שימו לב: נחל השופט המחודש נפתח למטיילים מחדש אחרי 4 שנים.
לאחר שנסגר לשיפוצים נרחבים בשנת 2020, בעקבות שיטפונות וגשמים רבים שגרמו נזק רב לדרכים, לשבילים המונגשים ולציוד העץ באתר.
במסגרת העבודות הכשירה קרן קיימת לישראל שביל גישה מעגלי חדש, בנתה גשרים חדשים החוצים את הנחל ופעלה להנגשת הטבע המרהיב באזור גם לבעלי מוגבלויות, בצורה בטוחה. כל השביל הנגיש נבנה מחדש כולל הסדרת כיוון ההליכה, פישוט לשוני, נגישות לאנשים עם מוגבלות, ספסלים, תצפיות על הנחל, גשרים, שילוט הסבר והכוונה ועוד.
נקודת המוצא לטיול היא עין חשרת (עין אמי) [4 במפה] – הכניסה לנחל השופט רק דרך כביש 66.
מצומת התשבי [1] נוסעים דרומה בכביש 66 (לכיוון צומת מגידו). לאחר 6 ק"מ (בסמוך לקילומטר ה-28), ישנה פנייה משולטת ימינה (מערבה) אל פארק יערות מנשה [2]. כמה מטרים לאחר רחבת הכניסה פונה ימינה דרך שעולה לכרמל. נוסעים בדרך זו כמה קילומטרים, חולפים על פני אזורי פיקניק ולבסוף מגיעים לפנייה ימינה אל נחל השופט. ממשיכים בדרך, נעזרים בשילוט, מגיעים לחניון החרובים וחונים בו.
בחניון החרובים, בצל האורנים על גדות נחל השופט, תוכלו לפרוק את סל הפיקניק וליהנות מהנוף, מהאוויר ומהאווירה. ממקום החנייה נרד למטה עם הדרך עד לתחילת המסלול בעין אמי [4].ש בכניסה לקיבוץ הזורע תוכלו לעצור להצטייד במה שצריך ולהתחיל את הטיול בכיף.
נחל השופט
הנחל מתחיל את זרימתו ליד קיבוץ עין השופט ונשפך לנחל הקישון, צפון-מזרחית לקיבוץ הזורע. בסוף החורף מציפים את גדות הנחל מרבדי פרחים משלל סוגים, כמו רקפת, כלנית מצויה, עיריוני צהוב, חרצית מצויה ועוד. על גדות הנחל צומחים עצי ערבה, אולמוס שעיר, כמו גם שיחי פטל קדוש, המעניקים בקיץ פרי עסיסי וטעים. מאחר והמים זורמים פה כל השנה מומלץ לבקר פה גם בקיץ. לאורך הנחל יש מסלול מסומן בסימון שבילים אדום, שתחילתו ליד עין העמק וסיומו ליד קיבוץ הזורע.
הטיול המוצע כאן מעגלי ומתאים למשפחות. הוא מתחלק לשני סיורים: הקצר, שמשכו חצי שעה, והארוך, שמשכו 2-3 שעות. בסוף העמוד תמצאו גם מסלול שאינו מעגלי לאורך כל נחל השופט, מתחילתו בכביש 672 ליד עין העמק [9] ועד לעין אמי [4].
המסלול המוצע כאן מתחיל בחלק המזרחי של פארק יערות מנשה. כאמור, בשבתות וחגים הוא עמוס למדי.
תאור המסלול הקצר
עין חשרת (עין אמי) [4]: המעיין נמצא בצמוד לדרך העפר המגיע מקיבוץ הזורע, ונובע ליד משטח סלע גדול ובהיר. המים נובעים כאן משלוש ניקבות חצובות, שתיים קטנות ואחת גדולה, שנובעת לתוך בריכה ריבועית. הסלע שמעל לנביעה נחצב כמו קשת. יש החושבים שזהו חלק מנימפיאון רומי שבו קיימו פולחן מים ומתחת לקשת הוצב פסל האל שלכבודו נערך הפולחן. קיבוץ הזורע טיפח את סביבת המעיין לזכרו של אמי ברנר, חבר הקיבוץ, שנפל בעת מילוי תפקידו. קק''ל נטעה כאן, לא מזמן, גם עצי קטלב וצמחי מים בינהם הנימפאה הכחולה.
עין חשרת - נחל השופט | צילום: רמזי חג'ג'רה
מעברה השני של דרך העפר המסומנת בסימון שבילים אדום (לבן-אדום-לבן) יורד שביל קצר לעבר אפיק נחל השופט. השביל מוביל אל חורשה יפהפייה, בה נמצאים שרידי טחנת קמח. בגלל טחנה זו ובגלל אחרות שמצויות בסביבה קראו ערביי הסביב לנחל ואדי טוואחין (נחל הטחנות). ליד הטחנה שלט קטן המנציח את שמו של יהושע מרקס, חבר קיבוץ הזורע שנפל בגוש עציון במלחמת העצמאות.
ליד הנחל נפגוש בגשרון עץ. אם נעבור אותו נגיע למקום יפה לפיקניק שבצידו מערה קטנה. המסלול עצמו אינו עובר על הגשר אלא ממשיך במעלה הנחל. הדרך היא דרך סלולה המתאימה לכסאות גלגלים ולעגלות תינוקות ועוברת בחלקה במנהרות קרירות ומוצלות שנוצרו בתוך סבך הקנה המצוי הניזון ממימי הנחל.
השביל ממשיך בערוץ הנחל, אל פינת חמד - מפל קטנטן ולמרגלותיו בריכה יפה [5]. ליד הבריכה צומח הרדוף הנחלים ועצי אולמוס שעיר, הניכרים בעליהם המשוננים והבלתי סימטריים. אולמוס הוא עץ הצומח במקומות מעטים בישראל, תמיד בצדי נחלים זורמים. בחורף עצים אלה קירחים. נמצאים פה גם עצי צפצפה, ערבה, אשחר ואף אורן שננטע בעל ידי קק''ל.
מהבריכה נמשיך עם השביל במקביל לערוץ. נחלוף על פני סכר, המשמש את התחנה למדידת זרימת המים ונמשיך עד שנגיע למקום בו ישנה אפשרות לעלות בחזרה לדרך העפר המסומנת בסימון שבילים אדום. במסלול הקצר, מכאן חוזרים בחזרה כפי שבאנו או עולים לדרך העפר וחוזרים איתה עד עין אמי.
המסלול הארוך: מעין חשרת לעמק השלום וחזרה
נצא מעין חשרת [4] ונצעד בדרך העפר המסומנת באדום. נחלוף על פני סימון שבילים כחול [5] (פונה ימינה לתל קירה) ונגיע למרגלות גבעה מיוערת - גבעת משעול. כאן נפנה ימינה, ונטפס בדרך המעפילה בשולי יער קק''ל עד לראש הגבעה [6]. אנו נמצאים בשוליה של רמת השניים. בצפון נראים בתי יקנעם עילית, ומאחוריהם פסגת המוחרקה שבכרמל. בדרום, בלב הרמה, מוקפת טורי עצים, נמצאת חוות עמק השלום. נצעד לשם דרך שדה פתוח, בדרך עפר שמתחילה מתחת לקו מתח גבוה. בסוף החורף מלא השדה בפריחה מרהיבה, מהיפות בארץ. שער חוות עמק השלום פתוח למבקרים - הכניסה חופשית.
חוות עמק השלום
החווה המיוחדת נוסדה בשנת 1960 על ידי ד"ר אוסקר
אדר, טייס ממוצא גרמני, שהחליט לקבוע כאן את משכנו לאחר חיפוש עצמי
ורוחני. בשנת 1964 הצטרף לחווה הרמן בצנר, חוקר תנ''ך נוצרי גרמני,
ומאוחר יותר, בעקבות חילוקי דעות בין
השניים, עזב אדר את החווה, התגייר ועבר
לירושלים. בשנות השבעים הגיע לכאן יוסף אלישע מצ'כיה. הוא
ובצנר היו שניהם נוצרים אדוקים, וחברים בתנועת ידידי אנוש – נוצרים
חוקרי תנ''ך ואוהבי ישראל. הם הקפידו לשמור על אורח חיים אקולוגי,
הפריחו את החווה ואף גידלו בה פירות, ירקות ודגנים.
משנת 1995 מפעילה עמותת לט''ם (לימודי טבע משולבים) מרכז להדרכת טיולים בנושאי טבע וידיעת הארץ בעמק השלום. עיקר עשיית העמותה מוקדש לשילוב אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים בפעילויות. בסוף שנת 1997 שלח יוסף יד בנפשו ובשנת אלפיים נפטר הרמן בגיל 99. הם הורישו את המקום למועצה האזורית מגידו וציוו את המקום לפעילות שתתרום לעם ישראל ולזקוקים לעזרה, ותשמור על הצביון האקולוגי במקום. ניתן ליהנות כאן מסדנאות וטיולים באזור בתשלום ובתיאום מראש: 04-9591808.
עין פרור
בתום הביקור בחווה נרד לעבר עין פרור [7] שבערוץ נחל השופט. הירידה היא בדרך עפר היורדת מהחווה וחוברת לדרך העפר עם סימון השבילים האדום. בעין פרור [7] ניצב מבנה משאבה, המעביר מים מהמעיין לחוות עמק השלום. ליד המעיין צומח עץ ערבה גדול, שטופח על ידי אנשי עמק השלום. מול המעיין צומחים שני ברושים זקופים ומבודדים, שניטעו לזכר השומרים יואש זולר ויצחק קליצבסקי, שנפלו כאן במאורעות 1936. על שמם נקרא העמק "עמק השניים".
בחזרה לעין חשרת: מעין פרור [7] נרד לאורך הנחל עם סימון השבילים האדום. עצי ערבה ילוו אותנו בדרכנו. לאחר כ-1.5 ק"מ הליכה נגיע לנקודה בה אפשר לרדת לאפיק הנחל וללכת איתו בשביל הסלול [5]. נמשיך איתו עד לעין חשרת [4] נקודת הסיום של הטיול, על פי התיאור של המסלול הקצר.
מסלול לא מעגלי לאורך נחל השופט
כאמור בהתחלה, לאלו שלא מחפשים דווקא מסלול מעגלי, מומלץ המסלול המתחיל בסמוך לעין העמק [9] (על כביש 672 ליד הקילומטר ה-21, 0.5 ק"מ דרומית לכניסה לעין העמק) שיורד לאורך הנחל, עם סימון השבילים האדום.
אזור: רמת מנשה
עונת ביקור: כל ימות השנה
סוג ואורך מסלול: מעגלי, כ- 1.5 ק”מ
גישה: רגלית
שימו לב: בעבר היה ניתן להחנות את הרכב ממש בסמוך לירידה מהכביש [9] אל סימון השבילים האדום. רחבת העפר נחסמה ועל כן יש להמשיך מטה עם השביל סימון האדום עד לעין ריחניה (קחו בחשבון שאין הרבה מקום חניה). לאחר הליכה / נסיעה של כ-1.5 ק"מ ניגע למעין [8] עם בריכה הנקרא עין ריחניה. בהמשך הדרך נעבור בסמוך לשרידי טחנת קמח יפה. מטחנת הקמח ממשיכים עד לרמת השנים ומשם על פי התיאור במסלול המעגלי הארוך יותר. הרכב ממתין בסופו ליד עין חשרת. אורך המסלול כולו כ-7 ק"מ, כולו בירידה ובהליכה נינוחה הוא ימשך כ-3.5 שעות.
הערות נוספות
דרך נוספת להגיע היא מהכביש הפנימי בין קיבוץ הזורע ליקנעם (אי אפשר להגיע ברכב מצומת יקנעם. צריך לנסוע דרך צומת התשבי). פונים לתוך היער בדרך כבושה שכתוב עליה הדס בשן, מול משתלות קק''ל. הדרך הנוחה עולה לתוך היער וכשפונים במזלג הדרכים ימינה, נוסעים לאורך יער אורנים אל רמת השניים. הכביש עביר לכל רכב. כשנוסעים בדרך זו ישר, מגיעים לקיבוץ רמת השופט, שם פונים ימינה לכביש קטן באורך 2 ק"מ, שמתחבר לכביש 672 וימינה למחלף אליקים על כביש 70 (כביש ואדי מילק). השילוט שהציבה קק''ל לאורך כל הדרכים מצוין, ומומלץ להיעזר בו.
הידעתם? הדרך עוברת בתוואי דרך הסולינג הישנה מהתקופה הבריטית, שקישרה בין יקנעם לאזור ג'וערה. הכביש תוכנן על בסיס ידע שצבר המהנדס הבריטי תומס טלפורד (1757-1834), שהתמחה בתכנון גשרים, תעלות ודרכים. הוא פיתח שיטה ייחודית לסלילת דרכים במקומות קשים לגישה – דרכי סולינג. הסולינג הן אבנים גדולות שהוצבו בעומק 18-45 ס"מ לאורך שולי הדרך, ולרוחבה דחסו חצץ, חלוקים ושברי אבנים. דרכים רבות כאלה נסללו ברחבי הארץ בימי המנדט הבריטי.
ועכשיו תראו כמה יפה פה:
המסלול עודכן באדיבות המדריך יורם טויטו.
היי,
מה תרצה לכתוב על "נחל השופט"?
כנראה שהתמונות צולמו בתקופת החורף עד אפריל
מפאריל ואילך מתחילה נבילה והצהבה.
מאז השיפוצים שעשיתם מאוד קשה להגיד לנחל הכניסה לנחל זה לא כמו שהיה צריך לעשות ממש עיקוף והליכה מרובה מידי כדי להגיע עד לנחל לעצמו באנו לשם היום הטבע מסביב מאוד יפה ללא ספק אבל בסופו … של דבר רוצים גם ללכת לנחל שלצערי לא נגיש כלל ולא כל אחד יכול לעשות הליכה כזו!
במקום תהנו גם מפיצה דרוזית.
"סגירת אתר נחל השופט למבקרים בשל שדרוג השביל הנגיש
החל מתאריך 19.6.2022 ועד 31.12.2023 אתר נחל השופט נסגר למטיילים לטובת שדרוג והנגשת האתר. בזמן זה לא תהיה כניסת מבקרים לשטח האתר (כל תוואי השביל המונגש) . לכשיסתיימו … העבודות, תתעדכן ההודעה באתר קק"ל."
צריך להרשמה מראש והאם זה הכניסה בתשלום? ! בשבת פתוח!
היינו לפני מספר חודשים והמסלול הנגיש היה סגור.
רוצות לבוא שוב, מישהי יודעת בוודאות אם פתוח ומאיפה הכניסה?
כמו כן נשמח לדעת מה רמת העומס בתחילת השבוע
תודה מראש
1. האם השער המוביל מקיבוץ הזורע אל חניון חרובים (תחילת המסלול) פתוח? (פעם קודמת שהייתי הוא היה סגור) . במידה וסגור - מה הדרך הכי קצרה להגיע לחניון?
2. בחורף של שנה שעברה (2019) חלק ניכר מהמסלול היה סגור עקב נזקי שטפונות… . מה מצב המסלול נכון לעכשיו? האם פתוח במלואו?
תודה!
האם מישהו היה בנחל ויכול לעדכן בקשר למצב המים והזרימה? תודה.
והאם זה עולה כסף?
מישהו יודע מה מצב המים בנחל? חשבנו להגיע במהלך החופש הגדול ומתלבטים אם לא יהיה יבש מדי. תודה
האתר שופץ ונפתח מחדש למבקרים! דיברתי עם קק״ל
איזה כיף:)
אני הייתי בתאריך 30.5.2020 ולא היה שום בעיה להיכנס למסלול היה הרבה אנשים ולא ראיתי שום סימן או איזה בעיה במסלול
ורציתי לשאול האם יש שם מים בזמן הזה ועם מי אפשר לדבר על הפרטים
והאם צריך לדבר עם מישהו שמגיעים לשם?
א. האם יש שם תאורה בערב,
ב. האם יש שם אזורים המותרים במנגל,
תודה רבה
Всё пересохло! Нет ни водопада, ни речки. Грязное болотце, шириной в 1 метр.
היינו בנחל בחמישי לפני כשבועיים באזור 4-5 אחרי הצהרים . היה די שומם כי זה אמצע שבוע . כשהגענו חזרה לאוטו השמשה היתה שבורה ונלקחו כמה דברים מהאוטו , לדברי נהג אוטובוס שבדיוק הגיע היו אלה בני נוער על ט… רקטורונים כנראה מאחד היישובים באזור
שלום,
האם מישהו היה לאחרונה בנחל ויכול להמליץ האם זו תקופה טובה לטיול?
בנוסף, אשמח לדעת מה רמת הקושי של העלייה שלבמסלול הארוך והאם יכולה להתאים לאישה בהריון מתקדם?
הי
היינו היום בנחל השופט, מקום יפה לטייל , אך הכל יבש ואין מים בנחל.
לא לנסוע דרך המושבה יקנעם. ה***** חסמו את הדרך הקצרה למסלול וחייבים לנסוע מסביב. דרך פארק יערות מנשה (כביש 66).
כמובן אין כבר מים בעונה הזו אבל עדיין מדובר במסלול נהדר למשפחות עם ילדים ותינוקות. המסלול קצר וסלול לע… גלות ולנכים ומוצל.
יש שתי בריכות עם מים זורמים לשכשוך לילדים.
גם הדרך חזור למניה לא צריך ללכת על דרך הכורכר אלא יש במקביל מסלול מסודר בין העצים.
מומלץ מאוד.
טיילנו השבת 28-2-15 בנחל השופט. אלפי מטיילים וצפיפות בלתי אפשרית בשביל לאורך הנחל ובחניות. בנחל הרבה מים וזרימה נאה. בעמק השלום בשבילי העפר שם עשרות טרקטורטנים החורשים את השבילים במהירות מטור… פת, באקרובטיקה מסוכנת ועל כל טרקטורון רכוב דרדק בן 14, בלי טיפה אחריות וכשרון. אנשים הולכים שם וסביבם כמו זבובים הטרקטורנים. רעש מטורף. הזוי לגמרי. המשטרה חונה לצד הדרך ללא התערבות.
אז ככה,
היינו אתמול. אין מים.
הרבה מדברים שבחודשים טובים יותר יש זרימה רצינית עם מפל ונהר... אתמול לא היה כלום. הכל יבש. מה שקצת גורע...
לא להגיע דרך וויז!! לא לרשום בוויז "נחל השופט" או "חנ… יון חרובים" . הוא ייקח אתכם לפסגה של הר באמצע שדה.... מצאנו את עצמינו 7 רכבים פשוט עומדים שם ולא יודעים לאן לנסוע. אנשים טיפשים אנחנו...
בקיצור, שימו בוויז "פארק (יערות) מנשה" ומשם יש שילוט של קק"ל.
(דרך כביש 66).
מעולה לעגלות עם ילדים, כשעמוס זה לא כיף להיות שם.
הרבה מקום לפיקניקים.
שוב.. לבוא כשיש מים וכשלא עמוס.
בהצלחה!
שבת 10-5
אין הרבה מים בכל זאת נחמד
קצת קשה להבין היכן המסלול הארוך אין סימון
אנחנו חנינו בחניון חרובים הדרך פתלתלה ועוברת ביער במקומות מסויימים שאת הרפתקאה לעבור דרך לשתי מכוניות
יש מקום מסודר לפיקניקים
יש דיי הרבה מטי… ילים והמסלול הקל מתאים גם לעגלות
יש אוטו גלידה שמוכר כל מיני ממש מתחת לבריכת אמי עדיף שתיקנו ממנו כל השאר פשוט שוחטים הבחור הוא בן הקיבוץ הסמוך וגם הציע עזרה בהכוונה נחמד מאוד.
нет ни граммма воды. были 16.11.2013.
טיילנו בסוכות .אין טיפת מים לאורך כל הערוץ מלבד 2 בריכות קטנטנות רדודות.מתאים לטיול בחורף או אחרי הגשמים ולא כפי שמצויין בכתבה. המסלול נגיש לעגלות ובעל פוטנציאל להיות יפה מלבד העובדה שאין בכלל פחי זבל לאורך המסלול וג… ם לא שירותים (גם לא בחניון חרובים) מה שהופך כל פינת מסתור לפינה לשימוש אחר וכל פח עולה על גדותיו והורס את ריחות הטבע(בלשון המעטה).חבל.
שלום,
רציתי לדעת אם בתקופה זו יש מים בנחל?
והאם המסלול מתאים לילדים קטנים?
המון תודה :)
Great day out for families. 5 mins from the end of Kvish 6 it's an oasis worth visiting. A little hard to find as it's a good 10 mins drive from highway 66 and there are other places inside the reserve that may confuse you. but y… ou'll know you're there when you're there.
היינו שם בפסח בחול המועד
עמוס מאד גם בחניון וגם על בשבילים
אבל נוף מדהים מלא מים וחוויה מומלצת
אחד המסלולים המסודרים באיזור
יש מקום לעשות שם אחלה ברבקיו גם.
למתעניינים בצמח הנדיר "אולמוס שעיר"- שינה את שמו לבוקיצה שעירה, לפי אתר צמח השדה.
תהנו.
לידיעת המטיילים בנחל השופט , אין מים בכלל בכל אזור הנחל מלבד שלולית קטנה גם בעין אמי.
אשמח לדעת האם יש שם מקום לעשות פיקניק/מנגל בשמורה ליד הנחל?
אתמול הייתי שם כשרק עכשיו נגמרה עוד מערכת של גשם גדולה שירד באיזור ויש שם זרימה חזקה מאוד ממש נראה כמו המפלים של הבנייאס, עכשיו הזמן ללכת לשם גם אין אנשים וגם יש המון מים.
שלום, אני מחפשת מסלולי טיול לכלבים.
האם המסלול של נחל שופט מתאים לטיולי כלבים?
תודה רבה!
מישהו ביקר אולי לאחרונה ויודע?
ראשית כל רציתי להסביר על דרך ההגעה במסלול המשני כי אפשר ממש לטעות שם- אז כאשר פונים ימינה מכביש 66 יש מיד מזלג. יש לפנות שמאלה במזלג ולהמשיך עם הכביש עד שהוא עובר תחנה של קק"ל ומתפצל ימינה (לא לפנות … ימינה לפני!) ישנה נסיעה של כ-20 דקות וצריך לעקוב אחר השילוט. חניון חרובים אליו אתם צריכים להגיע הוא בסוף הדרך לכן אם הגעתם לחניון מסויים ולא יודעים אם זה או להמשיך- כדאי להמשיך. חניון חרובים גדול מאוד וכשתגיעו לשם - תדעו.
שנית- רציתי להוסיף שממש התברברנו עם המסלול הארוך- לא ממש יודעים איפה הוא מתחיל, ממשיך ונגמר וכך גם הרבה מטיילים שהיו שם. לא ממליץ.
בהצלחה
היינו לפני כחודש בנחל השופט. המסלול מתאים מאוד למשפחות בעיקר עם ילדים קטנים שלא רוצים ללכת הרבה.
אבל לצערנו גילנו כי הנחל ממש יבש לגמריי. רק בתחילת המסלול יש איזו שלולית קטנה שניתן לטבול בה מעט, לא יותר...
בסה"כ מקוםיפה ונחמ… ד אבל אין מים.
בשישי שבת אין כניסה מיקנעם (המושבה ) והחל משבוע הבא גם הכניסה ליקנעם חסומה הזהרו לא להלכד ביער אחר 2300 בכל ימות השבוע כי השער נסגר
המקום מקסים ובאמת נוח לטיול עם עגלה הדבר היחיד שלא מצאנו היה שירותים
היום חזרנו מטיול מדהים בנחלהשופט.
זוג עם שתי בנות בנות 4 ושנה וחצי. המסלולים רחבים ומתאימים לכמות אנשים גדולה למרות שהגענו בעשר בבוקר והיה כמעט ריק.
אפשר לעשות את המסלול בעגלה והילדים לידך במים. יש גם מקום עם רצפת דק מדהימה… שנמצאת מטר מהמים ואפשר לשבת ולצפות בילדים.
בקיצור מומלץ מאד לבילוי משפחתי לכל גיל (גם מבוגרים מאד יכולים להינות )
טיול מהנה מאוד. מתאים לילדים ומשפחות, הנחל מלא מים! (טפו טפו...) צאו ותהנו
כמה הארות:
1. ניתן להתחיל מעין השופט את המסע ברכב - יש להתחיל כ-1 ק"מ ממזרח לכניסה לעין השופט בפנייה שמאלה מהכביש היורד למשמר העמק, משם מגיעים לדרך הסולינג אחרי מעבר בקר.
2. אפשר לרדת לאותה דרך גם מצומת קיבוץ … רמץ השופט, דרך עפר היורדת לאתר הנטוש של מתקן "הטייפון".
3. המעבר דרך יקנעם מושבה חסום בשבתות לחלוטין. ולכן הכניסה הנכונה והמומלצת לרכב היא דרך השער הראשי של הכניסה לפארק על כביש הזורע משמר העמק, כ-2 ק"מ דרומית לקיבוץ הזורע. משם אפשר לעלות לכיוון חניון נופש פעיל של קק"ל או להמשיך אל דרך הסולינג.
1. בגלל העומס הרב בסופי שבוע חגים -מחסום הכניסה לנחל סגור באופן קבוע מיום ו' ועד יום א' בבוקר.
2. בימים אלה הכניסה דרך כביש 66, ומצפה הזורע בלבד.
3. לצערנו, בגלל הבצורת המתמשכת, מזה שנתיים זרימת המים הצטמצמה לחדשי החור… ף בלבד.
4.לכל בעלי הטרקטורונים ורכבי 4X4 - נא לשמור על שימוש בדרכים המסומנות בלבד. ההרס שאתם גורמים בנסיעה בשטח לא יתוקן בשנים רבות.
החלה אכיפה ומבצעי משטרה בעיקר כנגד הטרקטורונים.
היינו בנחל לפני כשבועיים ולמרות שמדובר על נחל איתן, אין בו מים עכשיו (לפני תקופת הגשמים). מאוד מעציב.
Место действительно очень красивое и стоит того, что бы его посетить!
Но вот только с водой напряжёнка - не смотря на то, что информационные щиты гордо гласят что вода в Нахаль Шофет течёт круглый год - нет её, воды, в конце лет… а и осенью, и как мне сказали уже не первый год... Сухо! Всю выкачали... Так что надо ехать сюда зимой или весной.
בדרך העפר היורדת אל חניון החרובים, בואכה צפונה.
ממש מול עמק השלום, קיים מעבר אירי, כאשר משמאל נשקף עמק השלום, החלקה מלאה בצמח דמוי ניזמית, גבוה ביותר, כמטר וחצי, פורח בסגול, ממש מחזה מרהיב.
מי יודע? מי מכיר?
Чудесное место для семейного отдыха с детьми, были в субботу 15/5 места хватает всем. Прошли маршрут "для колясок" 750м, дети наплескались в ручье, полазили в гротах.
Утром в Йокнм Мошва был шомер … и объявлял что путь к нахаль закрыт-заезжали со стороны 66й.
Поворот - парк рамат менаше, 1км после заправки. Дорога-асфальт, есть указатели не заблудишься! По дороге в сосновом лесу много мест для пикника. Правда после обеда подтягиваются жители окресных арабских деревень, но места хватает всем!
היינו בשבת האחרונה .מסלול מוצל כמעט כולו באורך של כ 750 מ' מתאים בכל אורכו לעגלת תינוק. זורמים מספיק מים קרים ונקיים שמגיעים עד הברכיים גם באיזור הבריכה באמצע המסלול וגם בסוף.
עקב חסימת הכניסה ד… רך יקנעם המושבה חייבים להכנס דרך יער מנשה מה שמאריך את הכניסה בכ 20 דקות דרך כביש צר מפותל ומבלבל שעובר ביער.
למרות שהיה עמוס במגרש החנייה זה לא הורגש במסלול. שווה את המאמץ אין עוד מקומות כאלה קרובים לאיזור המרכז.
המסלול מוצל כמעט לכל אורכו .ומתאים לעגלות .
בילנו 4 שעות סביב לנחל ביום חם מאד .ניתן לטבול את הרגלים להתקרר..
אם מטייל העיר כאן שאין כניסה לא מיוקנעם ולא מהזורע, איך כן? והאם עכשיו- אמצע מרץ 2010, יש מים? תודה
הייתי בנחל ביום שישי.המקום יפה אבל לא שווה בלי מים.ולא היתה טיפה של מים לכן לא מומלץ לבזבז זמן
הלכתי לבקר בנחל השופט השבוע.
לצערי, בעקבות העדר הגשמים, אין מים בנחל עצמו והמסלול לא נעים כמו באביב.
יש מים בעין אמי ובכל זאת אזור החורשות מסביב נעים לפיקניקים.
בנוסף, עדכנתי במעט את דרכי הה… געה למסלול.
המסלול נעים ויפה מומלץ למשפחות עם ילדים קטנים. יש אפשרות ללכת עם עגלת ילדים במסלול של נחל השופט, יש צל ומים. מומלץ ביותר!
מקום מקסים בין היחידים שעדיין לא עולה כסף מומ לץ בחום
היה פשוט מקסים מאוד מומלץ והדבר שהכי חשוב, אפשר להיות עם עגלת תינוק
בכל העונות ובמיוחד בקיץ אז אפשר לשכשך בבריכות. מסלול שיש לו כל מה שמשפחה צעירה מבקשת. מים, צל, מעגלי, אפשרות ללכת עם עגלות והמון המון יופי
מקום מקסים. יש מקום לפיקניק. מסלול משגע מוצל בחלקו הגדול עם מערות ונחלים
בתחילה, כל הכבוד לקק"ל על ההשקעה במקום, שעדיין בתהליך.
עין אמי, הליכה במים, זהירות משיחי הפטל הקוצני המכסה חלקים נרחבים של
הנחל, שכשוך בבריכות, חוות עמק השלום, עין פרוד מלוכלך ומוזנח !
פיקניק קצר ומ… ענג. הכניסה ללא תשלום. עוספיא קרובה-מסעדות טובות
וזולות לרב.
חשוב מאד - היות ואין פינוי, לא להתבייש, לאסוף את ה ז ב ל האישי ולא
לפזרו בכל פינות האתר !
מצויין לטיול משפחות , הנחל מוזנח במעט ולא מלא העונה.