1. איפה כדאי ללון? אברהם הוסטל

מחפשים מקום לינה שווה בלי לשבור את הכיס? הכירו את אברהם הוסטל באילת שממוקם במרחק הליכה מחוף הים בעיר הדרומית. 

בואו ליהנות מכל הדברים הנפלאים שיש לעיר להציע וממוקם לינה באווירה צעירה. באברהם הוסטל תוכלו ליהנות מחדרים נעימים ומרווחים, בר פעיל ואיכותי, לאונג' אטרקטיבי, בריכה וגג עם פינות ישיבה.  

במרחק נגיעה מהים | צילום: באדיבות אברהם הוסטל

במרחק נגיעה מהים | צילום: באדיבות אברהם הוסטל 

2. יעל לרנר: קונדיטוריה אלימי

הכירו את יעל לרנר: סביר להניח שאם הייתם שואלים את יעל לרנר לפני 10 שנים על מגורים בקצה הדרומי של המדינה, היא היתה צוחקת בפה מלא ואומרת, שאין כמו החיים בצפון תל-אביב על הפארק. היום, שנה אחרי שהעתיקה את חייה לקיבוץ אילות בכניסה לאילת, מבחינתה זה הדבר הכי טוב שקרה לה.

אז מה גורם לעיתונאית מוכרת, בעלת מדור התיירות בעיתון “ישראל היום”, אמא לשלושה ילדים, בת 40, לארוז את החיים הבוהמיינים ולהחליף אותם בקיבוץ שיתופי? “אם לא הייתי נתקלת בסיפורים ובחוויות שליטל שמואלי, אשת שיווק מהעיר הגדולה, שיתפה ברבים, על העזיבה של המרכז לטובת חיים בקיבוץ אילות, כל המעבר הזה לא היה קורה” עונה לרנר. “מבחינתי זו הייתה מקפצה טבעית מכתיבה על תיירות ועל מקומות פחות מוכרים בארץ למימוש התיירות בנגב”.

על 3 דברים החופשה עומדת – סיורים, טיולים וקולינריה: שנה של עבודה בשיווק הביאה את לרנר למסקנה, שהגיע הזמן להכיר לתיירים את הפינות המיוחדות באילת. מפגש עם הקהילה, עם האמנים המקומיים ועם מסעדנים ואנשי קונדיטוריה הוליד סיור אמנות מקומית, המפגיש את הקהל עם האמנים בסביבה הטבעית שלהם, שם הם חושפים את עולמם ואת הסיפור האישי שלהם, שכולל לא מעט הפתעות. את החוויה משלימים מוזיאונים לא שיגרתיים ואמנות רחוב. 

התגובות הנלהבות הולידו סיור נוסף, הפעם בחזית הקולינרית. מדוכן פלאפל מיוחד, דרך סנדוויץ’ בר בניצוחו של שף, עד מאפיית בוטיק עם היסטוריה משפחתית בפולין, מסעדה איטלקית שמתאימה גם לטבעונים ועוד טעמים מיוחדים, שלא הייתם מצפים לפגוש כאן. לסיורי אמנות מקומית וקולינריה » 

אסור לפספס: ביקשנו מיעל לרנר לקחת אותנו למקום מיוחד שמבחינתה הוא חובה, כשבאים לאילת. בלי לחשוב פעמיים היא בחרה בקונדיטוריה אלימי – קונדיטוריה ומאפיית שף ברמה, שלא מביישת פטיסרי נחשבת בפאריז או בניס.

את לימודי הקונדיטוריה למד השף קונדיטור אברהם אלימי בניס, שם גם גדל. כשעלה ארצה שימש כשף קונדיטור במלונות יוקרה בעיר וכיועץ לקונדיטוריות מפורסמות בצרפת, ארצות הברית ואפילו גיאורגיה, הקים כמה מקומות באילת, אבל הקונדיטוריה הקטנה והמופלאה שלו ושל משפחתו, הפכה לשם דבר בעיר.

אם תהיתם מה מיוחד בקונדיטוריה, שממוקמת באזור התעשייה של העיר, התשובות ברורות: הניחוחות הנפלאים עם הכניסה למקום, החיוך הכובש של אלימי, שלל המאפים והעוגות והעובדה שבימים כתיקונם, טרום קורונה, ניתן לשבת באחד השולחנות הקטנים במקום, לשתות קפה ולזלול קרואסון פריך עתיר שכבות, בריוש מתוק או פוקאצ׳ה מלוחה ובורקס, הכל בעבודת יד.

אלימי גם מעביר סדנאות קונדיטוריה בהזמנה מראש, שמאפשרת להתנסות בחוויה מיוחדת וגם להכיר את אחד האופים המוכשרים בעיר ואת הקונדיטוריה של האילתים. 

קרואסון חמאה שלא מהעולם ועוגיות מקרון בשלל צבעים | צילום: יעל לרנרקרואסון חמאה שלא מהעולם הזה ועוגיות מקרון בשלל צבעים וטעמים | צילום: יעל לרנר

  • איפה: קונדיטוריה אלימי | האורגים 5, איזור התעשיה, אילת
  • מתי: ראשון – חמישי, 8:00-18:00, שישי, 8:00-16:00
  • פרטים נוספים בטלפון 072-3305726

3. טל אגסי: גלישת רוח בחוף אלמוג (לשעבר חוף הריף)

הכירו את טל אגסי: 10 שנים הספיקו לטל אגסי, בן 42, נשוי לטלי ואב לשניים, לגור מחוץ לאילת, בה נולד וגדל. לימודי הקולנוע במכללת ספיר הובילו אותו ללימודי תואר שני בקולנוע בתל-אביב ולעבודות בתחום. את תחילת דרכו עשה עם עבודות צילום ובימוי בעולמות הטלוויזיה והסרטים עם תכנים קולינריים ודוקומנטריים.

במהלך צילומי סרט בארה”ב הכיר את אשתו ויחד הם חזרו לעיר הגדולה. ככל שצבר יותר ניסיון וקיבל יותר עבודות הבין, שהמירוץ וסיר הלחץ של החיים בתל-אביב לא מתכתבים עם הרצון להיות הרבה עם המשפחה ועם תפיסת העולם שלו של פשטות, שלווה ושקט בה גדל ובה הוא רוצה לגדל את ילדיו. 

אבל הוא לא לבד ואת ההחלטה על המעבר צריך לעשות בשניים. הסירוב המוחלט הראשוני של טלי אשתו הפך יום אחד להצעה שלה להעתיק את חייהם לאילת. 

ההפקות והעולם הדיגיטלי נוחתים באילת: “חזרתי לאילת בשנת 2012, כשהפריחה של העולם הדיגיטלי של תל-אביב בכלל לא מוכרת באילת” נזכר אגסי. כאן לא קיימות הפקות ודיגיטל, “כולם חשבו שאני מייצר קליפים ומצלם”. אגסי מצא את עצמו לבד עם ההיכרות של עולם התוכן הבועט והדינמי. 

הוא התחיל ליצור קמפיינים, פרסומות, סרטי תדמית, סדרות ותוכניות טלוויזיה לעסקים באילת והסביבה וגם לחברות מהמרכז, שבחרו באילת כיעד מושלם להפקה. מצלם ובמאי הפך למומחה בכל תהליכי ההפקה במקביל לחזרה לאהבות קודמות – ים, גלישה, מפגש עם חברים ומשפחה וקרבה לטבע ולטיול בהרים.

אסור לפספס: כששאלנו את אגסי איפה אפשר להרגיש מקומי באילת, הוא מיד התחבר לזיכרונות ילדות ולאחת האהבות הגדולות שלו – גלישת קייט. הוא גדל בחוף הריף, המוכר היום כחוף אלמוג. אחרי למעלה מ-30 שנה בהן הוא גולש כאן ואחרי שגם בנו הצטרף לתחביב עם גלישת רוח, מבחינתו זה ה-מקום לבוא אליו.

מסתבר שחוף הגלישה באילת נחשב לפעיל ביותר בארץ, כי התנאים של הרוחות הצפוניות כאן מאפשרים גלישה 250 ימים בשנה! תוסיפו לזה את המים הצלולים של אילת ואת האפשרות ללמוד ולהתנסות כאן בגלישת רוח, גלישת קייט וגם בלהיט החם והחדש בעולם הגלישה, שהפך לענף אולימפי – גלישת פויל ויש לכם אס ביד.

טיפ חשוב של אגסי, לפני שאתם מתחילים לגלוש כאן, הכירו את חוקי הגלישה בחוף! שאלו מקומיים שעל החוף, בדקו עם החבר’ה במרכז הגלישה הסמוך ורק אז עלו על הגלשן.

עדיין לא גולשי רוח, אבל מדגדג לכם לעלות על גלשן? תוכלו ללמוד לגלוש באחד ממועדוני הגלישה באילת » 

אגסי רגע לפני גלישה | צילום: טל אגסי

אגסי רגע לפני גלישה | צילום: טל אגסי

4. תום דניאלי: קיר גרפיטי של זכרונות ילדות בחוף הדרומי של אילת

הכירו את תום דניאלי: תום דניאלי, בת 34, נולדה וגדלה באילת. כבר בגיל 8 חלמה להגיע לקליפורניה, היישר אל אולפני וולט דיסני, להכיר את רזי המקצוע של האנימטורים והמאיירים ולחיות את העולם של “מאחורי הקלעים”.

אחרי שסיימה לימודי אמנויות קול ומסך במכללת ספיר בשדרות חזרה עם בן זוגה לאילת. בידיעה שלחלומות שלה אין חיים באילת, התכנון היה תוך זמן קצר לעזוב את אילת. בינתיים פיתחה את עצמה, יצרה קשרים אינטרנטיים ועד מהרה ביססה את עצמה בקהילת האנימטורים, הכל בשלט רחוק.

“ואז נולד לי ילד. החלטתי שאין כמו להישאר באילת, לבנות בה בית ומשפחה ולחשוף את תושבי אילת והסביבה לעבודה שלי בתחום הארט", מספרת תום. היא התחילה ליצור קשרים עם אמנים אילתיים מתחום האמנות, התרבות והמוסיקה. "יחד הקמנו את עמותת “סוף סוף”, ששמה את האמנות והתרבות על מפת אילת", היא מתגאה.

בשקט, בשקט הם התחילו להרים פרוייקטים וליצור סצנה אמנותית דינמית ותוססת, שמאפשרת לתיירים לקבל הצצה לחיים האמיתיים של האילתיים, לסיפורים האישיים של האמנים, לשכונות ולמרחב הציבורי, שאינו באזור התיירותי. 

אמנות רחוב באילת: את טביעת היד הראשונה של גרפיטי במרחב הציבורי עשו ממש רגע לפני פרוץ הקורונה. שלוש אמניות, תום דניאלי, קרן מרי אלמוזנינו ולימור גוריון, הפכו קיר שומם במתנ”ס יעלים, השכונה הכי ותיקה באילת, לקיר שכולו ביטויים, מילים ודימויים שמזוהים עם שכונה א’. את הקיר המיוחד אפשר לראות גם במהלך לסיור האמנות » 

קוסקוס, פורטונה וסוף העולם על קיר גרפיטי במתנס יעלים | צילום: אושרת אדר

קוסקוס, פורטונה וסוף העולם על קיר גרפיטי במתנ”ס יעלים | צילום: אושרת אדר

את היצירה השנייה תוכלו לראות רק בסרטוני וידיאו, שמשמרים את הזיכרון מהחוויה המיוחדת של קיר גרפיטי בשדה התעופה הישן, שבועיים לפני הריסתו. זה מה שיצרו 10 אמנים, כל אחד על משבצת בגודל 3x3 מ’:

הבאזז בעיר ופריחתה של קהילת אמני העיר הובילה לפרוייקט הבא, שכולו אהבה. את ליל ט”ו באב הפכו לחוויה מיוחדת ובו-זמנית של ציורי קירות ב-12 מקומות שונים בעיר.  

אסור לפספס: שאלנו את תום דניאלי איזה מקום עבורה הוא בגדר מאסט באילת. ההמלצה שלה לרוץ לראות את הפרוייקט האחרון של העמותה, קיר גרפיטי ענק של זכרונות ילדות בחוף הדרומי של אילת. את הקיר המתפרס לרוחב 60 מ’ בגובה 5 מ’! יצרו תשעה אמנים, שרק שניים מהם מיומנים בעבודה עם ספריי צבע והאחרים מעולם לא התנסו בחוויה. 

לעבודת הגרפיטי קדמה עבודת הכנה, ששלחה את התשעה לפשפש בזכרונות הילדות שלהם. העובדה שטווח הגילאים של האמנים נע בין 17 ל-40 יצרה קיר ססגוני ומיוחד, בו נמצאים זה לצד זה פרטים מתקופות שונות, כמו: פוגים, העץ הנדיב, אסימון, נשיקה ראשונה, זיפ, פתק שמעבירים בכיתה, דיסקט ו-icq.

קיר זכרונות ילדות בחוף הדרומי באילת | צילום: תום דניאלי

קיר זכרונות ילדות בחוף הדרומי באילת | צילום: תום דניאלי

את פריסת הזכרונות הנבחרים על הקיר דניאלי הכינה קודם בפוטו-שופ. בשלב הראשון חלק מהאמנים העתיקו בגיר את הסקיצות של הזכרונות על גבי הקיר, אחר-כך עברו לשלב האימונים – התנסות בהתזת ספריי בגב הקיר, שנשארו שם למזכרת – מוזמנים להציץ ולגלות כמה לבבות ופרחים. 

כשהגיע רגע האמת להתחיל בחגיגה הצבעונית זה היה סוג של דיסנילנד עבור האמנים.  400 פחיות ספריי! צבעוני החיו את הקיר האפרורי, למעט המרכז, שנשאר במכוון בצבע הבטון המקורי ולידו איור של שני ילדים המסיתים וילון ומסתכלים בערגה אל הזכרונות האלו לצד הכיתוב Can you remember who you were before the world told you who you should be? (האם אתה יכול לזכור מי היית לפני שהעולם אמר לך מי אתה צריך להיות?)

  • איפה: על כביש 90 לכיוון טאבה, ליד מסעדת המפלט האחרון, מתחת למלון פרימה, לפני חוף הווילג’ אילת

תום דניאלי בפעולה - בעבודה על קיר הזכרונות | צילום: תום דניאלי

תום דניאלי בפעולה – עבודה על קיר הזכרונות | צילום: תום דניאלי

5. ליאור רפאל וענבר שפירא ממליצים על המטבחון של עמוס

הכירו את ליאור רפאל וענבר שפירא: מסלול החיים של בני הזוג ליאור רפאל, בן 42, וענבר שפירא, בת 41, עבר לא מעט רכבות הרים, אתגרים לא פשוטים והגשמת חלומות. השניים נולדו וגדלו באילת, נפגשו בחוג ילדים במתנ”ס ומאז הם צמודים.

אחרי שעבדו כמה שנים ברשת הילטון באילת נסעו להגשים חלום וללמוד בקנדה: שפירא – קונדיטוריה ורפאל – בישול צרפתי קלאסי. בסיום הלימודים עברו ללונדון, שם עבדו שנתיים במסעדות נחשבות ומשם המשיכו להתמקצע עוד שנתיים וחצי במסעדות נחשקות בשדרה החמישית בניו-יורק.

עם המחשבה על הקמת משפחה החליטו לחזור הביתה, לשורשים, למקום בו ים והרים נפגשים ולהביא את העולמות הקולינריים שלהם לאילת.

מנהטן ולונדון מגיעים לאילת: עם החזרה לאילת הבינו רפאל ושפירא, שאת השפה הקולינרית שלהם הם צריכים להכיר קודם לקהל המקומי, הרחק מאור הזרקורים של האזור התיירותי. כך נולדה מסעדת “המסגר 5” באזור התעשייה הישן. לאחר שלוש שנות פעילות עברו לחוף הצפוני של העיר, שם פתחו את מסעדת לוויתן, שנחשבה למיוחדת בנוף - מצד אחד מעוצבת יוקרתית, עם מפות לבנות ומלצר יין ומצד שני אפשר לבוא אליה בלבוש קז’ואל. 

חמש שנים פעלה המסעדה בהצלחה ואז הגיעה הקורונה. “אחרי יותר מ-3 חודשים, שהמסעדה היתה סגורה הבנתי, שאני צריך לשחרר את הלוויתן בחזרה למים העמוקים ולהפרד ממנו סופית” אמר רפאל. “הבנתי שאני צריך לחשב מסלול מחדש וללכת אחרי הלב שלי במטבח, ולפתוח מסעדה של המבורגרים בלבד”.

ארוחת שף מול הרי אילת - מסעדת לוויתן | צילום: ליאור רפאל

ארוחת שף מול הרי אילת - מסעדת לוויתן | צילום: ליאור רפאל

כך קמה לאחרונה מסעדת “המבורגר בלוויתן” עם תפריט של חמישה המבורגרים בלבד וארבעה קינוחים. “היה לי חשוב להחזיר את התחושה של אווירת הפאב השכונתי, בו אפשר לצחוק בקול רם ולהרגיש כמו בבית” אומר רפאל.

עושה חשק לתת ביס! | צילום: ליאור רפאל

עושה חשק לתת ביס! | צילום: ליאור רפאל

אסור לפספס: לשאלתנו איזה מקום אילתי מיוחד בעיניו, רפאל מיד שלף את המטבחון של עמוס. עמוס, שהיה בעבר שף של כמה מבתי המלון המובילים בעיר, פתח בלב שכונת הדקל הוותיקה באילת את הפינה הקטנה שלו. “כאן הוא מבשל מהלב אל הידיים” אומר רפאל. זה המקום ליהנות מטעם של בית עם מנות מהמטבח הפרסי והתוניסאי, ביניהן קובה חמוסטה, חורשט סבאזי, קציצות דג ועוף ממולא באורז ובצימוקים.

  • איפה: המטבחון של עמוס | ברנע 48, אילת
  • מתי: ראשון – חמישי, 11:00-15:30, שישי, 9:00-15:00
  • פרטים נוספים בטלפון 073-7823589

מנות מהלב | צילום: ליאור רפאל

מנות מהלב | צילום: ליאור רפאל

6. שי פיטובסקי: טיול אופניים מקיבוץ אילות לחופים הצפוניים של אילת

הכירו את שי פיטובסקי: עד לפני חמש שנים, מרכז החיים של שי פיטובסקי, בן 44, נשוי ואב ל-3 ילדים, היה ברמת-גן ובהמשך בהרצליה. בשנת 2015, אחרי שבע שנים כמנהל קבוצת צעירי הבימה, במאי ומחזאי מצליח קיבל הצעה לנהל אמנותית תיאטרון חדש באילת ובחבל אילות – תיאטרון אלעד.

הוא קפץ על ההזדמנות לעשות שינוי, המשפחה ארזה את הפקלאות ועברה להתגורר בקיבוץ אילות. אליו הצטרפו 14 שחקנים נוספים, שעזבו את המרכז ותפקידים בתיאטראות הבימה, הקאמרי והחאן במטרה לחדש, ליצור ולהביא את התיאטרון אל הדרום.

תיאטרון חדש הגיע לקיבוץ: החיבור עם המדבר והים, הנמל וחדרי המלון והמרחבים הפתוחים בקיבוץ מאפשר לפיטובסקי ליצור אחרת. לא עוד תיאטרון שמציג על במה והקהל יושב בשורות-שורות באולם, אלא תיאטרון שיוצר קשר אמיתי וקרוב עם הקהל שלו. 

את ההצגות של תיאטרון אלעד מאפיינים לוקיישנים מיוחדים בסביבה, גם כשהם מרימים הפקה של מחזאים קלאסיים כמו פדריקו גארסיה לורקה, ארנסט המינגווי או וויליאם שיקספיר וגם כשמדובר בהפקה מקורית שלהם.

“ב”ירמה” של לורקה ביימתי את המחזה כך שהקהל הולך אחרי השחקנים ברחבי הקיבוץ והמדבר” מספר פיטובסקי. “את הזקן והים של המינגווי היה לי הכי טבעי להעלות בקרבת הים”, את ההצגה רומיאו ויוליה של שיקספיר העלו כמשתה של חתונה בחדר האוכל של הקיבוץ. וההפקה “בראשית”, שעובדים עליה בימים עליה, עוסקת בספר בראשית ומזמינה אתכם לשבת סביב מדורה במדבר.

אסור לפספס: כשביקשנו משי פיטובסקי להמליץ לנו על חוויה מיוחדת באילת והסביבה, הוא נזכר בטיולי האופניים המשפחתיים שלו. רכיבה כיפית של 40 דקות עד שעה מקיבוץ אילות תביא אתכם אל חופי הים הצפוניים של אילת. הדרך עוברת דרך נווה מדבר ירוק ומטעי תמרים של קיבוץ אילות, במקביל לפארק הצפרות, דרך מעבר הגבול עם ירדן ותעלת לגונת השלום עד טיילת מלון הרודס באילת. 

אל דאגה, לא צריך לסחוב אופניים מהבית, תוכלו לשכור אותם בעיר ואפילו בחלק מהמקומות גם ישמחו להביא לכם אותן לפתח מקום הלינה שלכם. להשכרת אופניים באילת » 

חופי הים הצפוניים באילת | צילום: תומאס בלגולה

חופי הים הצפוניים באילת | צילום: תומאס בלגולה

לתחילת הכתבה

 

עשינו לכם חשק לנסוע לאילת? מצאנו עוד כמה כתבות שיכולות לעניין אתכם: