כל המידע על טיול ג'יפים במדבר יהודה

  • סוג ג'יפ: רך
  • התחלה: מנחת המטוסים הזנוח מדרום לערד
  • סוף: מפגש עם כביש 90, מול מפעלי ים המלח
  • היכן נקודת העצירה לקפה: מצפור הר סדום, מצד זוהר

על המסלול

המסלול נמשך על פני כ-60 קילומטרים, ועובר כברת דרך מרשימה. החל מרמת המדבר הגדולה,  אל נחל חימר האדיר הידוע בכינויו "הגראנד קניון של ישראל". ממשיך לנחל פרצים ונחל סדום, שערוצו מתחתר באדמת החוואר הלבנה והרכה ומסתיים בעליה על הר סדום, עם תצפית מרתקת על ים המלח והרי אדום.

זהו מסלול לא פשוט, בלב מדבר יהודה המרשים, אך הוא מגוון ומלא בהפתעות טבע יוצאות דופן. יש לשים לב שהיום כולל נסיעה בקרבת מצוקים, ועל כן יש להישמר ולהיות עירניים. 

חווית שטח מדהימה | צילום: ג'וי בירן
חווית שטח מדהימה ברמת המדבר | צילום: ג'וי בירן

עוצרים למלא מצברים

בכפר הנופש “ביאנקיני” תמצאו מסעדה מרוקאית אותנטית וייחודית, על שפת ים המלח, שתסגור לכם את הטיול בצורה מושלמת. תמצאו שם שלל מנות מהמטבח הכי צבעוני וטעים שיש: קוסקוס עם פירות יבשים, ארטישוק עם פול וקציצות, דג מרוקאי, ואפילו תמצאו שם מנות לילדים. המסעדה מעוצבת בסגנון כפרי מרוקאי ומאובזרת בפריטים רבים, שיוצרים תחושה של ביקור בארץ הצפון-אפריקאית.

טיפ מהשטח: שימוש בכוח סביר

tip image 660x370ניסיתם לעלות עלייה קשוחה פעם אחת, ולא הצלחתם, ניסיתם פעם שנייה, הפעם עם יותר כוח, ולא הצלחתם, תעצרו, תנשמו ותורידו את האגו לרצפה. המשפט, “מה שלא הולך בכוח, הולך ביותר כוח”, שמור לכוחות צבאיים ברחבי העולם ואינו נכון לגבי נהיגה ברכב 4x4. רוב הסיכויים שאם תשתמשו ביותר כוח מנוע, ותאמצו את הרכב יתר על המידה, רק תחריפו את מצבכם. במרבית המקרים, הפתרון יהיה טמון בשינוי של תוואי השטח (סידור אבנים לכדי מדרגה למשל), תקיפת העלייה מזווית שונה או פתיחת מפה וביצוע מעקף.

סיפור הדרך

0.0 – יציאה מהתחנה עצמה, ימינה ומיד שמאלה בכביש שמוביל למנחת.

1.7 – לפני הכניסה למנחת, פנייה שמאלה לכביש אספלט משובש, שהופך לדרך עפר המתעקלת ימינה.

2.0 – צומת T, פנייה שמאלה (מימין מבנים הרוסים של המנחת הישן).

3.2 – צומת שבילים, פנייה ימינה ומיד אחר כך ממשיכים במגמה ימינה שוב (סימון שבילים ירוק יופיע אחרי כ-400 מטר)

6.0 – פיצול שבילים, פנייה ימינה – ממול תחנת ממסר. השביל מתעקל ימינה בחדות אחרי כ-100 מטר, (סוללת צינור הגז מימין לדרך).

7.7 – עיקול ותצפית מרהיבה על נחל חימר עליון ודרום מדבר יהודה. יורדים ירידה תלולה אך נוחה לגמרי עד לתחתית הנחל.

14.6 – מפגש עם שביל רחב – פנייה שמאלה ומיד משתלבים עם שביל רחב עוד יותר (של המשאיות ממחצבת נחל דימונה).

16.1 – מפגש עם כביש (258) שמאלה.

איפוס – 

1.1 ירידה ימינה לדרך אספלט משובשת רחבה. סימון שבילים כחול.

3.3 – הכביש מתעקל חד שמאלה בערוצון נחל , שביל יורד ימינה – סימון כחול – אנחנו איתו.

3.4 – פיצול, שמאלה, סימון כחול. חציית הערוצון וטיפוס לצידו השני של הערוץ – הסימון הופך אדום. לאחר כקילומטר, ירידת מדרגה קטנה – לא בעייתית, אבל דורשת תשומת לב – במידת הצורך למלא באבנים ולהוריד מכוון.

8.4 – מעבר טכני מעניין – השביל עובר מימין לגבעה, ניתן לנסוע בו, מי שרוצה לאתגר במעט את עצמו – ימשיך ישר ויעלה בעלייה עם הבורות – מומנטום נכון ובחירת נתיב נכונה, תשים אותו למעלה ללא שום בעיה.

10.7 – ימינה מהשביל הראשי עד למצוק – תצפית עוצרת נשימה על הנחל למטה. לשים לב לא להתקרב יותר מידי, לשמור על הילדים, לעיתים רוח חזקה במקום.

נחל חימר, ה"גרנד קניון" הישראלי, בעל אגן הניקוז הגדול ביותר מבין נחלי מדבר יהודה. אורך הקניון שלו מגיע לעשרה קילומטרים. הטיול בערוצו העמוק מתחיל גבוה במרומי המדבר ויורד דרך ארוכה ותלולה עד לבקעת ים המלח.

חזרה לשביל הראשי –ימינה - ומאפסים מרחקים.

איפוס – 

2.3 – מעבר ערוץ – ישר, מימין עליה יותר נוחה.

2.9 – צומת שבילים גדולה – שמאלה. סימון שבילים אדום.

3.6 – מפגש עם כביש ערד-סדום. פנייה ימינה. לאורכו של הכביש מספר תצפיות יפות על דרום ים המלח.

10.0 – צומת זוהר – ממשיכים ישר (כביש 90)

11.0 – פניה לנווה זוהר ימינה – אך אנו פונים לדרך עפר משמאל – ממול הפניה לנווה זוהר. סימון כחול.

12.3 – צומת שבילים - ממשיכים ישר במגמה ימינה בשביל הראשי.

12.5 – מצד זוהר – במקום עצים ונקודות מצויינות להפסקת צהריים ומנוחה מצידו השמאלי של המיצד או מאחוריו (ירידה לערוץ לפני המיצד ימינה ולעקוף את התל לשמאל. חזרה לשביל הראשי ואיפוס)

מצד זוהר נמצא על גבעת חוואר לבנה בעיקול הנחל. שמו של המצד בערבית הוא "קסר א-זווירה", שהפך בעברית למצד זוהר. המצד נבנה כנראה בתקופה הביזנטית ובתקופה הערבית הקדומה, כדי להגן או לגבות מיסים ממשתמשי הדרך – שיירות שעברו בשביל הקדום הנקרא היום מעלה זרון. זהו קטע מהדרך הקדומה שעלתה מחוף ים המלח אל ראש זוהר, ומשם אל חברון ואזור החוף, ושימשה נתיב להובלת מלח וסחורות שונות מהר סדום ומים המלח.

איפוס – 

1.6 מפגש עם כביש 90 – ימינה.

2.6 – צומת זוהר – שמאלה.

3.0 – פניה ימינה אל דרך כורכר ואספלט משובש. בשביל הראשי ממשיכים ישר. סימון כחול.

3.8 – פיצול – פנייה שמאלה, לכיוון נחל פרצים ומישור עמיעז . סימון ירוק.

5.2 – השביל מתעקל ימינה בחדות, ומימין עמודי עץ וגדר השומרים על תילי החוואר.

5.3 – חיבור שיבלים ירוק-אדום.

6.4 – פניה שמאלה לנחל סדום – סימון שחור. המסלול עובר בפיתולים אין סופיים בתוך גבעות החוואר הלבנות, חוויה נפלאה. משמאל קצהו של הר סדור (הר גביש מלח ולא עפר ואבן), הנתיב יוצא והערוץ וממשיך בשוליים המזרחיים של מישור עמיעז הרחב.

מישור עמיעז הוא תופעה ייחודית בדרום מדבר יהודה -  אורכו כ-5 קילומטרים, רוחבו כ-3 קילומטרים והוא תחום על-ידי הר סדום במזרח ומצוק ההעתקים של הר הנגב הצפוני במערב. המישור בנוי מסלעי חוואר הלשון האופייניים לחופי ים המלח, ובמרכזו משתרע שטח חלק, רווי מלח ונעדר צמחייה. מישור עמיעז מנוקז כלפי צפון על-ידי נחל פרצים, וכלפי דרום הוא מנוקז על-ידי מערכת יובלים עמוקים של נחל עמיעז תחתי.

12.0 – צומת שבילים – שמאלה למצפור הר סדום. סימון שחור.

13.6 – מצפור הר סדום – נקודת תצפית יפה לכוון ים המלח, ברכות האידוי והרי אדום. נקודה מרהיבה לצפות בזריחה( בטיול ירח מלא) מסתובבים ומאפסים.

הר סדום ממוקם בדרום-מערב ים המלח ופסגתו בגובה 165 מטר מתחת לפני הים (כ-240 מטר מעל ים המלח) והוא משקיף על נופי ים המלח, מדבר יהודה והרי מואב. אורכו של הר סדום הוא כעשרה קילומטרים, ורוחבו כשני קילומטרים. ההר הינו תופעה גיאולוגית יוצאת דופן שכן הוא עשוי ברובו מלח, ומאופיין בנוף ייחודי הכולל תופעות קרסטיות כגון: מערות, מחילות, ארובות ותופעות המסה וסחיפה בפני השטח כגון ביתרונות. בצידו המזרחי (הגעה מכביש 90) יש כניסות למערות הליכה וזחילה רבות – טיול בפני עצמו).

15.2 – צומת שבילים – שמאלה. ישר מישור עמיעז, חניון לילה מישור עמיעז.

16.8 – צומת שבילים – ישר

19.0 – מפגש עם כביש 90, מול מפעלי ים המלח. שמאלה לערד/ירושלים, ימינה לדימונה/אילת.

סוף המסלול

לעוד מסלולים מאתגרים במדבר:

לעוד טיפים, המלצות וסיפורי דרך על 20 טיולי השטח היפים ביותר בארץ »