מה עושים השבוע? 6 אטרקציות כיפיות ומלהיבות לכל המשפחה
ממשיכים בכל הכוח להביא לכם אטרקציות מגוונות ומהנות לכל המשפחה. מהכנת גבינות ביתיות ועד לפ…
יש כל-כך הרבה מה לראות ברובע היהודי, אבל מאיפה מתחילים, מה אסור לפספס ואיך אפשר ליהנות מכל-כך הרבה חוויות במחיר הוגן? בדיוק בשביל זה הוצאנו את כרטיס J-ticket. הכרטיס כבר מגיע טעון עם כל האטרקציות שקיימות ברובע.
רכישת הכרטיס מאפשרת לכם לבקר בארבעה אתרים מתוך מגוון האטרקציות שטעונות על הכרטיס. לשם כך עומדים לרשותכם שבועיים מיום הפעלת הכרטיס. בכל מקרה, את הבחירה אתם לא צריכים לעשות מראש, אלא בהגעה פיזית לארבעה אתרים.
אז איפה תוכלו לבקר עם כרטיס J-Ticket?
אם אתם רוצים לחוות איך זה להפוך לחלק מרכזי בסיפורי התנ”ך, אז לחיות את התנ”ך, זה המקום בשבילכם עם תלבושות, אביזרים, רקעים וטכנולוגיה מתקדמת. כניסה לעמוד האטרקציה»
במתחם ארבעת בתי הכנסת הספרדים תוכלו לראות רהיטים ומבנים ארכיטקטוניים מרשימים, שיצרו סביבם אגדות וסיפורים רבים. בבית כנסת החורבה תגלו למה הוא היה חשוב בהיסטוריה היהודית.
ברובע ההרודיאני תוכלו לדמיין איך חיו בעבר בבתי הפאר. את התמונה תוכלו להשלים בביקור בבית השרוף, בית משפחת קתרוס, שחיו בתקופת בית המקדש השני. גם השיטוט בקארדו, הציר הראשי של ירושלים בתקופה הביזנטית, שסביבו התפתחה העיר ימחיש לכם מה התרחש כאן באותם הימים.
סקרנים לגלות איך נראה הווי החיים של אנשי הישוב הישן בירושלים? תוכלו להבין זאת בביקור במוזיאון חצר הישוב הישן (לא כולל אירועים).
אל תשכחו לתאם מראש את הכניסה לבית פלוגת הכותל, המביא את סיפורה של פלוגת הכותל.
קפיצה בזמן לעבר היותר קרוב וחוויה מיוחדת מחכה לכם במרכז מורשת מנחם בגין, בו תכירו את סיפור חייו של בגין החל מילדותו באירופה, דרך שנות הפיקוד על האצ”ל ועד לכהונתו כראש ממשלה.
בנוסף תוכלו ליהנות מכניסה חופשית וחינמית גם לכיכר בתי מחסה - השיכון הראשון שנבנה בארץ ישראל, מעין "דיור מוגן" לעניי ירושלים. בגל-עד לנופלים בתש”ח תראו איך בנו קבר זמני ל-48 חללים שנפלו במלחמת העצמאות טרם שהועברו לקבר אחים בהר הזיתים ובאתר הנצחה ללוחמי הרובע בתש”ח - תיעוד היסטורי נדיר דרך תערוכת צילומים וסרט על ימיו האחרונים וכניעתו של הרובע במלחמת השחרור.
את המקווה השונה והמיוחד שאליו יורדים מארבעה כיוונים, תוכלו לראות בבריכה המדורגת, צמוד לרחבה המרכזית של הרובע היהודי. גם החומה הרחבה, בת 2,700 שנה, שנבנתה על ידי המלך חזקיהו לביצור ירושלים לקראת מלחמה עם הצבא האשורי היא אתר היסטורי שלא כדאי לפספס.
א’-ה’: 09:00-17:00
ו’-וערבי חג: 09-13:00
יש להתעדכן באתר האינטרנט לשעות פתיחה המדויקות
קווי אוטובוס של אגד
קו 1, 3, 38, 83א’
הרכבת הקלה
אפשר לנסוע ברכבת הקלה ולרדת ב:תחנת “העירייה”
שאטלים לעיר העתיקה
מחניון מתחם התחנה אל שער האשפות וחזרה.
פרטים נוספים במוקד המידע של עיריית ירושלים 106 ולמתקשרים מחוץ לירושלים: טל. 02-5314600
חניונים לכלי רכב פרטיים
חניון “קרתא” – בכניסה לעיר העתיקה ליד שער יפו.
חניון “ממילא” – חניון תת קרקעי ברחוב שדרות ממילא הסמוך לשער יפו.
חניון “הר ציון” – מחוץ לעיר העתיקה וההגעה אליו היא על ידי פניה ימינה מסכר בריכת הסולטן.
חניון “כיכר ספרא” – נמצא מתחת לכיכר ספרא והכניסה אליו היא מרחוב שבטי ישראל.
היי,
מה תרצה לכתוב על JTicket?