מאז הקמתו בתחילת שנות ה-2000, פארק העיוורים שביער בן שמן, היווה מוקד משיכה לאלפי תיירים, בראשם אנשים עם לקויות ראייה ועיוורון. אלא שבמרוצת השנים, הפארק האהוב הוזנח וסבל מחוסר תחזוקה, שהובילה בסופו של דבר להדרדרות מצב השביל. 

לאחרונה, נפתח פארק העיוורים מחדש, לאחר שק’”ל ומ.א. חבל מודיעין, ביצעו עבודות שיפוץ ושדרוג בפארק, במטרה להשמיש את המקום מחדש ולהנגיש אותו לכלל סוגי המוגבלויות, בהתאם לתיקון ועדכון חוקי הנגישות.

במסגרת מתיחת הפנים שבוצעה במקום, השביל החדש רובד באספלט ושיפוע השביל הותאם לתקני הנגישות הנדרשים. במקביל, אבני השפה האכלסוניות בפארק, נשמרו כפי שהיו בצידי השביל, על מנת להוות פס מוביל לאנשים עיוורים המסתייעים במקל נחייה וכן במטרה להגן על אנשים המתניידים בכיסא גלגלים, מפני נפילה אל מחוץ לשביל.

עוד הוחלף מאחז היד בפארק, שהוצב בעבר רק באופן חלקי, למאחז יד חדש שעובר לכל אורך השביל וכן חודשו ספסלי העץ במקום, אליהם התווסף גם מקום ישיבה ריק, שמתאים לכיסא גלגלים. במקביל, שובלו בשביל החדש אלמנטים של אמצעי שמע, המאפשרים למבקרים לשמוע את סיפורו של המקום, באמצעות אפליקציה ייעודית. כמו כן, לאורך השביל נפרשו שלטי הסבר בכתב ברייל, הכוללים שרטוטים אולמנטים בולטים ובסמוך לפארק הוקמו שני חניוני פיקניק נגישים.

נטע לסקה מזרחי, רכזת קליטת קהל שפלה וחוף בקק"ל: "במסגרת שיתוף פעולה עם מ.א חבל מודיעין, מגיעים לפארק העיוורים מדריכים של "מדריך נגיש", המאפשר לאנשים עם צרכים מיוחדים להדריך בטבע, הם משתלבים בהדרכות בפארק העיוורים ובאזור כולו ומאפשרים שילוב של אנשים עם מוגבלויות יחד עם אנשים ללא מוגבלויות. אחד המדריכים הוא רוני אליהו, לקוי ראייה שמנגיש לקהל הרחב את התחושה של אדם לקוי ראייה, ההדרכה איתו היא חוויה בלתי רגילה. קק"ל מעודדת שילוב של אנשים מהקהילה בפרויקטים שהיא מקדמת, גם כאן אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה והעצמת המדריכים הללו. במסגרת שדרוג הפארק שתלנו מחדש את צמחי התבלין בערוגות, מה שמאפשר לאנשים עיוורים ליהנות ממגוון צמחי התבלין הנמצאים בפארק, לחוש ולהריח״.


כתבות נוספות שאולי יעניינו אתכם: