חג הסוכות שבאופק, הוא תקופת שיא בעונת הטיולים בארץ. אם תצאו החוצה תוכלו לצפות בהמונים יוצאים לבלות בחיק הטבע, נהנים משבילי טיולים, מפיקניק ביערות ובילוי בחופים. אבל אם אתם מאלה שמעדיפים הפעם למצוא פינה שקטה, קבלו חמישה אתרי אירוח שיעשו את העבודה וגם טיפ קטן מה צריך וחשוב לקחת לדרך?

1. סוכה לי חביבה

סוכות הוא המועד המושלם להתארח בסוכה של כרמלה כמו אבותינו במדבר. זוהי סוכה פשוטה אבל צבעונית ומשמחת עם אווירה של חופש וחיבור לטבע. הסוכה מופרדת מבתי המושב ומתאימה למשפחה אולקבוצה קטנה, כך שמובטחת לכם חוויה אינטימית ורגועה. האירוח הוא פרי סטייל, עם מזרונים ופינות ישיבה נמוכות. יחד עם זאת המקום סגור וממוזג עם מטבח מאובזר, שירותים ומקלחת, למקסימום נוחות. כרמלה מתמחה בסדנאות קליעה ומציעה גם ארוחות תימניות אותנטיות – תרגישו חופשי לבקש ולהזמין ובעיקר תיהנו מהקרבה לטבע והקסם שבפשטות.

היכן מטיילים? במבט החוצה, תראו באופק מצפון מזרח את מבצר יחיעם ולמרגלותיו זורם נחל יחיעם. בכניסה לישוב כליל, מוביל שביל ירוק דרך הנחל אל המבצר. מסלול טיול שכמו יצא מהאגדות, מלא קסם ואווירת מסתורין ומתאים גם לקטנטנים.

קולעים את החג | צילום: הסוכה של כרמלהקולעים את החג | צילום: הסוכה של כרמלה

2. אוהל אינדיאני בנגב

חוות הבודדים זית במדבר, הממוקמת בשולי כביש 40, מתהדרת באוהלי טיפי אינדיאנים מסורתיים, משפחתיים וקבוצתיים, לצד בקתה אפריקאית יפהפיה ויחידה משפחתית מפנקת ומקסימה. המרחב ביניהן מאפשר פרטיות ובעיקר שקט, וכולל מלתחות משותפות. האוהלים מאובזרים בפריטים בסיסיים (המצעים עליכם) ולהם סוכת צל וערסל, גב פרטי להתרעננות, שולחן ופינת מדורה. במקום גם פינת חי ומסעדה – בהזמנה מראש.  

היכן מטיילים? בנחל הבשור-הרועה – שביל מסומן אדום העובר כחצי קילומטר דרומית מערבית לחוה (קווי או מעגלי דרך נחל נוקד) ובחלמוניות בנחל בוקר שאוטוטו יפרצו בין סדקי הקרקע.

תמונה מתוך אתר טיולינווה מדבר | צילום: יוחאי כורם

3. חלומות לילה ולפז

בלב מושב שדה צבי בנגב המערבי, טמונה פנינה רוגעת “חלומות לפז”, מתחם בוטיקי עם ארבע סוויטות אקולוגיות שנבנו בעבודת יד. היחידות מתאימות לזוגות ויש וילה משפחתית, ואלה פזורות בשטח גדול המאפשר בידוד ופרטיות מלאים לאורחים וסוג של התבודדות ונחת. העיצוב אמנם כפרי ועם זאת מאוד יפה ומשדר נוחות מקסימלית, הגוונים רכים ונעימים ולמרות האווירה המדברית החיצונית, הן גדולות וכיפיות ויש אפילו ג'קוזי ובריכה פרטית. 

היכן מטיילים? חבל הבשור ומערב הנגב הם מוקד עלייה לרגל בחורף כשפריחות משתוללות ובעונת המעבר כיף לטייל ברכב בארץ הבתרונות, וליהנות מפיקניק בחורשה או על שפת נחל. 

בתרונות רוחמה | צילום: תהילה ברקבתרונות רוחמה | צילום: תהילה ברק

4. אנ"א אלך 

אכסניות הן לא מקום פופולרי במיוחד, אבל מרגע שמתארחים פעם אחת נשבים בקסם. אכסניית אנ"א במצדה, היא מהיפות שהקימה הרשת, ולמרות שמדובר בלוקיישן שהוא יעד מבוקש, הרי שהאכסניה מבודדת ומאפשרת להיפרד מטרדות היומיום. חווית האירוח מתאימה עצמה לסביבה המדברית והחדרים פשוטים אך נעימים ויש אווירה של טיול אחרי צבא בחו"ל. באכסניה 91 חדרים, חלקם נגישים, חדר אוכל שמציע גם ארוחת ערב, בריכה ומתקני ספורט. 

היכן מטיילים? זה זמן מושלם לטייל במסלול חווארי מצדה, שאינם כה מוכרים, לשוטט בין סלעי החוואר על התצורות המאפיינות אותם ולהתמוגג מטבע בראשיתי. 

טבילה במדבר | צילום: אכסניית אנטבילה במדבר | צילום: אכסניית אנ"א מצדה

5. בקתה אקולוגית בערבה

ימי מדבר, הוא כפר נופש על טהרת האקולוגיה בצוקים, המציע חווית אירוח קסומה, שכל כולה בבקתות אדמה בעבודת יד לצד ניתוק מהעיר וחיבור לטבע. אפשר לרבוץ בבטלה או עם ספר טוב, להשתתף בסדנה או לשוטט במרחב. בבקתות פסיליטיז מלאים ומרפסת פרטית, יש חאן מרכזי מעוטר בזולות רביצה ומטבח מרכזי מצויד היטב. במקום שורה שלוות אלוהים נינוחה וזורמת עם בריכות שכשוך מרגיעות ונופי ערבה שמכניסים לאווירת שאנטי.

היכן מטיילים? במרחק הליכה תוכלו לצאת לטיול סוחף בנחל צופר ולהתרענן במימיו הרעננים של גב צופר. עוד תוכלו לצאת לטיול ברכב שטח לנחל עשוש ולציר המעיינות העובר באיזור.

שיר אהבה לערבה | צילום: shaily kשיר אהבה לערבה | צילום: shaily k

לטיול יצאתם, ומה לקחתם?

אם אתם מתכננים, כמו אבות אבותינו, לישון בסוכה או בחאן, תחת כיפת השמיים, אל תשכחו להכניס לבגאז’ אוהל ושק”ש. תמיד כדאי לקחת איתכם מחצלת, שתהיה זמינה לכל ישיבה בתצפית או פינת חמד אחרת. כמובן שאם אתם מתכנים לבשל במקום, אל תשכחו להתארגן על כלי בישול, גזייה, מצית, חומרי בעירה (אם צריך) וסכו”ם (חד פעמי זה כמובן פאסה). בבקרים אומנם עוד חם ומגניב, אבל הלילות של אוקטובר כבר קרירים – בייחוד אם אתם במדבר, אז אל תשכחו לארוז לכם גם בגדים חמים.