כמה כיף לצאת לטבע, הרחק מהעיר הגדולה, למפגש עם חברים ובני משפחה. אם תשאלו אותנו, לא חשוב כל-כך היעד, אלא הבילוי החברתי. לשבת פנים מול פנים, לדבר, לשחק שש-בש, לצחוק, לפתוח פק”ל קפה או לבשל ולהקים את הקנטה שלכם. לא יודעים מה זו קנטה? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.

הכירו את הקנטה

הקנטה הוא מתחם זולה, שהופך להיות הפינה הכייפית שלכם ביום בילוי בטבע או בחוף הים. ומה הופך אותו לזולה? כל הריהוט והציוד הנלווה, שיתנו לכם תחושה, שהגעתם למסיבה קטנה, שהיא רק שלכם. אז מה צריך לארוז לפני היציאה מהבית? הכנו לכם רשימה ארוכה.

רק טיפ קטן מאיתנו, אם אתם לא מסוג האנשים שישתמשו בכל הציוד בשטח, אל תעמיסו סתם על הבגאז’. קחו אתכם רק מה שצריך וצאו לטרוף את הטבע. ואם אתם נפגשים בשטח עם החבר’ה – חלקו ביניכם משימות, כך שההעמסה, הפריקה והחזרה הביתה יהיו קלים ופשוטים יותר לכולם.

רשימת החובה לקנטה

ספות / כסאות: כמה מפנקת הקנטה שלכם תהיה זה תלוי בכם. אפשר להסתפק בכסאות מתקפלים או להעמיס על הרכב ספות המתאימות לזולה, פופים או ספות פוטון נמוכות עם כריות צבעוניות. כל מה שמתקפל בקלות, נכנס בתא המטען של הרכב או על גג המכונית ויאפשר לכם לשבת בנוחות ולא ישירות על החול.

לשבת קרוב לנחל | צילום: ניר כימיה

לשבת קרוב לנחל | צילום: ניר כימיה

מזרונים: אפשרות נוספת לפינוק היא עם תוספת כמה מזרונים במתחם שלכם, עליהם תוכלו להיזרק, לשכב לנוח או לשחק בצ’יל משחק קלפים.

מחצלת: אין לכם מזרונים או שאין לכם איך לסחוב אותם, תוכלו לרפד את השטח החולי עם מחצלות גדולות. רוצים להכניס קצת צבעוניות למתחם הקנטה? קחו אתכם שטיחים צבעוניים, כריות ופופים. משעמם לא יהיה פה!

ערסל: במידה ואתם מתכננים להקים את הקנטה שלכם בטבע, קרוב לעצים, תוכלו לקחת אתכם ערסל, שישתלב בנוף ובאווירת הפאן. רק אל תשכחו לקחת חבלים ושאקלים לתפיסה.

שולחנות: וכמו בכל מפגש חברתי, זה לא נחשב למפגש בלי אוכל ושתייה לרוב. אז קחו אתכם לפחות שולחן מתקפל אחד – תלוי בכמות החבר’ה, שיגיעו למפגש. ולתוספת חגיגיות קחו אתכם גם מפת שולחן.

כמה אוכל? נראה לכם ששולחן אחד יספיק? | צילום: טל שחר

כמה מצרכים? נראה לכם ששולחן אחד יספיק? | צילום: טל שחר

אוהל הצללה / ציליה / גזיבו: איך תוחמים את מתחם הקנטה? בעזרת אוהל הצללה, המוכר גם בשם ציליה, או גזיבו. כך גם תוסיפו טאצ’ למקום שהכנתם עבורכם, גם תשמרו על עצמכם מפני השמש הקופחת וגם יהיה לכם מקום נעים בכל שעות היום.

אוהל: אם אתם לוקחים אתכם ילדים קטנים ורוצים, שתהיה להם פינה שקטה לישון או לשחק או אם אתם חייבים לתפוס תנומה באמצע היום – אל תשאירו בבית את האוהל.

תאורה: במידה ואתם מתכננים להשאר בשטח גם בשעות החשיכה, חשוב להצטייד בעששית עם טעינה סולארית או חשמלית. ההמלצה שלנו - עששיות עם נורות לד, הצורכות עשירית מהאנרגיה של נורת להט רגילה שמקנים לה אורך חיים עצום. בחלק מהעששיות תמצאו גם תכונות נוספות כמו מאוורר מובנה או דחיית חרקים. בנוסף, ניתן להשתמש גם בפנס ראש או יד ואפילו באור מהמכשיר הנייד.

רמקול: המוסיקה מלווה אתכם לכל מקום ומבחינתכם גם יציאה לשטח מחייבת מוסיקה? קחו אתכם רמקול נייד. רק בידקו קודם שניתן להשמיע מוסיקה במקום שבחרתם, ובכל מקרה התחשבו בסביבה ובנופשים אחרים ואל תשמיעו את המוסיקה בקול רם מידי. שימו לכם תזכורת להביא אתכם את הפלייליסט האהוב עליכם.

מים: בהנחה שאתם מתכננים “להתנחל” בשטח ולא לטייל ותנאי מזג האוויר ממוצעים, קחו אתכם 2.5 ליטר לאדם ליום. לילדים – פחות. תוסיפו לזה מים לבישול, בהתאם למה שאתם מתכננים לבשל בשטח ומים לשתייה חמה.

אוכל: תכננו מראש מה כולל התפריט והאם מדובר בארוחה קלילה או בפוייקה, שדורש בישול ארוך בשטח. וכמובן – נשנושים ופינוקים למהלך היום, החל מפירות, דרך חטיפים מלוחים, פיצוחים ועד עוגות וקינוחים או מרשמלו לצלות על האש. לרשימה מתווספים כמובן קפה טורקי, שיש האומרים שזו הסיבה בכלל להקים קנטה, תה, סוכר או ממתיק מלאכותי ובירה או יין לחגיגה מושלמת.

צידנית / מקרר: קחו אתכם צידניות וקרחונים לשמירת האוכל, שתייה קרה, חלב לקפה, בירה ויין. אם יש ברשותכם גנרטור או שאתם מתכננים מפגש המוני ויש לכם צורך בהרבה מקום לקירור, העמיסו גם מקרר קטן. מחפשים רעיון לפינוק, שיפתיע את כולם? קחו אתכם פירות טריים, חלב, קרח ובלנדר והכינו בשטח שייקים טבעיים.

ציוד בישול: התאימו את כלי הבישול הנדרשים לכם לאוכל שתבשלו ותאכלו בקנטה: מחבת לטיגון, סיר לבישול המתאים לאש גלויה או לגזייה – בהתאם לציוד שיש לכם, פוייקה, פק”ל קפה, כי אין קנטה בלי קפה, צלחות, כוסות וסכו”ם – רב פעמיים, שיאפשרו לכם לשמור על הסביבה.

אל תשכחו את מיכלי הגז, גפרורים וכלים להדלקת אש, ואם אתם בעניין של הפעלה בשטח ופיתות טריות וחמות, אל תשכחו בבית את הסאג’.

מה מתבשל פה? | צילום: טל שחר

מה מתבשל פה? | צילום: טל שחר

ערכת עזרה ראשונה: חובה לצאת לשטח עם ערכה לפציעות קטנות: חומר חיטוי, אמצעי חבישה מינימליים, פלסטרים, משחות לחתכים, כוויות קלות, עקיצות ושפשופים וכמובן – תכשיר דוחה יתושים.

ומה עוד? מטענים, אולר, פותחן, נייר סופג ושקיות אשפה גדולות לאיסוף כל הזבל, שיאפשרו לכם להשאיר אחריכם את השטח נקי.

איפה מקימים קנטה?

לשמוע את רחש הים: חוף פלמחים

גלי הים, חולות זהובים ואווירה של חופש ופאן הופכים את הלוקיישן של חופי הים לאחד הפופולריים להקמת קנטה. במרכז הארץ, בסמוך לקיבוץ פלמחים, תמצאו את חוף פלמחים, שיש לו קסם וייחוד הודות לרצועת החוף הטבעית, שהפכה לגן לאומי ואתר טבע.

חופים נוספים מומלצים לקנטה נמצאים באזור הצפון – חוף מעיין צבי, חוף דור-הבונים, חוף מכמורת, חוף בית ינאי וחוף עתלית (נווה ים).

תראו את גווני הטורקיז של הים בחוף פלמחים:

לשבת מסביב לאגם: מול חופי הכנרת 

את הכנרת מקיפים למעלה מ-40 חופים, חלקם מוכרזים, חלקם ציבוריים וחלקם פרטיים. מתוכם 10 הוכרזו כחופי רחצה שקטים, שבהם לא ניתן להשמיע מוזיקה ולא ניתן להכניס אליהם מערכת הגברה וגנרטור, כך שאם מוזיקה היא חלק בלתי נפרד מהקנטה שלכם, ותרו עליהם.

אז איפה כדאי להתמקם? ברשימת החופים הכי נחשקים תמצאו את חוף צאלון המציע לכם חורשות מוצללות ולא מעט פינות חמד בהן תוכלו להתמקם. חוף מפרץ אמנון הממוקם במפרץ יפהפה, עם חורשת אקליפטוסים, מדשאות, מים קרים, שולחנות פיקניק, הצללה ואפילו תאורת לילה – רק קחו בחשבון שהחוף מוגדר כשקט ולא תוכלו להשמיע כאן מוזיקה. 

גם חוף חניון האון מתאים להקמת קנטה תחת עצי פיקוס מוצלים או באזור המדשאות הגדולות, שם גם ניתן להבעיר מנגל. הכניסה לחניון בתשלום.

חופים שקטים נוספים, שכדאי להכיר הם חוף חוקוק צפון, שיש בו גם מתחם כדורעף חופים ושולחנות פינג-פונג, חוף גופרה המציע הרבה עצי אקליפטוס ואווירה פסטורלית, חוף חלוקים-לבנון-כורסי עם הרבה צל טבעי של עצי אקליפטוס, צאלון, דקל ופיקוסים, ציליות, שולחנות, ברזיות ותאורה. עוד ברשימת החופים השקטים – חוף דוגית-גולן המרווח עם שפע צל הודות לעצי האקליפטוס הרבים, חוף לאונרדו, חוף גולן, חוף שקמים ברינקי, חניון רותם-שיזף וחוף צינברי.

איזה נוף לקנטה | צילום: Depositphotos_Dudlajzov

איזה נוף לקנטה | צילום: Depositphotos_Dudlajzov

למצוא פינה של שקט: גשר הפקק

השילוב של מים זורמים, צמחייה פראית וטבע הופכים את האזור הפתוח שעל גדות הירדן למקום נחשק לקנטה. כאן תוכלו להקים את חלקת אלוהים הקטנה שלכם ואפילו לקפוץ למים. רק חשוב לדעת, שהמים מגיעים לעומק של שני מטרים ויש פעמים, שהזרימה כאן חזקה ומחייבת שחייה של מנוסים. אם אתם מתכננים קפיצה למים, כדאי להצטייד באבובים או במזרון מים.

איך מגיעים? נוסעים צפונה לכיוון קיבוץ גונן. גשר הפקק נמצא על כביש 916. 50 מטר אחרי שתעברו את הגשר פנו שמאלה אל דרך כורכר. ניווט בוויז: גשר ש”ן – גשר הפקק

חשוב לדעת: המשרד להגנת הסביבה והמועצה האיזורית גליל עליון אישרו בתחילת נובמבר 2020 חוק עזר עירוני חדש, האוסר על הכנסת כלים חד-פעמיים לגנים ציבוריים, חורשות ונחלים בשטחי הגליל העליון – ביניהם הירדן, החצבני והבניאס. החוק מתייחס לכלים המיועדים לאכילה ולשתייה, שאינם מיועדים לשימוש חוזר וגם לבקבוקי זכוכית.

החוק יכנס לתוקפו עם פרסומו על גבי שלטים ומודעות במקומות הרלוונטיים, בהתאם לשיקול דעתו של ראש המועצה. כלומר – יתכנו אזורים בהם לא יחול האיסור על שימוש בכלים חד – פעמיים.

בנוסף, המטיילים לא יוכלו להציב בתוך הנחלים כיסאות, שולחנות וכל ציוד אחר וגם תאסר הפעלת רמקולים וגנרטורים בשטחי הנחלים והגנים הציבוריים.

מתפננים על גדות נהר הירדן | צילום: עמית להב

מתפננים על גדות נהר הירדן | צילום: עמית להב

לגלות פינות של חמד בהרי ירושלים: חניון כרמילה

באזור הרי ירושלים – בית שמש, לא רחוק מהיישוב אשתאול, נמצא חניון הלילה כרמילה (לא בתשלום), המתאים ליום של כיף בלב אזור מיוער. את הקנטה תוכלו להקים בחורשה בין עצי האורנים, שם גם תמצאו מספר שולחנות פיקניק ובעיקר – אוויר הרים צלול והרבה טבע.

  • ניווט בוויז: חניון לילה הר כרמילה

להשקיף על עמק האלה: תל עזקה

בפארק בריטניה, הנמצא באזור שפלת יהודה, נמצא תל עזקה בו התרחש הקרב בין דוד וגוליית. למרגלות התל קיים חניון תל עזקה, אותו הכשירה קק”ל. כאן, בין שלל תצפיות, חורש טבעי ובוסתנים, תוכלו למצוא את הפינה שלכם להקמת הקנטה. בפארק גם ברזי מים ושירותים ביולוגיים.

בין עצי החורש | צילום: יוחאי כורם

בין עצי החורש | צילום: יוחאי כורם

ליהנות מהטבע המוריק: חניון נחל פרוד

חניון הלילה בנחל פרוד מספק לכם תפאורה קסומה של חורש ים תיכוני להקמת הקנטה. במקום גם שולחנות פיקניק ופחי זבל. כל מה שנותר לכם זה לצאת צפונה דרך כביש 85, לעבור את קיבוץ מורן ולפנות צפונה בצומת חנניה לכביש 866. עוברים את קיבוץ חרוד ומגיעים לעיקול חד בכביש, שם נמצאת הכניסה לחניון נחל פרוד.

לחוות את המדבר: חניון הר ארדון

אוהבים את השקט המדברי ואת הגוונים החומים-צהבהבים היוצרים שלל צורות במרחבים הבראשיתיים? סעו דרומה לאיזור מכתש רמון, שם תוכלו למצוא לא מעט פינות להתמזג עם הטבע, שמתאימות בול לאווירה של סתלבט וכיף ולהקמת קנטה. 

אחד המקומות המומלצים הם חניון הר ארדון, שהוכשר כחניון לילה. המקום ששימש בעבר למחצבה שוקם, עבר יישור שטח והוא אפילו יחסית מוגן מרוחות.

  • ניווט בוויז: חניון לילה הר ארדון

עשינו לכם חשק לכוס קפה טורקי? הזמינו אחד ממארזי טורקי » 

לתחילת הכתבה

מחפשים עוד רעיונות לבילוי בטבע? מצאנו עוד כמה כתבות שיכולות לעניין אתכם: