כל המידע על מנזר אתימיוס ומנזר מרתיריוס
ביקרנו בשלושה מנזרים שנפתחו בשבועות האחרונים לקהל הרחב במדבר יהודה. במקום הייתה הדרכה מעולה. רצוי לברר מראש את מועדי הפתיחה והסיורים במוקד של רשות הטבע והגנים, מכיוון שהנהירה למקומות הללו עדיין חלשה ושעות הפתיחה מוגבלות מאד.
מנזר אתימיוס היה הראשון וההגעה אליו היא מהצומת השני של מעלה אדומים, מה שקרוי איזור התעשיה, יש שילוט ברור. הסיור התחיל ב - 10:00, הקדמנו מעט ובכניסה קביל את פנינו קובי הלפגוט בסבר פנים יפות. קובי הוא מנהל האתרים ועשה כל מאמץ לגרום לכך שכל המטיילים באותו יום יצאו מרוצים.
המדריך שלנו היה עמי תמיר שבסופו של עניין ליווה אותנו לשלושת האתרים. עמי הוא מדריך מעולה בעל ידע אדיר בתחום והעביר לנו הדרכה כל כך מוחשית, כאילו הוא אישית חפר וגילה. במנזר אתימיוס הסביר לנו עמי את תולדות הנזירות בארץ ישראל, כיצד הגיעו לאיזור זה הנזירים ומה היה אורח חייהם. במנזר אתימיוס גולת הכותרת, מבחינתנו, הייתה באר המים אליה יורדים בגרם מדרגות רחב מעץ.
משם נסענו אחריו בשיירה למנזר מרתיריוס הנמצא בלב ליבה של מעלה אדומים. מנזר מרתיריוס הוא גדול יותר ממנזר אתימיוס. יש שם חדר אוכל גדול במושגים של אותם ימים, אורוות סוסים וורצפות מוזאיקות.
משם נסענו לאכסנית השומרוני הטוב שהוא גולת הכותרת משלושתם. זהו האתר המרכזי בו יש תצוגה מרהיבה של מוזאיקות, הן בחוץ והן במוזיאון הממוזג, שהובאו למקום מכל האיזור כולל מעזה שבה החלה למעשה הנזירות. באכסנית השומרוני הטוב אסור לצלם את המוצגים, כי רובם עדיין לא פורסמו בעולם המדעי.
משך הביקור הוא בערך שעתיים בכל מנזר, כולל הנסיעה בינהם ובהתאם לכך ניתן לתכנן את הטיול.
היי,
מה תרצה לכתוב על "מנזר אתימיוס ומנזר מרתיריוס"?