כל המידע על פסטיבל מסרחיד 2012

הפקות התחרות:

למה?
צעיר פלסטיני נכנס לישראל בדרך לא חוקית. הוא נוהג ברכב, עובר תאונה ומתאשפז בבית חולים בישראל. הוא משוחרר מבית החולים בעודו במצב קשה ונמסר לטיפול המשטרה. למרות חששות המשטרה מחליטים לנטוש את הצעיר בסמוך לגבול הרשות הפלסטינית בהנחה שהפלסטינים יבחינו בו ויאספו אותו. למרבה האירוניה הכניסה למקום אסורה לפלסטינים ולאחר כמה ימים נמצא הצעיר ללא רוח חיים. מבוסס על סיפור אמיתי.

יאפא שלי
האג'ר שחיה בעמאן מאז 1948 נוחתת לביקור ביפו.
להאג'ר סוד מעברה, אהוב נעורים ותינוק רך בימים, אותו הותירה מאחוריה בתקווה לחזור אליו כשהמלחמה תסתיים.
האג'ר לוקחת אותנו לסיור ביפו בעקבות עברה, בעקבות בית הוריה, אהובה משכבר ובתוך הסיור נשזרים סיפורי חייה וסיפורי העיר שנעלמה.
האם תמצא את בנה, או את אהוב נעוריה? היא מגלה עיר שונה מזו שידעה. על חורבות עברה, קמה יפו אחרת, שונה ונטולת עבר.

מטווח הפספוס
רמי פחמאוי הוא שחקן תיאטרון השייך למיעוט הערבי בישראל. הוא נחקר בשדה התעופה של מרסיי- צרפת על ידי אנשי הביטחון של חברת התעופה הישראלית. בחקירתו הוא מתבקש לתת פרטים מדויקים על סיבת הביקור ומספר על משולש רומנטי שהחל בפסטיבל אביניון ונגמר במפח נפש. כעת רמי חוזר לאביניון בעקבות הזמנתה של אהובתו, אך הסוף הוא לא צפוי...

הצגות אורחות:

"סבתא דייאלי''
ההצגה מבוססת על סיפורים, מפגשים, ואירועים שונים המשותפים לשחקנית ולסבתה. אירועים המדגישים את הפער ההולך ונפער בין הדורות והמנטאליות השונה. לצד זה נמצאת האהבה הגדולה בין הנכדה לסבתה, אהבה המגשרת בין כל פער שהוא.
מערכת יחסים בין רווקה צברית מתבגרת לבין סבתה המרוקאית. ההצגה מבוססת על חומרים אישיים שעובדו למחזה שלם.

סימפוזיון מסרחיד
האם לאמנות התיאטרון ישנו תפקיד בהתמודדות עם תופעת האלימות?
עקב הירצחה של אום אדהם והתפשטות תופעת האלימות בחברה, ומתוך אמונתנו בחשיבות העשייה הציבורית למען מיגור התופעה המחרידה הזאת. החלטנו לקיים סימפוזיון בנושא. בהנחיית: העיתונאי זוהיר בהלול
יום רביעי 18/07/2012 בשעה 19:30 במרכז לתיאטרון של עכו. 

Play Back
בתיאטרון האימפרוביזציה הקהל הינו חלק בלתי נפרד מהמופע, קבוצת השחקנים המיומנים מציגה מנקודות מבט שונות סיפורים שהקהל מספר ומאפשרים לקהל להתבונן בסיפורם האישי ולהתמודד איתו.
מופע Play Back הינו שפה תיאטראלית מובילה בארץ ובעולם בגוון טיפולי מבלי להמעיט מחשיבותו האמנותית.
בהשתתפות שחקני אנסמבל פרינג' נצרפת

מרואן מח'ול
ערב משירי המשורר מרואן מח'ול. פרויקט מוסיקלי בו המילים פוגשות את הלחנים.

מרתון מונולוגים
ערב אמנותי המבוסס על מונולוגים של 3 דקות במרתון.
מנחה: אוסאמה מסרי
משתתפים: סעיד סלאמה, לוטף נויסר, מילאד מטר, עפיף שליוט, מייסרה מסרי, הישאם סולימאן, חאלד אבו עלי, חליל קדורה, אלהאם עראף, איימן נחאס.

מופע הפתיחה:
אמל מורקוס
אוסף של שירים מתוך ארבעת האלבומים של האמנית. יצירות פלסטיניות, עממיות, וקצביות המשלבות את האותנטיות עם המודרני, בתוספת שירים נבחרים של פיירוז..
עוד - כינור: האמן נסים דקואר
קונטרא בס: חגי בלצקי
חליל: ג'מיל בישתאווי
כלי הקשה: נאייף סרחאן

צוות אלמנארה
שירים מהמופע הקומי סאטירי "חוש בוש"
יצירתה של קבוצת "אלמנארה" (המגדלור)
המופע "חוש בוש" הינו מופע קומי/סאטירי חברתי, שעוסק בנושאים "רגישים" ושכיחים בחברה הערבית שגרה בין חומות העיר העתיקה. עוני, אבטלה, אלימות ובעיקר ביקורת עצמית באים לידי ביטוי בשפה תיאטראלית ייחודית המושרת בהומור ומוסיקה. קבוצת "אלמנארה" הינה קבוצה עצמאית של יוצרים ושחקנים ילידי עכו העתיקה שפועלים חברתית בסמטאותיה ומרכזיה הקהילתיים, כל חבר באמצעות הכלי האמנותי הייחודי לו - מוסיקאים, שחקנים, להטוטנים, ואמני וידאו.

מיצב של האמן הרב תחומי אשרף חנא
האמן הרב תחומי אשרף חנא בונה בימים אלו מיצב במיוחד למסרחיד, שיחשף בפסטיבל.
אשרף חנא, אחד ממעצבי הבמה הבולטים בדור הצעיר, הוא מעצב במה ואמן פלסטי. לאחרונה יוצר עם אופירה הניג עבודה חדשה שתציג בבכורה בברלין.