מחפשים מקום שיחבר אתכם לטבע ולעצמכם? הפסיקו לחפש סביב ופשוט רדו למדבר, שמיד ימלא אתכם בנינוחות, יעזור לכם לשחרר את המחשבות לרוח ובו תוכלו ליהנות בקלות מיוגה רגועה ושלווה. בחרנו לכם את 5 המקומות המומלצים לפרוש בהם מחצלת, למתוח את הגוף ולהתחבר לטבע המדברי:

תמונה מתוך תוכן באתר למטייל בישראל (טיולי)

שפת המדבר: מצפור ליפא גל

לא רחוק משדה בוקר, נמצאת מרפסת אבן, שמתצפתת היישר אל עבר אזור נחל צין ורכסי הנגב הצפוני – והיא תהווה לכם כמקום אידאלי ליוגה שקטה במדבר, הרחק מתיירים רבים וקרוב לאבות קדומים. המרפסת, מצפור ליפא גל, נבנתה לזכרו ועל שמו של איש הקק”ל, שנהרג בתאונת דרכים.

אך מעבר להנצחה היפה בנוף הנפלא, תגלו פה אבנים שמדברות את שפת המדבר: שלל ציורים של חיות על הסלעים, שמספרים על הדרכים שבהן תיקשרו בעבר הנוודים באזור. 

אולי האבנים הקטנות לא יהיו נוחות במיוחד לתנוחות יוגה אופקיות, אך כל תנוחת עמידה תהיה פה מבורכת, ותחבר אתכם ליופי המקום.

עמידת ראש עם ה”זקן”: צריף בן-גוריון

נקודה יפה לא פחות בנגב שייכת לזה שלמעשה “גילה” אותו, או לפחות הכיר בו כמקום רלוונטי ונכון להתיישבות – דוד בן-גוריון. הנקודה היא כמובן: צריף בן-גוריון.

מעבר לכך שהיה חובב מדבר מושבע, והקים בו את ביתו ומבצרו, הוא גם אהב לא פחות לעשות יוגה, אך לא רק לשם ההנאה, אלא דווקא ממניעים רפואיים. במהלך כהונתו ובשנים שאחריה, עבד עמו ד”ר פלדנקרייז (כן – שעל שמו השיטה) על מנת לתת מזור לשריריו הדואבים, ואף המליץ לבן-גוריון לתרגל עמידה על הראש (ומכאן נולדה התמונה הידועה בחוף תל אביב).

הנה קטע ממכתב בו מספר על כך לבתו רננה:

“...תרגיליו האחרונים אתי היו להעמידני על הראש. בנוכחותו לא הצלחתי לעשות זאת כהוגן. ופה נתברר לי הסוד: מכיוון שלא פחדתי מנפילה – לא נפלתי, ומצאתי העמידה הנכונה. ועכשיו אני עומד גם בחדר, מבלי פחד שאפול או אתגלגל”.

אז בלי פחד – הגיעו לצריף בן-גוריון ותרגלו עמידה על הראש ממש ליד הפסל של “הזקן”!

צילום: צריף בן גוריון מיכל דובינסקי
עומדים על הראש בצריף בן-גוריון | צילום: צריף בן-גוריון ומיכל דובינסקי

אחרי העמידה על הראש – אתם מוזמנים להיכנס לצריף עצמו וללמוד עוד קצת על חייו של המנהיג המכונן, שהיה עוד הרבה יותר מרק יוגיסט דגול. במקום זה תוכלו להתרשם מהבית, כפי שנשמר מיום מותו, מהמתנות שקיבל ובחר לקשט עמן את הבית, מ-5,000 הספרים שמשקפים את תחומי העניין שלו, ממיצגי אנימציה 'בן-גוריון מארח' ומשלושה חדרי תצוגה אינטראקטיביים, המציגים את משנתו ודמותו של בן-גוריון.

ולפני ההגעה – 

 

ויפאסאנה: עין עבדת

בגלל שברובו מורכב המדבר מהרים, גבעות ונופים צהבהבים, המקום הבא שנמליץ לכם עליו הוא ממש מיוחד: עין עבדת – נווה מדבר אמיתי, בקרבת מקום לצריף בן-גוריון.

אז מה מצפה לכם במקום היפהפה הזה? הליכה קצרה יחסית מהרכב, בריכות מים (אסור לרחוץ, אך כדאי להתבונן!), יעלים מתרוצצים ואף מפל קטן. ולא, אנחנו לא עושים לכם דמיון מודרך לקראת ההרפייה, אלא רק מספרים לכם על אחד המקומות הייחודיים במדבר, ואם תגיעו בשעות מוקדמות – גם אחד השווים ליוגה.

המלצתינו: נסו תנוחות שיווי משקל על “הגשר”, ואם הגעתם עם מישהו נוסף, בקשו ממנו גם לצלם אתכם ואת השתקפותכם בבריכה!

גן עדן מדברי | צילום: אבנר שגן עדן מדברי | צילום: אבנר ש

יוגה ססגונית: חולות צבעוניים במכתש רמון

מכתש רמון מספק לנו לא מעט מקומות להתאהב בהם, לטייל בהם, להשקיף מהם ולפעור את הפה בתדהמה! אחד המקומות היותר צבעוניים ומיוחדים במכתש הוא אתר החולות הצבעוניים “אבן, רוח, מים”, שנמצא לצד כביש 40, שחוצה את המכתש.

למעשה מדובר במחצבה ישנה ששוקמה, ושכעת תוכלו לא רק לראות בה חול בצבעי אדום, סגול ירוק וחום – אלא תוכלו גם לאסוף בה את החול הצבעוני בבקבוקים! 

אז על מה אנחנו ממליצים פה בעצם? התחילו בכמה תנועות מתיחה, והמשיכו בקומפוזיציות יוגיות לבחירתכם, וכשתסיימו עברו להרפייה – פרשו מחצלת על החול הצבעוני, התבוננו אל עבר השמיים הכחולים ושקעו בשלווה נעימה.

רק אתם והחול הצבעוני. צילום: מיכל דובינסקי
רק אתם והחול הצבעוני | צילום: מיכל דובינסקי

בירכת השמש בהר גמל

טוב זה אולי המקום האידאלי לעשות בו יוגה במדבר – זוכרים את המכתש היפה מהפסקה הקודמת? אז אחרי שראיתם אותו מבפנים, מומלץ מאוד להשקיף עליו מלמעלה, ואם אפשר אז רצוי גם בשעת שקיעה או זריחה, כשהוא כולו נצבע בגווני כתום וזהב.

עלו להר גמל (עלייה קלה לחימום), תרגלו לכם כמה תנוחות בכיף – ברכת השמש עם השמש העולה או היורדת היא מומלצת במיוחד, ושבו להתפנק מיד אחרי עם כוס תה צמחים חם.

כשתרדו מההר תחכה לכם מצפה רמון השוקקת, אם תחפצו באווירה שונה, אבל רק מעט. 

לתחילת הכתבה


הנה עוד כמה כתבות שיעניינו אותך על המדבר: