אבירי המסדר הגלילי: טיול סוסים בין הרים ונחלים

הגליל המערבי הוא איזור שיש בו אצילות. אנחנו לא בטוחים אם זה אוויר ההרים הצלול, מבצר המונפורט שמתנשא מעל נחל כזיב או שאולי אלו המרחבים הירוקים האינסופיים שנותנים לנו את התחושה הזאת, אבל כך או כך, אין מתאים יותר מטיול סוסים כדי להשתלב באווירה הזאת.

לטיול כזה בדיוק מזמין אתכם משק חפר, ששוכן ביישוב מצפה אבירים. בדיוק כמו אבירים (או נסיכות) גם תרגישו בטיול הזה, וחשוב מאוד גם שלא תשכחו לקחת איתכם האביר או הנסיכה הפרטיים שלכם, כי תוכלו ליהנות כאן משלל טיולים מיוחדים לזוגות: תוכלו לצאת טיול קצר של שעה וחצי או שעתיים עם כוס קפה, או דווקא טיול קצת ארוך יותר של שלוש או ארבע שעות, שיכלול גם ארוחת גבינות עיזים מהגבינות של עדנה ויין בוטיק בשטח. אם תרצו, תוכלו ליהנות אפילו מיום רומנטי שלם שבו תרכבו על הסוסים אל נחל כזיב או אל נחל שרך ואל הנוף ההררי, או טיול סוסים של יומיים עם קמפינג או לינה בבקתות עץ מפנקות. את כל אלה תוכלו לחלוק גם עם המשפחה או עם קבוצת חברים של עד שבעה אנשים, ותוכלו לצאת לדרך בכל יום בשבוע.

תמונה מתוך תוכן באתר למטייל בישראל (טיולי)

טיול ריינג'רים ב"מקום בלב"
 

עצמאיים בשטח: טיול ריינג'רים פרוע על הנוף

אלה מכם שמוכנים לוותר על תואר האבירות ודווקא מעדיפים להתחבר לשטח ולהתלכלך קצת, ישמחו לשמוע שגם את זה הם יכולים לעשות כאן, בטיול ריינג'רים פרוע. ההרפתקה הזאת לוקחת אתכם עד הקצה: כשתגיעו תציגו רישיון נהיגה ויכולות נהיגה מוצלחות בנהיגת הניסיון, ובתמורה תקבלו מפה, תדרוך על המסלול, סל פיקניק וברכת הדרך. מכאן - זה רק אתם והשטח, עצמאיים וללא מדריך, לאורך 20 קילומטר של מסלול אתגרי, שייקח אתכם בדרך נוף יפהפייה עד לתצפית אל מצפור המונפור, אל הים ואל נחל כזיב ההררי, ובחזרה. לחוויה הזו תוכלו לצאת עד 4 אנשים בריינג'ר (ב-4 ריינג'רים) - זוגות, משפחה או פשוט קבוצת חברים, בשעות האור בכל יום בשבוע - רק אל תשכחו לתאם מראש.


 

אחד שיודע: טיול מומלץ ממי שמכיר את השטח הכי טוב

אם אתם אוהבים לחוש את השטח ברגליים, תוכלו לצאת לשלל טיולים באיזור. אייל חפר, הבעלים של משק חפר, ממליץ במיוחד על מסלול רגלי ממצפה אבירים לגשר אלקוש: "המסלול עובר בחורש אלון ואלה על הגדה הצפונית של נחל כזיב והוא מתאים לכולם – גם למטיילים קלילים וגם למיטיבי לכת, שחלקם מגיעים אליו במסגרת הטיול מים אל ים. רוב המסלול מוצל ונעים, אין בו עליות וירידות קשות. המסלול הזה ייקח אתכם למקומות בלתי מטוילים בדרך כלל, ולכמה תצפיות נהדרות על קניון נחל כזיב, הים, הרי מירון, חירם ואדיר".

אחרי שתחנו את האוטו במשק חפר, תוכלו לצאת לדרך. אייל מזכיר לכם לקחת איתכם מים, כובע, נעליים וטלפון תקין, והכי חשוב: "קילו או שניים מצב רוח מצוין!". משך המסלול הוא בין 3-4 שעות, אבל אייל מדגיש שחשוב לקחת בחשבון 4 שעות טיול, כדי לא להיתקע בשטח. אפשר להשאיר רכב מראש בסוף המסלול בגשר אלקוש, או להיעזר בחברים ממשק חפר להקפצות.

לילה טבע

בין אם טיילתם רכובים על ריינג'ר, על סוס או על רגליכם שלכם, את היום הקסום הזה תוכלו לסיים בלינה במצפה אבירים, מחוברים לטבע יותר או פחות, לבחירתכם:

לישון ממש על גדת הנחל

בצל חורש עצי האלון הירוק על גדתו הצפונית של קניון נחל כזיב, מחכה לכם חוויית קמפינג קסומה ופסטורלית, כזו שאפשר למצוא רק בלב היער. מלבד שלווה מוחלטת, תמצאו לנוחותכם גם שירותים ומחות עם מים חמים, מטבחי שדה מאובזרים ומקום מיוחד להבערת מדורות.

אם תרצו, תוכלו אפילו לוותר על ההצטיידות בבית ולשכור במקום אוהלים (לארבעה או לשישה אנשים), מזרנים נוחים ושקי שינה. ורגע לפני שתירדמו לצלילי פכפוך מים ורחשי לילה, תוכלו להינות משתיה קרה, גבינות ויין שתוכלו לקנות בשיטת האמון - לוקחים מה שרוצים בשירות עצמי, ומשלמים בשירות עצמי בקופת עץ.

בקתת הבוקרים של מקום בלב

אלו מכם שרוצים לחוות את הטבע הגלילי אבל מעדיפים לוותר על לינת השטח, יוכלו לסיים את היום שלהם בבקתה ציורית ומבודדת, שמהחלונות שלה נשקפים הנופים שבהם טיילתם כל היום. בשני חדרי הבקתה המאובזרת תמצאו מיטה זוגית, ג'קוזי, מטבחון וגם חצר מגניבה בלב היער.

תמונה מתוך תוכן באתר למטייל בישראל (טיולי)
לינת שטח ב"מקום בלב"