.
צילום: דניאל בר
"בראשי": פסטיבל רחוב בירוחם בסימן יין מהמדבר
מאז ומתמיד שימש הרחוב הראשי בירוחם כמקום מפגש והתרחשות מרכזי. החברה הכלכלית לפיתוח ירוחם ועמותת תיירות ירוחם החליטו להחזיר עטרה ליושנה, לעצור את התנועה ליום אחד ולייצר ברחוב הראשי תנועה מסוג אחר, כזו שתחגוג את הרחוב.
בואו ליהנות ממסיבת רחוב המונית, שכוללת מופעים מוזיקליים, הרצאה, סדנאות, מדיטציות, מעגל מתופפים, ריקודי עם, מופעי קרקס, דוכני יין ובירה, אוכל רחוב ועוד המון הפתעות.
את ההרצאה על איך מגדלים גפן ומפיקים יין במדבר יספר דוד פינטו, בעלים של יקב מקומי. על הצד האמנותי אחראיות משפחת אלייב, המציגה הרכב מוזיקלי טג'יקי -ישראלי ייחודי עם מוזיקת עולם ולהקת מלבי טרופיקל, להקה המנגנת מוזיקה צוענית משולבת עם מוזיקת קומביה ומרנגה. הפעילות תתקיים ביום חמישי ה- 18.08.22 בין השעות 18:00 -23:30.
הכניסה חופשית! הרשמה ופרטים נוספים באתר»
חוויות נוספות בסופ”ש יין מדברי בהר הנגב
סיור וטעימות יין
כוסות היין ושלל זני ענבים הם חלק בלתי נפרד מסיורי יין מלווים טעימות. בואו ללמוד כיצד מייצרים יין בנגב וכמובן לטעום יין – 5 סוגים שונים המיוצרים ביקב. הסיור יתקיים בחוות רוטה ביום חמישי ה- 18.8.22, בין השעות 18:00-19:00.
לפרטים נוספים והרשמה לסיור בחוות רוטה»
יקב רוטה. צילום: תיירות הר
הנגב
בציר וטעימות יין לאור שקיעה
סלסלות, מזמרות, פנסי ראש וטעימות יין בסיור בציר לאור שקיעה. הפעילות מתאימה לילדים מגיל 3, טעימות יין מגיל 18 בלבד. הפעילות תתקיים במשק תושיה, באר מילכה ביום חמישי ה- 18.8.22 בין השעות 19:00-20:30. משק תושיה הינו משק שומר שמיטה.
משק תושיה. צילום: גל
תושיה
סדנת מיחדוש בן-גוריון
בונים את בן גוריון האישי שלכם מחומרים ממוחזרים בסטודיו suit-case, היסמין 364/1, ירוחם. פעילות מקסימה לכל המשפחה המשלבת היסטוריה וחדשנות עם אהבה גדולה לארץ ולמדבר. שישי, 19.8.22, 12:30-13:30
צילום קרן סינגר
לילות ירח קסומים. אירוח וטיול לילי להר אבנון
אירוח בדואי עומד במרכז הטיול הלילי, שיקח אתכם לתצפית על המכתש הגדול. שעה וחצי של הליכה לילית בשילוב סיפור אישי ומדורה. נקודת מפגש: בית עתיד במידבר נחל צין 2, מתי: חמישי, 18.8.22, 19:00-22:00
לפרטים נוספים והרשמה לטיול לילה להר»
נשים פורצות דרך בכפר בלתי מוכר עם סלימה
בואו לשמוע את סיפורה של סלימה, אם לשבעה הנלחמת על שינוי מעמד האישה בכפר רחמה, לצד שינויים בחברה הבדואית. האירוח כולל גם פיתות על סאג' ולבנה. נקודת מפגש: בית עתיד במידבר נחל צין 2 הפעילות תתקיים ביום שישי, 19.8.22, 9:00-11:00. עלות: ילד (5-10): 30 ₪, מבוגר (מגיל 10): 50 ₪ .
לפרטים נוספים על הפעילות הייחודית והיכרות עם התרבות הבדואית»
רכיבה על אופניים בפארק אגם ירוחם
נווה המדבר של ירוחם – פארק מוריק עם מים ובעלי חיים הוא לוקיישן נפלא לרכיבה על אופניים. היכונו להכיר את מסלולי הרכביה על רקע הנוף המדברי. נפגשים ב- 08:30 בבוקר יום שישי בפארק האגם ורוכבים עד שעות הצהריים.
חדר בריחה "אוצר הנגב"
הידעתם שבנגב טמון אוצר? חושבים שתוכלו למצוא אותו? בואו לפתוח מנעולים ולפתור חידות, שיובילו אתכם אל האוצר. איפה: מדרשת בן גוריון. מתי: שישי, 19.8.22, 10:00-10:45 . לפרטים»
למידע, פרטים נוספים והרשמה לכל הפעילויות בסופ"ש יין מדברי»
היי,
מה תרצה לכתוב על יין מן המדבר: סודות ייקבי הר הנגב?