1. המדשאה של הילטון: גן עדן מקומי
את פארק העצמאות אתם בטוח מכירים, או לפחות שמעתם עליו. אבל לא רחוק ממנו, נמצאת פיסת דשא מוכרת פחות ונהדרת עוד יותר. כשתגיעו לפארק העצמאות ותסתכלו על הים, פנו שמאלה ותמשיכו ללכת עוד קצת. כשתראו את המדשאה, שמלאה במשפחות וצעירים עושים פיקניק, שותים בירה או סתם נהנים מהשמש – תדעו שהגעתם. מדובר על אחת מנקודות התצפית המוצלחות ביותר לכיוון הים ועם המון דשא לרבוץ עליו. מומלץ לעבור בכמה מעדניות על דיזינגוף טרם הגעתכם ולהצטייד לפיקניק כייפי.
ואם תגיעו כמה שבועות מעכשיו – בשיא החום, ותרו לעונה זו ורדו ישר לחוף!
הכי כיף ביום נעים | צילום: אינה מנשה
2. ה-קיר שאתם חייבים באינסטגרם שלכם
תמונה אחת שמספרת את הסיפור של העיר כולה: נכון שהיא לא הכי נקייה, או הכי מלוטשת, לא הכי צנועה (כן, יש לה כבלי חשמל בולטים פה ושם) ולא הכי מלוקקת – היא מלאת אהבה, גרפיטי, צבעים, ויש בה מקום לכולם! ועכשיו שסיימנו עם הפילוסופיות: תביאו את עצמכם לפה (ברור שתביאו, זה גם ככה ליד שוק הכרמל!) ותצטלמו על רקע הכי אוהב שיש.
אגב, הקיר נמצא בכרם התימנים, אזור פוטוגני כשלעצמו – צאו לשוטט ומצאו את הקיר הבא, ואם תהיו רעבים – שוק הכרמל, שגובל בשכונה, כבר יסגור לכם פינה.
- איפה: רבי מאיר 24, כרם התימנים
קיר מאוהב | צילום: אינה מנשה
3. אמנות רחוב בכיכר אתרים
ואם אתם בקטע של גרפיטי – בטוח תאהבו גם את המקום הבא.
כיכר אתרים היא אולי אחד המקומות המושמצים בעיר – על אף שהיא שוכנת בדיוק אל מול הים ובין כמה רחובות מרכזיים, היא מעולם לא הצליחה לממש את הפוטנציאל שהיה גלום בה כשהוקמה. עד כדי כך שבתקופת מלחמת המפרץ אמר ראש העיר דאז, שלמה להט, שהיה מעדיף שתיהרס על ידי טיל סקאד.
למה בכל זאת אנחנו שולחים אתכם לשם? בדיוק בגלל זה! הרי ידוע שהמקומות הכי מתפוררים ומוזנחים מהווים את הקרקע הכי פורה לאמני רחוב, שעושים יצירות מופת בחסות הלילה והשיממון.
אם אתם מחובבי הז’אנר, בכיכר הברוטליסטית והמוזנחת הזו אתם הולכים לגלות המון יופי: ציורים ומיצגי קיר שתאהבו לצלם, ורחבה ענקית שפונה אל הים.
רק אל תתמהמהו – בעתיד הלא רחוק כנראה שתתחיל בה בנייה של מגדלי מגורים, כך שהכל שם הוא זמני, ו-ששש… אל תספרו שגילינו.
4. טבע בעיר: מוזיאון הטבע על שם שטיינהרדט
אמנם המוזיאון נמצא בקצה הצפוני של העיר, אך אם כבר חרשתם את כל מרכזה, או אם אתם מגיעים עם ילדים, ההמלצה הזו שווה לכם. לא רחוק מהאוניברסיטה, נחנך לאחרונה מוזיאון טבע נהדר וצבעוני, והראשון בישראל!
המוזיאון מכיל מעל חמישה מיליון פריטים של בעלי חיים (רובם פוחלצים) וצמחים, שמוצגים בתצוגות יפהפיות, אינטראקטיביות ומעניינות. האוספים יכירו לכם את עולם החי והצומח בארץ ובמזרח התיכון כולו ואת ההתפתחות שלהם ושל היסטוריית האנושות לאורך אלפי שנים.
אגב, לא רק תוכן המוזיאון מעניין, אלא גם הבניין עצמו, שהוא פנינה אדריכלית של ממש – האם תוכנן להיראות כתיבת אוצר, או שמא בכלל תיבת נוח? אתם תחליטו.
אל תפספסו!
- איפה: קלאוזנר 12, תל אביב | לאתר האינטרנט של המוזיאון »
ואגב, רוב במוצגים במוזיאון הם דווקא חרקים… אבל למי אכפת כשזה מוצג כל כך יפה:
תצוגה מהממת של חרקים | צילום: אינה
מנשה
5. צ’יינה טאון התל-אביבי: רחוב נווה שאנן
האקלקטיות של העיר מתבטאת גם באוכלוסיות שחיות בה כמובן, ובשכונת נווה שאנן תיתקלו בהמון עדות ותרבויות, ובהמשך לכך – גם בהמון אוכל טעים ולא מיינסטרימי! קחו לדוגמא את רחוב נווה שאנן, שהיה במשך שנים רחוב של חנויות נעליים, ולאט לאט החל להתגלות כרחוב הכי קלאסי לאוכל רחוב אמיתי.
האזור ההוא כבר לא “מה שהוא היה פעם”, אבל זה בסדר – כי הוא הפך למשהו אחר ומעניין. לצד חנויות הנעליים של פעם תגלו כיום מכולות ומסעדות סיניות למהדרין, עם מצרכים סיניים מסקרנים, באסטות עם ירקות שכנראה מעולם טעמתם, חנויות דגים ופירות ים והמון מסעדות “חור בקיר” אריתראיות טעימות.
ועוד קצת –
- רצוי להגיע בשעות היום, כשהעסקים פתוחים
- אם תגיעו לאזור ביום שבת ותתקדמו לכיוון התחנה המרכזית, תגלו גם שוק מקומי עם אוכל מוכן, ירקות ופירות מכל העולם.
6. סיפור הצלחה: גן קריית ספר
בין הרחובות יהודה הלוי, עמרם גאון, סעדיה גאון, וילסון ולינקולן, נמצא גן מקסים, שנראה כמו לא קשור לאזור התעשייה שבו הוא ממוקם: גן קריית ספר. אך הסיפור יכול היה להיות שונה לחלוטין, אם תושבי השכונה לא היו יוצאים במאבק כנגד הקמת פרוייקט נדל”ן, ומנצחים.
אז למה לכם שווה להגיע לפה? כי כך תראו איך בלב אזור עמוס ורועש שוכנת ריאה ירוקה ושקטה, שתוכננה בשיתוף התושבים (!), ותוכלו ליהנות ממרחבי דשא נעימים, מתקנים לילדים, בריכה עם ברווזים, פרחים ודגי זהב ואפילו לגלות פה גינה קהילתית. ובאמת שהשלם הזה גדול מסכום חלקיו.
ועוד בונוס – לא רחוק משם תמצאו את כיכר גבעון, שמיוחדת בפני עצמה, ומארחת בימי שלישי ושישי שוק וינטג’. בנוסף נמצאת בה אחת הגלידריות הכי טעימות בעיר – בוזה (החשמונאים 91).
גן שהוא קסם | צילום: אינה מנשה
7. חוויה ברלינאית: צ’לסי
עוד סיבה מעולה להגיע לעיר הלבנה היא שופינג – אבל בינינו, דיזינגוף, קינג ג’ורג’ ואלנבי הם כבר קצת בנאליים, ויש לעיר הזאת עוד המון מה להציע! אחת מהחנויות שאתם פשוט חייבים להכיר היא צ’לסי – חנות יד שנייה, שתגרום לכם להרגיש כאילו קפצתם לסצנה של ברלין. מהבגדים ועד האווירה – היא לגמרי משדרת תקתקנות וסטייל של אירופה.
בשתי הקומות של החנות תגלו סדר מופתי וצבעוני במיוחד של פריטים מעניינים, נדירים ובאיכות מעולה, שנבחרו בקפידה מהארץ ומחו”ל. גם הסקפטיים ביותר הולכים למצוא פה אוצרות, והמחירים בהחלט שווים לכל כיס – כך שזה המקום להשתדרג בבגדים ואביזרים שאין לאף אחד. מדי חודש מתקיימות בצ’לסי סדנאות סטיילינג והשקות בשיתוף אמנים צעירים, אז שווה לתכנן את הביקור שלכם בהתאם!
ולבסוף – תוכלו למכור פה את הבגדים הישנים שלכם ולקבל תמורה עבורם, ואלו שלא ימכרו ימסרו כתרומה לעמותות שונות מדי שבוע. ומי ידע שדרך שופינג תוכלו גם לתרום לקהילה?
יד שנייה שמרגישה כמו יד ראשונה |
צילום: עידן סימון
8. חגיגה אדריכלית: מאז”ה-נחמני-מונטיפיורי
לחובבי האדריכלות, תל אביב היא חגיגה לעיניים! יש בה שילוב יפהפה בין גורדי שחקים מנצנצים, בניינים ישנים, בניינים ישנים בסגנון הבינלאומי וכאלו שעברו שימוש, בסגנונות אקלקטיים, את כל אלו תוכלו לראות יחד בלב תל אביב, שזורים אחד בשני, וכל שתצטרכו לעשות הוא לפתוח עיניים ולהתרשם.
אם תגיעו להצטלבות בין רחוב מזא”ה לנחמני תגלו גם בית פגודה יחיד ומיוחד, שנבנה בשנת 1924 (כמובן שעבר תהליך שימור מאז), והכיל את המעלית הראשונה בעיר! מעבר לכך שהוא מרהיב, הנה מה שמעניין לדעת עליו:
אגב, ממש ממול לבית הפגודה נמצאת הכיכר הכי קטנטונת בתל אביב: כיכר המלך אלברט (כבר הבנתם שתל אביב היא עיר של כיכרות?), שאמנם אין בה יותר מספסל, אבל היא תוצאה של הבטחה של מאיר דיזינגוף למלך הבלגי אלברט, בשנת 1933 – לקרוא לאחת מכיכרות העיר על שמו, וקיומה!
מדובר על רחובות שקטים שממש נעים להסתובב בהם, וכיאה לתל אביב – גם מלאים בבתי קפה קטנים וכיפיים.
והנה עוד קצת מהיופי של הרחובות האלו:
צילום: אינה מנשה
9. אי של שפיות: רובע לב העיר במזא”ה
עוד ברחוב מזא”ה, שנזכר לעיל, תמצאו את מתחם “רובע לב העיר”, שבהחלט מגיעה לו פסקה נפרדת. תדעו שהגעתם כשתיתקלו בחזית יפהפיה ודו קומתית עם קשתות ועמודים. היא תתפוס לכם את העין, אל חשש.
בין העמודים תראו את בית הקפה “תולעת ספרים” – מקום חמוד בפני עצמו, אך אם תעלו על המדרגות שמובילות אל החצר – תגלו את האטרקציה המרכזית שלנו: כיכר קטנה ונעימה, מוקפת בבנייני מגורים – אי של שקט ממש במרכז תל אביב.
זהו מקום מושלם לשבת בו ולקרוא ספר, לשתות קפה בצד האחורי של “תולעת ספרים” או פשוט להתבונן במבנים המקסימים, שעברו כמה גלגולים, עד שהפכו למעין מיזם נדל”ן יוקרתי בתחילת המאה ה-21.
מבט מבפנים אל רובע “לב העיר” | צילום:
אינה מנשה
10. הקפה של אנשי הבוהמה: Way Cup Coffee
בפינת הרחובות העבודה ויוחנן הסנדלר נמצא בית קפה עם וייב שכונתי אך עם טעמי קפה עולמיים, וזה בדיוק מה שאנחנו אוהבים בו. החלל הפנימי הוא קטנטן, ויש בו מקום ישיבה לאולי 5 אנשים, בלחץ. אבל הסצנה האמיתית מתרחשת בחוץ – על הבר החיצוני, שהוא המקום לראות ולהיראות בו.
אם תעברו ליד בית הקפה, למעשה בכל אחת משעות הפעילות שלו, תבחינו באנשים שנראים כאילו עובדים על משהו גדול – אולי כותבים ספר, תסריט לסרט מדהים, אולי בדיוק מוכרים את הסטרט-אפ, ואולי סתם שותים קפה... אבל כשהמיקום טוב, הקפה מעולה והאווירה טובה אפשר לפנטז. רוצים להיראות יצירתיים ומעניינים גם? בואו לפה והזמינו הפוך!
סניף נוסף ומרווח יותר של הקפה הזה, אגב, נמצא ברחוב מקווה ישראל 17.
- טלפון: 03-550-8388 | איפה: יוחנן הסנדלר 23
- פייסבוק »
11. כיכר דיזינגוף המחודשת
אם אתם תוהים מה קשורה כיכר דיזינגוף לרשימה הזאת, כנראה שלא ביקרתם בה לאחרונה בשעות אחר הצהריים או הסופ”שים השמשיים – כי אז הייתם מבינים.
בכל מקרה, אחרי כמה שנים של שיפוצים ושינויים, היום כיכר דיזינגוף היא אחד המקומות השווים לבלות בהם, ובחינם! מכיכר לא ברורה וקצת אפרורית, היא הפכה לכיכר יפהפיה, מעוצבת ומזמינה במיוחד, אז אם עוד לא ראיתם, הגיע הזמן!
זהו המקום לשבת על שפת המזרקה, על הדשא או על הכסאות הצבעוניים שהוצבו סביבה, עם קפה או נשנוש מאחד מבתי הקפה הקטנים שלצידה ופשוט ליהנות מתחושת הפסטיבל הקבועה ששוררת שם. אגב, בסופי שבוע, כשאין תנועת אוטובוסים והמעטה משמעותית בתנועת המכוניות הפרטיות, בכלל קל לשכוח שאתם באמצע רחוב סואן...
ויאללה תל אביב – מחכים שתחזירו את הצבע למזרקה של אגם!
פסטיבל סוף שבוע בכיכר דיזינגוף | צילום: אילן מנשה
12. שוק התקווה
שווקים, רבותיי, שווקים! שוק בכרמל הוא בהחלט נהדר, אבל הוא עמוס ותיירותי, ויש לו אלטרנטיבה מעולה! שוק מרווח, מסודר (ואולי אפילו זול יותר), מקומי כמעט לחלוטין, וכנראה שלא לעוד המון זמן – שוק התקווה, שנמצא כמובן בשכונת התקווה.
מעבר לדוכני הפירות והירקות, האטליזים, המאפיות והמכולות – שוק התקווה מצטיין במאכלי העדות שבו, שניתן לקנות ולקחת הביתה או לאכול במקום. אחד מהם, והפופולרי ביותר הוא: הסאלוף (התקווה 1), ה-מוסד ה-תימני של השוק, שהוא למעשה מאפייה תימנית מסורתית שעוברת מדור לדור. מה תמצאו פה? לחוח, קובאנה, ג’חנון ועוד – ואם תגיעו ביום שישי, אז גם אווירה שמחה במיוחד, עם המון שירים וערק!
עושים שוק | צילום: אינה מנשה
ואת מי שכחנו להכניס לכתבה? ספרו לנו בתגובות!
הנה עוד כמה דברים שיעניינו אותך:
היי,
מה תרצה לכתוב על "והזוכה היא: 12 הנקודות שכנראה פספסתם בפעם האחרונה בתל אביב"?