המסלול המושלם שלכם בצפון: 
יום ראשון: הולכים על הבניאס | יום שני: הכי צפון שאפשר | יום שלישי: בין הדן לירדן 

אוהבים לישון בטבע אבל הרעיון של לארוז את כל הציוד ולהידחס באוטו פחות מדבר אליכם?
קמפינג זה לא רק להתמקם באוהל ולהדליק מדורה, אם הגעתם לחופשת קמפינג במיקום מוצלח, תוכלו לטייל ולבלות באזור במשך כמה ימים ובסוף כל יום לחזור לאוהל שלכם, עמוסים בחוויות וחיוכים תחת כיפת השמים והכוכבים. מצאנו בשבילכם את הפתרון לקמפינג מושלם באפס מאמץ!

קמפינג דפנה. צילום: מלונות מטיילים

קמפינג דפנה | צילום: מלונות מטיילים

למרגלות החרמון ואל מול נופי הגליל העליון ועמק החולה, נמצא קמפינג מטיילים דפנה מבית רשת מלונות מטיילים: אתר קמפינג מאובזר המציע חווית לינה בשטח שיאפשר לכם לארוז רק מה שחשוב בלי מטען מיותר וליהנות מהאטרקציות והמסעדות שבאזור לצד המתקנים שבמתחם. מתחם הלינה ממוקם על גדות פלג נחל ליש של נחל דן ומשקיף על נופי הגליל הירוקים והקסומים. הרכבנו לכם 3 ימים של קמפינג בצפון עם כל הדברים השווים שיש לעשות מסביב לקמפינג דפנה:

יום ראשון: הולכים על הבניאס

טיול לשמורת מפל הבניאס והשביל תלוי הוא מסלול מאסט לאורך כל השנה, אך במיוחד בעונה זו שהכל ירוק ופורח סביב. רמת הקושי שלו מתאימה לכל גיל - הקטנטנים יתלהבו לטייל בין הגשרים ולהכיר את פלאי הטבע הצפוני וגם המתבגרים לא יוכלו להישאר אדישים אל מול הנחל העוצמתי והמפל המרשים שבסופו. השמורה מוצלת ברובה ומציעה פינות ישיבה רבות אל מול הנחל לעצירה וכמובן – צילום!  *המסלול לא מתאים לעגלות וכולל מדרגות לאורך השביל. להורים לתינוקות מומלץ להגיע עם מנשא.

מפל הבניאס. צילום: מלונות מטיילים

מפל הבניאס | צילום: מלונות מטיילים

בסיום תוכלו להתמקם בקמפינג מטיילים דפנה, הצמוד לפיצה טראק. במתחם הקמפינג תיהנו מאוהלי קולמן מוכנים לאירוח משפחות של עד 5 נפשות עם מזרנים מסודרים, פינת ישיבה ונקודת חשמל צמודה לכל אוהל. עוד במתחם שירותים ומקלחות, מטבחון משותף עם תאי קירור, כיריים ברז ומשטח עבודה, מתחם צ'יל אאוט עם בית קפה ופלג צונן של נחל דן שעובר בתוך המתחם ומזמין מנוחה ומשחק לצד הנחל.

במתחם קמפינג דפנה תוכלו לעשות על האש באחת מפינות המנגל או לארגן פויקה לתפארת במתחם המדורה. מה שבטוח, הילדים ואתם תיהנו מחווית לינת שטח נוחה וייחודית בצמוד לנחל! כשתתעוררו מהלילה זרוע הכוכבים, תוכלו להכין לעצמכם ארוחת בוקר או להזמין אחת מראש במלון ארץ דפנה הסמוך, ומיד לאחר מכן לצאת לדרך לאחד המסלולים היפים בצפון, שנמצא מרחק של פחות מ-20 דקות נסיעה מהמתחם.

יום שני: הכי צפון שאפשר

שמורת נחל עיון

השמורה הצפונית ביותר של רשות הטבע והגנים עשירה בחי וצומח, אך גולת הכותרת היא כמובן המפלים! 4 מפלים מקבלים את פני המטיילים בזה אחר זה: עיון, הטחנה, אשד והתנור. המסלול נוח להליכה לכל המשפחה, אם אתם מטיילים עם עגלה רצוי להגיע לחלק המונגש של המסלול – הכניסה התחתונה לשמורה הצמודה לבריכות השכשוך ומפל התנור.

אם בחרתם במסלול המלא ואתם עם ילדים קטנים, צפויות לכם כאן כ-3 שעות.  אם בחרתם רק בביקור במפל התנור המסלול קצר משמעותית, נצלו את ההזדמנות ועלו לטיילת מטולה החדשה, ממנה תוכלו להשקיף על מפל הטחנה.

מפל התחנה. צילום: מלונות מטיילים

מפל התחנה | צילום: מלונות מטיילים

צהרים במטולה

במרחק נסיעה של דקות בודדות משמורת נחל עיון, תגיעו למטולה. ברחוב הראשי של המושבה הקסומה, תוכלו לבחור בין מגוון מסעדות ברמות מחיר שונות וסגנונות שיתאימו לכל אחד, או לעשות על האש ופיקניק בחורשת וייס. ב'הסמטה', תוכלו ליהנות מתפריט בורגרים מיוחד – החל מקציצת הבית שנקראת 'סמאש', דרך בשר ואגיו יפני ועד קציצת ביונד מיט. הסמטה מכינים את כל הרכיבים בעצמם, כולל הלחמניות והרטבים, והתוצאה טעימה במיוחד!
אם בא לכם אווירה מטולאית וייחודית, היכנסו לעיוני – חמארה גלילית, שם תמצאו תפריט עם שלל מנות ברמה גבוהה, ביניהן פיצות מיוחדות שלא תטעמו בשום מקום אחר. מעל לכל ברקע מתנגנת מוזיקה אתנית שהופכת את החוויה לבלתי נשכחת.

פארק המעיין מטולה

פארק המעיין מטולה

אל המעיין

את ארוחת הצהרים תוכלו להוריד בעצירה באחד הפארקים היפים במטולה – פארק המעיין. בליבו של הפארק תמצאו את נקודת הנביעה של המעיין, שפעם הוביל מים לתושבי מטולה והיום הפך לפינת חמד אמיתית. תחת עצי תאנה תוכלו לשבת על שפת בריכת המעיין, ליהנות מפק"ל קפה או תה, בזמן שהילדים מתרוצצים במדשאות הפארק הרחבות. בין הפארק פזורים ספסלים רבים סביב אמפיתיאטרון והוא מהווה עצירה נחמדה לאגירת כוחות ותצפית נוף לכוון עמק החולה ועמק עיון.

מצפה דדו. צילום מלונות מטיילים

מצפה דדו | צילום: מלונות מטיילים

להשקיף מלמעלה

אם הגעתם עד למטולה אתם לא יכולים שלא לעלות לשני מצפים עם נוף מדהים. הראשון שבהם – מצפה דדו, המשקיף על החרמון, הרי סוריה ולבנון, רג'אר ועמק החולה. במצפה הדרכה קולית ושלטים שיסבירו בדיוק להיכן אתם משקיפים וזה גם הזמן להוציא מצלמה ולהצטלם עם הנוף המרהיב.

מכאן תוכלו להמשיך למצפה רותם, המשקיף על עמק עיון, עמק החולה, קריית שמונה ושדות מטולה, על רקע הרי רמת הגולן. המצפה הוקם לזכר רותם שרביט שנפל בלבנון ב-1997, ובמקום מונצחים פרטים אודותיו. מצפה רותם נמצא בשטח מבודד ושקט המעצים את חוויית הצפיה בנוף.

סוף יום - חוזרים לקמפינג להתארגנות ערב, הילדים יוכלו להתרוצץ במגרש המשחקים, המתבגרים ודאי יטעינו את הסמארטפונים בנקודות החשמל הצמודות לאוהל. זמן טוב לבשל את ארוחת הערב ולהתכונן ללילה נוסף נפלא של חוויות בחיק הטבע.

יום שלישי:  בין הדן לירדן

לאחר שתסיימו לשתות את הקפה של הבוקר במתחם קמפינג מטיילים דפנה, (תודו שהקפה טעים יותר בטבע!) ולשכשך בנחל הסמוך לאוהל, תוכלו לקפוץ לטבילה מרעננת וצוננת במיוחד במחלק של קיבוץ דפנה.

המחלק הוא נקודה מלאכותית בה מתפצל נחל דן – חלקו ממשיך לקיבוץ דפנה כנחל דפנה ואילו החלק השני ממשיך כדן עד שמתחבר עם שניר. מי הדן כידוע קרים מאוד כל השנה ובקיץ אין נהדר מטבילת בוקר כאן! ברכב מדובר בנסיעה של דקות בודדות ממתחם קמפינג דפנה עד לתחילת הגישה למחלק, ברגל הוסיפו כרבע שעה של הליכה למסלול. מקצה השביל ההיקפי של הקיבוץ המשיכו רגלית בשביל המוליך לפלגי הדן של הקיבוץ, המשיכו לאורך השביל כשמטעי האבוקדו מימינכם והיכנסו דרך שער פתוח לכיוון מטעי האבוקדו, כמובן אין לקטוף או להזיק לעצים! פנו ימינה כך שלמעשה תחזרו על צעדכם, אך מהצד של המטעים, והמשיכו במקביל לגדר במשך 150 מטר. בסימון "13" פנו שמאלה אל שביל בין המטעים והמשיכו עד שתשמעו את שאון המים הזורמים. תוכלו לטבול כאן ולגלוש במגלשת המים שנוצרת מהזרימה החזקה של הנחל, להלך על חלקי הבטון ולמצוא פינות חמד בצד למנוחה ומשחק.

אחרי שהתרעננתם תוכלו להתייבש ולהמשיך לתחנה הבאה שלכם טרם תעזבו את קיבוץ דפנה: חנות השוקולד של שולמן. בחנות המוזיאון של יוליה ודימיטרי שולמן, תסיירו בין 500 מ"ר שכולם מוקדשים לשוקולד עבודת יד, פסלי שוקולד מרשימים ומידע על תהליך הפקת השוקולד. הביקור מתאים לכל המשפחה ומבטיח הנאה טעימה והמון תאווה ואהבה לשוקולד ולחיים בכלל. ואל תשכחו לשאול את שולמן מה השוקולד הכי מיוחד שהוא עובד עליו ממש עכשיו! *מומלץ לתאם מראש!

עכשיו הגיע הזמן לקפל ולארוז, איזה כיף שבקמפינג דפנה אתם לא צריכים להתעסק בלפרק את האוהל ולנער מזרנים, כל שנותר הוא לאסוף את הציוד האישי שלכם ולהשאיר אחריכם נקי, ואתם כבר מוכנים ליעד הבא שלכם בחופשת הקמפינג ללא מאמץ: תוך נסיעה של 6 דקות תגיעו לשמורת הטבע נחל שניר!

תמונה מתוך תוכן באתר למטייל בישראל (טיולי)

מדובר בשמורת טבע נהדרת לילדים מאחר ורשות הטבע והגנים הכשירה כאן פארק חושים ושביל רגליים יחפות, מה שאומר שלקטנים מחכה חוויה חושית של למידה על החי והצומח בשמורה דרך חיבור לטבע ומגע אמיתי באדמה, מים עץ ואבן.

אורכו של המסלול כ-500 מטרים והוא כולל ארבעה מקטעים, כאשר כל אחד מייצג בעל חיים אחר החי בשמורה. במסלול משולבות חידות ומשימות המלמדות על החיה הרלוונטית וסביבת המחייה שלה. המסלול המעגלי מזמין ללכת ברגליים יחפות ולהרגיש משטחים שונים, כמו בוץ, אבנים, שבבי עץ ועוד. חוויה מרגשת לכל המשפחה! 

לאחר שתפעילו את כל החושים, ודאי תרגישו אותות רעב. המשיכו אל מתחם גן הצפון, שם תמצאו מגוון מסעדות מצוינות, מהמבורגרים ופיצות ועד מאפים, שווארמה ואוכל אסייתי. תוכלו לשבת באחת המסעדות או לבחור לעשות טייק-אוואי ולרדת לפיקניק נעים לגדות נחל שניר, שתמצאו מדרגות גישה אליו בקצה החניון לצד מסעדת איזמיר. אל תשכחו להשאיר אחריכם את האזור נקי כדי שגם המטיילים הבאים יוכלו ליהנות מפנינת הטבע הזאת.

כעת אתם ודאי מלאים חוויות ומוכנים לחזור הביתה אחרי חופשת קמפינג קלילה וגדושה בטבע ומים!

אחרי סיום כזה, אין ספק שתשובו הביתה מחויכים, מלאי חוויות בלב ותמונות בטלפון ותחשבו כבר על חופשת הקמפינג הבאה שלכם במיקום המנצח של קמפינג דפנה!