כפר יונה ממוקמת בלב השרון, בדיוק על התפר שבין העיר למרחבים הכפריים, מה שהופך אותה לנקודת מוצא מושלמת ליום כיף. מצד אחד, היא קרובה לערים מרכזיות כמו נתניה, כפר סבא ותל אביב ומצד שני נושקת לשטחים פתוחים, חורשות טבעיות ולכמה מהאתרים הכי יפים בארץ. המיקום המרכזי והנגישות הגבוהה לצירי תנועה ראשיים כמו כביש 4 וכביש 6 מאפשרים להגיע לכפר יונה בקלות וגם לצאת ממנה למגוון טיולים – והכל במרחק נסיעה קצרצרה.
המלצה לטיול באזור
על צבים וציפורים: נחל אלכסנדר
בלב עמק חפר זורם נחל אלכסנדר, או בשמו השני – אחד הטיולים הכי כיפיים בארץ. המסלול המישורי והנגיש הזה (3 ק"מ) מתאים במיוחד למשפחות, ונקודת ההתחלה שלו היא גם גולת הכותרת: גשר הצבים, שממנו תוכלו לצפות בצבים הרכים שחיים בנחל. הם אמנם קצת ביישנים, אבל אם יתמזל מזלכם אולי תזכו לראות את אותם שוחים במים או יוצאים להשתזף. לצד הגשרים משתרעות מדשאות יפות שבהן תוכלו גם אתם לתפוס קצת שמש, לנוח מתחת לסככות או לעלות למגדל התצפית וליהנות מנופי הנחל שזורם עד הים. משם תמשיכו אל תוך החורשה היפהפייה שנמתחת לצד הנחל. מומלץ להרים את העיניים למעלה מדי פעם – בין העצים אולי תבחינו בעופות מים כמו קורמורנים, אנפות, שלדגים ועוד. בהמשך המסלול תחכה לכם חורבת סמארה, שממנה תוכלו ליהנות מתצפית מרהיבה על כל האזור, ולסיום תגיעו למקום שבו הנחל נשפך אל הים – ותוכלו ליהנות גם אתם מטבילה נעימה.
שימו לב: מכיוון שהמסלול קווי, תוכלו לטייל בו הלוך ושוב, או להגיע בשני רכבים. אפשר גם לטייל בכיוון ההפוך ולסיים בפיקניק ליד גשר הצבים, או לעשות יום רגוע במיוחד ולבלות כמה שעות רק במקום הקסום הזה.

לתופס קצת שמש על הדשא. נחל אלכסנדרד | צילום: לירון בונאנו שטרן
אטרקציה שאסור לפספס
גן בוטני קסום: יער האילנות
אם אתם לא רק אוהבי טבע אלא רוצים גם קצת להכיר אותו לעומק, במרחק של כ-20 דקות נסיעה מכפר יונה מחכה לכם יער האילנות – גן בוטני קסום עם לא פחות מ-750 מיני עצים שונים מכל העולם. הגן הייחודי הזה מרגיש כמו פארק שלו באירופה, והשבילים הנגישים שלו יובילו אתכם לגלות עולם שלם שלא הכרתם: עצים עם פירות ענק ופרחים חייזריים, עצים שנמצאים בכדור הארץ כבר מיליוני שנים, עצים עם גזע שמכוסה בשיערות ועצים שמייצרים מהם שעם – לצד כל אחד מהם תמצאו שלט עם קוד QR שיוביל אתכם לכל המידע עליו. מומלץ במיוחד לטייל בגן עם החוויער – משחק ניווט לכל המשפחה שמשחקים בעזרת הסמארטפון, עם משימות, פאזלים ועוד. אל תפספסו גם את המבוך הצומח שבגן, שבקיץ כל הקירות שלו פורחים.
אם תרצו להעמיק את הידע שלכם עוד, תוכלו להמשיך (בתיאום מראש) גם למרכז המבקרים, וללמוד על יערות בכל העולם, לצאת לרכיבת אופניים המשלבת חווית מציאות מדומה בין עצים ובעלי חיים ביער, להשתתף בחידון טריוויה ועוד.
היי,
מה תרצה לכתוב על "יום כיף באזור כפר יונה: נחל יפהפה, צבים מסתוריים ו-750 סוגי עצים"?