כל המידע על המפל הנסתר בכפר נחום - עין איוב - עין שבע

המדרגות מובילות לרחבת אבן קטנה, מצד ימין ניתן לראות מבנה עגול. מבנה זה (מומלץ להקיף) נקרא עין איוב (או בעבר, מרחץ איוב או חמאם של איוב) והוא משמש כבריכת הרמה עתיקה מהתקופה הרומאית-ביזנטית. בעבר המים מילאו את הבריכה עד גדותיה והם שימשו להשקיית חקלאות במדרונות. כיום המפלס בבריכה נמוך מאחר והם פורצים דרך פירצה בתחתית.

על החמאם של איוב שמעתם? | צילום: אלווירה גלבוע

על החמאם של איוב שמעתם? | צילום: אלווירה גלבוע

שמו של המעיין מעיד על כך שהוא נקשר במסורות שונות לאיוב המקראי. לפי המסורת, איוב הגיע למעיין זה על מנת להירפא מהשחין שבו היכה אותו השטן. בבואו לרחוץ במי המעיין, התגורר במערה שנראית על צלע ההר מעל למעיין, שנקראת על פי המסורת מערת איוב.

המפל הנסתר וסגולותיו

מצידה השמאלי של רחבת האבן יורד גרם מדרגות נוסף, שמוביל אותנו עד מהרה למפל מרשים הנופל מגובה של ארבעה מטרים בינות לצמחייה סבוכה וזורם לעבר הכנרת. המפל אינו טבעי, והוא נוצר כתוצאה מקידוח "כנרת 7" של תה"ל (תכנון המים לישראל), שהמים פרצו ממנו כלפי מעלה.

בשל מליחותם הנמוכה של המים, הוחלט לאפשר את זרימתם לכנרת. מי המפל נובעים, כנראה, מאותו מקור של מי המעיין שמעליו, ולכן סגולות המרפא מיוחסות גם להם. רבים באים לרחוץ במים החמימים, סתם להנאה או לריפוי פצעים, מחלות עור, תחלואי קיבה וגם כ"טיפול קוסמטי" לשמירה על עור צעיר ורענן.

צפו בבלוגרית אפרת גבאי מבקרת במקום:

זרימתו של המפל אחידה במשך כל עונות השנה וטמפרטורת המים שלו קבועה - 24 מעלות. בתקופת הקיץ, כאשר בחוץ מגיעה הטמפרטורה לארבעים מעלות ומי הכנרת מתלהטים לשלושים מעלות, מי המפל נותרים קרירים וצוננים, ומשיבים נפשו של הטובל בהם. בעונת החורף, כאשר האוויר ומי הכנרת מתקררים והטמפרטורה שלהם צונחת מתחת לעשרים מעלות, מי המפל מרגישים חמימים למגע.

נקודה שווה לקפה בשטח

הישיבה מתחת למפל אינה אפשרית, שכן הוא נשפך ישירות למי הכנרת, אולם בצמוד למפל ממזרח תמצאו רצועת חוף קטנטנה, שהיא פשוט מושלמת, גם לתמונות וגם למילוי מצברים עם קפה ונשנוש.