הבלוגרית גילי מצא, יצאה לבדוק טרום פתיחה רשמית, האם הכותרת המבטיחה מתממשת בתערוכה והיא חזרה נלהבת ממה שראתה.

צילום: גילי מצאצילום: גילי מצא

בשלוש קומות המלון התמקמו 54 אמנים שעשו מהפך ל-37 חדרים, מדרגות ומסדרונות, שמעלים חיוך וקריאת התפעלות מהביצועים היצירתיים ומציעים מציאות חלופית, שכיף לצלול לתוכה.

צילום: גילי מצאצילום: גילי מצא

שמנו לב שחלק מהאמנים עושים שימוש בתאורה לא קונבנציונלית, שלעיתים מדמה תנועה, או מקצינה דימויים וסוחפת לעולמות של חלימה ותת מודע. זיהינו כמה אלמנטים שחוזרים על עצמם כאן ובתערוכות קודמות: שימוש במראות, שכפולי אביזרים ובעיקר -בבינה מלאכותית, ביצורים רובוטיים ובעיבודי מחשב, שיוצרים שכבות רבות שנותנות עומק ויזואלי.

צילום: גילי מצאצילום: גילי מצא

אחת העבודות שאהבתי נמצאת בחדר 408, שנוצר על-ידי חי דורני  ונקראת "ולתפארת מדינת ישראל". עבודה אוטופית שקשורה למשפט שנאמר לרובינו כשהיינו ילדים "כשתגדלו, כבר לא יהיה יותר צבא". האשליה הכואבת הזו שמועברת מדור לדור, בדם, יזע ודמע נשארה לא רלוונטית. דורני מציג פה חלל של מדינה ללא מלחמות, מעוצב בהשראת הדגל, סמלים של יחידות צה"ליות, חגיגות יום העצמאות וסיפורי גבורה. צביטה קטנה בלב.
צילום: גילי מצאצילום: גילי מצא

ממש ליד, חדר 411 שנוצר על-ידי לנה זלדץ ונטע שניצר ונקרא "No News Is Good News". השתיים מסבירות "בשבועות הראשונים למלחמה צללנו אל לופ בלתי פוסק של צריכת חדשות בכל מדיה אפשרית. חדשות רעות, שנראה שמלוות אותנו באדיקות מאז חודש אוקטובר וחדשות טובות שאנו כמהות אליהן, הובילו אותנו לחשוב על המשפט המוכר: “No News Is Good News”.

החדר בשחור-לבן, מורכב מעמודי וגזרי עיתונים, ויש בו שני ארנבים שצופים בטלוויזיה מכובה ממול. מרחב סוריאליסטי.

צילום: גילי מצאצילום: גילי מצא

בקומה השלישית, בחדר 311 שנוצר על ידי האמנים איל פסטרנק ועדי קוטנר אנחנו צופים בחלל של משפחה מפונה במלון, שבעזרת סידור כפייתי מצליחה לייצר לעצמה אסקפיזם "מאז פרוץ המלחמה, קרוב למאה אלף ישראלים מוצאים מקלט בבתי מלון בארץ", מסבירים השניים. הכניסה למלון מעניקה לרוב תחושת שקט ורווחה, אבל מביקוריהם במלון שפיים, בו מתארחות משפחות שאיבדו את בתיהן, הם נותרו עם השאלה המטרידה על איך מקיימים שגרה בחדר שיצרו תלויים מאות פריטים "שצריך" והם ממחישים את הצורך בסדר ושליטה כדי להרגיש "נורמליים".

צילום: גילי מצאצילום: גילי מצא

חדר 205  בקומה השנייה, של שלומית ג׳וי גורן ופרננדה מלו סטארק קשור בסיפור אקטואלי. במסיבת הנובה ששלומית למזלה פספסה והמדינות שאליהן פרננדה נאלצה לברוח, כדי לשמור על ילדיה במהלך המלחמה. שתיהן ויתרו על הצגת הקשיים במציאות, שאליה נקלעו והן מייצרות עולם ורוד וצבעוני לילדיהן. החדר הזה ממש מקסים, עם ציטוטים מארצות שונות, שמזמין למסע בדרום אמריקה, באתיופיה ובמקומות מושלמים לחופשה.

צילום: גילי מצאצילום: גילי מצא

המלצת ביקור

לטעמנו זמן ביקור ממוצע בתערוכה הוא כשעה וחצי, אבל כדאי להגיע בלי סטופר. שימו לב שהכניסה לתערוכה היא ברכישת כרטיס מראש בלבד. אין מכירת כרטיסים במקום.

מועד הפתיחה

23.6.24 (יום א’)

שעות פתיחה

א-ה 10:00-20:00

שישי 09:30-15:00

שבת 09:00-20:00

כתובת

הירקון 66, תל אביב-יפו

לרכישת כרטיסים לתערוכה »


גילי מצא היא עיתונאית-צלמת ובעלת הבלוג "לטייל עם גילי", בו היא ממליצה על טיולים ובילויים, ויש לה גם חשבון אינסטגרם ססגוני ואומנותי.

צילום: גילי מצאצילום: גילי מצא