לעבור את הלילה בשלום – טיפים לטיול לילה

טיול לילי הוא חוויה נהדרת. השקט משתלט, ההמולה מתפזרת ונשארים רק אתם, הירח והכוכבים. לצד כל אלו ההכנות לטיול לילה מתחילות עוד בבית. להלן מספר טיפים חשובים:

  • בחירת מסלול מתאים ומוכר – אל תמציאו טיול לילי! לא כל מסלול ניתן לבצע בלילה. שמורות הטבע אוסרות כניסה בשעות החשיכה (קנס לעושים זאת) ונקודות לינה אפשריות רק בחניונים מוסדרים. במקומות שהם לא שמורות טבע, המסלול לא בהכרח מתאים להליכה לילית ולכן יש לוודא שיש ברשותכם מפת סימון שבילים קודם כל. רצוי לבחור מסלול שכבר ביצעתם באור יום ובמידה ולא ביקרתם בו לאחרונה התייעצו עם מישהו שכן.
  • לוח זריחת ירח – הקפידו לבדוק לוח זריחת ירח. צאו לשטח בליל ירח מלא.
  • זמן הגעה למסלול – הפכו את החוויה הלילית לבילוי שטח מלא. הגיעו רגע לפני רדת החשיכה והקפידו למצוא את נקודת ההתחלה של המסלול. לעיתים, הירידה מהכביש לשטח לא ברורה ואתם מוצאים את עצמכם מחפשים אותה יותר מדי זמן.
  • פנס ראש – הקפידו שכל אחד מהמטיילים מחזיק ברשותו פנס ראש + סוללות ספיר.
  • השאירו פרטים בבית – לפני יציאתכם עדכנו את הקרובים בצאתכם לטיול אתגרי לילי. השאירו מספרי טלפון ושעות הגעה וחזור צפויות.
  • תכנון למקרי חירום – זהו פרט שנכון לכל הטיולים האתגריים. וודאו שאתם יודעים מהי הדרך המהירה ביותר לפינוי החוצה (לכביש ראשי או לרכב האיסוף). הכירו את השבילים הראשיים ולא רק את מסלול ההליכה.

רוצים המלצות וטיפים נוספים על טיולי לילה, כנסו>>

לעלות ולרדת על בטוח – טיפים לטיולי סולמות וחבלים

בהמון מסלולים בארץ תוכלו למצוא סולמות מתכת מקובעים אל תוך הסלע. מטרתם כמובן לעזור לכם לעבור ולחצות מכשול טבעי במהלך המסלול (למשל: מדרגות סלע גבוהות, טיפוס במפל יבש וכדומה). חשוב לזכור שבמסלולים אתגריים במיוחד הטיפוס או הירידה עשויים להיות גבוהים מן הקרקע וכאשר מדובר בחבל, נכנס גם העניין הפיזי. להלן מספר טיפים שיהפכו אתכם למוכנים יותר ברגע האמת.

  • הכרת המסלול ונקודת השיא שלו – ברוב המקרים, הידיעה על הימצאות (או חוסר הימצאות) של סולם גבוה או חבל ידועה מראש. לכן, נחפש עוד טרם יציאתנו החוצה מידע, תמונות ועדכונים אודות המסלול. מהו אורך המפל שיורדים? האם קיים חבל או סולם לעזר? – אלו דוגמא לשאלות שחובה עליכם למצוא תשובה.
  • חבל בתיק אף פעם לא מזיק – קחו אתכם חבל לא ארוך במיוחד (10-15 מטרים) ושימו אותו באחד התיקים. לעיתים, יכול החבל לשמש כעזר או ייתכן ותמצאו אותו שימושי אף יותר. אל תסתמכו עליו, השתמשו בו בשעת הצורך בלבד.
  • להרגיש ולחוש – רגע לפני שהתחלתם לעלות או לרדת, בדקו ויזואלית ובמגע את תקינות המתקן. וודא שאין קרעים בחבל, וודא שהיתד או הסולם מקובעים ולא רופפים מדי. אל תמהרו.
  • התנהלות במהלך הירידה או העלייה - בהגיעכם אל האתגר במסלול, תנו למנוסה ביותר להוביל. למשפחות עם ילדים מומלץ לשים מבוגר אחראי בחלק התחתון והעליון של הסולם או החבל.
  • תכנון למקרי חירום – פרט שנכון לכל הטיולים האתגריים. וודאו שאתם יודעים מהי הדרך המהירה ביותר לפינוי החוצה (לכביש ראשי או לרכב האיסוף). הכירו את השבילים הראשיים ולא רק את מסלול ההליכה.

הטיפ הכי אתגרי שיש: טיולי גלישה וסנפלינג

טיול אתגרי משודרג הוא טיול המשלב גלישת מצוקים. טיול מסוג כזה הוא חוויה יוצאת דופן ומיועד לאוהבי אדרנלין. בדרך כלל, מתחילים מסלול הליכה הנראה לכאורה תמים, אך מהר מאוד מגלים כי רב הנסתר על הגלוי. מפלים בגבהים של יותר מ-20 מטרים הופכים להיות האטרקציה המרכזית של המסלול. כמובן, שטיול כזה אי אפשר לבצע לבד ולכן יש להיעזר במדריך סנפלינג מוסמך או בחברת טיולים מוסמכת. הטיפ שלנו אליכם אינו מסתפק רק בהכרת נישת הטיולים הזאת. להלן מספר נקודות שחשוב לשאול את מדריך הגלישה שלכם:

  • חשש לשיטפונות - לא מעט מסלולים אתגריים נמצאים בדרום הארץ ובמדבר יהודה. עונת הסתיו והחורף הם זמנים מומלצים לטיול בחבל הארץ הדרומי אך הסיכון הגדול ביותר בהם הוא היקלעות לשיטפון בנחל. קרו לא מעט מקרים קשים בהם שיטפון (צפוי או לא צפוי) הביא לאובדן חיים. חובה עליכם לוודא שמדריך הגלישה שלכם מכיר את המסלול על בוריו ושהוא יודע את כל נקודות היציאה המהירות והבטוחות במקרה של חשש לשיטפונות.  בקשו הדרכה למה צריך לעשות בזמן שיש שטפון.
  • הגדילו ראש – אם שמעתם על חשש לשיטפונות בנחלי דרום הארץ ומדבר יהודה אל תצאו לטייל. מדובר בסיכון שלא לוקחים! תחזית מזג האוויר ואתר השירות המטארולוגי מספקים לנו מידע זה ולכן חשוב להתעדכן טרם יציאתכם לטיול (ערב לפני או בבוקר הטיול). ניתן גם להתקשר לתחזית מוקלטת בטלפון 03-5600600 ולהקיש 1.
  • הדגמה אישית - רגע לפני כניסתכם לנחל, בקשו הדגמה כיצד יש לגלוש במפל יבש. תדאגו שההדגמה תהיה במקום נוח בו כולם יבינו את כל השלבים ונהלי הבטיחות בנושא.
  • ציוד אישי - בטיולים המשלבים מעבר נחל (גלישה) לוקחים המטיילים חלק בסחיבת הציוד לאורך המסלול, שכן מדובר בציוד רב והמדריך אינו יכול לשאת הכל. לכן, בקשו את המלצת המדריך לציוד האישי הנחוץ ביותר והשתדלו לא לקחת דברים מיותרים.

מחפשים אתגר?

הסולם הכי גבוה במדבר יהודה:

אי אפשר שלא להתלהב מהסולמות בנחל תמר. גובה הסולם הולך ועולה ככל שמתקדמים והנוף משתפר מרגע לרגע. ההמלצה הטובה ביותר היא לעלות בנחל תמר ולהתחבר לנחל צפית מדרום לו (ראה מסלול). החוויה כיפית ואתגרית לכל המשפחה. אחרי שעברתם את נחל תמר, בנחל צפית כבר תרגישו מקצוענים אמיתיים ותדלגו בין יתדות קבועים בסלע באחד מן המסלולים היפים במדבר יהודה וים המלח. למסלול הטיול >>

למטיבי לכת - אתגר במסלול נחל דרגה ונחל מורבעת:

נזירי מדבר יהודה היו ככל הנראה חובבי אתגר. הטיול בנחל דרגה הוא חוויה מגניבה ואתגרית המחייבת שימוש בחבלים. בנחל שני קטעי טיול מרהיבים: נחל מורבעת אשר מתאים למשפחות מיטיבות לכת הכולל בתוכו מערת נזירים מיוחדת,  ונחל הדרג'ה אשר נחשב לאחד מהמסלולים האתגריים והקשים בארצנו. בחורף ובאביב מתמלאים הגבים בנחל והאתגר כמובן - גדל.  למסלול הטיול >>

אתגר בערבה - נחל ברק והר כיפה:

בין מישורי הנגב והערבה חבוי מסלול טיול מיוחד מאוד. אורכו של המסלול אינו ארוך והוא כולל טיפוס תלול אך קצר וכמובן ירידה אתגרית ומהנה במעוק של נחל ברק בעזרת סולמות וחבלים. בחורף ובאביב, יתכן כי הגבים במעוק נחל ברק מלאים במים גשמים. במקרה כזה התכוננו לטיול רטוב. יש לשים לב שהמסלול אינו מתאים לילדים מתחת לגיל 5. למסלול הטיול >>

טיולים אתגריים המשלבים גלישת מצוקים על ידי מדריכים מוסמכים תוכלו למצוא בעמוד הטיולים המאורגנים של טיולי. למעבר לעמוד לחצו כאן >>

לתחילת הכתבה