כל המידע על 4X4 במדבר יהודה: מבקעת הורקניה למצוק ההעתקים
על המסלול
נקודת ההתחלה של הטיול בתחנת הדלק שליד קיבוץ אלמוג. מהתחנה צאו ישירות לשטח על כביש 1 לכיוון נבי מוסא. בדרך תעברו מעל גשר, שתחתיו עובר נחל אוג ובהמשך תראו את החאן של נבי מוסא, אותו תזהו לפי הכיפות הלבנות שנראות מכל עבר. לצידו נמצא מסגד נבי מוסא, שעל-פי המסורת המוסלמית כאן קבור משה רבנו.
ממשיכים בנסיעה דרומה בנופי מדבר יהודה. אחרי שתעברו את בקעת הורקניה הירוקה תתחילו בטיפוס לכיוון מנזר מרסבא. עבודות תשתית הפכו את "מעלה המרסבא" של פעם, לעלייה נוחה, כזו שיכולה להתאים ביום רגיל גם לרכבי הנעה קדמית, עד כשני ק"מ לפני התצפית אל המנזר.
מנזר מרסבא נחשב למנזר המרשים ביותר במדבר יהודה. זהו מנזר יווני-אורתודוקסי הקרוי על שמו של הנזיר סבאס. המחזה של מנזר הבנוי על צוק במדרון נחל קדרון לא משאיר אף צופה אדיש. תתכוננו לקריאות התפעלות!
איזה
מראה מהפנט | צילום: רועי פוקס
התוכנית המקורית היתה להמשיך לתצפית אל הר מונטר, אך השמש נעלמה, העננים התרבו והגשם התחיל להרטיב את האזור. לאחר מבט במכ"מ גשם החלטנו כי הדרך הבטוחה הינה לרדת בחזרה ולנסוע לתצפית על מצוק ההעתקים, לשם יגיע הגשם מאוחר יותר.
לאחר עצירה בבאר מים פעילה או כזו שהייתה כך עד לא מזמן, המשכנו בדרך המחורצת מגשמים רבים, אל עבר אחת מנקודות התצפית היפות של מצוק ההעתקים, בין עיינות צוקים (עין פשחה) לקיבוץ קלי"ה. זו נקודה מושלמת לארוחת צהריים.
במידה ומזג האוויר מאפשר לכם להגיע אל המונטר, אל תוותרו על תצפית מרהיבה ממנו. לשם כך המשיכו בנסיעה צפונה על השביל הכחול שבמפת הניווט, שהופך לשביל שחור. פנו ימינה לשביל האדום שהופך לשחור ולבסוף שמאלה להר בציר ללא שם.
תראו את מי פגשנו ליד הבאר | צילום: רועי פוקס
מזג האוויר הסוער והגשום הבריח אותנו למכוניות פעם נוספת, הפעם לכיוון הביתה.
עוצרים למלא מצברים
את פונדק הדרכים הצ’אנס האחרון תמצאו על כביש 1, אחרי צומת אלמוג. דני, הבעלים של המקום, בנה את הפונדק מחומרי גלם מקומיים, כך שכפות תמרים הם חלק מהעיצוב. מה תמצאו בתפריט? אוכל ישראלי –חומוס, פלאפל, שקשוקה, בשר על האש, בר סלטים, לאפות ועוגיות טחינה. שאנטי וזולה זה כאן.
- שעות פעילות: ראשון – חמישי, 8:00 עד הלקוח האחרון, שישי, 8:00-16:00
- פרטים נוספים בטלפון 072-331-6316
טיפ מהשטח: שימוש בכוח סביר

הטיפ באדיבות מדריך הטיולים ג’וי בירן

תוספת מדליקה לטיול
הידעתם שהכביש המהיר המחבר בין ירושלים לים המלח שימש במשך דורות רבים צליינים, נזירים וחוקרי מקרא, שהיו בדרכם אל אתר הטבילה בנהר הירדן? במוזיאון השומרוני הטוב הנמצא לצד הכביש תוכלו לראות את פונדק הדרכים ההיסטורי, שנבנה בתקופה העותמ’אנית ועבר שימור.
אל תוותרו על הסיור הקולי המודרך במוזיאון הפסיפסים, שיקח אתכם למסע תרבותי בזמן בין עדות ומנהגים ויחשוף אתכם למאבקים בין הזרמים הדתיים בימי בית שני.
פסיפסים בחצר הפונדק | צילום: יוחאי כורם
הערה: קובץ הניווט לא כולל את המונטר.
לעוד טיולי שטח שווים:
- רוצים טיול של יומיים? תתחילו בטיול 4x4 מעין יהב לגבי ברק »
- גב זרחן ועין אום תינה: מסע רכוב אל הגבים הנסתרים »
- טיול 4X4 בנגב המערבי: לא תאמינו שגם זה במדבר! »
עוד טיפים, המלצות וסיפורי דרך על טיולי השטח היפים ביותר בארץ »
היי,
מה תרצה לכתוב על 4X4 במדבר יהודה: מבקעת הורקניה למצוק ההעתקים?