כל המידע על סיור בנתיב צעידתו של הקיסר וילהלם ה-2 בירושלים
הסיור הוא חלק מסדרת המפגשים 'עיר בשינוי' המלווה את התערוכה החדשה במוזיאון מגדל דוד 'הקיסר מגיע לירושלים'. הסדרה כוללת מפגשים, סיורים וסיורים מודרכים בתערוכה.
הקיסר וילהלם ה-II ורעייתו אוגוסטה ויקטוריה ביקרו בירושלים בין התאריכים 29 באוקטובר ו-4 בנובמבר 1898 וגולת הכותרת של המסע בארץ הקודש היתה חנוכת כנסיית הגואל בירושלים. היה זה אירוע יוצא-דופן בשגרה הרדומה של העיר, חגיגה בלתי פוסקת שבסופה חזרה העיר לשגרה. הביקור זכה לתיעוד ולסיקור חסרי תקדים: צלמים מן הארץ והעולם ליוו את הביקור, העיתונות המקומית דיווחה על המסע, ועיתונים זרים אף הקדישו קריקטורות בנושא הביקור.
התערוכה החדשה 'הקיסר מגיע לירושלים מוצגת באולם הצלבני במוזיאון ועוסקת בביקור הקיסר בירושלים מנקודת מבט תקשורתית-עיתונאית מקומית ובינלאומית. היא מבוססת על הדיווחים העיתונאיים הרבים שעסקו בצורה אינטנסיבית באירוע ומנסה לבחון איך הפך הביקור לשם דבר נוכח העיסוק הבלתי פוסק אודותיו בעיתונות המקומית והבינלאומית.בתערוכה יוצגו ההיבטים השונים הקשורים בביקור - ההכנות לביקור, מהלך המסע, האירועים הרשמיים שנערכו כמו חנוכת הכנסייה והביקור בהר הבית, קבלת הפנים, הביקורים במוסדות השונים, ואבני פינה שהונחו בנוכחותו.ובעיקר תנסה התערוכה להבין מה גרם לעיר ירושלים ולתקשורת בארץ ישראל לצאת מגדרה לקראת ביקור הקיסר וילהלם השני?
לצד אלה מוצגת העיר המתעוררת לקראת הביקור ואת ההשלכות האורבניות הנובעות ממנו. באמצעות צילומים מרהיבים נגלה לעיני המבקר המפגש המיוחד בין מזרח למערב, השפע הנדיר שהציף את ירושלים הצנועה של אותם ימים וההתלהבות הגורפת של העיר בהכנות יוצאות-הדופן ובמהלך הביקור. אחרי שבוע של שכרון חושים התעוררו שאלות, שחלקן לא נפתרו עד היום, הנוגעות לקשר בין מהות הביקור לאופן בו הוצג, מי הרוויח מהביקור ומי הפסיד, ובעיקר, מה מהביקור נשאר כמורשת לעיר?
היי,
מה תרצה לכתוב על "סיור בנתיב צעידתו של הקיסר וילהלם ה-2 בירושלים"?