כל המידע על נחל חזורי, גובתה ומבצר נמרוד
המסלול נכתב בעזרתו האדיבה של ראובן קרפ, מחברי אתר "טיולי" ועודכן בעזרתה של המדריכה אלונה גלבוע. רוצים לטייל עם אלונה? היכנסו לעמוד שלה בטיולי »
איך מטיילים
על אף שהמסלול אינו ארוך, הוא מדורג כמסלול המתאים למיטבי לכת, מאחר ונדרשת בו מיומנות בהליכה בין סלעים גדולים. ובהתאם מתאים למשפחות, שהילדים שלהם מיטבי לכת. משך המסלול כ-5 שעות והוא מתאים לכל עונות השנה. עם זאת, מומלץ שלא לטייל בו בזמן ואחרי גשם, מפאת סכנת החלקה. במסלול אין מים, ומומלץ להיעזר במקל הליכה.
להלן מספר אפשרויות לטיול:
-
טיול קווי שיורד מחניון נבי חזורי [3] ועד לבניאס [6]
מסלול זה אינו מעגלי, ולכן דורש שני רכבים. המסלול עובר בנחל חזורי ונחל גובתה המרהיבים, הוא מוצל כמעט לכל אורכו ומתאים גם לטיול בקיץ. -
מסלול מעגלי שיוצא וחוזר לחניון נבי-חזורי [3]
תחילת המסלול זהה למסלול הקודם, אלא שבאמצע הדרך הם נפרדים, והמסלול המעגלי עולה בעלייה תלולה אל מבצר נמרוד [5], כך שתוכלו ליהנות מביקור במבצר המרשים. בסוף המסלול הולכים בדרך עפר עד שחוזרים לחניון (ניתן להשאיר רכב שני בחניון גן לאומי מצודת נמרוד) – חלק זה במסלול אינו מוצל ולכן לא מומלץ בימים חמים. -
מסלול קווי נוסף שמתחיל חניון נבי חזורי [3]
המסלול אינו מעגלי: הוא מתחיל בחניון נבי חזורי [3] כמו המסלול המעגלי, אלא שבמקום לחזור לרכב, הוא ממשיך מנקודה 5, דרך מבצר נמרוד (הכניסה למבצר בתשלום) מערבה, במורד הרכס, עד לנקודת הסיום של המסלול הראשון – הבניאס [6]. מסלול זה עובר בכל האתרים היפים ביותר במסלול (הנחל הירוק, המבצר והבניאס), הוא קשה יותר וחלקו השני אינו מוצל.
איך מגיעים
השארת הרכב המאסף (עבור המסלול הקווי): נוסעים בכביש 90 צפונה עד קריית שמונה וחוצים אותה. בקרבת היציאה הצפונית של העיר מגיעים לצומת המצודות, שם פונים ימינה בכביש 99 לכיוון מסעדה. בכביש זה נוסעים ישר כל הזמן עד לכניסה הראשית לשמורת הבניאס [נקודה 1 במפה] את הרכב המאסף נשאיר בחניון השמורה (או בסמוך, אם לא רוצים לשלם).
הגעה לתחילת המסלול: ממשיכים עם כביש 99 לצומת מפל סער – הצומת עם כביש 989 [2] שם פונים שמאלה לכיוון נווה אטיב (במקום ישנו שילוט לכיוון מצודת נמרוד). לאחר כ-4.5 קמ נעבור ליד הכניסה למצודת נמרוד, ניסע עוד קילומטר עד נראה משמאלינו שלט לנבי חזורי ואתר ההנצחה לזכר חללי סיירת אגוז [3]. נכנסים לחניון העפר המסודר ומכאן עם שולחנות פיקניק ומים זורמים ובנקודה זו מתחיל הטיול הרגלי.
חניון נבי חזורי ואתר ההנצחה לחללי סיירת אגוז
בחניון המסודר אפשר ליהנות מכוס קפה לפני תחילת ההליכה.
תוכלו לראות כאן עצי אלון בני למעלה מ-300 שנה. אתר ההנצחה והאנדרטה שבו מוקדשים לזכר 31 מלוחמי סיירת אגו''ז, שנפלו באזור זה בעת הניסיון לבלום את המחבלים הרבים שניסו להסתנן לישראל.
אגו"ז (אנטי גרילה ולוחמה זעירה) הינה יחידת עילית שהוקמה לראשונה בשנת 1956 כסיירת פיקוד צפון, על ידי מפקד הפיקוד דאז, יצחק רבין. הסיירת הוקמה כחלק מההכנה לפלישה סורית בתגובה למבצע קדש, ולאחר שנה פורקה. היחידה הוקמה מחדש בשנת 1964, אך פורקה שנית לאחר מלחמת יום כיפור, בעקבות מצוקת כח אדם. בשנת 1995, כחלק משינוי תורת הלחימה כנגד ארגון הגרילה השיעי חיזבאללה, הוקמה היחידה שוב כחלק מחטיבת גולני וביצעה בשטח לבנון אינספור פעילויות מנע לטרור החיזבאללה. מאז הנסיגה מדרום לבנון בשנת 2000, היחידה פועלת גם באזור יהודה ושומרון, ובשנת 2005 אף זכתה לצל"ש הרמטכ"ל.
אתר ההנצחה נמצא בסמוך לקברו של השיח' עותמאן אל-חזורי, המקודש לדרוזים, שעולים לרגל אל הקבר הזה. במקום כשבעים קברים נוספים של מי שביקשו להיקבר לצידו. בחורשת האלונים המרשימה ישנם עצים שלא נכרתו מעולם מפאת קדושתם.
השיח' עותמאן חזורי, היה ידוע כמי שמבקש שלום ורודפהו. הוא היה יושב על אם הדרך לדמשק, שבה צעדו צבאות רבים: ארמים, צלבנים, ממלוכים ועוד, ומספרים כי השייח' היה מזמין כל אדם שהלך בדרך להתארח. השייח' היה תוהה על קנקנו וכוונותיו של עובר האורח ותמיד היה מכבדו בקומץ מלח מיוחד, לטבול בו את הפת. אם היו פניו של האורח לשלום, היה המלח מעצים כוחו, וברכת השייח' על ראשו. אולם אם לחירחור ריב ומלחמה היו פני האיש, היה המלח משכיח ממנו לחלוטין את מגמתו והוא היה שב במהירה לביתו, וברכת השייח' על ראשו.
נחל חזורי
מחלקו הצפוני של החניון (מצד ימין כשפנינו מהכביש) יוצא שביל מסומן בכחול (מספר 1132), שיורד אל נחל חזורי (ולא בשביל האדום, שעולה לאתר הנצחה וממשם ממשיך למבצר נמרוד). נשים לב כי לאחר 2 דקות הליכה השביל פונה ימינה וממשיך על גשרון אבן עתיק מאוד מעל הערוץ ועולה אל גדתו המזרחית של הנחל. במקום ניתן לשמוע את זרימת המים, אך הם נשאבים מיד. סימון השבילים הכחול ברור והשביל במגמת ירידה.
נחל חזורי הקצר יורד בתלילות רבה אל נחל גובתה. הנחל חותר ומפלס דרכו בסלע גירי רך המאפיין את הרי החרמון (בניגוד להרי הגולן, הנמצאים מעט דרומה, שעשויים מסלע בזלתי). השביל הכחול (1132) מוביל אותנו אל נחל חזורי, וכאן מתחילה החגיגה הגדולה: הנחל מתפתל כאחוז תזזית בין סלעים קטנים וגדולים, בולדרים ענקיים ועצי אלון וצפצפה לגמרי לא צעירים. המקום נראה קסום ומזכיר מאוד את שוויצריה הקטנה (נחל כלח ונחל גלים שבכרמל), ולפעמים אפילו מתעלה עליה. בנובמבר פורחות המוני סתווניות ענקיות על המצוקים שמעל הנחל.
בעת ההליכה במורד הנחל נוכל למצוא שלל צמחים המאפיינים את החורש הים תיכוני האופייני לאזור: אלון מצוי, אלה ארצישראלית, ער אציל (המוכר מתבלין עלי הדפנה), אדר סורי, כליל החורש שפורח בחודשי האביב בסגול-ורוד, הרדוף הנחלים, דולב מזרחי, קיסוסית קוצנית, ארנין ההרים ועוד. אם נמתין בסבלנות ובשקט, אולי נוכל גם להבחין בשפני סלע מקפצים ומשתזפים להם.
ההליכה מאופיינית בקיפוץ מסלע לסלע, כשהצל תדיר מעל ראשינו. ההליכה איטית בכל מקרה, גם למטיבי הלכת שאצה להם הדרך. הדרך מתובלת באינספור מפלים קטנים שבהם צריך לרדת ובשיפועים חלקלקים – היזהרו ושימרו על עצמכם, כי פינוי פצועים מהמקום הזה הוא בעייתי.
לאחר כ-700 מטר של דילוגים, גבוה למעלה יתגלה לעינינו מבצר נמרוד במלוא הדרו, ממש מעל השביל. המראה פשוט מהפנט ביופיו. לאחר כ-400 מטר נוספים נגיע לצומת שבילים כחול-שחור [4].
נקודת הבחירה בין המסלולים
השביל השחור (1131) שמימיננו יורד מנווה אטי''ב, ואילו המשכו של המסלול הכחול, שבו צעדנו עד כה, פונה שמאלה ומטפס בחדות במסלול תלול אל מצודת נמרוד. בצומת 4 כיוונים מסומ"שים ושלט ברור עם ציון היעדים לאן מוביל כל שביל: השביל הראשון – השחור איתו הגענו לצומת, השביל השני – שחור שעולה ימינה לנווה אטי"ב, השביל השלישי – כחול שעולה שמאלה למצודת נמרוד והאחרון – ממשיך לבניאס.
-
הרוצים להמשיך במסלול הקווי לבניאס ימשיכו לרדת בשביל השחור, שמכאן נכנס למעשה אל נחל גובתה. מנקודה זו ועד סוף המסלול נותרו עוד כ-3 ק"מ בירידה.
-
הרוצים להמשיך במסלול המעגלי או במסלול מספר 3 ימשיכו בשביל הכחול ויתחילו בהליכה במעלה השביל התלול עד למבצר נמרוד.
להלן התיאור של מסלול 1, בהמשך ישנו התיאור של מסלולים 2 ו-3.
נחל גובתה
נחל זה חותר אף הוא דרכו בסלעי גיר רך, ונשפך בסוף דרכו אל נחל חרמון – הוא הבניאס. ניתן לחלק את המסלול בנחל גובתה שבהמשך דרכנו לשלושה חלקים. המסלול בשליש הראשון דומה מאוד באופיו למסלול בנחל חזורי, אולי מעט קל יותר. אף הוא מוצל, ושופע סלעים, בולדרים, מפלים, אך השיפוע בו מתון יותר. השליש הבא אומנם מתון אפילו יותר, אלא שהוא נעשה כבר מתחת לשמש.
השליש האחרון הוא הפתעה גמורה. השביל עוזב את ערוץ הנחל ומתקדם על גדותיו, פעם על הימנית ופעם על השמאלית, בתוך חורש ים-תיכוני צפוף, סבוך ומקסים. פה אנו צועדים, ולא קופצים ומדלגים לשם שינוי, עד לשלט הברור – סוף מסלול נחל גובתה [6]. מכאן ועד לחניון נשארו כ-350 מטר נוספים.
במקום נפגוש בכביש צדדי סלול ונפנה בו ימינה, בניגוד לחוש הכיוון שלנו שטוען דווקא שמאלה – הבניאס אכן נמצא משמאל, אבל האתר מגודר ולכן נוכל להגיע לרכב שהשארנו רק על ידי איגוף האתר מימין. בסופו של הכביש יש לפנות שמאלה לכיוון החניון.
- שימו לב: יש ללכת בכביש בזהירות רבה – מדובר כביש פעיל מאוד, שלפעמים אין בו שוליים כלל, והמכוניות מגיעות במהירות בפניות חדות ללא ראות.
נחל חרמון (הבניאס)
נחל חרמון הוא אחד משלושת מקורות הירדן, הוא נחל איתן שבו זרימה חזקה כל ימות השנה, ולכן הוא מתאים לטיול אפילו בימי אוגוסט החמים ביותר. הפארק הלאומי נחל חרמון כולל כמה אתרים: מעיינות הבניאס, בריכות נוי מלאכותיות, שרידי עיר צלבנית עתיקה, מקדש לאל פאן, מסלול הליכה לאורך הנחל, וכמובן מפל הבניאס. הכניסה בתשלום.
המשך מסלולים 2 ו-3
ממפגש השבילים [4] ממשיכים עם השביל הכחול, שמתחיל בעלייה של כ-400 מטר לעבר מבצר נמרוד. סוף העלייה הוא בשביל הכניסה למבצר נמרוד [5].
להולכים במסלול המעגלי (2) – מנקודה זו ניתן לחזור לחניון שבו נמצא הרכב דרך הכביש, בהליכה של כ-1 ק"מ נוסף. אפשרות נעימה יותר היא לצעוד ממבצר נמרוד בשביל אדום (1133) מזרחה עד לחניון נבי-חזורי.
המשך מסלול (3) ומצודת נמרוד
אנו נמשיך עם כביש הגישה למבצר נמרוד ונהנה מביקור במצבר העתיק (הכניסה לאתר בתשלום).
מצודת נמרוד או בשמה הערבי קלעת א-צוביבה (מצודת המצוק), היא מבצר ממלוכי מרשים מימי הביניים, מוקף חומה וצריחים, שהשתמר בצורה מרשימה עד ימינו. המצודה נבנתה ככל הנראה במאה ה-12 או ה-13 לספירה, על הדרך בין ביירות לדמשק, ומאז, במשך כמה מאות שנים עברה כמה פעמים מידיים נוצריות לידיים מוסלמיות. בכל פעם התרחש הקרב קשה יותר מקודמו, ובכל פעם חוזקו הביצורים והחומות עוד ועוד. הקרב האחרון על המצודה נערך במלחמת ששת הימים.
המבצר עצמו ענק ויפהפה, ותוכלו ליהנות בו מנוף יפיפייה על כל אצבע הגליל, במיוחד מהדון ז'ון – מגדל העוז (הארמון הפנימי בתוך המצודה). הביקור במבצר הוא הזדמנות נהדרת לכל מטייל ומטיילת לדמיין את עצמם בתקופת הצלבנים. עוד אנקדוטה מעניינת: הסרט הישראלי "בופור", שהיה מועמד לסרט הזר הטוב ביותר באוסקר 2008, צולם במבצר נמרוד, שדומה למבצר הבופור שבלבנון.
שעות פתיחת הגן הלאומי ומחירים
-
שעות הפתיחה בשעון קיץ: ראשון-חמישי ושבת: 8:00-17:00 | שישי וערב חג: 8:00-16:00.
שעות הפתיחה בשעון חורף: ראשון-חמישי ושבת: 8:00-16:00 | שישי וערב חג: 8:00-15:00.
(הכניסה לגן נסגרת שעה לפני השעות הרשומות) -
דמי כניסה: מבוגר: 22 ₪ | | ילד: 10 ₪ | אזרח ותיק 11 ₪.
דמי כניסה בקבוצה: מבוגר: 19 ₪ | ילד: 8 ₪ | אזרח ותיק 11 ₪. -
טלפון: 6949277- 04.
הירידה ממבצר נמרוד לבניאס
לאחר הביקור במצודה העתיקה, נמצא את השביל הירוק (1151) המתחיל מאזור החנייה שבצידה המערבי של המצודה. מכאן נלך כ-2 ק''מ בירידה עם נוף מרהיב של אצבע הגליל ורכס הרי נפתלי. באביב ילוו את הליכתנו שיחי קידה שעירה, בצבעם הצהוב ובריחם המשכר, לכל אורך השביל שמוביל עד לכניסה לשמורת הטבע הבניאס [6], שבה השארנו את הרכב המאסף.
שיר על מצודת נמרוד
מצודת נמרוד | דב ליפשיץ
שגיאי הר בהר יגעו
קיר אדיר עולה
והד עמום יענה.
עץ אלון יעל מסלע
ופירותיו כה זעירים
לעומת הוד ההרים.
מדרגות מדרגות לה
למצודה רבת כח
נצמדת ברוב און
לרגלי הר חרמון.
צופיה אלי העמק
בוכיה על העבר
תל חרבות נותרה
על אף עמידת גבורה
הנה
פרחי סתיו עדינים
יעלו בינות הריסותיה
כמידי עונה בשנה
המבצר האדיר נחרב
אך הנה פורח החצב.
והנה עוד טיולים שיעניינו אתכם:
היי,
מה תרצה לכתוב על "נחל חזורי, גובתה ומבצר נמרוד"?
הנחל יפה ומוצל חמש שעות הליכה עם עצירות למנוחה עקב פציעות. שמחים שחזרנו לספר.המסלול היחיד בארץ שבסיומו כתוב סוף מסלול. ביציאה עוד כקילומטר הליכה עד לרכב בשמורת הבניאס
הזמן היה קצר לכן עשינו רק את נחל חזורי עד לכניסה למבצר נמרוד (מסלול כחול) , ומשם תפסנו טרמפ קצר חזרה לרכב בחניון נבי ח'זורי.
המסלול קצר אך אתגרי כי הוא מלא בסלעים ובולדרים שצריך לעבור וגם יתדות מידי … פעם.
יש קטעים שיש בריכות רדודות בדרך.
יום לפני ירד מעט גשם אך בכל זאת הלכנו בנחל, היו איזורים קצת חלקים או בוציים - אבל הרבה פחות משחשבנו וסה"כ היה בסדר.
התחלנו מאוד מאוחר וסמוך לשקיעה לכן עשינו את המסלול בקצב מהיר וכמעט ללא עצירות - לקח לנו כשעה ורבע.
מסלול יפייפה, מומלץ לעשות בנחת עם עצירות ולהנות מהטבע!
* לא מתאים לכלבים או לטיול עם כלב
*לא מתאים לילדים או מבוגרים
*לא מתאים לטיול כשגשום
*חלק מהסלעים חלקים, גם עכשיו שחם אז להזהר, אנחנו ראינו הרבה אנשים שמדלגים במהירות בין הסלעים ואחד האנשים החליק על הראש וזה ממש … לא נעים במיוחד שאין דרך מהירה לצאת משם.
אני עשיתי טיול מעגלי, קצר, ללא עלות כניסה, לא של רשות הטבע והגנים, שארך 3 שעות.
מתחילים מחניון נבי חזורי (נמצא שם גם מקום הנצחה לחללי אגוזי) הולכים בשביל כחול, כל 100 מטר המספר בשביל הכחול משתנה. מתחיל מ1.2. עד 7 שזה אומר שעברת 700 מטר. ושם מסתיימת ההליכה המאתגרת. ההליכה הזו רובה בצל, מאתגרת, יש הרבה עליות וירידות מורכבות ובדרך המון בריכות ומפלים.
לאחר מכן יש שילוט, פניתי שמאלה אל "מבצר נמרוד", זו הדרך למבצר אבל אני לא הלכתי למבצר עצמו (יש אפשרות ללכת אליו, זה מאריך את הטיול)
יש עלייה, לא קשה, עדיין בשביל כחול ואז יש השתלבות עם השביל האדום, עולים עליו ומגיעים חזרה לחנייה.
המפה שמצורפת פה לטיול עזרה לי מאוד, שימו לב שהולכים מנקודה 3 ל4 ואז ל5 ובחזרה ל3.
מסלול מאתגר ומומלץ!
המסלול לא מתאים לילדים קטנים
ה… מסלול מאתגר בחלקים, והלכו בו גם ילדים בגיל בית ספר. זמן כולל כ-3 שעות בהליכה נינוחה.
המסלול הירוק שעולה למבצר נמרוד, מתחיל בשטח מגודר. כדי להמשיך בשביל הירוק לכיוון נבי חזורי, צריך לעבור דרך האתר של מבצר נמרוד. בימים אלה (סגר קורונה) האתר סגור ולכן עד שייפתח שוב (במהרה בימינו) אין טעם לתכנן הליכה במסלול שכולל את השביל הירוק. משך העלייה מאזור הבניאס עד למבצר נמרוד כשעה וחצי, הירידה כ-40 דקות (למיטיבי לכת לא צעירים) .
המסלול יפה ומומלץ.
השארנו את האוטו ב'מסעדה הלבנונית' ליד הבניאס. צריך לבדוק איתם מתי הם סוג… רים (בשישי הם אמרו לנו שהם לא מקבלים לקוחות אחרי 17) .
משם לקחנו טרמפים לחניון סיירת אגוז.
יש גם אוטובוס שאפשר לקחת מאיזור מפל סער או משיאון לחניון סיירת אגוז.
ב-24.03.2019 עשינו את מסלול הקווי נחל חזורי-נחל גובתה, שמתחיל מחניון סיירת אגוז עד למעיינות בניאס. המסלול למעשה נמשך 8 ק"מ ולא 5 כמו שרשום בכתבה, מכיוון שהשביל מ… פותל מאוד ולא הולך כל הזמן ישר.
היה מלא מים בנחלים, שפע של מפלים קטנים. המסלול מסומן היטב, ניתן לעושות אותו עם כלבים (רק שכלב קטן תצטרכו לרוב לקחת בידיים) .
המסלול לקח לנו 6 שעות, יש להגיע בשני רכבים ולהשאיר אחד בסוף מסלול סמוך לבניאס (ניתן להמשיך טיפה בכביש ולהחנות ליד כנסייה נטושה עם כיפה כחולה מצד ימין של הכביש) . אל תחשבו שניתן להתחיל בחניון סיירת אגוז ולחזור באותה דרך לשם, פשוט לא תספיקו עד החשיכה ותהיו עייפים מאוד. לכן הגעה רק עם שני רכבים. המסלול אינו מומלץ לילדים מתחת לגיל 12. קיימת סכנת החלקה ממשית על אבנים, והחלקנו לא פעם כל החבר'ה בקבוצה.
לפני שנה עשינו שם מסלול מעגלי שמתחיל בחניון סיירת אגוז בשביל כחול עד לצומת שבילים, פונה שמאלה, הולך דרך מבצר נמרוד בחזרה לחניון. מסלול זה מתאים קל יותר ומתאים למשפחות עם ילדים, לוקח כ-3 שעות ומספיק רכב אחד.
באותה תקופה בשנה שעברה עשינו מסלול קווי מחניון סיירת אגוז עד לצומת שבילים ופנינו ימינה לשביל מסומן בשחור עד לנווה אטיב. המסלול ארוך מאוד וקשה כי כל הזמן הולך בעליה מפותלת.
המסלול מתחיל בירידות בין הסלעים והנחל, ללא שביל ברור, מתאים לאנשים שאוהבים אקסטרים- ממש לא מתאים לילדים קטנים. עדיף לא להגיע אחרי ימי גשם בגלל הבוץ וסכנת החלקה. מומלץ לעשות מסלול מעגלי של נחל חזורי וממנו אל מבצר נמרו… ד, ומשם לבחור את המסלול האדום חזרה לחניון. מסלול ארוך ושווה כל רגע!!
עשינו את המסלול הקווי עד לבניאס בדצמבר 2016. ארבעה מבוגרים. המסלול לא קל, בעיקר לאחר גשם כשיש בוץ חלקלק. יש סיכון משמעותי להחליק ולשבור משהו. המסלול דורש מיומנות וסבלנות. מקלות הליכה מומלצים מאוד, אם כי אפש… ר גם בלי.
הייתי במצבר נמרוד כבר אינספור פעמים אבל אנחנו רוצים לעשות את המסלול הקווי הארוך, האם יש אפשרות לא לעבור דרכו?
מסלול מקסים. לאחר העליה הגדולה (שממש לא קשה) לכוון מבצר נמרוד, ולפני שהשביל הכחול מגיע לכביש, מגיעים לשביל אדום הפונה שמאלה. שביל נחמד זה מוביל חזרה לחניון נבי חזורי, ההליכה בשבי… ל נעימה ומעניינת, מוצל בחלקו ועובר דרך אתר ההנצחה של סיירת אגוז. אלטרנטיבה טובה בהרבה להליכה על הכביש. לאחר שהגענו לרכב נסענו למבצר נמרוד.
האם אפשר לעשות את המסלול כך שיורדים את נחל גובתא, ואז עולים חזרה לחניון חזורי דרך הבניאס ומבצר נמרוד? כמה ק"מ זה בערך?
תודה!
עשינו היום את המסלול המעגלי. עם הכניסה לגן הלאומי מבצר נמרוד שלחנו את הבעל להביא את הרכב...
נחל חזורי מהנה מאוד גם עם ילדים קטנים (5-9), עבורם הוא אתגרי בכיף. נראה לי שאתגרי מדי לקטני… ם יותר. להערכתי אם הסלעים או הנעליים היו רטובים המסלול מאוד אתגרי עד כדי מסוכן.
העליה למצודה תלולה וארוכה והיתה קשה לכולנו, אבל כולם (כולל הקטנים) עמדו בה והיא היתה שווה: המבצר מדהים!
כאמור, מהכניסה לגן הלאומי עלינו כבר ברכב. עליה מרשימה וארוכה שלא מפורטת במסלול המתואר.
כדאי להשאיר זמן טיול למבצר עצמו. מאוד מאוד מרשים, גם הנוף אבל גם המבצר עצמו.
לא לוותר על ירידה בתוך המגדל הדרום-מערבי.
עשינו את כל המסלול בירידה. 16.5.15
כיף למי שאוהב אתגרים. לא דורש מאמץ פיסי אך דורש יכולת אקרובטית מסויימת במעבר מכשולים.
כדאי להכנס לנחל בשעה מוקדמת כדי לא להסתבך עם לוח זמנים לחוץ ביציאה.
בנחל חזו… רי יש זרימת מים.
לדעתי מתאים רק לילדים מגיל 6-7.
מסלול יפהפה. היינו בתחילת מרץ. מלא מים ופורח. אתגרי משהו בשל הקפיצות הרבות והדילוגים בין הסלעים. לא עלינו למבצר נמרוד.
לא הייתי לוקח כלב למסלול - זה לא מסלול פשוט לכלבים והמעבר בנחל הוא איטי ובהרבה מקומות נעשה בישיבה למנוע החלקה. אני חושב שכלב (גם גדול) עלול להתקשות ולהחליק, וחלילה לשבור רגל. מאותה סיבה שאנשים רשמו פה שלא היו לוקחים ילדים קטנ… ים למסלול.
סיירנו עם הילדים במתודת נמרוד, המדריכה לבנה היתה פשוט נפלאה, ההסברים שלה היו ממש מרתקים וזה היה שווה כל רגע.
מסלול לא קשה ומותאם לילדים
מומלץ מאוד!
שלום
ביום ראשון 17/8/14 היינו שם שני מבוגרים בני 40 ילד בן 6 וילד בן10.
חשוב לציין שהילדים שלנו מורגלים בטיולים ועשו מסלולים של 7.5 בשמש כמו נחל ערוגות ושל 10 ק"מ כמו רקפת ואליקים ביחד.
הנחל יפה מאוד ומיוח… ד אבל ממש ממש לא למשפחות , הסלעים גבוהים וחלקים ויש סכנת נפילה ממשית לילדים קטנים מה שמכריח את ההורים להיות כל הזמן דרוכים. אני כל הזמן הייתי צריך למצוא דרך "נוחה" לרדת מהסלעים ולהוריד את הילדים על הידיים. בעומק הנחל אין קליטה כלומר אם יש פציעה אתה בבעיה אמתית. אפילו ה GPS לא עבד תקין והיו הפרשים גדולים במדידות בין 2 אפליקציות ספורט משני טלפונים שונים. בקיצור המקום באמת באמת מיוחד ומרשים אבל מסוכן ולדעתנו ממש לא בינוני !
תודה
אשמח לתגובה מהירה
טיילנו שם בשבת האחרונה סוף מרץ 2014. מזג אויר נפלאומסלול יפה מאוד אבל... יש לציין ולהדגיש שהמסלול קשה מאוד להליכה - אינו מתאים למשפחות בכלל וגם לא להורים בני 40+ עם ילדים מתחת לגיל 12. כל … צעד מאתגר בהליכה. לנו קבוצה של 25 איש לקחה ההליכה 6 שעות!!! הגוף תפוס וכואב ביום המחרת.
יצאנו לטייל בנחל חזורי בסוף יולי, היה יום חם ולמרות שהמסלול מוצל ברובו עומס החום מכביד ולכן עשינו את המסלול "הקצר", ירידה בנחל חזורי, עליה לכיוון מבצר נמרוד וחזרה לחניון (מומלץ גם לעלות באמצע המסלול לביקור במבצר… , בתשלום), המסלול עצמו נהדר, בתחילתו "אתגרי" עם גלישה בין הסלעים, בהמשך עליה תלולה ובסוף עליה מתונה לכיוון החניון.
יש לציין כי בית הקברות בו טמון השייח' חזורי מגודר ומוגדר כאתר קדוש ואסור בכניסה למבקרים.
האם נהמסלול מתאים גם לכלב גדול?
תודה וחג שמח
בס"ד
האם כדאי לעשות את המסלול עכשיו?
עשינו את המסלול עכשיו, סוכות 2012. לקח לנו כ-4 שעות. המסלול לא פשוט, כי רוב הדרך הולכים על אבנים ענקיות מה שדורש ריכוז כדי לא להחליק וגם כוח פיזי אבל זה מה שעושה את המסלול מאתגר מאוד. הוא מוצל כמעט לגמרי, ונע… ים מאוד ללכת בו גם בשעות היותר חמות. רוב הזמן הולכים על האבנים כך שהחיסרון היחיד במסלול החמוד הזה -זה שהוא קצת משעמם... הנוף לא משתנה וגם לא הטווי מה שקצת משעמם בשעה השלישית להליכה. אבל מומלץ ביותר
כמו שכבר כתבו לפני, המסלול מהמם - החלק של נחל חזורי ממש כיפי - למי שאוהב למצוא דרכים לקפוץ בולדרים ורוצה משהו קצת מאתגר ולא סתם הליכה.
ההמשך בנחל גובתה יותר מעייף - עדיין המסלול כיפי, אבל מרגיש ארוך (לא בק"מ אל… א במשך הזמן) ולא ברור מתי הוא נגמר. כמו שאמרו, החלוקה של השלישים לא נכונה וקצת מטעה. טיפ למי שרוצה לדעת מתי המסלול נגמר - יש בנחל מספור על סימון השבילים - המסלול נגמר ב- 16 (במפגש עם נחל חזורי המספר הוא 8). זה נותן אומדן לכמה נשאר.
בקיצור - המסלול המשולב מומלץ בחום - תהנו
עשינו מסלול מעגלי ענק - חזורי (כחול), גובתה (שחור) ואז בירוק בחזרה לנמרוד ובאדום בחזרה לחניה.
7 שעות מעייפות מאוד (+ שעה נוספת כי טעינו בדרך ופנינו במסלול השחור לנווה אטיב, להיזהר בפניה מהכחול לשחור הנכון) כ… ל הגוף כואב, נראה לי שעדיף 2 רכבים..
נחל חזורי באמת מדהים, גם מוצל, גם אתגרי (לבני 30 +), מומלץ מאוד. {{הערה שולית - במסלול השחור של גובתה יש גופת חזיר בר ע-נ-ק, מתארת לעצמי שיקח זמן עד שתתפורר ולכן קחו בחשבון}} מה שמשמח זה שבסוף הטיול נתקלנו בחזיר בר חי ככה שהטיול הסתיים בנימה אופטימית.
חזרנו היום ממסלול נחל חז'ורי. הגשם האחרון שירד שם ירד לפני כשבוע+-. הנחל געש, הכל היה רטוב וחלקלק, נאלצנו להכנס למים פעמים רבות ולטייל עם נעליים וגרביים ספוגות. הירידות היו מסוכנות מאוד … ועם פוטנציאל החלקה גבוה. כמעט בכולן אין עזרה וצריך להסתמך על כישוריכם המוטוריים. המסלול מתאים יותר ליעלים ופחות לבני אדם. לדעתי, אם בכ"ז בא לכם לטייל שם, קחו מקל הליכה טוב, ואל תביאו אתכם ילדים קטנים- חוסר אחריות.
עשינו את המסלול של חזורי + גובתה עד הבניאס, בסוף נובמבר. הנחלים יבשים אבל מאוד מאוד יפים. צמחיה מרהיבה, פסטורליה ומפלים קטנים שכיף לעבור.
לדעתי המסלול הוא בהחלט למיטיבי לכת ולא מתאים לכל אחד. צריך להבין ש… מדובר בחמש שעות של הליכה קשה ואיטית בנחל עם המון סלעים, בולדרים, קפצוצים וטיפוסונים - חלק מהילדים עלולים לאבד סבלנות.
התיאור של השלישים נבחל גובתה לא ממש מדוייק, מדובר די בהמשך של נחל חזורי גם בנוף וגם ברמת הקושי. כשמגיעים לחלק שהולך על הגדות זה כבר ממש החמש מאות מטר האחרונים.
בקיצור: כיף, שווה, אבל לא קל!
כל הכבוד לרשות הטבע והגנים
בסוכות היינו עם הילדים - הדרכה מצויינת והמחזות/הצגות של שחקנים שהתחזו לגיבורי התקופה- מקסים ומפתיע לטובה!
יצאנו אתמול לטיול עם שלושה ילדים 10,7 ושנתיים וחצי(במנשא). היה מאוד חם. המסלול אכן לא קל אבל המכשול העיקרי היה החום ולא הבולדרים.. החזורי מוצל הגובתה פחות. לי נראה שזה מסלול נהדר לאביב, פחות לקיץ. מים אין בכלל. מתאים גם ל… משפחות שמטיילות הרבה. הילדים נהנו מאוד.
אתמול, 13 איש בגילאים 11 ועד 53 + כלב, טיול לנחל חזורי,נחל גובתה ועד לבניאס.
בחששות כבדים, בשל ההזהרות מפני הקושי הצפוי לנו, יצאנו למסלול. ובכן הטיול אינו קשה כלל (ירדנו מנבי חזורי), חווייתי מאד ובעיקר מרהיב ביופיו. ההליכה … בנחל גובתה מעט מטרידה שכן בתום 5 שעות הליכה קצת נמאס מהבולדרים. לא עלינו למבצר נמרוד, כך שאין לנו מדד קושי, הייתי בודקת את האפשרות לטייל בנחל חזורי ולעלות למבצר נמרוד, ללא נחל גובתה. נחל חזורי הוא הקסום מהשניים וחוויית הטיול בו בלתי נשכחת.
אומנם לא קל אך לא מסכים עם התגובה המגזימה שלפניי:
ריכוז הדברים הטובים - הנחל שצף מים קרים ונעימים עד גובה הקרסול/ברך, שציננו את היום הלוהט. במסלול בנחל ארוך ומעביר אותך מגדה לגדה. העלייה לנמרוד קשה אך לא ארוכה. מס… לול נהדר, מוצל, ומוצלח במיוחד!
ריכוז החסרונות - טיילנו לפני שבוע במסלול, והתחושה הייתה שאנחנו הראשונים העונה - הכניסה למסלול נחסמה עי עדר פרות ובריכת בוץ ענקית, שאילצה אותנו לטפס מעל גדר (לא חכם לעשות בגולן...). גם המסלול האדום (שמתחבר למעגלי) לא מסומן טוב והרבה פעמים לא מצאנו הסימון
הייתי בנחל אתמול ולאחר 45 דקות הבנו שמדובר בסכנה ממשית. חזרנו על עקבותינו. הגענו חזרה בשלום, אחרי החלקה שהייתה יכולה להיגמר לא טוב.
אמנם רשום בפסקת המבוא לא בזמן ואחרי גשם, אבל אני פיספתי את זה. כדאי לכתוב זאת בנת… ונים היסודיים שבכותרת (מתאים למשפחות זה קצת מטעה ובוודאי לא בא בחשבון לקחת לשם ילדים). במקום הלכנו לקלעת נמרוד דרך הסימון האדום שיוצא גם הוא מחניון נבי חזורי - מסלול נעים שעובר ביער חורש קסום.
חייב לציין מספר עובדות: ראשית חשוב לציין כי המסלול כולל הליכה במים בקטעים מסויימים, התמונה והסרטון ממחישים רק הליכה בין סלעים. שנית חשוב לציין כי לאורך כל המסלול אין קליטה בפלאפון, דבר הממחיש את אחריות המטיילים לשלומם … ובריאותם לאורך כל המסלול. הדבר האחרון הוא שמבצר נמרוד אינו פתוח עד 16:00 לכניסת מטיילים, אלא עד השעה 15:00 בלבד וב - 16:00 יוצא משם אחרון המטיילים שכן לאחר דרך מאוד ארוכה ומייגעת נאלצנו לגלות כי איננו מורשים להיכנס.
במהלך טיול ברמת הגולן עשינו את המסלול השחור של נחל גובתה. ירדנו מהכניסה לקלעת נמרוד במסלול הכחול והמשכנו במסלול השחור עד לסיום המסלול. מסלול מדהים אבל לא קל. הרבה סלעים והליכה בנחל. כשאנחנו עשינו את המסלול (תחילת נובמבר) היו … לא מעט מים בערוץ ומזג האוויר היה נוח מאוד. חשוב מאוד לשים לב ליציאה מהמסלול שאינה ברורה במיוחד. המסלול לא ארוך מאוד אך לוקח לא מעט זמן.