חיכינו וציפינו ועכשיו זה קורה: נחל השופט נפתח מחדש למבקרים, לאחר שנסגר לשיפוצים נרחבים בשנת 2020, בעקבות שיטפונות וגשמים רבים שגרמו נזק רב לדרכים, לשבילים המונגשים וציוד העץ באתר.
במסגרת העבודות הכשירה קרן קיימת לישראל שביל גישה מעגלי חדש, בנתה גשרים חדשים החוצים את הנחל ופעלה להנגשת הטבע המרהיב באזור גם לבעלי מוגבלויות, בצורה בטוחה. בשביל הגישה החדש הוצבו ספסלים חדשים, הוכשרו תצפיות חדשות על הנחל, הוספו שלטי הסבר חדשים וכן בוצעה הסדרה של כיוון ההליכה ופישוט לשוני.
ספסלים חדש בנחל השופט | צילום: אלכס קולומוסיקי,
מערך ההסברה קק״ל
מונגש
ופתוח לכולם | צילום: אלכס קולומוסיקי, מערך ההסברה קק״ל
כזכור, נחל השופט בפארק רמות מנשה הוא מהאתרים האהובים והמתויירים ביותר בארץ, שמושך אליו מיליוני מבקרים מדי שנה. את הפופולריות של המקום ניתן לזקוף לשילוב הנופים החד פעמי במקום, הכולל יערות נטע אדם לצד יערות טבעיים של אלון תבור, מרחבים ירוקים וכמובן, מעיינות ופלגים זורמים, שהופכים את האתר לפנינת טבע שאי אפשר לדלג עליה.
בפארק תמצאו שלל חניוני פיקניק, שבילי הליכה נוחים, אזורי פריחה עונתיים, מים, ארכיאולוגיה ועוד. והימור שלנו – הולך להיות פה מפוצץ בשבתות, כך שמומלץ להקדים או להגיע באמצע שבוע, כדי למקסם את החוויה במסלול האהוב במדינה.
מהמסלולים
האהובים במדינה | צילום: אלכס קולומוסיקי, מערך ההסברה קק״ל
יפעת עובדיה לוסקי, יו"ר קק"ל: ״מדובר באחד מהפרויקטים החשובים שנעשו בקק"ל בשנים האחרונות. בעקבות ההרס נדרש שיקום מקיף של הנחל. כחלק ממגמת ההנגשה של אתרי קק״ל מלאכת השיקום התמקדה בהנגשת האתר. נחל השופט הוא פנינה מיוחדת בלב היער המושכת אליה המוני מטיילים. השיקום שנעשה מאפשר לכלל הציבור הישראלי יכולת ליהנות בצורה מלאה וחווייתית מהנחל. זוהי ריאה ירוקה יפהפיה באיזור מנשה ואנחנו שמחים להגיע לרגע הפתיחה דווקא עם בוא האביב כשהפריחה בשיאה. אנו מזמינים את הציבור להגיע, להנות וכמובן לשמור על הטבע״.
גיל לין, ראש המועצה האזורית מגידו: ״אזור רמת מנשה בו שוכנת המועצה האזורית מגידו, הוא מהאזורים היפים והייחודיים ביותר בישראל. מרחב ביוספרי עתיר נחלים, יערות וגבעות שופעות צמחיה ובעלי חיים אשר המוני ישראלים מבקרים בו מדי שבוע. קרן קימת לישראל היא שותפה מובילה בשימור, פיתוח וטיפוח האזור, ובראשו פרויקט פארק רמת מנשה היפהפה אשר יופיו מעיד על המשאבים הרבים שהושקעו בו לאורך שנים. אני מודה לקק״ל ובראשה היו״ר יפעת עובדיה-לוסקי, ולקודמיי בתפקיד חנן ארז ואיציק חולבסקי, אשר שכם אל שכם עם כל השותפים פעלו להגיע לרגע המרגש הזה. לעוד שנים רבות של שיתוף פעולה.ביום המרגש הזה לא נשכח לרגע שמאות אזרחים ישראל עדיין חטופים בעזה. מי יתן ונזכה לראות את כולם אתנו כאן במהרה״.
כתבות נוספות שאולי יעניינו אתכם:
היי,
מה תרצה לכתוב על "סוף סוף זה קרה: נחל השופט נפתח למבקרים!"?