כל המידע על מנהרת הזמן בת"א: טרומפלדור, ביאליק ומה שביניהם

בסיור נחזור אל תל אביב הקטנה, ודרך 3 אתרים נשמע כמה מסיפוריה וסיפור האנשים שבאו לבנות אותה:

בית הקברות הישן ע"ש טרומפלדור: נשמע על בית הקברות שהקדים את העיר ומה עושה פה טרומפלדור? נספר על אנשי הרוח, התרבות, החינוך, הכלכלה והמסחר בעיר העברית הראשונה. וכך לאורך השנים עד לימינו אלה, שבהם קוברים רק ראשי העיר  ומיוחדים, כמו: שושנה דמארי ואריק אינשטיין. נקוד קידה בפני כל אלה שליוו את חיינו והפכו אותם יפים יותר.

כיכר ביאליק: פנינה אדריכלית והיסטורית אמיתית – בית העיר וביתו של ביאליק – שניהם בסגנון האקלקטי, המצועצע. ולידם בתים בסגנון הבינלאומי באוהאוס. שם נתייחס לאדריכלות בתל אביב, ובעיקר למשוררנו הלאומי ולפעילותו בארץ-ישראל בתקופת חייו בתל אביב... ולא, כאן הוא לא כתב אף שיר! אבל הוא יצר והיה משענת התרבות של הישוב העברי כולו.

גן מאיר: שהיה מתנתה של העיר ליומולדתו של ראש העיר המיתולוגי – מאיר דיזינגוף. למרבה הפלא התנגד דיזינגוף להקמת הגן, וזה הוקם רק שנים לאחר מותו. נשמע מה חשבו אנשי רוח על היש גן / אין גן; מה חשב ביאליק ? ("עיר בלי גנים היא כמו נערה קירחת..") מה חשב נתן אלתרמן (סוד...). והגן הפך להצלחה גדולה; תושביה ואורחיה נהנו מלשהות בגינה גדולה ומטופחת, מוצלת ובמרכזה בריכת דגים יפה. נשמע גם מה עושים חיילי האנז"ק בגינה...

מאורע טראגי שאירע בה – כן.. נשמע את הסיפור - הרחיק את האמהות והילדים הצוחקים, והגינה נותרה שוממה ומוזנחת במשך שנים. רק בשנות השמונים פעל צ'יץ להחזיר עטרה ליושנה, ובאופן  פלאי מאז שוקקת הגינה ומהווה מרכז פעיל לקהילה הלהטב"ית הן בישראל והן בעולם כולו.